top of page

ESCAPE TO DANCE w ALEX M.O.R.P.H. @ Sirkus

 

Mitenhän tämän fiiliksen saisi kuvailtua muutamaan sanaan. Siis ihan mielettömän hieno ilta. Paikka oli lähes täynnä, yli 1000 ihmistä, todella hyvää musiikkia. Porukalla hyvä fiilis, ei voi enempää pyytää. Kiitos kaikille paikalla olleille.

 

On semmoinen tutina että tästä tapahtumasta puhutaan pitkään hymyillen. Paikkaan tuli heti alusta lähtien tasaisena virtana ihmisiä sisään eikä se oikeastaan tyrehtynyt missään vaiheessa iltana. Paikkaan oli varmaan jo ennen klo 23 pitkä jono ovella, joka venyi varmasti 50 metrin pituiseksi.

 

Sitä en tiedä minkälaiset oli jonot club fantasyn aikaan noin 10 vuotta taaksepäin? Luovan tauon jälkeen täällä paikassa järjestetään taasen tämän genren ison luokan bileitä.

 

Paikallisille varmaan kertoo paremmin että oli nordean kulmalle asti jonoa. Palautteesta poimittu jopa 30 min jonotus. Väkisin tulee jonoa kun tämmöiset massat tulee pienessä ajassa pyrkimään sisään. Ensi kerralle on järjestävällä taholla suunnitelmia olemassa sisääntulon nopeutukseen. Jonoa taisi riittää koko illan ajaksi. Tuskin kukaan klo 22 jälkeen päässyt suoraan ovesta sisään jonottamatta. 

 

Oli siinä ollut ennen avaamista klo 22 jo arviolta 20-30 ihmistä odottamassa sisäänpääsyä. Oli jossain vaiheessa iltaa ovimieskin ihmetellyt väen määrää. Ja tuttujen suusta kuultua että tämä hämeenlinnassa! Tämä on kyllä hieno suoritus. Heti alussa oli semmoinen tunne että tästä illasta tulee isoa.

 

Väkeä oli saapunut helsingistä, riihimäeltä, lahest, tampereelta, turusta. Näistä tuttuja paikalla. Foorumeilla nähty että tulijoita oli lohjalta ja ihan vaasasta asti. Hienoa että vaasastakin tullaan tänne etelämpään suomeen mahtaviin bileisiin. Itse olen käynyt muutaman kerran vaasan yöelämää katsastamassa. Hienoa että on porukka lähtenyt pidemmän matkankin takaa reissuun. Väitän että ovat sitä mieltä että kannatti.

 

Vähän kerron sivusta seuranneena tämän porukan vaiheita kuinka tämän iltaiseen on tultu. Keväällä vuonna 2009 yllättäen ravintola ympäristössä tuopin ääressä pari kaverusta sai idean kun oli biletarjonta vähän harventunut, siis lähes kuollut kokonaan hämeenlinnasta. Hyvä idea joka sai alkunsa täältä että järjestetään UG bileet. Siitä se ajatus lähti. Alkuun operoitiin nimellä NrUG. Nimi vaihtui sittemmin Escape to dance(ksi). NrUGn ja Escape to dance bileen väliin mahtui yksi bile ravintolassa kunnes aukesi tie kolibriin. Passion of rave niminen bile.

 

Olen saanut kunnian seurata tämän organisaation tapahtumia ihan ekasta bileestä lähtien. UG bileissä minulle suotiin soittoaikaa joka kerralle kun paikalla olin. Kommenteista päätellen seteistäni on tykätty. Erityisesti pikkujoulu UG bile jäi mieleen joulupukista pornotonttuineen. Joulupukki kävi pyörittämässä levyjäkin.

 

Talvella 2009 syntyi Escape to dance organisaatio. Tammikuussa 2010 ensimmäiset bileet ravintola ympäristössä. Night club kolibri oli paikka. Onnistuneita tapahtumia järjestivät noin kerran kuukaudessa. Sitten tuli ikäviä uutisia, paikka suljettaisiin joka vaikeutti asioita. Isoimpina niminä jotka kolibrissa kävivät olivat carbon based maaliskuussa, dj Rx samana iltana ja toukokuussa Akesson ruotsista.

 

Nyt sitten tämä viimeisin tapahtuma jonka varmaan paikalliset muistaa pitkään. Niin ja paikalla olleet ihmiset kauempaakin. Iso harppaus ja sen mukana riski mikä tuli mukana. Mutta kun uskoo tekemiseensä riskin otto ei tunnu missään. Tällä kertaa se onnistui. Niinkuin tähän asti tämän organisaation kaikki bileet joissa olen ollut. Yksi bile on ainoastaan jäänyt välistä. Nostan hattua heille.

 

Olette tehneet ison työn ja pelastaneet hämeenlinnan muuttumasta tylsäksi paikaksi jossa ei koskaan tapahdu mitään tällä saralla. Aivan loistavaa työtä koko porukalta. Sopivasti eri alojen osaajia mukana että ei tarvi juuri ollenkaan ulkopuolisen apua tekemisessään.

 

Mutta jos sitä historiasta siirtyisi taasen tähän päivään. Mahtavaan bilekokemukseen. Mahtavaan bile viikonloppuun. Ilta aloitettiin house saundilla. R3ino b2b Toby. Siitä saatiin nauttia lähes kaksi tuntia. Jätkät kyllä soitti kovan setin vaikka en ole mikään suuren suuri uudemman musiikin fani mutta tämä setti toimi hyvin. Joku queen versiointi bongattu setistä. Myös tuttu biisi radio soitosta, swedish house mafia ft. Pharrell – One (Your name).

 

Oli hieno huomata että porukka joka sisään tuli lähes poikkeuksetta meni tiskin kautta tanssimaan. Porukka näytti olleen hyvällä fiiliksellä liikkeellä.

 

Harvoin ensimmäiset soittajat pääsee nauttimaan siitä että heti alkuun on noin paljon porukkaa tanssimassa. Liekö se osasyynä soittajien olemukseen, he olivat totaalisen liekeissä! Ilmeistä ja eleistä näkyi soittamisesta tänä iltana nautitaan poikkeuksellisen paljon. Syystäkin kyllä. Tämä oli todella onnistunut hyvä päänavaus iltaan.

 

Alussa oli screenien kanssa ongelmia mutta ne saatiin toimimaan siinä klo 23 pintaan ja ongelmia ei sen jälkeen ilmaantunut. Tanssilattialla oli tunnelma kohdallaan koko illan ajan. Luulen että tästä on kylällä puhuttu ennakkoon jonkin verran. Hyvää ennakko hypeä. 

 

Paikka teki kyllä vaikutuksen heti. Tilat kahdessa kerroksessa, nam. Tilaa on reilusti tuhannelle ihmiselle. Paikka oli lähes täynnä. Sen verran kuitenkin oli väljää että siellä halutessaan mahtui tanssimaan ja liikkumaan. Sanoisiko että paikka oli optimaalisesti täynnä. Tanssilattialla tasaisesti väkeä koko illan ajan. Ehkä ihan alkuhetkillä oli todella väljää joka korjaantui alkumetreillä.

 

Ilmeisesti vähän "eksyneet" n.50v tienoilla oleva pariskunta oletan, tuli paikalle ja muitta mutkitta tanssilattialle heilumaan omalla tyylillään. Pisteet tuosta suorituksesta. Tuossa on asennetta.

 

Siinä klo 23.30 aikoihin avattiin yläkerta. Party on in two floors...

 

Illan toinen soittaja kaksikko. Nico b2b Djani. Siirryttiin trancen maailmaan. Hyvää trance saundia tulvi korviini. Yhden biisin tunnistin. Faithless – Tweak your nipple. Tuoreita biisejä soittelevat tänään. Tämäkin kaksikko oli kyllä niin liekeissä että hetkittäin tuntui että karkasi mopo rotkoon fiiliksen osalta. Setissä kuultiin myös Djanin ensimmäinen oma biisi.

 

Kuulin paikallisen suusta hyvän kommentin, hyvä että hämeenlinnassa on jonoa joskus jonnekin. Asia oli varmaan jonottajan mielestä hyvä että huono.

 

Eräs hotelliketju ei saanut kehuja hämeenlinnan toimipisteestään. Kaksi asiakasta eivät tykänneet paikasta. Nimeä en tähän nyt laita. Paikalliset saattaa tietää sen.

 

Hämeenlinnan tavaramerkki, valotikut, siistin näköisiä kun niitä heiluu joka puolella.

 

Alex oli kyllä huippu hyvä tyyppi. Sen mitä hetken siinä olin tekemisissä hänen kanssaan. Pientä jäynää tekemässä koko ajan. Kaverilla oli varmaan tietyt rituaalit mitkä tekee ennen keikkaansa. Mutta en mene niihin tarkemmin. Tunnisti saksalaisena vanhan liiton paitani. Nimmari on plakkarissa.

 

Nenna saapui paikalle aika myöhään mutta meno taisi olla silloin parhaimmillaan sillä hetkellä. Ei sillä että olisi meno ollut laimeaa jossain vaiheessa iltaa. Hyvä oli tunnelma koko illan ajan. Parani vaan loppua kohti.

 

Klo 01.20 illan kohokohta. Escape to dance presents ALEX MORPH... Trance linjalla jatkettiin iltaa. Tämän setin aikana piti istua pidemmäksi aikaa alas lepuuttamaan jalkojaan. Setti ei ollut huono, olin vaan niin väsynyt jo tuossa vaiheessa että keskittyminen musiikkiin oli jo herpaantunut. Vähän ennen kolmea lähes 22 tuntia samoilla silmillä valvoneena väsymys vei voiton enkä kyennyt pinnistyksistä huolimatta venymään loppuun asti. Vanhuus ei tule yksin. Alex oli myös fiiliksissä soittaessaan.

 

Suuret kiitokset jälleen kerran houstauksesta nightraver ja vaimoke. Taso säilyy tasaisena kerrasta toiseen, kiva tulla aina välillä toiseen kotiinsa. Kiitos myös escape to dance porukalle älyttömän hienoista bileistä. Parasta bilekokemusta mitä hämeenlinnassa olen koskaan kokenut.

 

Kiitos meidän kolmannelle matkustajlle, hänen ansiostaan reissu ei ollut tylsä...

 

Toivotaan että paikassa tulevaisuudessakin näemme bileitä ja sopivan isoja nimiä soittamassa jolla saadaan tupa täyteen niinkuin nyt. Sisäänpääsy "ongelmaan" on jo reagoitu järjestävän porukan taholta. Että mahdollisessa seuraavassa bileessä sisäänpääsy on nopeampaa. Että ei voi vedota siihen että en lähde kun joutuu jonottamaan niin kauan.

 

Nyt vaan odottamaan innolla mitä ja koska tämä porukka keksii seuraavaksi? Eiköhän sitä ole lahti edustus todistamassa. Enemmän tai vähemmän.

 

 

1 view

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page