top of page

RAVEISLAND 2011 @ Kuusisaari paviljonki

 

Huh huh, olihan reissu. Neljä viikonloppua etten ole käynyt missään oli tässä välissä. Voin myöntää että hypin seinille himassa kun ei pääse bileisiin. Tilanteen mukaan mennään. Olin kerrankin ajoissa paikalla. Siinä 8 tunnin pintaan istumista per suunta

 

Melkein jo luulin että mulla on kaikki kerrankin mukana mutta se visio osottautui vääräksi aika pian himasta lähdettyäni. Tämä on ihan normaalia. Olin ensimmäisenä "noutopisteellä". Samasta paikasta samoihin aikoihin lähti toinenkin "retki" ouluun päin joka ei ihan osunut intresseissä kohdalleen. Tähän palataan myöhemmin vielä. Vanhempi mummo yritti mulle myydä heidän "bileen" ohjelma lehtistä. En ostanut.

 

Onneksemme linkussa oli ilmastointi, olisi muuten ollut totinen tuska matkustaa tuo matka linkulla jonka lämpötila lähentelisi saunaa. Onneksi ei näin. Alkuun annettiin porukan nukkua että jaksaa heilua sitten oulussa. Tätä jatkui aina jyskälään asti.

 

Tämä bussi oli hieno ajatus. Pääsi vaivattomasti paikalle ouluun eikä tarvinnut itse lähteä ajamaan henkilöautolla tätä matkaa. Koin tämän paremmaksi vaihtoehdoksi. Bussi lähti helsingistä liikkeelle, poimi väkeä kyytiin lahdesta ja jyväskylästä. Oli kyllä tuskaisen pitkä matka, kahdeksan tuntia istumista per suunta. Helsingistä kyytiin nouiseilla oli reilu tunti pidempään.

 

Jos saamme nauttia ensi vuonnakin tästä tapahtumasta ja bussikyydistä, olen mukana varmasti. Sen verran kivaa oli reissussa. Gangbang bussissa. Ohjelmaa oli järjestetty matkalle sopivasti. Musavisa päätyi meidän porukan voittoon. (Hyvä meidän joukkue!) Palkinto oli kovaa luokkaa, DJ RX codex levy. Minulla on kunnia omistaa tämä tuotos nyt. Levy pääsi hyvään kotiin.

 

Oikeastaan jyväskylään asti olimme aika hiljaa että sai nukkua halutessaan tai muuten vaan olla möllistellä. Vähän jyväskylän jälkeen mentiin shellin baariin syömään. Onneksi oli paikkaa varoitettu että tulee isompi porukka syömään niin osasivat varautua meidän tuloon. Joustavan nopeasti pääsi sapuskan kimppuun. Oli kyllä hyvää ruokaa. (suom. huom. kavereille. Niin, todella söin ruokaa!) Pelkäsin että otin liikaa tavaraa lautaselle mutta oli lopulta sopivasti. Pötsi täynnä takaisin bussiin. Suosittelen tätä shellin baaria (Hirvenkari) jos haluaa ruokailla. Tässä vaiheessa otettiin koko porukasta kuva. Mitä kuvaa katselin niin minun mielestä sieltä puuttui väkeä, mutta suurin osa oli kuitenkin kuvassa.

 

Ruokailu tauon jälkeen rupesikin sitten tapahtumaan kaiken näköistä..Tarkastaja koiranen tarkisti kaikki. Jo mainittu musavisa. Bussissa kuultiin jonkin aikaa vanhan raven ilosanomaa ja valinnat sai kiittäviä kommentteja. Olihan kyllä mukana vanhan liiton musiikin diggaajia itseni lisäksi.

 

Pysyttiin todella hyvin aikataulussa, itsekin pelkäsin vähän pahempaa mutta ei se väärin ole että oltiin hyvin aikataulussa. Bussin vessa täyttyi kevyesti ennen oulua. Yhdellä kaverilla oli mukana vaaleanpunaista huulirasvaa, mamma...

 

Päästiin perille kuusisaareen ennen klo 17. Ensimmäinen biisi jonka kuulin bilealueelta parkkipaikalle oli Robin S – Show me love, muistikuva ei kerro oliko soitossa orginaali helmi vai joku uusio versiointi.

 

Ensimmäisenä tavarat pois käsistä että pääsee tekemään "duuniaan" joka käytännössä meinaa sitä että juostaan pitkin tonttia koko ajan että pystyy kertomaan kokonaisvaltaisesti tapahtumista festivaaleilla. Kuvien ja tekstin merkeissä. Oli pikkuisen ulkoalueella muuttunut järjestelyt sitten viime vuoden. Mun mielestä ihan toimiva ratkaisu.

 

Tänä vuonna tapahtuma toteutettiin monien tahojen yhteistyönä. Saamme kiittää seuiraavia tahoja tämän vuoden tapahtumista, Pug, säde, sunrise, innovation ja laadukkaasta bussikyydistä Finrg.

 

Oli kaksi bileisiin lähdön miettineitä henkilöitä, toinen oulusta ja toinen hitusen kauempaa tampereelta. Toivottavasti lopullinen päätöksenne oli että lähdette ja uskoisin että jos siihen päätökseen on päätynyt niin ei ole tarvinnut katua päätöstään vaan nauttia täysillä musiikista ja tapahtumasta yleensä. Itse nautin joka hetkestä paikalla ollessani. Aivan mahtavuutta.

 

Paikalla pääsin viimein semmoiseen "raportointi" tilaan. Suunnistin ensimmäisenä Sunrise stagelle. Rinik soittamassa psykeä. Siitä pikku hetken kuunneltua saundia mentiin eteenpäin. Säde stage oli seuraava paikka jonne menin. Murrinalle oli siellä soittamassa. Tässä vaiheessa oli vielä suhteellisen helppoa kun oli "vaan" kaksi stagea missä soitettiin.

 

Tällä kertaa ei kerennyt kauiaa fiilistelemään settejä kun piti mennä jo seuraavaan paikkaan. Kaksi poikkeusta oli illassa. Juutuin fiilistelemään soittoa pidemmäksi aikaa orkidean kohdalla ja saman huomasin carbon basedin kohdalla. Näiden settien aikana vaan jumahti paikalleen. Se olisi ollut vaikeaa kun illassa oli 33 soittoslottia. Joka paikkaan en kerennyt. Että jos tietynlainen "syvällisyys" puuttuu niin siinä tärkein tekijä.

 

Sisätiloissa oli aika tuskaa olla hillittömän kuumuuden ansiosta. Mutta onneksi vettä sai ilmaiseksi. Sitä laatua kului... En tiedä paljon oli paikka varannut lonkeroa mestoille mutta loppu ajasta jouduttiin tarjoamaan ei oota. Yläkerta oli ehkä pahin pätsi illassa.

 

Prime Number & Steven Hoaks sunrise stagella, En kerennyt keskittymään settiin syvällisemmin kun painoi oma setti päälle. Olisi pitänyt yrittää saapua aikaisemmin paikalle.

 

Tuli aika oman soitto hetkeni. Slotin paikka muuttui tuntia aikaisemmaksi alkuperäisestä mutta se ei haitannut omaa menoa. Pääsi taas kerran soittamaan vanhan rave genren helmiä. Biisilista löytyy lopusta. Sain yllättävän runsaasti palautetta setistäni. Positiivista semmoista. Yksi kaveri veivasi kyllä semmoisia prodigy tyylisiä liikkeeitä tanssiessaan että kelpasi.

 

Kiitos settini aikana polvea nostaneille ihmisille ja myös korkea-arvoiselle "tuomaristolle" pöydästä kuuluneille huudahduksille ja palautteesta setin jälkeen. Olin todella otettu niistä! Arvostan niitä todella! Niin ja todella iso kiitos Triton luurien lainasta lyhyellä varoitusajalla kun omat eivät toimineet  Kiitos myös juomatankkauksesta. Jäi semmoinen fiilis että mun setistä tykättiin. Illan aikana kuultujen kommenttien pohjalta.

 

Heavenbarissa minun jälkeen tullut soittaja soitti semooista matskua etten täysin varmaksi osannut sanoa mitä genreä se edusti.

 

Säde stagella samaan aikaan... Pirun kuuma ja Jayvee & J7 soittamassa hyvää matskua. Sen vähän mitä hetkittäin kerkesi kuulemaan. Tätä edeltänyt Mza & Macion setti meni aika pitkälle ohi sektoriin.

 

Oman setin jälkeen äkkiä sunrise stagelle että kerkeäisi edes pikkuisen pidempään kuulemaan Timo Juutin soittoa. Vähiin jäi tässäkin kohtaa. Seuraavana sunrise stagella housemotion housen merkeissä.

 

Klo 20.30 heaven bar, Teknompaa saundia mun keskivertoa edustava sävelkorva väittää.

 

Kinderi yllätti minut täysin läsnäolollaan täällä. Oli broidin kanssa liikkeellä. Oli kiva nähdä pitkän tauon jälkeen. Huvittavaa että pitää siirtyä ouluun että tapaamme. Näin vähän myöhemmin myös toisen yllättävän tutun paikalla. Optik oli löytänyt myös tiensä ouluun, niin sitä pitää. Peukkua ylös tästä.

 

Hikihuoneeksi nimetty paikassa oli alkuhetkillä yllättävän rauhallista soittoa DJ Billow ja Wertin toimesta. Mutta loppuvaiheilla oli täällä sen verran väkeä että kuvaaminen kävi toivottamaksi ja nimistä päätellen tahti ei ainakaan hiipunut mitä pidemmälle ilta eteni.

 

Klo 20.30 eteenpäin säde stagella kolme kovaa soittajaa säteen porukasta. Neon, friik & triton. He soittivat heille ominaista settiä eli hardia kovalla kädellä.

 

Klo 22.00 Säde stage, Kerkesin varmaan ihan setin loppuhetkillä paikalle kuulemaan tätä hyvää saundia, viime vuonna tykästyin heidän saundiinsa. Saivat yhden fanin lisää silloin.

 

Klo 22.00 Sunrise stage, toiseksi viimeinen setti illassa ulkona. DNA & Zwek vuoroon. Heiltäkin tuttua saundia, kiksua. Tanssivaa kansaa oli jo mukavasti paikalla.

 

Klo 22.30 Heavenbar, Drumhead & Big mistake, breiksin maailmoissa liikuskeltiin.

 

Klo 23.00 Sunrise stage, viimeinen setti ulkona. Orkidea vuoroon. Tämä setti oli hyvinkin spesiaali että olen onnellinen että tämä setti oli toinen illassa joka sai minut fiilistelemään soittoa pidemmän kaavan mukaan. Olisin nostanut kolme peukaloa ylös jos niitä olisi enemmän kuin se kaksi.

 

Sanoisin että parasta illassa. Kiitos Tapsa! Eikä suotta parasta illassa, en ollut ainoa. Sunrisie stagella oli eniten väkeä orkidean setin aikana tanssimassa. Suorastaan väenpaljous. Puolenyön jälkeen ulko stage hiljeni. Tutut we want more huudot oli tällä kertaa turhia. Säädökset ovat säädöksiä...

 

Klo  23.30 Heavenbar, täällä olisi pitänyt varmaan olla paikalla kuulemassa mutta taisin tällä hetkellä olla ulkona viilentelemässä sunrise stagella.

 

Olin jossain vaiheessa kuulevinani heaven barissa vanhaa goa trancea? Ei taaskaan kerennyt kuin ohikiitävän hetken kuulemaan.

 

Klo 23.30 Säde stage, Nuoremman polven hardin taitajia kaksin kappalein. Nomic & Alek Szahala. Rankkaa hardi paahtoa hikisissä saunamaisissa olosuhteissa.

 

Klo 01.30 Heaven bar, Psydog, psyken merkeissä tämä setti mentiin. Sitten taas liikuttiin eteenpäin.

 

Klo 01.00 Säde stage, Carbon based vuoroon "saunaan". Keski-lahden kovin poikabändi. Tässä oli toinen setti illassa joka pysäytti kuulemaan todella pitkään. Tuttuja elementtejä aikaisemmilta keikoilta jotka toimii. Vinyl scratchia, välispiikit pitkin settiä ja se huipentui aika pahaan vitsiin, Live sähkökitaraa oli messissä tänään.

 

Yllätyin kuinka moni muisti minut ja tuli juttusille. Kiitos tästä, on kiva jutella, joskus kerkeää jutella pidempään, joskus on kiire eikä kerkeä. Mutta kiitos vanhoille tutuille ja uusille tuttavuuksille juttutuokioista. Tuttuja oli reilusti liikkeellä täällä. Hyvä näin.

 

Illan näyttävin paikka oli odotetusti säde stage. Tämä ei yllättänyt allekirjoittanutta. Oli roudattu kuorma-auto lastillinen helsingistä tavaraa.

 

Klo 02.00 Säde stage, viimeistä settiä täälläkin viedään. Proteus & DJ Rx, kuten vähän oletin kun tämä kaksikko päästetään dekkien taakse kaksistaan että eihän siitä hyvää seuraa. Omille korville siis. Oli sen verran rankkaa soittoa että meni todella paljon yli hilseen, liian rankkaa ehdottomasti omaan makuun. Setin alussa ettei vallan eka biisi oli uusioversiointi Baby D – Let me be your fantasy biisistä.

 

Klo 02.30 Heaven bar, puistokemisti sai kunnian soittaa viimeisenä tällä stagella. Psyken merkeissä mentiin loppuun asti.

 

Klo 23.00 jälkeen en hikihuoneessa tullut käyneeksi ollenkaan. Mutta veikkaan että tahti ei ole ainakaan hiipunut siellä kun nimiä katselee ketkä soitti siellä. Musiikki kuului kun istui vesituopin ääressä heaven barin puolella pieniä hetkiä. Se mitä sieltä hetkittäin kuului ei vetänyt minua musiikillisesti puoleensa yhtään.

 

Naureskelin matkalla yhtä kommenttia netissä. Suora lainaus "Oulusa! Viikonlopulle tarjontaa: 1. Herättäjäjuhlat, 2. Raveisland, 3. Erotiikkamessut. Vain yksi oikea vaihtoehto... ;)" Kiitos tästä kommentista Timppa. Valitsit oikein itse ainakin...

 

Lahdessa turistipysäkillä mulle yritettiin myydä ohjelmaa herätysjuhliinsa. Yritin sitten nätisti sanoa että olen menossa ihan eri tapahtumaan vaikka ouluun menenkin. Lopulta mummeli yritti vielä että tule katsomaan toimintaa niin sanoin että mulla on semmoinen minuutti aikataulu ettei mitään toivoa. Kilo kiviäkin kiinnostaa enemmän kuin toi tapahtuma.

 

Nukutun yön jälkeen keräilin itseni kasaan ja alakertaan ja lopulta ulos odottamaan bussia että lähdetään kotiinpäin, matka on pitkä ja puuduttava. Kun saatiin porukka kyytiin ja matka alkamaan niin Teemu heittää semmoista läppää että ei voi kuin nauraa. Paluumatka meni ihan odotetuissa tunnelmissa, hyvin hiljaista ja vaisua porukkaa.

 

Heti ensimmäiselle mahdolliselle huoltoasemalle hakemaan elinvoimaa että jaksaa seuraavan reilun kahdeksan tuntia paluumatkaa.

 

Lahti pilasi tunnelman oulussa, jätti pahat tummat pilvet jotka ilmeisesti osottautui lopulta ukkospilviksi ja oli tullut ouluun lahden poistuttua paikalta. Paluumatkallakin kuultiin vanhan liiton saundia. Valtatie oli remontissa ja ne kirotut kiertotiet.

 

Toinen pysähdys, vessa ja tupakan mittainen pysähdys huoltoasemalle. Hätäsimmät kävivät pulahtamassa hyvin pienessä lätäkössä johon hädin tuskin mahtui pyörähtämään. Toisaalta en ihmettele ollenkaan tämmöistä käytöstä. Ulkona oli mittarin mukaan +28c.

 

Samalla pysähdyksellä joku älypää osti matkanjohtajalle parhaat humpat, levy päätyi soittoon ja lahti todellakin pilasi kirjaimellisesti tunnelman!! Tulevia reissuja silmälläpitäen älkää ostako edes "vitsinä" mitään erikoisempaa kiekkoa. Levy poistui soittimesta ikuisuudelta kestäneen ajan jälkeen. Mutta kyllä se oli tuskaa. Olisin tarvinnut ear tulpat, lisäksi vielä kuppisuojaimet että olisi ollut vaimennusta tarpeeksi.

 

Melkein kuuntelen sitä epävireistä soittelua ennemmin kuin tuota levyä. Molemmat on kyllä geneven sopimusten vastaisia kidutustoimenpiteitä...

 

Hetken mietin olinko vahingossa noussut väärään bussiin taukopaikalla?

 

Käytiin pudottamassa jyväskylän porukka matkakeskukseen. Palautettiin samaan paikkaan mistä poimittiin. Ruokailupaikka oli noin puolessavälissä ABClla vähän jyväskylästa etelään päin. Oli aika paljon porukkaa paikalla syömässä että hetkein joutui odottamaan syömisiään. Ihan siinä kipurajoilla sain purtavani eteen. Ei muuten mutta kun oli kova nälkä. Syömisen jälkeen menikin loppumatka koomaillessa ja odottaessa saapumista lahteen. Alekin levyvalinta oli varsin osuva, tykkäsin. Sapuskan jälkeen tuli hetken aikaa vettä taivaalta mutta se loppui aika pian.

 

Meillä oli aivan loistoporukka kasassa bussissa. Vaikka matka oli pitkä ja puuduttava niin lähtisin silmää räpäyttämättä uudelle kierrokselle tolla porukalla koska vaan. Toivon todella että ensi vuonna pääsee samaan reissuun uudestaan. Kiitos PUGin porukka + muut mukana olleet  tahot. Tämä tapahtuma ansaitsee jatkonsa. Toivon todella että ensi vuonna näemme taas kuusisaaressa...

 

Vaatteet mitä oli päällä paluumatkalla oli varsin mukavan märät kun kotiin pääsi. Hyvä reissu ja vielä parempi tapahtuma. Ja seura bussissa... Parasta.

 

Tätä blogia ja kuvia reissusta on nyt väännetty 11 tuntia yhteensä. Mutta valmista tuli. Toivon että viihdytte opuksen parissa. Pisin blogini jonka olen kirjoittanut. Seuraavaan blogiin ei tule kuukauden taukoa.

  

Settini biisi listaus

Intro

THE PRODIGY – Out of space

SCOOTER – Endless summer (Maxi version)

MARUSHA – Cardinal points of life

LEGEND B – Lost in love

PERPLEXER – Acid folk (Vokal)

MEMBERS OF MAYDAY – Judgement day

DUNE – Hand in hand

RMB Spring

PSYLOS – Ratta-toi

WESTBAM – Celebration generation (Westbam remix)

Viimeinen biisi eli jotain ihan muuta.

KCD – Simo goes boing

 

Toivottavasti setti maistui.

 

 

 1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page