top of page

ESCAPE TO DANCE @ Sirkus

 

Kuukauden tauon jälkeen löysin itseni hämeenlinnasta bileiden merkeistä. Tänä viikonloppuna kahdet bileet. Laadukkaat bileet jälleen. Poliisit tv-sarjan kuvausryhmä kävi illan aikana paikalla.

 

Etkoilupaikassa odotti yllätys. Oli tarjoilut viimeisen päälle ja syykin sitten lopulta selvisi. Oli aika kihlajais juhlien. Tänään ei kerennyt kauaa etkoilemaan kun koitti aika lähteä bile paikalle.

 

Time aloitti tänään soitannan klo 21. Rauhallisen puoleista trancea kuultiin tässä setissä. Felix – Don't you want me. Tag team – Whoomp! There it is versiointi. Kate Perry – E.T. Tässä vaiheessa vahvasti epäilin että nyt on otettu lääkkeet väärästä purkista. Biisin aikana vielä aikamoista kikkailua kehissä.

 

Visuaaleina pyöri ajoittain aika häröä matskua joka ei pahenna suoritusta. Ennemmin päin vastoin. Jotain vähän erilaista rohkeasti kehiin niin se on vaan hyvä. Kivaa katseltavaa matskua pyöri illan aikana.

 

Oli odotusarvoissa että väkeä tulisi paikalle kun miettii ajankohtaa kuukaudessa. Alku kuuta eletään, ensimmäinen perjantai kuunvaihteen tilipäivien jälkeen. Opiskelijat ovat juuri saanett tukensa. Odotuksissa paljon porukkaa paikalle ja tanssilattialle. Näin siinä sitten kävi.

 

Vuoroon North beat kellon ollessa 22.30. Itselle uusi tuttavuus. Ei ainakaan tuoretta muistikuvaa että olisin heidän keikallaan ollut aikaisemmin. Alkuvaiheissa kuultiin hyvän kuuloista house saundia, vokaali versioista semmoista. Josta siirryttiin sitten trancen maailmoihin. Joitain biisi bongauksia. Above & Beyond – Sun & moon. Loppuun kuultu vaimeasti prodigy – Smack my bitch up versionti. Tämän setin alussa tai edellisen viimeisenä biisinä kuultu delerium – silence. Setin saundi oli kohdallaan omaan makuun.

 

Havaitsin satiaistanssin esiastetta tanssilattialla. Ei aikaakaan kun diagnoosi oli selvä. Satiaistanssi epidemia on tosi asia. Se on palannut hämeenlinnaan pienen tauon jälkeen. Varokaa ettei se tartu.

 

Tänään ei ollut sitä totuttua alkurynnistystä heti klo 21 jälkeen kuin yleensä ollut. Alkuun tuli yleensä pienhehkö porukka sisälle. Tänään sama efekti tapahtui siinä klo 22 pintaan. Porukkaa alkoi tulla paikalle hiljaisena virtana. Varsinainen ruuhkahuippu ajoittui taas maagiseen puoleen yöhön.

 

Visuaaleissa pyöri ruudussa hieno vu mittari. Yläkerta avattiin klo 23. Valomiehelle tuli nälkä ja kävi hakemassa kebab annoksen ja piti ruokataukonsa siinä työn ohessa. Puolenyön aikaan tanssilattia täyttyi porukasta kuin taika iskusta. Se ensimmäinen rohkea uskalsi mennä lattialle ja muut ihmiset perässä.

 

Klo 23.30 DJ R3ino. Hämeenlinnan lahja house musiikki dj katraaseen. Soitteli isolla fiiliksellä todella hyvää house saundia. Tykkäsin setistä.

 

Illan pää esiintyjä saapui paikalle. Yllätyin todella että hän muisti minut reilun kahden vuoden takaa turun bileistä (Festival of love). Kaveri on kyllä todella rento tyyppi, täysin jalat maassa. Siinä olin juttusissa pieniä pätkiä. Yllättyi kun kuuli mun iän. Kuuli myös muita tekemisiäni ja aistin että jonkin asteitsta respectia sain osakseni sieltä suunnasta.

 

Tämä tapaus menee samaan kastiin kuin kerran Kevin Energy tuli bilepaikalle aleksandriaan tai sitä edeltäneeseen paikkaan Finrg bileisiin niin kun näki minut niin heitti että hei, muistan sinut. Tyas ja Kevin Energy olivat nähneet minut vain kerran aikaisemmin bile olosuhteissa. Olen hämmentynyt tämmöisestä. Samalla tietenkin iloinen.

 

Klo 00.30. Vuoroon Sean Tyas. Yhden setin aikaisemmin kuulleena odotin jotain hyvää trance saundia soittoon. Ja mitä settiä kaverilta tuli! Tätä settiä ei voi kyllin hehkuttaa! Aivan törkeän hienoa melodista menevää trancea. Ei mitään "tylsää" matskua mitä ulkomaan nimet tuppaa soittamaan nykypäivänä. Todellinen piristysruiske iltaan.

 

Tanssilattia oli ihan sulaa vahaa heti alusta lähtien. Kaveri vähän pelkäsi että tuleeko porukkaa tanssimaan ollenkaan. Kaveri oli täysin liekeissä! Eikä jättänyt tanssilattiaakaan kylmäksi. Setin jälkeen kaveri hehkutti tämän illan keikkaa parhaana kokemuksena suomesta. Suomesta hän suuntasi ruotsiin viihdyttämään bilekansaa.

 

Tämä setti ylitti kirkkaasti kaikki ennakko-odotukset täysin. Arvostan kaveria vielä enemmän kuin ennen. Eikä se ennenkään ole ollut vähäistä. Real big thumbs up!! Eräs tuttu muutti käsitystään jonka oli saanut muiden puheista että Sean Tyas ei olisi yhtä hyvä DJ kuin tuottajana on. Tämä ilta todisti kaverille sen että toi on puppua. Kaveri osaa soittaa todella hyvää trancea jota porukka ihan täpinöissään tamppaa. Yhtä hyvä DJ kuin on tuottajanakin. Piste.

 

Muutama biisi bongaus setistä. Tiesto – Suburban train. Depeche Mode – Personal jesus. Sean Tyas – Lift. Paul van Dyk – Nothing but you. Eminen ft. Rihanna – Love the way you lie versiointi. Voin sanoa että tanssilattia oli todella liekeissä! Soittaja oli myös täysin liekeissä!!

 

Yllätyin kun näin poliisin paikalla ja sitten selvisi että kuvaavat poliisi tv-sarjaa. Saa nähdä onko sitä joutunut tallenteeseen. Backstagella kävi toinen poliisi pyörähtämässä ja siellä oli mielenkiintoisia yllytyksiä poliisille. Ei ollut yllytyshullu tapaus hän. Viipyivät pitkän tovin paikalla, saivat varmaan materiaalia mistä raakata parhaat päältä.

 

Klo 02.30 -Djani- sai kunnian soittaa loppurutistuksen iltaan. Se mitä setistä kuulin oli mielestäni normaalista linjasta rankempaa soittoa mitä tänään tuli. Vähän yli kolme tuli lähdon hetki.

 

Tällä kertaa muumitalossa ei ollut vastaanottoa että ajeltiin bileen jälkeen yömakkaran kautta tietenkin kotiin suoraan poikkeuksellisesti. Iso kiitos escape to dancen väelle ja kanssabilettäjille. Loppuillasta teitä olikin reilusti mestoilla. Unohtamatta Sean Tyas uskomatonta soittoa! Parasta illassa ehdottomasti!! Seuraavaa hämeenlinnan reissua jään odottamaan...

    

  1 view

Comments


bottom of page