top of page

BLACK SUN EMPIRE @ Yo-talo

 

Suunta tänään kohti tamperetta. Tiedossa drum'n'bass tarjontaa illassa. Koko illan soitettiin omaan korvaan hyvää saundia, ulkomaan vieras vei voiton parhaasta setistä. Kiva oli käydä bileissä tampereella vuoden tauon jälkeen.

 

Sain paikalle houkuteltua paikallisen tutunkin joka ilmeisesti ei kovin tarkkaan ole viime aikoina seurannut kotikaupunkinsa bileirä. Kaikesta päätellen tästä illasta revittiin kaikki ilo irti, jalat tanssittiin kipeiksi, niin sitä pitää.

 

Lähdettiin ajoissa liikkeelle ja mentiin kaverille pirkkalaan etkoilemaan lätkämatsin merkeissä tietenkin. Suomen ekan maalin aikoihin lähti ensimmäinen porukka siirtymään kohti bilepaikkaa. Olisi niin tehnyt mieli jäädä katsomaan matsia mutta velvollisuus kutsui. Bile mestalle kerkesin siinä 22.30 pintaan.

 

Illan aloitussetti oli Subsense B2B Traone käsissä. Aloiteltiin, siis kun tulin paikalle dubstepillä ja loppua kohden saundi muuttui tutumman kuuloiseen drum'n'bass saundiin. Hienoa soitantaa.

 

Sori jätkät kun en kerennyt sen paremmin keskittymään soitamiseen, löysin paikasta television ja lopun varmaan itse kukin arvaa mitä tapahtui... Kyllä, istuin alas ja jännitin suomen matsin loppuun asti paikoillaan. Hengitin sentään välillä.

 

Kyllä tuo oli hieno voitto ja mikä parasta niin rakas naapurimme lännestä on vastassa finaalissa kun pudotimme naapurimme idästä pois finaalista. Kiitos leijonat jo tästä! Torilla tavataan!! Ei voi olla hehkuttamatta sitä ensimmäistä maalia. Mikä veivi!!! Parempi joukkue voitti!!

 

Mutta oli meillä bileetkin. Se lätkä raportista. Aika reilusti paikallisia tuttuja liikkeellä. Tällä kertaa löysin toisen tilan paikassa. Olen täällä ollut useamman kerran enkä ole käynyt tällä toisella puolella aikaisemmin.

 

Tuli hetki että peli päättyi lopulta, oli kyllä semmoinen trilleri. Koko ravintolan väki joka televisiota oli seurannut niin hurrasi ja taputti. Täydestä ansiosta tämä. Anteeksi kun lipsuu tuonne jääkiekon puolelle koko ajan.

 

Soittajien vaihto, toinen setti iltaan. Klo 23.50. Vuoroon Mefisto- Tässä setissä jatkui saman tapainen menevä dtum'n'bass saundi mihin ensimmäinen lopetti. Rapsakan kuuloista hyvää settiä tämäkin.

 

Tuttujen määrä paikalla yllätti positiivisesti. Etenkin Santtu, oli kiva nähdä ikuisuudelta tuntuneen tauon jälkeen. Kiitos myös paikalliselle sankarille joka piti seuraa.

 

Kuulin että paikalle oli tullut väkeä kaukaa, helsingistä reilumminkin, lahdesta vahva edustus, jopa porista asti oli väkeä saapunut paikalle. Täälläkin tänään maaginen puoliyö toi porukkaa paikalle. Heti lätkämatsin loppumisen jälkeen oikeastaan. Paikallista "normi bile porukkaa" ei paikallisen tahon mukaan paikalla paljoa ollut, joka ei ihme, olihan tampereella toiset isot laadukkaat bileet samana iltana. Sen verran eri genreä että ei varmaan hirveästi häirinnyt toisiaan.

 

Klo 00.30 Oli aika päästää illan ulkomaan vieras Black sun empire dekkien taakse. Kaveri soitti cd levyiltä. Kun tämä nykysuuntaus vie soittomediaa tuonne tietokoneen suuntaan. Jokaisella medialla varmasti omat hyvät ja huonot puolensa joita soittaja puntaroi valintaa tehdessään. Niin, itselle ei käytetty media ole se kaikki kaikessa vaan soitettu saundi.

 

Mentiin selkeästi rankempaan ja synkempään suuntaan. Kaveri tietää mitä tehdä. Osaa todella asiansa. Otti heti alusta tanssivan yleisön haltuunsa. Tanssilattialla on todella tiivis tunnelma. Tästä paikallinen kaveri sanoi että ei koskaan ole ollut tanssilattia noin turvoksissa väkeä mitä hän on käynyt paikassa.

 

Basso tuntui eikä vaan kuulunut!!! Kaveri soitti ilmeisesti tanssilattian huudoista päätellen joitain tuttuja klassikko biisejä useammankin kun biisin alettua hurraaminen kuului. Rankan puoleinen setti sai vielä rankemman lopetuksen. Lopussa tanssilattia kiitti soittajaa raikuvin pitkään jatkuneilla ablodeilla. Täysin ansiosta. Oli kova setti. Illan parasta antia.

 

Tänä iltana heti alkuun tuli jo oma porukkansa sisään ja loppu iltaa kohden tunnelma tiivistyi huomattavasti. Taisi olla aika lähellä että tupa olisi ollut täynnä. Aika pian kun viimeinen setti pyörähti käyntiin meidän autokunta päätti että pitkä kotimatka vaatii veronsa ja lähdimme ajelemaan kohti kotia. Saavuin kotiin vähän ennen aamu klo 06. 24h valvoneena. Tällä kertaa onnistuin yllättävän hyvin tuo valvominen vaikka vaikeutuu koko ajan kun ikää tulee lisää. Vanhuus ei tule yksin.

 

Tällä reissulla paljon uusia tuttavuuksia. Kiitoksia kaikille vanhoille ja uusille tutuille juttutuokioista.

 

Eräs kaveri oli työporukan kanssa liikkeellä ensimmäistä kertaa elektronsen tanssimusiikin bileissä. Kaveri houkuteltiin puoliväkisin tanssilattialle ja ei mennyt aikaa kovin kauaa kun kaveri tanssi ensimmäistä kertaa elektronisempaa musiikkia täysillä. Huomioitakoon että kaverilla on vahva heavy tausta. (Päällä oli tänä iltana slayer paita) Eipä tuo tuntunut menoa paljon haittaavan. Ei kun rohkeasti toisenkin kerran bileisiin ja tanssilattialle. Tuplasti peukkua ylös tästä kohtaa!

 

Kaveri tokaisi että ensi kerran kun tulee tämän genren bileisiin niin ottaa rasta peruukin mukaan. Kaikki eivät jaksaneet illan rientoja loppuun asti, väsähti kesken matkan. Ei meidän autokuntaa.

 

Klo 02.30 Viimeinen vaihto. Defence kehiin. Kaverit jatkoivat hyvällä saundilla viimeistä settiä alkuun mitä kuulin. Sitten oli aika poistua kun matka kotiin on pitkä ja puuduttava.

 

Hieno ilta kaikkinensa. Musiikki toimi koko illan omalla kohdalla. Suomi meni lätkän MM-finaaliin ruotsia vastaan. Kannatti lähteä kauempaakin pelimestoille. Kiitoksia järjestävälle taholle kaikesta ja meidän omalle autokunnalle seurasta. Tietty kaikille joille unohdin mainita kiitokset.

 

Black sun empire oli sanonut keikan jälkeen paikan fiilikseen olleen korkealla ja kiitteli tanssijoita. Eiköhän kaveri saanut hyvän muiston suomen reissusta. 

  

 

 

4 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page