top of page

HOUSE OF HARD MUSIC @ Suisto

 

Tarkoitus oli suunnata vaasaan bileisiin mutta sinne pääsy kalkkiviivoilla kaatui. Mutta minulla oli jo onneksi olemassa suunnitelma tämmöisen varalle, bileet hämeenlinnassa. Suistolla, yhtä hieno paikka oli kuin viimeksikin. Onnistunut ilta.

 

Oli harvinaisen paska keli ajaa menomatkalla. Aika pian matkanteon aloitettuani alkoi satamaan lunta ja sehän mukavasti sai tiet jäähän. Mielenkiintoisen liukas oli keli. Mutta pää asia että selvisin reissusta yhtenä kappaleena. Sain yöpaikankin järjestymään niin helpotti lähtö päätöstä.

 

Tällä kertaa oli uusi majapaikka, kuin myös etkoilumesta. Etkoilu touhu oli taattua hämeenlinnaa. Mutta olette kohdanneet tässä lajissa voittajanne.

 

Bileet alkoi ajallaan klo 21 kun sitä ennen olleen yksityistilaisuuden porukka poistui jatkomestoille. Ilta aloitettiin psykellä. Illan soitannan aloitti Kiera. Yhden uudelleen muokatun biisin tunnistin. Nirvana – Smells like teen spirit psykeily. Yksi biisi jäi soittamatta Kieran kertoman mukaan, sekin uudelleen lämmittely, jäi toiseen kertaan.

 

Katselin ja arvioin soittopaikkaa proteuksen näkökulmasta totesin että ahdasta saattaa tulla. Mutta hyvin herra lopulta mahtui siellä heilumaan. Hiki päässä ja ilman paitaa tuli pois soittamasta.

 

Toiset soittajat vuoroon. Miner & Tero A suunnattiin hard trancen maailmoihin. Tämän setin aikana jo reilummin tanssijoita lattialla. Todella hyvin omaan makuun sopivaa saundia oli tämä. Isot propsit.

 

Kolmas soittaja dekkien taakse. Genren tietäen tämä olisi illan pahin setti kuultavaksi. Olin setin jälkeen sitä mieltä että kaverin olisi syytä mennä hoitoon tai ainakin tarkistaa lääkitys onko se varmasti kohdallaan? Muutama uusio biisi kehiin alkuun. ICE MC – It's a rainy day. Toisena tuli la bamba. Tässä vaiheessa tein diagnoosin että nyt ei ole kaikki kohdallaan.

 

Noi kaksi biisiä meni vielä huumorin piikkiin mutta sitten se loppuikin. Loppu setti oli itselle semmoista tuskaa, sitä ei päässyt karkuun mihinkään. Sen verran on laadukas äänentoisto paikassa edelleen. Tässä vaiheessa käytän sanaa raiskaus kun kuulin Apollo 440 – Ain't talk 'bout dub biisin. Tauskiakin kuullemma soiteltiin...

 

Joku stingin biisi oli kanssa päässyt modaukseen ja sen myötä soittoon. Biisistä ei mitään tietoa, äänestä tunnisti kaverin. Legendaarisen kuuluisa nukkumatti versiointi oli saanut uuden kuosin ja se toimi omalla kohdalla. Taisi olla kyseisen biisin julkinen ensisoitto? Päätti tämän oman tuskani eli setin.

 

Seuraavana lauteille täysin uusi tuttavuus RAF. Nyt pesee ja linkoaa. Hard teknoa kehiin. Tämmöistä saundia kuulee aika harvoin bileissä. Toivotaan että herroille riittää keikkoja tulevaisuudessa. Prodigy – Voodoo people kuultu.

 

Järjestäjä joutui laittamaan koko soittoaikataulun uusiksi kun proteus tuli suoraan briteistä soittokeikalle hämeenlinnaan. Että järjestäjistä ja Proteukseta riippumattomista syistä jouduttiin tämmöiseen toimenpiteeseen turvautumaan.

 

Nomic soitteli muutaman biisin ennen kuin Proteus oli valmis soittamaan. Voin sanoa että ei herra kauaa takahuoneessa ollut kun hyppäsi lauteille. Porukka oli ihan pähkinöinä kun prtoteus aloitti. Tätä oli selkeästi odotettu. Samassa huomasi kyllä "lievän" volume tason muutoksen.

 

Illan viimeinen mutta ei todellakaan vähäisin, ladies and henskelman, one and only, Proteus. Taattua proteus matskua koko setti. Kuultu terminator theme. Tänä iltana herran soitanta oli silleen sopivan rankkaa, hyvän maun rajoissa. Porukasta revittiin loputkin mehut irti.

 

Edellisestä herran vierailusta hämeenlinnassa oli vierähtänyt jo tovi. Vaikutti siltä että tätä hetkeä oli odotettu kauan ja hartaasti. Tämän setin aikana ekaa kertaa illan aikana tuli hiki pintaan vaikka olin paikallaan. Tämä on tuttu efekti ko herran keikoilla.

 

Ihme ja kumma kyllä herra mahtui heilumaan yllättävän hyvin siinä tilassa mitä katselin että miten käy. Nestetasapaino pysyi kyllä kohdallaan, juomaa tuotiin sopivaan tahtiin lisää, syytä onkin tuolla heilumisella. Vinyyliä vingutettiin isolla kädellä setin aikana. Iki fani Anis oli myös paikalla. Olin kuulevinani psyke vaikutteita yhdessä biisissä.

 

Tuli yhdestä biisi klassikosta hardimpi versio. Baby D – Let me be your fantasy. Ihan loppuhetket setistä meni hitusen överiksi. Rammstein – Bang bang. Porukan ulosheittobiisinä tuli Moby – Why does my heart feel so bad? Setissä tunnistettu muutama biisi joka kuulosti vanhan liiton saundilta.

 

Kiitos jälleen kerran hämeenlinna loistavista bileistä. Tämä ilta pyyhki kertaheitolla pienen pettymyksen joka jäi siitä kun ei päässyt vaasaan vaikka oli kova yritys. Tämä oli kakkos vaihtoehto mutta täydellinen ilta. Jokainen etkoilla ollut sai munaa. Kyllä. Pervot!! Mitä oikein luulitte? Kinder yllätysmunan tietenkin...

 

Hämeenlinnassa kun ollaan niin piti tietenkin käydä eräällä hyvinkin legendaarisella nakkarilla ennen majapaikkaan menoa. Hyvät syötävät paikassa.

 

Kiitos Miner ja Kiera yöpaikasta, etkoilu seuralle, olette pitäneet vireen yllä. Myös illan soittajat ansaitsee kiitosta.

 

Perjantaina 25.03.11 sirkuksessa hämeenlinnassa DJ SASH! Saksasta.

 

Niin ja nyt sitten se jo ennakkoon tiedetty tieto kerrottiin. Faithless lopettaa. Ei voi kuin kiittää kauniisti näistä vuosista ja julkaisuista siltä ajalta, koko ajan laatutavaraa. Kun olisi nähnyt sen kerran edes livenä. Yritystä oli tämän eteen mutta lopulta ei ollut onnea matkassa. Bändillä olisi varmasti ollut kova live show.

 

 

 

1 view

Комментарии


bottom of page