top of page

ORKIDEA - 20 @ Senssi

 

DJ Orkidea, 20 vuotta dekkien takana, eikä turhaan. Tuo aika jonka orkidea on vaikuttanut skenessä on huikean pitkä aika aktiivisena koko ajan. Itselle on kertynyt vuosia  "vasta" 17v. Tänä iltana kuulin yhden kovimmista orkidean seteistä ikinä. Kylmät väreet kulki selässä koko ajan.

 

Ovelle kerkesin vähän ennen klo 22 jossa oli järjestävän porukan edustajia ja pääsi jouhevasti sisään heti. Tälläkin kertaa oli mukavan pituinen jono odottamassa kulkijaa. Tämä on hyvä merkki että bileet kiinnostavat täällä osaa porukkaa heti alusta lähtien.

 

Lava rakennelmat olivat varsin massiiviset tälläkin kertaa. Ei ole strussia säästelty. Tänä iltana oli kaksi stagea, pääpuoli ja lounge. Pääpuolella aloitti lahden omat pojat The Drug brothers. Loungessa aloitti Mark Zero.

 

Tänään drug brothers aloitti messevällä saundilla heti alusta. Jotenkin kuulosti erilaiselta kuin yleensä. Yhden biisin bongasin. Cold play – Paradise. Tänään oli kaivettu arkistojen helmiä valoefekti puolelle. Vanhan liiton valoja, siili, nimeän tämän laitteen tästä eteenpäin rave siiliksi.

 

Aikaisemmin kuopiossa nähnyt vanhaa valotekniikkaa käytössä ja siellä isommalla mittakaavalla. Tänään täällä oli kaksi ääripäätä tekniikassa. Oli rave siili ja pari rgb lasereita edustamassa tätä päivää.

 

Sen mitä loungessa kerkesin illan aikana käymään niin omaan korvaan parasta saundia soitteli Mark Zero. Vastaavasti Oded Peledin setti jäi täysin paitsioon kun soitteli orkidean kanssa samaan aikaan. Orkidean soitto vaan naulasi minut paikalleen. Kera kylmien väreiden selässä.

 

Alun soittelu aiheutti ongelman, joutui ravaamaan kahden stagen väliä eikä osannut päättää kumpaa kuuntelee. Lounge veti lopulta voiton.

 

Klo 23 isolla puolella aloitti Mr.A, soittajan vaihdon huomasi saundissa vaikka siihen mahdottoman isoa muutosta alkuun tullut. Tosi maistuvaa settiä mun korviin. Tässä setissä aloitettiin housen maailmoissa, välissä soitettiin saundia johon en jotenkin saanut otetta ja lopussa kaverilta harvinaista saundia, trancea. Ihan ymmärrettävää kun lämmitteli orkidean sisään.

 

Yksi biisi hyökkäsi korviin. Mark Knight & D. Ramirez V Underworld – Downpipe. Underwordin laulajalla on vaan niin mieliinpainuva ääni että sen tunnistaa mistä vaan. Toinen ainutlaatuinen tunnistettava ääni kuulu Faithlessin Maxi Jazzille

 

Klo 23.00 oli loungessa aika The drug brothersin 2h setin. Tämä porukka urakoi oikein huolella tämän illan aikana.

 

Illan aikana orkidea kertoi menneestä jonka takia olen vähintäänkin vihreä kateudesta ja syystäkin. Orkidea on ollut vuonna -94 Mayday – Rave olympia tapahtumassa paikan päällä. Kertoi sieltä vakuuttavan tapauksen. Kuvittele sinä 90-luvun musiikin diggari/fanaattinen kuuntelija seuraavaa, paikalla ihmisiä raakasti arvioiden 15 tuhannen pintaan. Soittamassa Marusha, soittaa oman biisinsä over the rainbow jota yleisö laulaa sanasta sanaan mukana!!

 

Haluan palata aikakoneella tuon tapahtuman aikoihin takaisin. Olen todella kade tuosta kokemuksesta, niin orkidealle kuin DJ Neonille. Hänkin oli tuolloin paikalla. Ei vaan ollut silloin itsellä rahaa moisiin liikkeisiin eikä kyllä tuttujakaan vielä siinä määrin että olisi ollut matkaseuraa. Olisi kyllä ollut aika rapea bilehistorian aloitust taival. Mayday on vielä tänäkin päivänä käymättä. Ehkä joskus...

 

Porukkaa oli jo reilun puoleisesti klo 23 aikaan mestoilla. Semmoinen semi tungos. Harvinaista että ennen maagista puoltayötä näin paljon ihmisiä paikalla. Se on vaan hyvä asia että asiat on näin. Pidetään tästä kiinni.

 

Valojen ohjaus oli tänä iltana varsin osaavissa käsissä. Pitkän kokemuksen aiheesta omaava kaveri. Alkuun kävi soittokeikalla ja sitten tuli valopöydän taakse tekemään taikojaan. Tänään oli aika tuhdisti rakennettu täyteen että sieltä hädin tuskin näki soittajan sieltä rakennelman takaa. Tämä isolla puolella.

 

Klo 00.30, Orkidea vuoroon. Nähdystä päätellen moni oli tullut orkidean takia paikalle, siitä porukan määrästä mikä lattialle ryntäsi kun orkidea aloitti. Intron soidessa selässä alkoi kulkea kylmiä väreitä jotka ei sitten loppunut kuin vasta setin loppuessa. Siis mikä energia ja potku heti ensi sekunneista loppuun asti.

 

Häpeäkseni täytyy tunnustaa että kaikkia biisien nimiä en itse saanut päähän vaan sain vähän kaverilta apuja siihen. Mutta biisi bongauksiin. Metaverse, kaveri oli hehkutellut biisillä ja varovaisesti toivoi että orkidea soittaisi sen illan setissä. Sehän soi. Taisi olla vielä toivottu remix versiokin. Andy Moor vs. Orkidea - Year zero. Space Manoeuvers – Stage one. Way out west – Killa. Tiesto – Flight 643. DJ Orkidea – Beautiful. Orkidea – Unity.

 

Kaksi viimeistä biisiä sai melkein itkemään onnesta. Beautiful & Unity. On ne niin kauniita biisejä että saa paatuneemmankin reivaajan herkistymään. Niin se vaan menee. Kiitos tästä todella rautaisen kovasta setistä. Niinkuin paikalla sanoin yksi kovimpia settejä jotia olen kuullut sinun soittavan. Setissä oli varmasti jokunen uuden levyn biisi, en ole vielä saanut levyä käsiini, tilauksessa on kyllä. Pitää syventyä levyyn ajatuksella ja ajan kanssa  kun saa sen käsiinsä. Kiitos kylmistä väreistä selässä, se jos mikä on merkki että biisi toimii.

 

Kaksi kovaa O:ra oli jälleen kerran valjastettu soittamaan peräkkäin. Muistaakseni edellinen tapaus jota olin todistamassa, tampereella tanssitalossa jokunen vuosi taaksepäin, vuosi 2008 ja One klubin bileet. Tästäkin jo 3 vuotta, että toi aika lentää siivillä.

 

Klo 02.00 vuoroon Orion. Laadukkaalla trancella jatkettiin. Orkidea jäi vielä hetkeksi dekkien taakse fiilistelemään hyvää soittoa jota Orion tarjoili. Kovaan paikkaan joutui kyllä kaveri kun miettiin minkä setin orkidea oli juuri hetkeä aiemmin heittänyt. Mutta hyvä oli vastaus haasteeseen. Tanssilattialla pysyi porukka hyvin eikä hirveää katoa käynyt.

 

Tänään oli vaikea valita mihin bileeseen mennä. Lahdessa oli tarjolla kolmet laadukkaat konemusiikki bileet. Pahasti oli päällekkäin kahdet kovat bileet joihin olisi molempiin halunnut osallistua mutta valinta oli tehtävä. Edelliset nuutti bileet oli niin legendaariset että sydän verta itkien valinta osui orkidean 20v juhla bileeseen. Kahdesta piti valita.

 

Kauan odotettu rgb laser saatiin viimein lahteen asti maailmalta ja heti tosi käyttöön. Laserit on vaan niin näyttäviä. Ei ollut tänä iltana valossa eikä äänessä säästelty. Backstagella oli glowstick partyt. Mutta se siitä. Siinä kolmen nurkilla tuli lähdettyä kotia kohti ja nukkumaan. Sain tänä iltana olla parasta AAA ryhmää, kiitos.

 

Oli illassa muutamia kavereita joita ei kovin usein näy bileissä mutta tänä iltana oli. Tämä bile veti vanhan liiton porukkaa paikalle. Oli myös toiset vanhan liiton bileet samana iltana joka varmaan verotti tänne tulijoita. Oli muutamia jotka kävivät molemmissa bileissä.

 

Onniitelut orkidealle pitkästä urasta joka varmaan jatkuu vielä pitkään ainakin toivomme näin. Hänellä on joku erikoinen ja hieno tapa lukea tanssilattiaa ja pyöräyttää koko porukan lattialla sormensa ympärille.  

  

     

  1 view

Comments


bottom of page