top of page

FORCE Episode VIII @ YO talo

 

Oh noes. Oli valinnan vaikeutta mihin bileisiin tänä perjantaina suunnistaa. Päätös kääntyi tampereen suuntaan lopulta. Oli Forcen 4v synttärit, yksi soittajista, dj meke juhli samalla 10v dekkien takana. Mikä klassikko kimara oldskoolia koko ilta. Nautin joka solulla jokaista sekuntia mitä musiikkia soitettiin.

 

Olen aika sanaton tommoisen illan jälkeen!! Siis mikä määrä itselle niin rakasta musiikkia tuli illan aikana. Ihan alusta loppuun asti. No, jos laskee pois meken viimeiset core pätkät.

 

Keli ei luvannut kivaa matkaa, satoi vettä kuin kaatamalla. Matkalla satoi, paistoi ja satoi taas. Mutta selvittiin perille asti. Siinä hetken etkoiltua oli aika siirtyä bilemestoille. Pieni tovi backstagella ja musiikin sulosoitujen alettua piti siirtyä fiilistelemään illan tarjontaa.

 

Sergei shkuroff, mies ja trance klassikot! Kyllä tuli semmoista klassikkoa että ei paremmasta väliä. Paljon biisejä efektillä että tuttu biisi, todella usein kuultu, tunnisti muttei saanut nimeä mieleen.

 

Tuli sieltä tuttuakin saundia. Cosmicman – I love you, tears from the moon versiointi, Slusnik luna – Sun originaali leka!! Ppk – resurrection, chemical brothers – Hey boy, hey girl. Underworld – born slippy biisistä itselle joku outo versio. Zombie nation - Kernkraft 400, cj bolland – The prophet.

 

Ensimmäiset tanssijat bongattu vähän ennen kello 23. Yksi kaveri saapui paikalle keppien kanssa, propsit siitä tästä kohtaa. Sergein setin loppuvaiheilla oli jo mukavasti porukkaa tanssilattialla. Yksi kaveri tanssi antaumuksella pitkiä pätkiä kerralla. En ihmettele jos tanssijalkaa vipattaa tämmöinen.

 

Kyselin tuttuun tyyliin carbonin porukalta ennen settiään että ovatko he saavuttaneet soittokunnon? Osa kertoi että rupeaa olemaan kohdillaan ja osa sanoi että eivät ole vielä tavoittaneet tätä maagista olotilaa. Oli mielenkiintoista seurata jätkien settiin valmistautumista.

 

Tuli aika Carbon Based liven. He ottivat yleisönsä haltuun heti alkuun. Useampi vuosi on kerennyt vierähtämään bändin edellisestä vierailusta tampereella. Setti oli pari uudempaa raitaa lukuunottamatta täynnä vanhoja klassikoita. Niin kuin illan ajatus oli. Kun muutkin soittavat klassikoita niin miksi eivät hekin? Jälkeenpäin kuulin kommentteja setistä niin olivat poikkeuksetta positiivista. Yksi kaveri kehui settiä ja oli odottanut koska he heittävät semmoisen. Tänään oli se ilta!! Kyselivät mikä boogie? Yleisöstä ei alkuun lähtenyt ääntä.

 

Teemulta irtosi ihan hyviä spiikkejä, ehkä tänään aika hillittyjä verrattuna villeimpiin spiikkeihin. Sedät jaksaa heilua iloksemme. Pari keikkaa on vielä turneella jäljellä. Kesäkuussa Hardbourissa lahdessa ja heinäkuussa Rave island oulussa.

 

Teemun hyvä proteuksen "sisäänheitto" spiikki. Bändi rankkasi setin tämän vuoden parhaaksi.

 

Jää nähtäväksi ovatko kaverit keksineet jotain spessua viimeisiin setteihinsä? Jää nähtäväksi. Näillä näkymin olen todistamissa molempia keikkoja. Stay tuned...

 

Tulihan näistä lopulta bileet. Porukkaa oli lopulta tullut hyvin paikalle. Yksi kaveri oli pitänyt luovaa taukoa bileistä nelisen vuotta. Tänään oli päättänyt lähteä liikkeelle. Ei huono vaihtoehto paluulle. En ole nähnyt kaveria 4 vuoteen ja en tunnistanut alkuun mutta kertoi nimen niin johan rupesi raksuttamaan. Muistin siinä vaiheessa kyllä heti. Oli todella kiva nähdä.

 

Samainen henkilö vähän aristeli tanssilattialle menoa ettei uskalla. Ei mennyt kovin pitkää aikaa kun huomasi että siellä jorattiin kuin ei olisi mitään taukoa bileistä pidetty. Kun sen on kerran oppinut sen muistaa lopun ikäänsä. Antaumuksella mentiin. Kyllä se vanhakin osaa ja jaksaa...

 

Tuttuja paikalla helsingin seudulta, turun seutu, lahti, riihimäki ja hämeenlinna.

 

Proteus, Omien klassikkojensa pariin. Jokunen bongaus alkuun. Quench – dreams, legend B – lost in love, Prodigy – Firestarter mallia erikoinen versio, sperminator – No woman allowed, lab4 – candyman, Human resource – Dominator. Kovaa settiä loppukin. Vinyyliä soiteltiin tässä setissä. Eleistä pystyi lukemaan että setin soitto oli mieluista. Oli jotain teknistä häikkää toisessa vinyylisoittimessa.

 

kello 01.40 huutoihin vastattiin, paita pois!!!

 

Sitten illan toinen sankari. DJ Meke, tänään juhlittiin 10v uraa dekkien takana. Soitettiin omia suosikkeja vuosien varrelta. Ja täyttä rautaa oli tämäkin setti.

 

Biisi poimintoja, blossom – outro (Heart to heart), rmb – redemption, hitch-hiker & dumont - 2nd dimension, ravelab – seeing ia a believing, para-dizer – Song of liberation, code-27 – Got to be better, dj weirdo & dr. Phil Omanski – Young birds, Jens – Loops & Tings, cosmic baby – Loops of infinity, lunatic asylum – meltdown, cenith X – Feel, Members of mayday – You are members of mayday, ultra-sonic – annihilating rhythm, scooter – Move your ass, charly lownoise & mental theo – live at london, members of mayday – religion, westbam – celebration generation, rmb spring. Tämmöisiä lekoja kuultiin.

 

Allekirjoittaneen äänijänteitä viriteltiin scooterin biisin aikana. Tuli huudettua biisin mukana. Meken setin aikana intoutui Proteus, Carbonin porukkaa ja muitakin tuttuja tanssimaan. En ihmettele yhtään tuota reaktiota, sen verran kovaa settiä Meke soitti.

 

Proteuksen setin aikana oli kuullemma ollut nostalgia fiilistelyä kun olivat monet puhuneet biisien alkaessa että kun minä olin nuori niin tapahtui sitä ja tätä. Vanhat hyvät ajat palasivat mieliin musiikin mukana. Oi niitä aikoja!!

 

Täytyy sanoa että en ole hetkeen tämmöisessä bileessä ollut. Lähinnä varmaan 08 joulukuussa pidetty Raver's Paradise Weekend bileet. Paikalla silloin olleet osaavat vähän hahmottaa missä illassa mentiin. Ilta oli kyllä musiikillisesti niin täydellinen kuin vain ikinä pystyy olemaan, tässä toimi kaikki.

 

Kaikki soittajat illassa soittivat suurella sydämmellä sitä mikä on rakkainta vanhaa saundia. Se oli aistittavissa heidän olemuksestaan soittaessaan. Ei osaa nostaa ketään illassa toisen yläpuolelle, niin hienoa settiä sai kuulla koko ajan. Oldskool vaan toimii tähän kohtaan, olen tämän tiennyt jo pitkän aikaa.   

 

Kiitos Force tästä nostalgia illasta. Meke & vaimoke, kiitos houstauksesta ja yöpaikasta.

    


1 view

Recent Posts

See All

留言


bottom of page