top of page

Xperience Nights pres. Springressive @ Coyote club

 

Uusi bilejärjestäjä porukka tullut kehiin jäädäkseen. Organisaatiolle järjestyksessään toiset bileet. Laadukasta musiikkitarjontaa koko illan ajan. Turku invaasio lahteen. Kävin etkoilemassa tirrassa. 2 bilettä samaan iltaan.

 

Tänä iltana sitä tuli käytyä kaksissa bileissä. Ensin etkoilemassa tirrassa, ekaa kertaa paikassa, sen paikan paras tarjonta jäi kuulematta mitä mulle setin biisejä heitettiin. Mutta olin valintani tehnyt ja siinä pysyttiin. Tänä iltana oli 3 bileet lahdessa. Tirrassa oli mukavasti saatu valoa paikalle, sopivan hillitysti. Paikkana tirra oli semmoinen peruskaru paikka mitä nyt osasi vähän odottaakkin.

 

Tuli aika siirtyä illan toiseen bilemestaan. Kerrankin olin ajoissa paikalla ovenkahvassa kiinni sitten impulse aikojen vuonna miekka ja kivi. Minun lisäkseni oli ilo nähdä etten ollut ainoa heti alusta paikalle tullut.

 

Kaksi kaverusta kääntyivät ovelta pois kun kuulivat että on tarjolla elektronista tanssimusiikkia koko ilta. Hyvät ihmiset, rohkaiskaa mielenne edes kerran, antakaa musiikin viedä, tiedä vaikka innostuisitte siitä ja kävisitte useammin tämmöisissä bileissä. Ihan rohkeasti, vaihtelu virkistää väittävät!

 

Zaion, joitan electro housen tapaista soitantaa ensimmäisenä tarjolle. Fedde Le Grand – Put your hands up for Detroit versiointi. Muita tuttuja biisejä ei bongattu tästä setistä.

 

Alextom, herran kanssa juttelin hetken ennen settiä ja kerrottiin että on tulossa kunnon sillisalaatti. Aliussa kivan kuuloista trancea tarjoiltiin. Odotin enemmän jotain häröä mutta tämä setti svengasi kuin hirvi. Kaveri on toista kertaa soittamassa liveyleisön edessä. Saundillisesti omaan korvaan hienoa settiä. Soittajan ei tarvi hävetä yhtään tekemistään.

 

Niska, kuului myös tähän turku invaasio porukkaan. Saundi muuttui radikaalisti. Ehkä ihan hyvä että katkaistiin tuo trance putki breiksin maailmoissa liikkuvaan settiin. Hyvää vaihtelua ettei korva "puudu" trancelle. Erittäin maukas setti oli tämä. Lopussa oli jo aika tiukkaa vääntöä kehissä. Illan piristysruiske. Pump up the jam biisistä on tehty uusio versiointi.

 

Ei ollut tylsää pöydässä istua. Siitä piti huolta pari herraa jotka piti yllä aikamoista showta. Sai nauraa heille vedet silmissä. Eräs naisihminen saattoi olla eri mieltä shown laadusta? Tänä iltana oli todella paljon kauniita naisia liikkeellä.

 

Progression, Omaan makuun sopivaa saundia tuli herralta. Trance saundia. Muutaman biisin uudelleen lämmitetyn version bongasin. Felix – Don't you want me, Wamdue project – King of my castle (Sander van doorn rmx) ja chemical brothers – hey boy, hey girl. Loppuun vielä niin julmetun kaunista trancea että ei ollut ilon kyynel kaukana kun fiilisteli tätä settiä. Illan kovin setti ehdottomasti.

 

Muista bileistä tuli kahden nurkilla porukkaa paikalle niiden loputtua. Eräs asiakas oli sitä mieltä että vessassa on kalatehtaan haju? Mitä ihmettä? Erään toisen asiakkaan olisi kannattanut kirjoittaa puhelimeensa seuraava teksti. 01.50 join absinttia... Luulen että tuon jälkeen on humala noussut uusiin atmosfääreihin...

 

Cobalt, Taattua laatua herralta. Rapeampaa trance soundia, ei kuitenkaan menty hardtrancen puolelle. Hyvä "jäähdyttely" setti loppuun. Delerium – silence kuultu. Paljon hyviä klassikoita joita ei kykene tähän nimeämään.

 

Illassa yksi selvä turisti, vanhemman puoleinen herrasmies joka tuli toivomaan jotain omasta mielestäni turhan agressiiviseen tyyliin. Ei ollut tyytyväinen siihen kun dj ei kerennyt heti reagoimiaan hänen paikalla oloon. Mies esitti asiansa ilmeisesti semmoisella tavalla joka ei djtä mielyttänyt ja sai vastauksen takaisin ansionsa mukaan. Eikä kaveri tiennyt että tänään ei toiveita soitella kun on teemailta. Lopulta aikansa siinä elämöityään herra nosti polvea soitetun musiikin tahtiin kiltisti. Ehkä siinä olotilassa soitanta toimi, mene ja tiedä.

 

Mikä on ettei lahdessa riitä vaihtoehtoisen musiikin bileisiin kävijöitä? Tuntuu että lahdessa toimii tuo hardimpi saundi pelkästään. Laajentakaa vähän näkemystänne ihmiset, kokeilkaa rohkeasti muutakin tarjontaa mitä lahdessa on. Sitä on laajalla genre valikoimalla ja runsaasti kaupungin kokoon nähden.

 

Jos joku luulee että tästä vedetään hillittömät voitot niin olette todella väärässä. Tätä tehdään pääosin tappiolla pelkästä rakkaudesta musiikkiin. Jossain vaiheessa saattaa katketa kamelin selkä ja tarjonta harventua kun bileitä ei järjestetä enää. Sitten on turha itkeä että kun ei järjestetä mitään, käykää nyt kun sitä tarjontaa on ja mahdollisesti tämän myötä laadukasta biletarjontaa tulevaisuudessakin, niin teille kuin minullekin.

 

0 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page