top of page

MAD X-MAS @ Kuusisaari Paviljonki

 

Ongelmien kautta voittoon. Reissu ouluun toteutui lopulta erinäisten ongelmien jälkeen.. Lähes kymmenen tuntia istumista autossa, tuhat kilometriä ja hienot bileet. Erilainen uusivuosi. Mitä sitä ihminen enempää voi toivoa? Pikainen visiitti ouluun. Tuttu hotelli ja kävin tutussa kebab mestassa ruokkimassa itseäni.

 

Oli ongelmia lähtöä edeltävinä päivinä auton kanssa. Nostin jo kädet pystyyn että luovutan että ei pääse paikalle. Lopulta selvisi että pääsen sittenkin paikalle. Suunnaton ketutus vaihtui ilon tunnelmiin. Semmoiset tuhannen kilometriä takana, lähes 10 tuntia autossa istumista mutta sanon että täysin kaiken vaivan arvoista. Aamu kello 5 herätty ja siitä iltaa viettämään. Tosin kerkesin nukkumaan päivällä pienen pätkän onneksi.

 

Lähtö meni sen verran myöhäiseksi että pelkäsin jo että kerkeääkö bilepaikalla olemaan tarpeeksi pitkään. Itse bileestä taisin missata ensimmäisen puolikkaan tunnin. Hotellille saavuttiin klo 22 niin kuin kuski oli arvioinut saapumisajan aikaisessa vaiheessa reissua.

 

Kuskin kommentti oli hyvä kun motarille päästiin, nyt alkaa tylsät 500 kilometriä. Olihan matka kieltämättä aika puuduttava mutta hetkeäkään en kadu lähtöäni kun mahdollisuus siihen kaikkien vaikeuksien jälkeen lopulta tarjoutui.

 

Alkuhässäköinnin jälkeen siinä klo 23 pintaan yläkerran soitanta alkoi. Oulun omia kasvatteja, jangler ja teknon maailmoissa liikuttiin. Muutama biisibongaus setistä. Shape shifters – Lola's theme, Wildchild – Renegade master, Lil louis – French kiss.

 

Hiki huone varmaan kuvaa parhaiten tätä pientä tilaa jossa oli ensimmäiset musiikilliset havainnot drum'n'bass maailmoissa. Aika rankkaa semmoista. Ei ihan parasta oman makuista dnb saundia. Mutta kyllä siellä tanssijoita oli pitkin iltaa kun kävi.

 

Siistiksi oli jälleen saatu yläkerta uv valojen ja kankaiden kera. Kankaat Teemu Tammisen toteuttamat.. Näyttävää sanoisin. Taidenäyttely oli myös loistava. Implosion taidenäyttelyn päättäjäiset. Jonkusen kuvan otin niistä. Eikä sovi unohtaa puolenyön aikaan ollutta liekkiryhmä tulikukan tulishowta. Se on aina hienon näköistä kun tulen kanssa toimitaan osaavissa käsissä. Oheistoiminta oli kohdallaa kyllä.

 

Nämä olivat PUG organisaation toiset bileet kohdallani. Toteutuksen laadusta huomaa että asiaa tehdään täydellä sydämmellä ja rautaisella otteella vaivoja säästämättä. Suosittelen heidän järjestämiään bileitä vilpittömästi.

 

Open decksissä kuultu hitusen jälkeen puolenyön psyke saundeja. Soittaja vaihtui 00.30 ja siirryttiin psykestä drum'n'bass sektorille. Ekan biisin muistelisin olleen Prodigy – Smack my bitch up.

 

Hiki huoneessa Hitusen ennen 00.30 kuultu psyke saundia ja siirryttiin drum'n'bass maailmaan, rankan puoleiseen semmoiseen. Eka biisi Baby D – Let me be your fantasy alku kuullosti ihan normaalita mutta sitten tuli muutos asiaan, biisi muuttui täysin.

 

Yllättäen open decks alue alhaalla veti eniten väkeä. Saattaa johtua siitä että ainoa tiski josta sai juotavaa oli siinä tilassa. Unohtamatta soitettua musiikkia.

 

Klo 00.30 eteenpäin oli silminnähden enemmän porukkaa ylhäällä kun nextace kampesi soittimien taakse. Psykeä tarjoili hän ja porukka tykkäsi siitä tanssijoiden määrästä päätellen.

 

Open decks puolella koitti itselle ehkä illan kohokohta tuossa 01.30 aikoihin. Oma soittovuoro alhaalla alkoi. Olin hyvin odottavalla kannalla että miten täällä päin suomea otetaan vanhat oldskool klassikot vastaan. Odotin että saan soittaa tyhjälle tai lähes tyhjälle lattialle. Mutta ei tarvinnut. Yllätyin kovasti porukan määrästä joka tanssi antaumuksella vanhan liiton saundia.

 

Valehtelematta varmaan runsain ja paras tanssija määrä koskaan soittamani settien aikana ever. Harvoin on ollut semmoista tervettä jännitystä ennen soiton alkua. Nyt oli taas. Parhaat fiilarit soitella mitä olen koskaan kokenut.

 

Viimeinen biisi joka oli ihan jotain muuta niin olisin odottanut että porukka katsoo että mitä toi soittaa? Mutta taas koin yllätyksen. Muutama ihminen tunnisti biisin ja lauloi mukana. Taisi biisi ikäänkuin osua ja upota!

 

Psydog setti meni ihan ohisektoriin kun soitettiin samaan aikaan. Mutta herran musiikkimakua tuntien psyken merkeissä on menty vahvalla otteella.

 

Open decks ja deck sauce soittamaan. House saundia tarjoilivat veljekset kansalle. Yksi biisi bongattu tästä setistä. Phats & Small – Turn around.

 

Hiki huone, hardstylea. Kävin ovella pyörähtämässä ja totesin että tämmöistä ja pois. Ei pystynyt jäämään kuuntelemaan yhtään pidemmäksi aikaa. Menee kymmeniä senttejä yli hilseen tämä tyyli.

 

Main stage, Drumhead piiskasi oikein huolella loputkin mehut porukasta irti. Tällä erää ei soitetltu breiksiä vaan pitkästä aikaa pääsi toteuttamaan itseään freeformin parissa. Tämäkin setti meni yli hilseen jo. Turhan nopeaa omaan makuun. Niinkuin sanotaan, lahti pilaa tunnelman, tässä sitä tehtiin todella.

 

Kuten oli forumeilla varoiteltu etukäteen niin ääntä riitti kyllä kriittisemmänkin kaverin tarpeisiin. Ota ear tulpat mukaan kehoitus ei ollut ollenkaan turha.

 

Tämä oli toinen kerta kautta historian oulussa bileissä, samalla toinen kerta tänä vuonna. Ensimmäisen bileen järjestelyiden laatu ja toiminta muutenkin ei ollut sattumaa. Tälläkin kertaa kaikki toimi niikuin pitikin.

 

Todella laaja kattaus musiikkia oli tarjolla. House, tekno, Dupstep, drum'n'bass saundia, Oldskoolia jota kuulee todella harvoin bileissä. Psykeä useampaa eri tyyliä. Freeform ja hardstyle mättö. Jos tuohon skaalaan ei osu omia suosikkeja niin ihmettelen.

 

Oheistomintaa oli tarjolla myös. Taidenäyttely oli hyvä veto. Yläkerta oli saatu jälleen siistiksi UV-valoilla ja kankaiden kanssa. Open decks oli hyvä idea, lupaaville soittajille joilla ei kokemusta paljoa niin pääsee soittamaan. Onnistuneet valinnat kautta linjan.

 

Oli kyllä kiva käydä oulussa taas. Tulen varmasti uudestaan. Paluumatka alkoi paikallisen town kebab mestan kautta joka tuli jo kesältä tutuksi ja on nyt kahden kokemuksen perusteella muodostunut vakiopaikaksi. Paras kebab lahden ulkopuolella syöty täällä. Se on sanottu paljon mun suusta toteaisi lahden porukka. Kiitos uusille ja vanhoille tutuille juttutuokioista illan aikana.

 

Odotan innolla tämän porukan seuraavaa aivotusta blieiden suhteen. Osaavat hommansa. Ehkä sain pientä sisäpiirin tietoa tulevasta mutta ei ole vielä valmista niin en puhu enempää. Toteutuessaan kirmaan hullun kiilto silmissä ouluun takaisin. Kiitos oulu, kiitos PUG! Tulen varmasti uudestaan.

Lahti pilaa tunnelman

 

Rave forever – since 1994

 

Lisää kuvia tapahtumasta

  

Settini biisi listaus:

Intro

THE AGE OF LOVE – Age of love (Watch out for Stella club mix)

MEMBERS OF MAYDAY – Forward ever

PRODIGY – Voodoo people

NUCLEAR HYDE – Running man

DUNE – Can't stop raving (12" mix)

MARUSHA – Deep

MICROWAVE PRINCE – I need your love

RMB – Redemption

Viimeinen biisi eli jotain ihan muuta...

ALLEKIRJOITTANUT – Tosi tarttuva täytebiisi

 

Oli todella vaikeaa valita tähän settiin biisejä. Niin moni klassikko biisi olisi ansainnut paikan soittolistassa. Mutta tunti oli aikaa ja puristin tuohon pari ei ehkä niin tunnettua omaa suosikkia ja loput olikin jo tunnettuja klassikoita 90-luvulta. En tiedä olisiko 3 tuntia tarpeeksi pitkä aika että saisi mielestään hyvän määrän klassikoita samaan settiin? Mene ja tiedä.

 

Kiitos tanssilattialla viihtyneille toivotaan että nautitte soitosta yhtä paljon kuin minä tein.

 

 

 2 views

Comments


bottom of page