top of page

ESCAPE TO DANCE etkot @ Apparan ranta

 

Uusi etkoilumesta. Vanha 1952 olympialaisten suorituspaikka. Tämäkin paikka toimi tämmöiseen. Paremmat palvelut kuin edellisessä paikassa. Hyvä keli hyvin pientä tihkusadetta lukuunottamatta. Hyvät etkoilut iltaa varten..

 

Paikalle viimein 14.30 pintaan. Jälleen uusi paikka etkoilulle ulkoilmassa. Täällä on valmiina olemassa paremmat palvelut kuin edellisessä paikassa. Vessa, pukuhuoneet, kioski. Neljä rantalentis kenttää, samalla alueella ranta jossa voi käydä pulahtamassa.

 

Miner soittamassa kun paikalle tuli. Elektroa. Toinen biisi jonka paikalla kuulin oli kyllä varsinainen klassikko. Kraftwerk – the robots. Se olikin ainoa tunnistettu tästä setistä.

 

Väkeä paikalla mukavasti. Lähes tungosta havaittavissa. Ei kyllä ihme että ranta on täynnä tällä ilmalla. Paikka oli kyllä mahtava.

 

DJ R, House/elektro maailmoissa kuljettiin. Jokunen biisi tunnistettu setistä. Cassius – Feeling for you. Modjo – Lady.

 

Eräs vanhempi herrasmies, eläkkeellä oleva veikkaisin. Hän tuli mulle ja soittavalle djlle huutamaan että mitä h*lvetin meteliä tämä oikein on. Tyyliin että tulimme pilaamaan hänen päivänsä rannalla.

 

Kun ei yksi hyökkäys riittänyt piti vielä toisen kerran yrittää lyödä kapuloita rattaisiin. Sitten tultiin tivaamaan että onko luvat kunnossa? Tämän järjestävän porukan tuntien kaikki on varmasti kunnossa. Tämän toisen hyökkäyksen jälkeen ei sitten herraa näkynyt soittopisteellä valittamassa että olisiko sitten poistunut rannalta?

 

Näitä voisiko nuorison vihaajia tai ainakin jotain uutta tapahtumaa vastaan olevia yleisesti vanhempia ihmisiä riittää lähes joka kerta kun jossain rannalla tai kauppakeskuksessa ja vastaavissa erikoisissa paikoissa pidetään jotain tapahtumaa jossa soi todella kevyttä settiä ettei pitäisi olla siitä kiinni niin ei. Sekään ei kelpaa. Tuntuu että mitää uutta ei saisi tapahtua heidän mielestään. Kaikki uusi ja viihdyttävä on pahasta. Olen niin monta kertaa nähnyt tämän. Luulen myös että tulen näkemään.

 

Jotain hyvääkin kuitenkin. Niin bileväelle kuin uimarannan käyttäjille. Grillikota rannalla joka oli vapaasti käytössä grillaus toimenpiteisiin. Jäi testaamatta, eli toisella kerralla sitten pakko. Kyllä sieltä kertaalleen tuli niin hyvät savun tuoksut että tiesi kohta olleen aika grillata.

 

Soittaja vaihtui. Toby, houisen merkeissä seuraavat kaksi tuntia. Alkuun Fragma – Toca's miracle. Suzanne Vega – Tom's diner versiointi. Aika kovan biisin laittoi, Nalin & Kane – Beachball. Tästä kyllä voisi laittaa etkojen leka biisi tittelin. Kuultu myös Energy 52 – Cafe del mar versio. Joka järkytti allekirjoittanutta. Mutta näitä tulee vastaan välillä.

 

Kuultu myös Faithless – God is a dj uusio kierrätys. Tämän setin aikan ensimmäiset tanssijat rohkeni tulla. Lisää biisibongauksia, aika kovia semmoisia. Planet funk – Chase the sun. Vanhempaa tuotantoa eikä ollenkaan hassumpi. Daft punk – One more time.

 

Tämän setin aikana oli myös reilusti alle kouluikäisiä noin arviolta jotka kanssa tanssi antaumuksella. Kyllä ne nuorena aloittaa nykyään.

 

Parkkipaikalle ei musiikki juuri kuulunut, sen verran hyvin paikka eristi ääntä. Tosin rantalentis kenttien päässä rinteessä oli katsomo josta tuli ihan maallikonkin korvaan kuuluva kaiku. Hämeenlinnan oma poika Kimmo Kauppinen kävi paikalla myös pyörähtämässä. Tällä kertaa ei ollut aikaa soittopuuhiin.

 

On se kumma kun joutui tulemaan hämeenlinnaan asti hakemaan faithlesin uusin pitkäsoitto kun oli lahdesta loppunut. Onneksi kävin kokeilemassa kepillä jäätä että olisiko täällä, ja löytyi.

 

Jouduin rannalla ajojahdin kohteeksi. Löytyi rannasta toinen ääripää tapaus. Hän kävi näyttämässä nuorelle lapselle djn toimintaa. Saa nähdä saiko nuori kaveri siitä kipinän musiikin kanssa tekemisiin?

 

Rantalentis oli kyllä kova sana tuossa iltapäivän ja alkuillan aikana. Oli siellä frisbeen heittäjiäkin nähty. Klo 17.30 pintaan lahtelaiset tekivät tehtävänsä. Hyvin pientä tihkusadetta havaittu.

 

Aika etkojen viimeisen soittajan. DJ Maukez. Homman nimi oli drum'n'bass. Hyvää saundia soitteli hän. Tämä setti miellytii etkoilla eniten. Etkojen parasta settiä. Joitain biisejä tunnettu. Pendulum – Watercolour. Tästä biisistä erityisesti digattiin. Deadmau5 – Ghosts'n'stuff. Lisäksi joitain biisejä jotka tunnisti kuulleensa useasti aikaisemmin mutta ei saanut biisiä ja nimeä yhdistettyä.

 

Oli paikalle yksi henkilö saapunut keppien kanssa. Siitä annan täydet pisteet. Että lähtee rannalle keppien kanssa. En tiedä mitä tapahtui erään pään sisällä kun eräs nimeltä mainitsematon henkilö laittoin päähänsä "kruunun". Hänestä taisi tulla sillä hetkellä rimpressa?? Vai miten se oli?

 

Ja paikallisessa muumitalossa jatkui etkoilu toiminta. Yhtä levotonta niinkuin aina. Vähän lepoa ja ruokaa että jaksaa kohri seuraavia haasteita illalla. 

 

 

2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page