top of page

PUSH UP pres. JUDGE JULES @ Sirkus

 

Pienen tauon jälkeen oli muumitalossa etkoilutoimintaa. Sieltä sitten klo 22 pintaan sirkuksen ovelle. Tällä kertaa ei ollut heti alkuun jonoa hirveemmin. Loppuillasta senkin edestä sitten. Judge Jules hoiti homman soitollaan kotiin. Juhlittiin 7-vuotista taivalta.

 

Pitkän tauon jälkeen muumitalossa etkoilemassa. Nykyään virallinen nimitys on muumitalo v 2.0. Sen verran muutoksia tapahtunut talossa. Uusia asukkaita ja sisustus kokenut reiluja muutoksia. Mutta oli sentään desing naulakko pysynyt talossa. Etkoilu toiminta ei ollut muuttunut sitten viime käynnin kovinkaan paljoa.

 

Tällä kertaa paikalle jopa ennen ovien avautumista. Ei tarvinnut montaa minuuttia odottaa kun ovet avautuivat. Oli tuotu ulos strussi tolpat jotka oli nykytyyliin mukaan valaistua mallia. Sisään päästyä kantamukset pois käsistä ja kamera kuvausvalmiiksi.

 

Ekana soittovuorossa tänään Mio. Saundi oli takuu varmaa mio matskua. Liikuttiin pääosin teknon ja housen maailmoissa. Hyvä setti niinkuin Mio tämän taitaa. Setin kohokohta oli kun tuutista rupesi kuulumaan sulosointuja, fatboy slim – push the tempo. Toimii! Sen huomasi rynnistyksenä tanssilattialle. Tämä biisi myös soitossa. Corenell vs. Lisa Marie experience – Keep on jumpin.

 

Tälläkin kertaa oli rakennettu 4-piste ääni ratkaisu. En ole asiantuntija mutta jotenkin voisi luulla että ääni leviää tasaisemmin lattialle pienemmällä volumella. En tiedä. 

 

Oli teknisiä ongelmia kuvaus laitteiden kanssa joista onneksi pääsi eroon eikä ongelma haitannut pahemmin enää illan aikana. Kiitoksia backupin toimittamisesta nightraver ja time.

 

Joulupukki huudettu, siitä se ajatus sitten lähti. Joulupukki saapui hetkeä myöhemmin paikalle. Illan pää artistikin tapasi itsensä joulupukin. Oli toisen järjestävän tahon edustajan ja Judgen ilme näkemisen arvoinen kun joulupukki pöllähti paikalle. Pukin sanojen mukaan oli koomisia tilanteita useampikin illan aikana. Slogan että kiltit tytöt ei saa mitään ja tuhmat saa piiskaa... Kuvitelkaa sitten mielessänne itse loput...

 

Onneksi pukilla oli joulu kiireiden keskellä sen verran aikaa että kerkesi tänne kun aikaisempiin ug bileisiin ei aikataulu venynyt. Pornotonttuja ei ollut tällä kertaa mukana. Heillä oli tärkeämpää tekemistä. Niin, vilkuilla ikkunoista, kyllä te tiedätte.

 

Lahti pilaa tunnelman, se on selvä jo useamman vuoden ajalta. Mutta jos ruvetaan hulluudessa/yllytyshulluudessa kilpailemaan niin lahti saa ihan tosissaan laittaa kampoihin. Tulkaa käymään hämeenlinnassa bileissä ja pohtikaa asiaa uudesta näkökulmasta.

 

Mietin alkuillasta että minkä verran verottaa tulijoita helsingin isot bileet samana iltana. Alkuun ihan normaali väkimäärä paikalla ja sitten maaginen puoliyö toi jonot ovelle kun isot massat yrittää päästä sisään. Tulkaa ihmiset aikaisemmin niin ei tarvi jonottaa. Klo 02.00 oli vielä pitkästi jonoa oven takana.

 

Jokaisessa sirkuksen bileessä joissa olen ollut, on tämä luovan pitkä jono ilmiö. Kaikki varmaan pakkautuu juuri puolenyön aikaan paikalle ja ruuhkahan siitä tulee väkisinkin. Mutta paikka vetää hyvien tapahtumien puolesta jo väkeä mestoille runsain mitoin. 

 

Tällä kertaa oli erilainen kokoonpano tekniikkaa ja valoa. Tällä kertaa hyvinkin vaikuttava led screen oli poissa kokoonpanosta. Ehkä ensi kerralla saamme nauttia siitä jälleen. Se oli nättiä katseltavaa. Tällä kertaa muutoksia oli enemmän valopuolella kuin tekniikassa. Ei tämän iltainen suoritus missään tapauksessa huono ollut. Tämä led screenin puuttuminen vissiin vaikutti niin paljon kokonaisuuteen?

 

Oli vanhempaa sukupolveai eksynyt paikalle luulisin. Käsitykseni mukaan pariskunta. Mutta ei mennyt kovinkaan kauaa kun vanhempi herrasmies innostui antaumuksella tanssimaan. Tämä näky kyllä yllätti minutkin ihan totaalisesti. Eihän se ikää katso jos innostuu tanssimaan bileissä vaikka ehkä iän puolesta voisi kuvitella hänen musiikkimakunsa "hieman" erilainen. Mutta silti suorituksesta täydet pisteet ja mad propsit päälle. 

 

Alkuillasta ei ollut vielä kovin pahaa tungosta tanssilattialla niin kerkesin bongaamaan ehdottoman pahannäköisen satiaistanssin. Ilmiötä ei ole vieläkään saatu kitkettyä hämeelinnasta pois. Toivotaan ettei satiaistanssi leviä muualle maahan.

 

Pitää heittää pari juttua illan vieraasta. Hän yllättyi todela kun tarjosin nimikirjoitettavaksi sinkun vuodelta -96. Kaveri muisti vielä itsekin vuosiluvun. Muutenkin todella rento kaveri. Pitää erityisesti ylistää kyllä että kaveri oli kyllä itse vaatimattomuus! Kun miettii saavutuksia vuosien varrelta niin jalat ovat pysyneet todella tiukasti maassa.

 

Ennakkohaastattelussa lupaili soittaa joitain aivan uusia biisejä joilla ei ollut vielä nimeäkään. Kaveri tuli venäjän puolelta keikalta ja kävi soittamassa törkeän kovan setin hämeenlinnassa ja sitten odotti seuraavaksi keikka etelä-afrikassa. Kaverilla on kyllä kiireinen arki. Varmaan tullut tutuksi lentokoneessa istuminen.

 

K-System vuoroon klo 00.30. Tämä setti nosti tunnelman tanssilattialla. Hyvin pitkälle kaverin näköinen setti. Tuoretta vähän tunnetumpaa nopeampaa soittoa. Tämä setti meni jotenkin ohi kun sosialisoin tuttujen kanssa. Heitä oli tullut helsingistä muutama tänne.

 

Soitosta bongattu muutama biisi. Calvin Harris ft. Kelis – Bounce. Axwell – heart if king. Swedish house mafia vs. Knife Party – Antidote. Avicii – Fade in the darkness. Tämän biisin aikana tanssilattia lauloi mukana. Viimeinen biisi setissä oli Darude – Sandstorm. Muutama biisi kuulosti tutulta että olen joskus aikaismminkin kuullut kaverin seteissä mutta en kyennyt nimeämään niitä.

 

Klo 01.30 vuoroon Judge Jules. Omalla kohdalla illan odotetuin. Ei jättänyt kyllä ketään kylmäksi. Otti heti tanssilattian haltuun ja lattialla olijat olivat ihan pähkinöinä koko setin ajan. Kaveri vaan osaa hommansa. Ei ole turhaa mainetta niittänyt. Hallittua kikkailua ja omaan makuun turhan usein tuli samoja välispiikkejä, muuten täyttä timanttia. Tämä oli kulttuuriteko. Illan parasta saundia.

 

Biisi bongauksia setistä. Nero – Guilt. Biisi joka kuullosti vahvasti Swedish house mafian tuotannolta. Zombie nation – Kernkraft 400. Who da funk – Shiny disco balls. Nero – Promises.

 

Kaveri kyllä vaihtoi genrestä toiseen todella sulavasti. Kyllähän tuolla kokemuksella voi taitoa odottaa. Setti parani kohti loppua. Keskivaiheilla käytiin siinä oman musiikkimakuni rajoilla. Mutta ne on makuasioita.

 

Tanssilattia oli täynnä totaalisesti fiiliksissä olevia ihmisiä. Tämä todistaa siis sen että soitto toimi nuorempaan yleisöön. Totean sen puolustaakseni Julesia että olen kuullut todella paljon pahempaakin nykysaundiakin.

 

Talvi yllätti ihmiset. Lunta satoi muutamassa tunnissa reilun puoleisesti joka oli myös ensilumi tänne etelän suuntaan. Bileiden jälkeen tottakai kun olemme hämeenlinnassa niin suuntana oli yömakkara ja ruokaa hakemaan.

 

Kiitosta nightraver etkoiluista. Laatu ei ole huonontunut tauon aikana. Kunnon tilanne komiikkaa oli myös tarjositte. Kiitosta time yöpaikasta ja oppaana olosta. Kiitoksia kaikille tutuille juttutuokioista. Kuin myös uusille tuttavuuksille. Oli muuten outoa olla maanantaina bileissä! Sisäinen kalenteri on ihan sekaisin. Lauantaina sitten seuraavat. Omat synttäribileet.

 

Alkää unohtako seuraavia tapahtumia hämeenlinnassa. Merkatkaa ihmeessä kalenteriin. Laadukasta tarjontaa takuulla. Sen todistanee tänä iltana kun vielä klo 02 oli pitkä jono odottamassa sisäänpääsyä.

 

Push up! La 14.01.2012 Silloin pysähtyy hämeenlinnaan DJ Orkidean 20v juhlakiertue. Lähempänä ajankohtaa varmasti tietoa netistä klubitus.org saitilla tai facebookissa.

 

Escape to dance pe 03.02.2012 Tästäkin infotaan netissä klubitus.org saitilla ja facebookissa lähempänä ajankohtaa.

     

  1 view

Comments


bottom of page