top of page

DANCE_HERE_NOW_@ Night

 

Orkidea kouvolassa pitkän tauon jälkeen. Väitän että paikalliset ovat odottaneet tätä hetkeä tulevaksi. Kun tiedon tästä näin oli selvä että tänne lähdetään. Vaikka leijonat pelasi samaan aikaan. Orkidea oli parasta illassa.

 

Veikkaan että paikallisille tämä ilta oli varmaan pitkään ja hartaasti odotettu ilta. Samaan iltaan kaksi kovaa kotimaista soittajaa unohtamatta paria paikallista soittajaa. Paikalle kerettiin vähän klo 22 jälkeen. Joku heitteli ilmoille että orkidea olisi viimeksi ollut v 2005 kouvolassa. Maestro itse muistelee että edellinen kerta kouvolassa olisi ollut jonkun kiertueen mukana. Pienen ääntä kohti suunnistuksen jälkeen löytyi paikka.

 

Paikka oli mukavan kokoinen. Pieneksi tilaksi toimiva että yhdestä paikasta ei näe koko mestaa vaan pääsee "piiloon" tarvittaessa. Paikka tuo jollain tasolla mieleen suisto clubin hämeenlinnassa. Vähän kuin paikallisten toinen olohuone.

 

Ekaa kertaa tässä paikassa bileiden merkeissä. Viereisessä tilassa ilmeisesti olisi näkynyt lätkä mutta siihen ei tällä kertaa kyennyt keskittymään. Paikassa oli alkuun aika sininen tunnelma luotu mikä toimi mielestäni hyvin. Satiaistanssia havaittu... Kouvolan grand old man oli myös paikalla, vaatetus oli sen verran erilaista että erottuu kyllä normaalista kävijästä.

 

DJ Tomppa aloitti illan soitannan. House musiikkia mikä on kouvolan tunnusmerkki suomen maalla. Niin ja se laji osataan täällä erittäin hyvin. Useamman bileen kokemuksella kerron tämän. Hyvää saundia oli setti josta yksi biisi tunnistettu. Deadmau5 – Ghost 'N stuff.

 

Kiinnitin huomiota että ensimmäiset rohkeat tanssijat oli lattialla heti alkuun. Se jännitys ja odotus momentti että ei ole ensimmäinen tanssija lattialla kun ei kehtaa. Täällä ilmiötä ei näyttänyt olevan. Porukkaa oli aika reilustikin lattialla heti alkuun.

 

Oliver chase seuraavana, saundi muuttui teknommaksi. Mukavaa soitantaa. Pari bongausta. Fatboy slim – weapon of choice, daft punk – One more time. Roger Sanchez – Together, tässä biisissä oli jotain tuttua vanhemmasta biisistä, en saa vaan päähän mikä biisi olisi kyseessä.

 

Erään nuoren parin toimintaa tanssilattialla hetken seurattuani tulin siihen lopputulokseen että heidän olisi syytä hommata hotellihuone...

 

Maaginen puoliyö ja rupeaa paikka täyttymään, kiksukarvaa bongattu. Ilo vanhoille silmille että ihmiset jaksavat panostaa bileissä vaatetukseen. Pisteet kotiin tuolla suorituksella täältä tälle nuorelle naiselle. 10 plus. Jatka ihmeessä valitsemallasi tiellä. Kouvolan naiset näyttivät kauniilta. Illan jännitys momentti että soittaako maestro trancea vai housea?

 

Joonas Hahmo kehiin. Naiset tanssilattialla huutaa suoraa huutoa. Saundi muuttui takaisin housen suuntaan ja tällä erää tuoreempaan tarjontaan. Hyvän kuuloista settiä. Muutama bongaus. Cassius – Feeling for you, eric prydz – Pjanoo.

 

Orkidea saapui paikalle. Paiskattiin kättä siinä alkuun. Sitten esitin illan polttavimman kysymyksen? Onko illassa tarjolla trancea vai housea? Vastaus oli että trancea on mukana. Tämä vastaus lämmitti erityisen paljon. Eikun odottamaan herran settiä.

 

Paikassa limsa oli todella kohtuullisen hintaista. Jos iso tuoppi maksaa 2.50€ se ei ole näissä olosuhteissa kovin paha. Seinän takana toisessa tilassa oli tarjolla rokkia live bändin muodossa, tämän jouduin toteamaan kun kävin vessassa. Minua ei saanut tuohon tilaan millään muotoa, ei ole tuo rokki minua varten.

 

Sitten varmasti monelle illan odotetuin hetki koitti. Herra itse, vuosien tauon jälkeen kouvolassa!! DJ Orkidea dekkien taakse. Alun intro toi jo kylmiä väreitä selkään. Herra otti heti yleisön haltuun.

 

Orkidean soittoa ja eleitä siinä olen seurannut jonkin kertaa niin siitä tietää herran hyvän fiiliksen että irtoaa hymyä, check, done. Toinen ele, vihellys, check, done. Nämä kaksi elettä kertovat että fiilis soittajalla on enemmän kuin kohdallaan!! Tänään nämä molemmat elementit on bongattu.

 

Bongauksia. Joku underworldin biisi tuli aika alussa. Underworldin tyyli on niin uniikkia. Siis mitä biisi valintoja! Toimii kuin häkä!! Faithless – Imnsomnia, joku itselle todella hämärä versio. Chemical brothers – Hey boy, hey girl. Potin räjäytti slusnik luna – sun versiointi. Binary finary – 1998. Orkidea – Metaverse (Gareth Emery remix). Viimeinen biisi jäi sarjaan tuttu mutta ei saa puristettua nimeä pihalle sarjaan.

 

Kokonaisuutena oli kyllä kova setti. Ei jättänyt herra ketään kylmäksi. Tämän setin aikana yksi herra kävi tivaamassa ainakin kaksi kertaa prodigya soittoon. Useampi neiti-ihminen kävi kanssa pyytämässä suosikkiaan. Yksi tapaus oli mallia sitkeä että yritti oikein kiertää soittopaikkaa että saisi toiveensa läpi. Tänä iltana ei onnistunut.

 

Orkidea kohteliaasti ilmoitti tilanteen mikä tänä iltana on. Muutenkin illan aikana kävi tosi paljon porukkaa toivomassa biisejä. Mutta tänään se oli turhaa kun oli erikois ilta ja silloin ei pysty toiveita toteuttamaan. Tätä on nähty niin usein...

 

Eräs häistä paikalle saapunut kaveri hämmentyi erittäin paljon siitä näystä joka kohtasi kun katsoi soittopaikkaan, kyllä! Olet kouvolassa ja Orkidea on soittamassa!!

 

Yksi kaveri oli kaiketi kaksi päivää sitten täyttänyt maagisen 18v, oli odottanut 7 pitkää vuotta että pääsisi herran keikalle.ja nyt sitten vielä kotikulmille idoli saapui. Varmasti elämän täydellisimpiä hetkiä hänelle uskoisin. Kaveri istui suoraan soittopaikan edessä tuolilla ja heilui siinä koko setin ajan.

 

Kiitos kouvola. Tänne oli vaan pakko päästä. Hyvät bileet. Lahti edustus kiittää tämän mahdolliseksi tehneitä ja tietty hyvän bilefiiliksen aikaan luoneita soittajia unohtamatta. Ystävällistä henkilökuntaa. Tulen toisenkin kerran. Aamulla oli kiva saapua kotiin kun lämpömittari näyttää vielä 13 astetta plussaa, suomen kesä, love it...

 

Hyvä että sai tietää leijona ottelun lopputuloksen paikanpäällä ettei tarvinnut jännittää kotiin asti. Voitto tuli, hyvä näin.

    


1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page