top of page

SUPERSTITION Saturday pt.1 @ Venue

 

Tätä iltaa on kyllä odotettu tulevaksi. Nimenomaan tätä tapahtumaa. Oli jonkinlaisia odotusarvoja mitä sasi kokea. Soittaja kaarti ei kyllä pettänyt. Sieltä kaivettiin kyllä 90-luvun helmiä mukavan runsaasti. Tämän illan olisi toivonut jatkuvan ikuisesti. Sen verran nautin olostani.

 

Lähtökohdat illalle olivat lupaavat. Huonosti nukuttu yö takana. Joutui vähän paikkaamaan nukkumalla päivällä. Yllättävän hyvin jaksoi loppuun asti. Paluumatkalla oli kyllä silmät ihan ristissä. Väsytti matkalla mutta ei himassa. Niin tuttua. Itse en saa millään unta kun tulen pidemmältä matkalta kotiin aamun tunteina.

 

Paikalle 22.45 tutun parkkipaikka hakemis härdellin jälkeen. Yläkertaan kun portaita nousin niin korviin kantautui heti semmoisia saundia että siinä vaiheessa jo tiesi että tänä iltana nautitaan täysillä. Ei pysty kuvailemaan sitä fiilistä mitä tämä ilta sai aikaan, niin hieno.

 

Äänentoisto oli kohdillaan. Ääni hyvä ja basso tuntui ainakin siinä edessä reilusti. Niinkuin pitääkin. Tänä iltana soitettiin paljon musiikkia vinyyliltä. Uskon että kaikki soittavat djt olivat tänään aivan täpinöissään soittaessaan luultavasti sitä rakkainta musiikkia mitä maailmassa on.

 

Maniac sai kunnian aloittaa illan isolla puolella. Setissä paljon tutunkuuloisa biisejä joita on vuosien varrella kuullut monta kertaa mutta ei nyt saa yhdistettyä nimeen niitä. Kuulin että kaverilla olisi ollut luova tauko vinyylin soitossa, mutta eipä tuo tuntunut haittaavan soittoa. Loisto setti tämä aloitus.

 

Klo 23.30 Proteus vuoroon. Oli ilo nähdä kun oldskool tyyliin kaivettiin vinyylejä laukusta ja pistettiin soimaan. En voi väittää tätä settiä millään muotoa huonoksi. Täyttä timanttia. Tein muutaman biisi bongauksen. Solarstone – Seven cities. Sugar rush.

 

Muuan Paul van Dyk – For an angel, tässä kohtaa kun biisi alkoi ja tunnistin sen niin huusin lujaa. Enkä niinkään tuskasta tai en tiedä. Tässä kohtaa ei enää ollut selvillä onko tuskaa vai nautintoa? Tuskaa koska tietää että tämä jatkuu vain rajatun ajan. Tässä kohtaa oli havaittavissa lievää hajoamis efektiä.

 

Kakkospuolella tuli käytyä liian harvoin täytyy sanoa hävetäkseni. Mutta tuo ison puolen tarjonta veti niin puoleensa. Zzompp  soitti ensimmäisen puolikkaan. Muutama biisi bongaus tästä setistä. Future sound of london – Papua new guinea. Björkin biisi soi myös. Nimeä en saanut kaivettua.

 

Tänään voisi bilettä kiittää siitä että voisi antaa kunniaa vanhan liiton reivaajien kokoontumis ajoina. Täällä näki paljon semmoista vanhempaa bileväkeä ketkä ei enää käy bileissä niin aktiivisesti. (Lue, liian harvoin...) Mutta kyllä tämän illan tarjonta varmaan kelpasi "veteraaneille".

 

Eräs nainen tuli juttusille ja kertoi fanittavansa minua. Kuulin samalla että minun blogi kirjoitukset olivat innostaneet hänetkin kirjoittamaan blogia bileistä. Hienoa että saadaan uutta erilaista näkökulmaa ja toinen niin useammasta bileestä juttua. Onnea valitsemallesi tielle. Se vie mennessään ennen kuin huomaatkaan.

 

Tänään porukka on tullut paikalle varmasti hyvin pitkälle musiikin takia. Mukavaa oli huomata että joukossa oli nuorempaakin porukkaa joka tuli "aikamatkalle" menneeseen. Toivottavasti tykästyvät tästä alkupään tuotannosta.

 

Ilahduttavan paljon oli väkeä paikalla kun miettii tarjontaa helsingissä tälle illalle niin täällä oli hyvin pitkälle oldskool music lover's paikalla. Teille kaikille oldskool faneille siellä kotona jotka olitte miettineet ja jääneet kotiin. HÄ-VET-KÄÄ! Ja kärsikää. Menetitte aivan mahdottoman hienon illan.

 

Klo 00.30 TALLA 2XLC vuoroon, illan ulkomaan vahvistus. Miten sen saisi kirjailtua sanoiksi tuon sulosoinnun mitä kaveri levyillään sai aikaan. Semmoista lekaa kyllä tuli että heikompaa hirvittää. Soitettu saundi oli kyllä todella tiukkaa. Kaveri osaa asiansa kyllä.

 

Muutama biisi bongaus. Push – Universal nation. System F – Out of the blue. Jens – Loop & Tings. Cosmic gate – Firewire.

 

Talla tykkäsi mun paidan kuvasta ja tekstistä selässä. Olin juttusissa legendan kanssa ja kertoi että oli nauttinut vanhan liiton saundin soittamisesta todella paljon. Vaikka kertomansa mukaan uusikin saundi toimii. Todella asiallinen jalat maassa tyyppi kun miettii mitä kaveri on saanut aikaan vuosien varrella.

 

Klo 01.00 Indigo. Pikku puolen soittaja vaihtui. Hävettävän vähän tuli oltua tällä puolella kuuntelemassa kaverin soittoa. Soitto on varmasti ollut laadukasta niinkuin indigo sen osaa. Ison puolen tarjonta vei mukanaan tällä kertaa. Toimitin sentään postia perille. Pari uusinta Isolehteä jossa käsitellään molemmissa reilummalti konemusaa. 

 

Tampereelta oli tullut vahva edustus paikalle. Meke, ketä harvemmin näkee oman työnsä takia bileissä mutta tänään vanhanliiton saundi vei voiton ja suuntana oli helsinki.

 

Niinkuin yksi todella pitkänmatkalainen, kaveri tuli norjasta asti tänne bileisiin. Todella huikean isot propsit tästä suorituksesta. Kaverin paita kertoi kaiken, luulen että hän nautti kuulemastaan koko illan. Paidassa luki oldskool raver.

 

Jouduin pahaan tilanteeseen, valinnan eteen. Olin siinä keskitilassa johon kuuluu molempien puolien musiikki ja on viileetä. Indigo heitti kehiin jonkun törky kovan biisin. Jokunen sekunti myöhemmin Talla 2xlc vastasi saamaansa haasteeseen. Molemmilta puolista vyöryy hyvää musiikkia korvaan ja ei tiedä kummalle puolelle pitäisi rientää fiilistelemään. Elämä on täynnä valintoja. Tänään hyvä ja toinenkin vaihtoehto oli hyvä.

 

Punapukuinen lenkkeilijä oli myös tänään paikalla. Tuli oudon myöhään tai sitten en vaan nähnyt sitä "tonttua" siellä aikaisemmin. Kävi vakoilemassa oliko kilttejä bilettäjiä.

 

Klo 02.00 Orkidea. Ensimmäinen reaktio ekan biisin aikana oli "WAU". Mietti että mitä sieltä levylaukusta löytyy vielä? Voin sanoa että sieltä löytyi kyllä semmoista nannaa mun korville että huh huh. Tästä setistä jäi vahvasti mieleen mayday materiaalin reilu soitto loppupuolella. Paras orkidea setti koskaan. Vanhan liiton saundi vaan roimii tähän kohtaan.

 

Biisi bongauksia Marmion – Schöneberg.  BBE – Flash. Quench – Dreams. 3 Drivers on a vinyl - Greece 2000  Moby – Next is the E (I feel it). Members of mayday – Forward ever. Luulin tätä jo viimeiseksi biisiksi, mutta ei ollut. Tuli illan kovimpia lekoja tähän vielä. Tämä biisi kun alkoi niin taas ties monennen kerran tuli suoraa huutoa. Rakas kanssabilettäjä, minulla ei tehnyt kipeää mistään kohtaa vaan ihan silkkaa musiikin tuomaa nautintoa huusin. Eli olen täysin kunnossa. Westbam – Mayday anthem. Tähän oli hyvä lopettaa.

 

Porukkaa oli vaikea saada lähtemään pois paikalta. Heidän mielestään tämä vääjäämättä odotettu hetki tuli aivan liian nopeasti. Ainakin omalla kohdalla. Jäi varmasti soittamatta kymmeniä, satoja kovia biisejä tuolta niin rakkaalta 90-luvulta. Mutta pitäähän jättää tuleviinkin tapahtumiin näitä kovia lekoja.

 

Nostalgia kyyneleitä vuodatettu illan aikana runsaasti. Kusin hunajaa kyllä useaan otteeseen ja reilusti. Tämä on sitten epävirallinen tieto. Pelkään että joku saattoi nähdä mun hymyilevän. Kiistän kaiken. Kiitoksia juttutuokioista teille muutamille uusille tuttavuuksille ja vanhoille "pieruille" myös. Tänä iltana seteissä ammuttiin kovilla koko illan.

 

Edellisestä Talla 2XLC keikasta jossa olen paikalla ollut on aivan liian pitkä aika. Muistikuva väittää että siitä olisi se 5-6 vuotta aikaa. Kaapelitehtaan bileissä pitkän aikaa taaksepäin. Oi niitä aikoja...

 

Toivon tapahtumalle pitkää ikää, näytettään että vanhan liiton musiikki ei suostu häviämään kartalta millään keinolla. Se elää ja voi hyvin. Members of mayday biisin sanoja lainaten. Forward ever, backward never. En osaa tarpeeksi kiittää tästä illan tuomasta hyvästä fiiliksestä. Kiitos Harri ja Lauri! Tätä kansa janoaa lisää. Sopivin väliajoin.

 

Lahti pilaa tunnelman

 

Rave forever – since 1994

 

Lisää kuvia tapahtumasta

 

Linkki klubitus.org sivun kuviin tulee lähipäivinä

 

Linkki kehto.fi kuvagalleriaan tulee lähipäivinä 

     

  1 view

Комментарии


bottom of page