top of page

ESCAPE TO DANCE @ Kolibri

 

Pitkästä aikaa hämeenlinnassa bileissä. Tutut kuviot etkot, yöpaikka, jatkoja ei ollut tällä kertaa. Itse bileistä. Varmaan monelle odotetuin CARBON BASED live lahest... Tästä alkoi tiukka aikatauluinen kiertue pitkin suomenniemeä. Äijät jaksaa heilua, ei ollut pettymys tämä ilta.

 

Muutaman viivästyksen jälkeen matkaan kohti hämptonia. Etkoilu oli sitä tuttua sekoilua ja sitä normaalia toimintaa. Etkoilla tuli otettua tällä erää kuviakin, niitä löytyy netistä. Näkee mikä oli meisinki, sanalla sanoen sekavaa...

 

Kalkkiviivoilla tuli ilmi sairastapauksia mutta heille saatiin lyhyellä varoitusajalla onneksi korvaajat. Valoissa oli kaveri joka ei ole koskaan ennen ohjannut valoja ja sai muutaman minuutin pikakoulutuksen ja sitten koko ilta valoja ohjaamassa. Meillä oli tälläkin kertaa tanssiva valojen hoitaja. Lisäongelmia aiheutti hiiren hajoaminen kesken illan mutta kyllä sanoisin että tolla kokemuksella ja koulutuksella valojen ohjaus mun silmin oli pätevää. Taas vanha kokemus toisti itseään, ongelmat ihan kalkkiviivoilla on tähän asti saanut aikaan onnistuneet bileet. Siitä se ajatus lähtee...

 

Kello tulee 22. Bileet käyntiin, ensimmäiset asiakkaat samantien hyökkää sisään. Osa porukasta on havainnut bileistä että alussakin kuulee hyvää musiikkia. Tämä ilta ei tehnyt poikkeusta tähän. Reilu 3 tuntinen dj battle ensimmäisenä. Mukana Nico vs Toby vs Djani. Alkuun vähän kevyempää tarjontaa ja siitä trance klassikko lekojen kautta vähän rankempaan saundiin. Sokerina pohjalla BAD ASS!!! Tämä setti toimi omalla kohdalla koko ajan, tasaisen hyvää soitantaa kolmikolta.

 

Aivan normaalista klubbaajasta poikkeava kaveri kävi heittämässä tanssi liikkeitä jotka oli kieltämättä aika vaikuttavan näköisiä omalla tavallaan. Poikkeava mutta toimiva.

 

Valoa ja ääntä oli roudattu paikalle varsin "riittävästi". Kuulin vähän tekniikasta speksejä ja totesin että riittää kyllä. Tähän iltana oli panostettu valoihin ja ääneen enemmän kuin aikaisemmissa tapahtumissa. Sen kuuli kyllä, volumea oli ehkä hetkittäin turhankin paljon. Siihen reagoitiin kyllä vähentämällä volumea. Soundi oli kyllä puhdas ja muhkea. Mitä stroboihin tulee niin kaveri jonka piti olla valoissa koko ilta sairastui ja storobojen vaimennus jäi sen takia tekemättä. Että tämän takia strobot saattoi olla turhankin räväkät. Ensi kerralla paremmin.

 

Tulpat oli tänä iltana tarpeen. Ei tarvi kuunnella tinnitystä aamulla. Suosittelen suojaamaan kuulon isommissa tapahtumissa.  Kokemuksella sanon tämän. Tiedän tunteen bileistä ilman kuulon suojausta ja sitten kun on suojannut, voin sanoa että siinä on ratkaiseva ero. Tietty myös se tosiasia että säilytät kuulosi parempana. Uskokaa vaan. Kokeilkaa joskus kuulon suojausta. Yllätytte positiivisesti.

 

Kello oli 23 nurkilla kun ensimmäiset tanssijat uskaltautuivat lattialle. Paul van Dyk – For an angel sai aikaan ryntäyksen tanssilattialle. Tunnelma on korkealla paikassa, sen aistii.

 

Pieni tekninen ongelma puolenyön nurkissa toisen cd soittimen kanssa. Pieni hetken hiljaisuus. Laite saatiin lopulta toimimaan siedettävällä tavalla. Lisäongelmia ei sitten soittopuolen tekniikassa ollut. Havaitsin myös hämeenlinnan tavaramerkin, valotikut. Niitä oli liikkeellä.

 

Edustus paikalla tampere, hyvinkää, riihimäki, lahti, helsinki ja tietty paikalliset tutut paikalla.

 

DJ Rx vuoroon. Rumpubassoa kehiin. Pirun hyvää semmoista soittikin. Ei ole hetkeen noin todella hyvin maistuvaa rumpubassoa saanut kuulla. Tämä setti lämmitti mieltä. En tiedä kuinka moni odotti herralta vähän hardimpaa saundia. Enkä sitä kuinka moni pettyi kun sitä hardia tullutkaan. Mun korvaan tämä toimi eikä yleisö täysin tyrmännyt soittoa, tanssilattialla riitti väkeä. Jinkso kyllä tanssi aika antaumuksella pitkään. Siitä ihan erikoismaininta ja propsit. Tässä kohtaa volumea laskettiin sen verran että korvatkin reagoi siihen. Muutama hymyssä suin tehty biisi bongaus. Prodigy – Take me to hospital, tunnistin biisin heti kun se rupesi soimaan alla. Tämä saundi on vaan niin tunnistettavaa, ainakin omalla kohdalla. Toinen biisi Prodigy – Smack my bitch up.

 

Illan paras asukokonaisuus menee kahdella neidolle jotka oli pukeutuneet poliiseiksi, olivat käsiraudoilla toisissaan kiinni. Totta kai pamppu kuului varustukseen. Toinen huomion kiinnittänyt suoritus oli yhden kaverin tanssiliikkeet jota oli todella ilo seurata, melkein väitän suoritusta taiteeksi. Sen verran vaikuttavaa oli suoritus. Oliko paikassa jonkinasteiset mininaamiaiset? Hoitsuja bongattu poliisien lisäksi paikalta.

 

Monelle varmaan illan odotetuin kohokohta. CARBON BASED live lahest niinkuin bändi itsensä esitteli. Äijät ei ole yhtään menettänyt lavaenergiastaan tässä pienen luovan tauon aikana. Teemu ei ollut oikein elementissään mun mielestäni kun ei oikein lähtenyt niin hulvattomia spiikkejä kuin olisin odottanut, ehkä tämä korjaantuu muilla keikkapaikoilla.

 

Pettymys oli myös suuri kun pastori skinström ei ollut saapunut paikalle. Kiireitä varmaan kun ei kerkeä paikalle. Tämä live oli just niin kova kuin osasi odottaa. Äijät on vielä vedossa. Suosittelen käymään jos kotikylille tai siedettävän matkan päähän tulee keikalle. Käy katsastamassa päivän kunto.

 

Kiitoksia kolibri janojuomasta! Oli hyvää...

 

Kiitoksia jälleen hämptonin porukka. Kiitoksia laadukkaasta houstauksesta nightraver + vamoke. Vaimokkeelle erityismaininta vaivasta jonka näki lahtiedustuksen eteen, kiitos. Arvostamme kovasti. Ensi kerralla samaa joohan?

 

Isännän ensimmäiset sanat oli aamusella, mulla on pää kipeä. Taisi olla jotain kaamean kapulan tapaista? Sain kuulla erään henkilön fantasian, jota pidän varsin erikoisena mutta ei mennä sen tarkempiin yksityiskohtiin. Jotain keskustelua käytiin että eikö suomessa saa mennä avioon kahden kanssa yhtä-aikaa? Ideaa kehitettiin eteenpäin että eiköhän pian hääkellot soi. Sulhaset on katsottu jo valmiiksi. Onnea matkaan...

 

Jinkso teki historiaa kun kertoi että ei ole ihan hetkeen viihtynyt tanssilattialla kolmea biisiä pidempään, nyt kaveri tanssi antaumuksella täysillä pari tuntia. Jalat varmaan kiittää suoritusta.

 

Seuraava Escape to dance 23.04.10 samassa paikassa tälläkin kertaa osin lahtelaisin soittovoimin. Allekirjoittanut soittelee wanhaa rave saundia pienen pätkän ja toinen lahti invaasio lupaili jotain helmiä kiksun kulta-ajoilta. Kannattaa tulla paikalle ajoissa ja runsain mitoin.

 

1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page