top of page

Orkidea 20 @ Vaakuna live areena

 

Tämän viikonlopun reissuja vaivasi huono ajokeli. Mutta tässä ollaan että kaikki hyvin. Push up! Isännöi Misc managmentin ja universal musiikin kanssa Orkidean 20 vuotis juhla kiertuetta tänä iltana hämeenlinnassa uudessa paikassa, toista kertaa paikalla tällä kiertueella. Eikä turhaan. Orkidealta jäätävän kova setti.

 

Menomatka sujui surkeassa ajokelissä. Ei tosin niin huonossa kuin perjantaina. Kuunneltiin nostalgia levyä. Techno & Dance 3. Oi niitä aikoja (musiikillisesti). 90's, love it...

 

Etkoilla muumitalossa oli Jani Petteri paikalla! Paljon puhetta piirakasta. Normaalia sairaampaa etkoilua kuin koskaan aikaisemmin on ollut. Tilannekomiikkaa oli nähtävissä runsain mitoin. Kyllä te osaatte.

 

Tänään oli kokonaan uusi paikka missä bileet pidettiin. Alkuun vähän oli uuden paikan tuomaa haastetta että löysi hyvät kuvauspaikat. Oli ihan outoa että bileet olikin lauantaina yleiisen perjantain sijaan. Tämäkin oli positiivinen asia. Mietin alussa hetken aikaa miten bileväki löytää uuteen mestaan mutta ongelmaa ei tullut. Saatiin tupaan hyvin väkeä, tiiviiseen tunnelmaan asti. Soittajista se ei ainakaan jää kiinni. Sen verran kova porukka dekkien takana.

 

Paikalle pääsin klo 22.30. Mio oli soittamassa ensimmäisenä. Tänään soitto oli alussa jotenkin kevyempää, poikkeavaa kaverin normaalista tyylistä. Löytyi sieltä setin edetessä se tuttu Mio saundi. Taattua laatua. Housen maailmoissa liikuttiin.

 

Tutut siniseksi valaistut strussi rakennelmat tervehti sisäänkäynnissä ulkona. Meinasi ulkona olla kylmä kävellä se pikku pätkä mitä oli käveltävä paikalle.

 

Klo 23.15 Uusi soittaja kehiin. Itselle uusi tuttavuus, something good. Aika pitkälle samanlaisella soitannalla jatkettiin mihin mio jäi. Tilanteeseen sopivaa housen maailmoissa kulkevaa soittoa.

 

Jokunen biisibongaus. Aloitus biisi Corona – Rhythm of the night. Jollei aloitus niin ensimmäisten joukossa soinut. Stardust – Music sounds better wirh you. Coldplay – clocks. Loppuvaiheilla kuultu jotain moloko laulajan tyylistä tuotantoa. Ääni oli tuttu, biisi ei.

 

Klo 23.30 kauhukseni näin jälleen näillä leveysasteilla satiaistanssia. Niin kuin olin jo toivonut että hämeenlinnassa olisi päästy ohi tästä epidemiasta. Mutta ei. Ehkä se vaatii vaan aikaa poistuakseen.

 

Samoilla hetkillä rupesi ensimmäinen rynnistys ihmisiä puskemaan paikalle. Lopullinen väkimäärä tulikin sitten vähän ennen yhtä paikalle. Aika normaali aikaan. Äänentoisto oli kyllä muhkea tänään. Äänen pitää tuntua. Valot oli kanssa levitetty mukavan laajelle sivulle. Sai valoa vähän laajemmalta alueelta. Tanssilattiakin alkoi hissukseen täyttymään.

 

Kaveri oli oikein juhlistanut tilannetta. Oli kovat kaulassa ja oikein raitapaita. Ettei vaan jostain laitoksesta karannut?

 

Vähän ennen klo 01 rupeaa tanssilattiakin olemaan aika täynnä. Porukka tanssii missä tilaa sattuu olemaan. Orkidea vetää väkeä vieläkin ja varmaan uudella mestalla on myös oma tekemisensä että porukkaa on tullut runsainmitoin paikalle.

 

Klo 01.00. Vuoroon maestro itse. Orkidea. Kiertue 20 etappi hämeenlinna. Intro kuullostaa yhtä jäätävältä kuin lahdessa. Ei jättänyt tämäkään setti allekirjoittanutta kylmäksi. Olin havaitsevinani hymyä hetkittäin ja pelkään pahoin että polvet taisi vähän notkua tälle iälle sopivaan tyyliin. Apua!! Johan tässä uhkaa mennä maine... Setti oli yhtä jäätävän hyvä kuin jokunen viikko taaksepäin lahdessa. Aivan loistava.

 

Tällä kertaa taisi olla aivot jäässä kun en bongannut kuin muutaman biisin setistä. Häpeän. Pacifique, killa ja viimeisenä todella loistava unity. Kuulin monta tutun kuuloista biisiä joita en osaa yhdistää biisin nimiin.

 

Klo 02.15 päästettiin irti K-System. Haaste Orkidealle. Tänäänkin soittaja joutuu tiukkaan paikkaan. Tänään kaveri soitteli jotenkin omaan korvaan tiukempaa saundia kuin yleensä. Tuntui semmoiselta.

 

Kaveri oli jotenkin tänään eriainen kuin yleensä. Muutama levoton spiikki mahtui settiin. Kyllä, meillä oli todella onnistuneet ja hyvät bileet! Paikka toimi tarkoitukseensa hyvin. Soitettu musiikki toimi omalla kohdalla hyvin. Väki oli löytänyt paikalle hyvin. Ei voisi paljoa enempää toivoa uuden klubin avajaisilta.

 

Muutama biisibongaus. Swedish house mafia vs. Knife party – Antidote. Axwell – Heart is king. Avicii – Levels. K-System – Samba 69.

 

Pieniä jännitys elementtejä oli ilmassa tänä iltana. Lähinnä koskien että miten kuvaus systeemit onnistuu täysin uudessa mestassa. Onnistui. Seuraava oli että miten väki löytää uuden paikan ja ottaako "omakseen". Näin kävi että paikka toimi ja väkeä riitti. Kaikki soittajat onnistui seteissään. Orkidea kyllä putsasi pöydän tänään. Ei voi muuta todeta.  

 

Eräs kaveri heitti parhaan kommentin illassa. Katsoi mun paitaa ja totesi. Että jos jostain pitää olla kateellinen niin olen kade tosta paidasta. Niin no, se on vaan kuva hyvistä ajoista. Mutta kiitos kommentista.

 

Paluumatkalla myös nostalgiaa techno & dance 2 tahtiin. Paluumatkalla näki ihme asioita, hiihtäjä, kyllä. Yhden hevosvoiman pellolla... Niin ja lääkitys on ihan kohdallaan.

  

  

  2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page