top of page

MILLENNIUM "Spring" @ The Monkey

 

Hieno reissu turkuun. Siellä vaan osataan laadukkaiden bileiden järjestäminen. Tuli varustauduttua kuin ulkomaan matkaan. On tämä semmoiseen verrattavissa. Pääsiäisen viimeinen bile. Etappi 3/3. Mission completed...

 

Oma pääsiäinen noin karkeesti lyötynä nippuun. 3 bilettä 4 päivään. 1500 km autossa istumista. Sanon että täysin kaiken uhrauksen arvoista. Yksi todella läheltä piti hirvikolari tilanne.

 

Käytiin menomatkan varrella katselemassa autoja helsingin päässä. Sattui sopivasti matkan varrelle. Ekaa kertaa tässä autokatselmuksessa paikalla. Olihan siellä nähtävää ja kuultavaa. Ilmaista jäätelöä tarjolla.

 

Oltiin niin kaukana pois koto suomesta että oli turvauduttava hotelli majoitukseen. Bilemesta oli alle kilometrin päässä tukikohdasta. Lähdin meidän porukasta ensimmäisenä liikkeelle ja löysin perille eksymättä. Saavutus sekin. Paikka on tuttu muutaman vuoden takaa Millennium bileistä. Paikka oli muuttunut edukseen. Olin alkuun vähän hukassa miten siellä liikuttiin mutta pääsin äkkiä kartalle. 

 

Paikalle selvisin vähän klo 21 jälkeen. Ravintolan edessä oli dj soittamassa levyjä ja apina  "sisäänheittäjänä". Paikasta ei voinut edes ulkopaikkakuntalainen erehtyä. Muodollisuuksien jälkeen sisään.

 

Porukka löysi tiensä paikalle todella ajoissa. Ennen klo 23 oli paikalla todella hyvin väkeä ajankohtaa miettien. Eikä ihme että näin tapahtui, illan soittajat olivat suomen huippuja. Tuntui että porukka on riutunut kun turussa ei ole tapahtunut mitään pieneen hetkeen. Näin paikallinen taho minulle kertoi.

 

Alakerrassa oli soittamassa Giorgio Vinile kun tulin paikalle. Hän soitteli alhaalla ensimäiset pari tuntia. Aika samanlaista saundia tarjolla myös alhaalla kuin ylhäälläkin samaan aikaan.

 

Yläkerran soitannasta ekan pari tuntia vastasi Progression. Kivan kuuloista tech house sävytteistä saundia. Siinä soittajan vaihtumisen aikoihin beautiful day uusio, veikkaan että tämän soittajan viimeinen biisi.

 

Tänään sai varoa ettei ulkona sisäänheittäjänä toiminut apina syönyt mun eväitä...

 

Paikalla oli paljon odotettua enemmän tuttuja mitä arvelin paikalle tulevan. Helsingin seutu, tampere edustusta, hämeenlinna myös. Tietty paikallisia unohtamatta. Tietty tunnelman pilaajat, lahtelaiset...

 

Kiinnitin muutamaan nuoreen huomioni, se valtava intohimo, energia bilettä ja kohtaan mikä tuossa tanssisuorituksesta huokui. Ei ollut kuin kehuttavaa tyylissä. Toivottavasti jäitte "koukkuun" tanssimiseen ja musiikkiin että vastaisuudessakin tulette paikalle nauttimaan hyvästä musiikista kun siihen tapahtuman muodossa tilaisuus tulee. Oli todella ilo seurata tuota nuoruuden energialatausta!  Isot propsit tästä kohtaa.

 

Tuli aika vaihtaa soittajat ylhäällä ja alhaalla. Klo 23.00 tapahtui tämä. Alhaalla aloitettiin korvakuulolta arvioiden jollain 80-luvun klassikon uudelleen lämmityksellä. Ei muita biisibongauksia setistä.

 

Ylhäällä klo 23 vuoroon Cosmo. Ei ole kaverin soittoa kuullut luvattoman pitkään aikaan. Sanon kyllä että tämä setti räjäytti oman tajunnan ihan täysin. Juuri sitä trancea mitä jaksaa hehkuttaa kuulemiskerta toisen jälkeen. Vanhempaa klassikko ainesta. Todella iso käsi tästä suorituksesta. Pari makupalaa mitä oli soitossa.Thrillseekers – Synaesthesia, Cosmic gate – Exploration of space, Rank 1 – Airwave. Taas vanhan mieltä lämmitettiin oikein isosti. Vanhempi saundi uppoaa tähän kohtaan enemmän kuin hyvin. Tätä herkkua kuulee harvoin bileissä näinä päivinä. Kiitos Cosmo tästä, nautin täysillä setin jokaisesta sekunnista!

 

Tässä vaiheessa ylhäällä on jo tungosta tanssilattialla. Eikä syyttä. Vanhempaakin väkeä paikalla ja näyttäisi olleen täysin fiiliksissä paikalla. Poislukien eräs vanhempi herra joka ihmetteli yläkerran menoa juomaansa siemaillen.

 

Alhaalla dekkien taakse klo 23.00 Andy K. Tämä setti oli illan epäsopivin omaan korvaani. Liikuttiin tuoreemman puoleisessa saundissa josta itse en oikein saanut kiinni. Korostan samalla että tanssilattialla oli väkeä ettei tämä setti huono ollut. Ei vaan osunut mun makuhermoon.

 

Koitti seuraavan "vahdinvaihdon" klo 00.30. Aloitetaan alakerran tarjonnalla. Alakertaan soittamaan Sasha F. Porukka tuntui diggaavan tuosta mäiskeestä mutta omalla kohdalla meni monta kymmentä senttiä yli hilseen tuo setti. Mutta tanssijoiden määrä kertoi sen että tämä maistui porukalle.

 

Yläkerta klo 00.30. Frankie Wells vuoroon. Jatkettiin hyväksi havaitulla linjalla, siis trancen maailmoissa liikuttiin edelleen. Hyvän kuuloista melodista trancea. Tykkäsin. Thrillseekers – Synaesthesia kuultu. Tässä vaiheessa iltaa paikassa tolkuttoman kuuma mikä ei tullut yllätyksenä.

 

Koitti viimeinen vaihto. Klo 02.00. Monelle varmaan illan odotettu hetki. Ylhäälle soittamaan Orkidea. Alhaalle Proteus. Aloitetaan alhaalta. Proteus heitti semmoista mäiskettä kehiin että ei ollut vaihtoehtoja kuin suunnata yläkertaan kuulemaan soittoa. Orkidea pienten alkuongelmien jälkeen pääsi aloittamaan iskojen ablodien saattelemana.

 

Orkidea onnistui yllättämään allekirjoittaneen aika totaalisesti. Hyvällä tavalla. Oletuksena itse odotin että aloitetaan suoraan trance saundilla, mutta tänään ei. Tänä iltana aloitettiin menevällä house saundilla ja loppua kohti siirryttiin tutumpaan Tapsa saundiin. Loppu oli sitä Orkideaa jota olen tottunut kuulemaan.

 

Setissä kuultu Mory Kante – Yeke yeke. Tämän biisin kuulin portaissa kulkiessani. Way out west – Killa. Energy 52 – Cafe del mar.

 

Portaat tulivat tutuksi tämän illan aikana. Niitä kuljettiin jatkuvalla syötöllä ylös ja alas. Yläkerta tarjosi musiikillisesti enemmän itselle kuin alakerta. Alakerran musiikille oli varmaan omat diggaajansa.

 

Vain yhden biisi toive episodin näin illassa joka päättyi niinkuin joka kerta teema iltoina, toiveita ei pysty toteuttamaan. Että ymmärrystä toivojille joille kerrotaan että tänään ei onnistu. 

 

Vähän klo 03 jälkeen mun siihen asti ollut hyvä fiilis illassa kaikkosi sekunnissa täysin. Paikan henkilökunta tiskin takana oli ystävällistä ja palvelualtista. Sai hyvää palvelua.

 

Yläkerrassa dj soittopaikan takana on valoseinä. Oli varsin vakuuttava näky. Vaikka pelkästään katselin sitä hyvinkin lähietäisyydeltä. Näkymä olisi saattanut vaan parantua kun olisi kauempaa ko seinää katsellut. Toisen kerran sitten.

 

Tällä bileellä erään isomman tapahtuman lisäksi on taipumus kerätä porukkaa mestoille joita ei myöskään näe hirveän aktiivisesti liikkuvan bileissä. Tuttuja oli paikalla yli odotusten.

 

Turussa oli tilaus ellei jopa huutava puute näin laadukkaasta tapahtumasta. Nyt on kansan tanssivimma hetkeksi aikaa sammutettu luulisin.

 

Alakerran soitto aikataulu meni uusiksi kun Eliot Ness oli sairastapauksen vuoksi estynyt saapumasta paikalle. Alakerran aikataulu on täysin muistini varassa että se saattaa heittää. Muistelen vaan että vaihdot oli aina samaan aikaan ylhäällä ja alhaalla. Sain varmistuksen muistikuvilleni. Että näin siis asia oli.

 

Yläkerta oli enemmän omaan mieleen kokonaisuutena. Alakerrassa saundi tiukkeni ja proteus puristi loputkin mehut irti tanssikansasta viimeisen setin muodossa. Todella hardia sanan varsinaisessa merkityksessä.

 

Suuren suuri iso kiitos Millennium posse näistä bileistä. Iso kiitos soittajille ja tällä erää menee terveisiä yläkerran soittajille, tarjonta oli enemmän mieleen. Mieleen jäi Cosmon setti, vähän vanhempaa trancea. Love it! Orkidean hyvällä maulla erilainen setti jäi myös mieleen. Tunnelma oli todella katossa koko illan. Seuraavaa odotellessa. Olisi isosti harmittanut jos tänne ei olisi päässyt.

 

Paikallisessa hotellissa oli varsin erikoinen huone osunut kohdalle. Se oli ensinnäkin vihoviimeissä nurkassa mikä sinänsä on oikein lahtelaisille. Huone oli kahdessa kerroksessa. Yllätti meidän porukan täysin. Mutta toimi tarkoituksessaan hyvin. Portaissakaan ei tullut telottua itseään. Humalassa olisi varmaan onnistut sekin.

 

 

 

1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page