top of page

DJ SASH! LIVE @ Sirkus

 

Olihan ilta. Ei ihan tarjonta ollut sitä mitä odotin. Sain nimmarin ja pääsin fani kuvaan. Väkeä oli todella tungokseen asti. Kahden kerroksen bileet. Etkoilla nostalgiaa musiikin muodossa. Kahdet bileet samana iltana hämeenlinnassa.

 

Etkoilut oli tänään ysäri teemalla. Oli kyllä niin nostalgisia biisejä että tuli muistoja mieleen. Hyviä ja huonoja. Kerrottuja paskoja vitsejä ei sovi unohtaa. Lähdin ensimmäisessä aallossa pelimestoille.

 

Siinä klo 23 sisään. Porukkaa oli tässä vaiheessa jo aikas reilusti sisällä ja sitä puski koko ajan lisää sisuksiin. Ensimmäinen huomioni djn soitosta että ei ollut kovin 90-lukua mitä soitti sillä hetkellä. Pahempaakin kyllä voisi pelätä kuulevansa mutta odotin vähän toisenlaista settiä alkuun. Porukka aika nuorta pääosin. Satiaistanssia havaittu.

 

Tiedä sitten onko joltain taholta tullut käsky että pitää soittaa juuri sitä mitä hän sillä hetkellä soitti vai mikä oli syy moiseen mielettömyyteen. Kokonaisuutena Sash! Lämmittely oli turhan tuoreen kuuloista minun korvaani.

 

Odotusarvot oli korkealla että saisi kuulla 90-luvun tanssihelmiä alkuun. Suurinpiirtein samaa soitantaa kun etkoilla soiteltiin. Todellisia ysäri helmiä! Jopa niin paljon nostalgiaa että olisi ehkä tirahtanut nostalgia kyynel... Mutta ei tänään. Oli jotain ihan muuta.

 

Muutama biisi bongaus setistä, uutta ja vanhaa. Pahimmat biisit jätän ihan suosiolla pois listasta. Niitä oli turhan paljon teemaan nähden. Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo love. Duck Sauce – Barbra Streisand. (Ylex aamun porukka ei olekkaan ainoa joka biisiin heittää omaa maustetta. Riitta Väisänen täällä tänään "huudettu") Bon Jovi – Living on a prayer uusio.

 

Lisää biisejä. Eminem ft. Rihanna – Love the way you lie, Pendulum – The island, Prodigy – Voodoo people pendulum versio, Pendulum – Tarantula. Pahimman metelin yleisössä sai aikaan Petri Nygård – selvä päivä. Myös Lady Gaga aiheutti pienemmän metelin yleisössä

 

Siis jotain vanhaakin setissä oli. Scooter – How much is the fish?, Waldo's people – U drive me grazy, JS16 – Stomp to my beat, K-System – Samba 69, Safri duo – Played a live, PPK – Resurrection, Scooter – Move your ass toiseen ysäri aaltton.

 

Järjestyksen valvoja ohimennen huikkasi että vetäähän Sash! Väkeä. Puolenyön aikaan jonoa talon kulmalle asti. Toivottavasti ei käynyt pahasti lavalta epäonnistuneesti alas tulleelle naiselle. Täytyy sanoa että veti itselläkin ilmeen todella vakavaksi. En nähnyt itse tapahtumaa mutta tajusin heti kun näki tilanteen tapahtuman jälkeen että nyt on voinut sattua pahastikin. Pikaista paranemista täältä. Toivotaan että ei käynyt pahasti. Tsemppiä!

 

Puolen yön aikaan porukkaa valui yhtenä jonona paikalle ja sen näki kyllä tanssilattialla lisääntyneenä väkenä. Sash oli saapunut vähän klo 00 tienoilla paikalle ja viihtyi yläkerrassa kansan seassa jutellen ja fanikuvia pyydeltiin ja nimmareita tietty. Itse "syyllistyin" kahteen jälkimmäiseen. Ettei tarvitse soiton aikana häiritä kaveria. Ennen kaverin settiä paikasta tuli pätsi. Tuli hiki vaikka ei tehnyt mitään.

 

Koitti Sash! Dj live setin aika klo 01.00. Seuraava kaksi tuntia Mennään DJ Sash! Tahtiin. Introssa soi läpileikkaus omasta tuotannosta. Kaveri pyöräytti koko tanssilattian sormensa ympärille noin 15 sekunnissa. Paikka sekosi täysin. Lattia oli täynnä kädet ilmassa tanssivaa porukkaa. Fiilis kohdallaan. Soittajalla kuin lattiallakin.

 

Sash! setti ei ollut ihan semmoinen kuin olin ennakkoon odottanut. Soitteli uudempia biisejä sekoitellen niitä aikalailla. Omia klassikoitakin sieltä kuului. Ecuador, Mysterious times ft. Tina Cousins,.Stay, Adelante, my own eyes. The trip 1.03 (biisi jota ensi kertaa kuunteli että WTF? Suomenkielistä laulua? Ei ollut uskoa korviaan) Mainitsi biisin alussa että vokaaleissa suomalainen Inka. Nämä tietoisesti kuulin ja tunnistin herran omasta tuotannosta.

 

Saatoin missata herran omia biisejä listalta. Ei ole biisit olleet jatkuvassa tehosoitossa viime aikoina. 90-luvulla soitetttiin levyjä kyllä senkin edestä. Lauloi omien biisien päälle. Oli ihan hyvä. Mutta rupesi ketuttamaan "ylimääräiset" välihuudot. Toisti turhan paljon samoja juttuja. Olisi edes harvemmin huudellut niin ei olisi tuska ollut niin kova. Mutta tämä kertonee sen että kaveri oli fiiliksissä soittaessaan. Otti kyllä yleisön haltuun heti. Osasi asiansa. Setin loputtua jäi jakamaan nimmareita omiin kiertue kortteihinsa. Propsit siitä!

 

Oli siellä pari semmoista biisiä jotka pysäytti. Tämä herran viimeisten biisien joukossa soitettu biisi autokolarissa kuolleen hyvän kaverinsa muistolle. Toinen oli stay, itsellä siinä vaiheessa käännettiin puukkoa haavassa noin 13 vuotta sitten tapahtuneiden asioiden takia.

 

Setissä kuultuja biisejä. Nightgrawlers – Push the feeling on, Faithless – Insomnia, Public domain – Operation blade, Darude – Sandstorm, Haddaway – What is love, tämän biisin aikana Sash! Heitti hyvän, mikseristä liuku alas ja kuunteli kun yleisö jatkoi kuorolaulantaa biisistä. Kuullosti pirun mahtavalta.

 

Lisää biisejä System F – Out of the blue, Porn kings – Up to no good, Corona – Rhythm of the night,  Robert Miles – Children räjäytti pankin omalla kohdalla. Ei tosin pitkä originaali. Nirvana – Smells like teen spirit uusio, Lopussa Europe – Final countdown. Uhkasi soittaa Frank Sinatraa, onnekseni ei soittanut. Se olisi pilannut oman henkilökohtaisen fiilikseni. Olisiko ollut lopulta viimeinen biisi Legend B – Lost in love. Sekaan oli lyöty myös hardstyle saundia joka tunnetusti ei oikein uppoa.

 

Loppuun DJ Baker soitteli vielä lyhyen rupeaman loppuun kun Sash! soitti vähän yliaikaa.

 

Oli paljon paikallisia tuttuja paikalla. Varmaan lähes kaikki aktiivit. Muualta saapuneita tuttuja en havainnut. Sash! heitti heti perään tätä keikkaa seuranneena päivänä keikan helsingissä. Ihmisten määrästä päätellen kyllä täytyy sanoa että kyllä Sash! Veti väkeä paikalle sen verran että kun yläkerrokseen katseli niin näkyi kaiteella ihmismassaa koko matkalla kun se on mahdollista. Paikka oli aika turvoksissa, ei tappiin asti täynnä.

 

Tämänkin paikan järjestyksenvalvojat saavat suuret kiitokset mukavasta palvelusta.

 

Illasta jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Odotusarvot oli korkealla että ei nämä missään tapauksessa ollut huonot bileet! Että mitä odotin? Paljon enemmän 90-luvun tanssihelmiä lämmittely settiin kuin nyt soittettiin. DJ Sash! Olisi voinut soittaa enemmän omaa tuotantoa 90-luvun henkeen ja tietty omia remix versioita. Mitä muutaman sanan vaihdoin herran kanssa niin hänestä jäi semmoinen rennon oloinen fiilis.

 

Mitä jäi käteen? Lämmittelysetti jossa oli harvekseltaan 90-luvun elementtejä suhteessa soitettuun biisimäärään. Tällekin voi olla hyvä ja pätevä syy jota en tiedä. En siis syyllistä ketään vaan totean fiiliksiäni. DJ SASH! setti ei ollut sitä mitä odotin mutta ei kuitenkaan niin huono että olisin poistunut paikalta. Erilainen setti kuvastaa parhaiten ehkä settiä. Eli ehkä lähdin liian kovilla odotusarvoilla iltaan?

 

Kyllä tanssilattialla porukka vietti aikaa reilusti joka kertoo mielestäni että musiikki on maistunut väelle. Että tässä on vaan yhden bilettäjän näkemys asiasta. Nimmareiden sinkkuun saaminen pelasti illan. Fiilikseni illasta aika neutraalit lopulta kun yön yli nukkui.

 

Kiitos SASH!

 

Kiitos myös Nightraver jälleen kerran houstauksesta ja yöpaikasta. Pakollinen yömakkaralla  käynti sisältyi reissuun. Järjestäjälle myös kiitokset herran tuomisesta "nurkille" että pääsi kuulemaan Soittoa. Big fan since 1997. Allekirjoittanut hyvin pian hämeenlinnassa jälleen.

  

 

 

1 view

Comments


bottom of page