top of page

10 YEARS OF MADWAVE @ Klubi

 

Lähtökohta tälle reissulle oli se että vappu ilman bilettä ei tunnu vapulta. On totuttanut siihen itsensä että vappuna on bileissä. Tällä erää ei ollut isommalla mittakaavalla toteutettuja paikallisia tarjolla. Eli suuntasin katseeni muiden kaupunkien tarjontaan. Pitkän aikaa taaksepäin tein päätöksen lähteä tampereelle. Enkä katunut päätöstä illan jälkeen.

 

Saavuttiin hyvissä ajoin aika pian klo 21 jälkeen paikalle. Alku oli heti lupaava. Lipunmyyjä rupesi heti meidät nähtyään kovalla äänellä sanomaan että lahti tuli pilaamaan tunnelmaa. Hyvä lähtökohta illalle. Slogan on jo levinnyt astetta syvemmälle tai kokemuksen syvä ääni puhuu. Mene ja tiedä. Ensimmäistä kertaa kyseltiin kenen nimmari mulla on paidan selässä. Aikaisemmin ei ole kukaan tullut kysymään tai kommentoimaan nimmaria. Hyvä näin että herättää pientä huomiota.

 

Yllätyin paikan toimivuudesta yksinään ilman pakkahuonetta bilekäytössä. Tila oli isompi mitä muistelin. Todella toimiva tilana. Ja se äänentoisto, ei pysty kyllin hehkuttamaan sitä. Todella puhtaasti ja hyvin soi. Riitti tarpeisiin ja varmaan jäi vähän reserviinkin. Valoja oli sopivasti tilaan nähden.

 

Dimitry Zoom aloitti illan soittelut. Alku, lähes ensimmäinen tunti tuli kaverilta jotain omaan korvaan sopimatonta tarjontaa. Jotenkin semmoista mistä en saanut kiinni. About viimeinen tunti tuli sitten enemmän itselle sopivaa melodisempaa trancea. Loppua kohti tämä setti parani oikein huomattavasti. Tämä kaveri taisi ihan viimeisten joukossa heittää omaan korvaan oudon version Paul van dyk – For an angel biisistä.

 

Fester heitti setin semmoista tavaraa että olin huuli pyöreänä että mitä tämä on? Hyvänkuuloista settiä ja se parani loppua kohden mentäessä.

 

Marcus Schössow kolmantena lauteille. Ehkä ennakkoon odotetuin kaveri että minkälaisen setin soittaa. Oli vissiin kaveri saanut helsingissä toiveen musiikin suhteen ja oli vaihtanut tyyliä. Mutta tampereella kaveri pääsi toteuttamaan itseään. Näin jälkeepäin muistellen aika ei ehkä sekava ole oikea sana kuvaamaan setin kulkua. Vaihteleva on ehkä lähempänä totuutta. Ihan hyvän maun rajoissa tamä tapahtui. Tässä setissä tuli jokunen tutun kuuloinen biisi joita en pystynyt nimeämään.

 

Sergei & Anton sitten viimeisnä dekkien taakse. Itselle tämä setti kolisi parhaiten. Jätkät oli kyllä ihan liekeissä, sen näki siitä fiiliksestä mikä oli aistittavissa dekkien takaa. Depeche mode – Personal jesus soi ja sitä ennen joku hyvin vahvasti underwordilta kuullostanut biisi. Tässä setissä luotiin tunnelmaa sytkareillä niin dekkien takana kuin lattialla. Ehkä se olisi toiminut vielä paremmin jos olisi ollut jonkun kymmentä sytkäriä enemmän kehissä. Jouduimme pitkän kotimatkan takia poistumaan kesken bileiden eli noin puoli tuntia. Lähdön hetkillä kuullosti siltä että illan parhaat biisit olivat vasta tulossa. Mutta kuski meinasi että voisi ottaa ennakkoa niin sitä silloin kunnioitetaan.

 

Screenillä pyöri ajoittain aika häröä matskua. Hidas hämäläinen ei kerennyt mukaan kun screenillä pyöri hymyilevä hymiö, taisin viimeisellä yrityksellä saada onnistuneen kuvan.  

 

Tanssilattialla oli heti alkuvaiheilla jo rohkeita ihmisiä jotka menivät lattialle heti. Jossain vaiheessa sitten huomasin että sehän oli suhteellisen täynnä.

 

Ennakko odotukset bilettä kohtaan oli aika neutraalit. Olisiko jopa niin että olin ekaa kertaa Madwavessa? Luulen vahvasti että en viimeistä kertaa. Paikalle oli saapunut ihan mukavan oloisesti porukkaa. Ei hirveäksi ruuhkaksi asti mutta sen verran että saatiin hyvät bileet aikaan.

 

Kiitoksia houstauksesta Madwaven porukka. Kiitos kohtuulliselle määrälle tuttuja ketkä olitte paikalla ja juttusilla. Tuntui että teitä oli odotusarvoja enemmän, mikä on hyvä... Ja itse bile. Aivan mahtavat bileet oli. Tämän vapun pelastajat niinkuin vähän uskalsin odottaakin.

 

Mietin että koskas olen viimeksi ollut tampereella bileissä. Muistelin että siitä on tolkuttomasti aikaa mutta joulukuulta 08 löytyy edellinen. Erittäin mahtava ONE bile w/ Solarstone, orikidea ja orion. Sitä edellinen olikin jo niin pitkän ajan takaa kuin syyskuu 06 housenation. Mutta kyllä tampereella on taito hyppysissä laadukkaiden bileiden järjestämisessä. Tämä vapun bile todisti tämän asian jälleen.

 

Kotimatka tuntui lyhyeltä pienestä väsymyksestä huolimatta vanhan raven soidessa. Se ehkä siivitti ajan kulkua huomattavasti.

 

Niinkuin jo lipunmyyjä sen totesi meidän tullessa että lahti pilaa tunnelman
3 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page