top of page

ESCAPE TO DANCE @ Kolibri

 

Se oli tältä erää viimeinen escapre bile tässä paikassa. Jatkavat toisessa paikassa varmaan. Koko illan tarjonta toimi omalle kohdalle. Viimeinen setti sitten räjäytti potin. Illan viimeinen biisi... I love it. Sitä kulta-aikaa kun musiikki oli musiikkia omaan korvaan. Tämä toimi!!

 

Väiski sai kunnian aloittaa. Kevyempää tarjontaa tähän alkuun. Ihan toimivaa. Paljon respectiä vinyyli levyjen soitosta. Vinyyli elää... Tämän tahdissa mentiin ensimmäinen puolitoista tuntia. Tätä settiä en kerennyt alusta asti kuulemaan. Hyvää soittoa sen mitä kerkesin kuulemaan.

 

Eräs tuntemani henkilö varoitti että jutun taso saattaa olla aika alhaalla tänään. Takana oli kuullemma huonosti nukuttu yö. En huomannut jutun tasossa mitään erikoista. Ihan normia häneltä...

 

Viendi joutui aikaisemmalla kerralla perumaan tulonsa soittamaan varsin pätevän syyn takia. Mutta nyt herra pääsi paikalle ja soitti hyvän setin. Biisi bongauksia.

 

Aloitus oli hyvin mieleenpainuva. 90-luvun dance helmiä. Ice mc – Think about the way. Tätä biisiä on kuunneltu jonkin verran silloin joskus. Samaa aikakautta lisää. Corona – rhythm of the night. Joku pahasti epäsopiva versio biisistä out of space. Ei toiminut mun vaativaan makuun. Delerium – Silence, tanssilattia lähti messiin taputuksin. Armand van Helden – The funk phenomena. Robert Miles – Children.

 

Tässä vaiheessa ei ollut vielä läheskään niin kuuma kuin oli viimeisen setin aikana. Paita hiestä märkänä vaikka istuu paikallaan ja välillä vähän liikkuu. Paikka oli ihan älytön pätsi. Hikeä puski tekemättä yhtään mitään.

 

Illan kolmas soittaja vuoroon, Time, tunnin pyrähdys melodisen trancen parissa. Aloitus tässäkin aika kova. Darude – Calm before the storm... Enteellistä? Kivankuuloista pohjustusta illan omalla kohdalla odotetuimmalle setille. Lopussa vielä Darude – Feel the beat. Väittäisin että tämäkin soittaja oli liekeissä!

 

Ensisoitossa missään bileissä koskaan! Nette – Fabula. Ottaen huomioon neidin nuoren iän tämä on hieno suoritus. Hyvän kuuloinen biisikin vielä. Taustatukena ja vähän apunakin biisiprosessissa oli Nomic. Korostan että ei kuitenkaan liikaa. Tämä biisi taisi soida myös vaasassa samaisena iltana. Siitä se ajatus lähtee...

 

Meillä oli tänä iltana tanssiva valomies. Nautti varmasti tekemisestään. Tämä ei ole täysin katoava luonnonvara. Olen todistettavasti nähnyt ainakin kaksi tanssivaa valomiestä.

 

Sitten se illan kohokohta varmaan aika monelle paikalla olevalle. On aika trance classics ala Nico & Djani... Sitten tolkuttoman pitkä biisibongaus listaus. Tämän setin aikana tanssilattia tuli liukkaaksi ihan ilman kaatunutta alkoholia.

 

Tästä se lähtee. Energy 52 – Cafe del mar. Delerium – Silence. Tina Cousins – Mysterious times. Tiesto – Adagio for strings. Antiloop – Start rockin'. Darude – Sandstorm. Yala – Yala. Tämän biisin kohdalla kesti kauan ennenkuin muistin syövereistä välähti biisin ja esittäjän nimi. Piti ihan pinnistää. Paul van dyk – For an angel. Atb – 9pm till i come. Binary finary – 1998. Cosmic gate – Exploration of space. Tiesto – Flight 643. Rmb – spring joku tuoreempi versio kun kuullosti niin oudolta.

 

Siinä muutamia poimintoja. Moni biisi kuullosti tutulta että tiesi kuulleensa sen moneen kertaan mutta ei kyennyt yhdistämään biisiä ja sen nimeä. Näitä tapauksia oli useampi.

 

Sokerina pohjalle oli jätetty sitten illan leka, ehkä sanoisin koko reissun kovin leka! Marusha – Deep. Siis mikä lopetus biisi. Minulle esiteltiin etkoilla lopetus biisi vaihtoehtoja ja kun tämä nimi tuli esiin ei tarvinnut enää rasittaa itseään etsimällä toista kovempaa biisiä. Monta biisin nimeä esiteltiin Marushan jälkeen mutta ei vaikuttanut päätökseeni. Se oli heti selvä!

 

Etkoilla muutenkin mua jollain tasolla hemmoteltiin vanhan liiton saundilla. Toimii. Kiitos siitä.

 

Väkeä oli hyvin paikalla ja tanssilattia useampaan otteeseen täynnä ihmisiä. Tunnelma säilyi loppuun asti. Paita oli loppuillasta ihan hiestä märkä. Yhdessä vaiheessa meinasi -15db tulpat loppua kesken mutta asiaan reagoitiin ja äänen volumea laskettiin siedettävämmälle tasolle. Korvat kiittää. 

 

Eräs tuttu manaili että kun ei kerkeä tanssimiselta edes vessassa käymään. Hän päätti jossain vaiheessa iltaa että lähtee hämeenlinnaan bileisiin ja siitä tanssin määrästä voisi väittää ettei reissu hukkaan mennyt. Jalat varmaan kiittää seuraavana päivänä. Tietää tanssineensa.

 

Kiitoksia majoituksesta muumitalo (hämeenlinnan versio). Houstauksesta nightraver + vaimoke ja viikonloppu adoptio lapsi. Houstaus oli yhtä ensiluokkaista kuin aina ennenkin. Toinen kotihan tuo on jo itselle. Niin ja etkoilu läppä yhtä levotonta kuin aina. Parhautta...

 

Piti ihan hämeenlinnaan asti tulla että sai hankittua itselleen Faitheless – Just dance kiekon koti soittoon. Lahdesta oli loppu kyseinen levy. Kävin kokeilemassa kepillä jäätä kun matkan varrelle osui. Ja kannatti tällä kertaa.

 

Nyt sitten kaikki joukolla perjantaina 3.9. kuluvaa vuotta hämeenlinnaan sirkukseen. Escape to dance proudly presents Alex M.O.R.P.H. Puitteet tulee olemaan varmasti kohdallaan kun tämä porukka sitä on tekemässä. Ei muuta kuin raivaamaan tilaa kalenteriin. Tätä ei vaan voi missata.

 

 
2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page