top of page

WHITEOUT 2011 @ Kaapelitehdas

 

Tämän vuotinen laser katselmus. Veden hinta oli kiltisti sanottuna sikamainen. Bilebussissa on tunnetusti tunnelmaa. Hämeenlinnan porukan kanssa paikalle. Kyllä nuo laserit kiehtoo vuodesta toiseen. Mietin että mitä uutta on keksitty tälle vuodelle. Visuaalisesti todella näyttävää. .

 

Kerkesin etkoilumestaan jotain klo 17 pintaan ja lähtö oli klo 18. Kyllä tuossakin ajassa porukka kerkesi kiitettävästi järjestämään tilanne komiikkaa. Tuli lähdön aika ja tämä apina lauma pakattiin yhteiskuvan oton jälkeen kyytiin.

 

Tällä erää bussi oli kutistunut puolet pienemmäksi kuin viimeksi. Ei ollut niin paljon lähtijöitä tällä kertaa. Olisimme kaivanneet muutamia ilopillereitä bussiin pitämään tunnelmaa yllä. Oli meillä hyvä matkaopas joka laulatti porukkaa ja viihdytti jutuillaan. Lupasi hoitaa kaikki tyytyväisiksi... Ekalla kuorolaulanta kerralla yrittivät laulaa aikuista naista... Aargh!! Menkää hoitoon. Toisen kerran sentään vähän siedettävämpi biisi valinta. Armin van Buuren – In and out of love. Tätä sentään kuunteli jo paljon paremmalla mielellä.

 

Niin se vaan menee että lahdesta toiset menee tampereelle asti päästäkseen bussikyytiin joka vie kaapelille. Ja toinen oppikunta meni hämeenlinnaan jälleen ja sieltä kohti kaapelia. Turun bussissa oli ollut vähän ongelmia matkalla niin kysyin nennalta heti ettei ollut lahtelaisia mukana? Edelleen tuo kaapelitehdas on vaan niin omassa luokassaan bilepaikkana.

 

Utelin kaverilta että mitäs kaikkea kivaa tuolla soittopaikan takana tekniikkaa onkaan. Näytettiin kuva soittokalustosta ja kerrottiin myös samalla mitä siellä oli. Setti oli kyllä vakuuttava. Kyllä varmasti kelpasi soitella. Valotekniikasta sanottiin sen verran että on paljon kivaa odottamassa. En laskenut lasereita paljon niitä oli mutta jotenkin tuli semmoinen fiilis että niitä oli lukumäärällisesti enemmän kuin viime vuonna. Screenin ominaisuuksista vakuutuin myös. Visuaalisesti todella nättiä. Silmä lepäsi.

 

Pääsin paikalle joskus klo 21 pintaan. Heti kun pääsi sisään niin törmäsi tuttuihin. Punapukuinen lenkkeilijä, myrkyn edustus ja ravec. Tästä se alkoi tuttuihin törmääminen jatkuvalla syötöllä aina hamaan loppuun asti. Kiitos kaikille, niin uusille kuin vanhoille tuttavuuksille juttutuokioista illan aikana.

 

Paikat oli saatu kyllä visuaalisesti näyttäväksi. Paikat oli toimivat niinkuin vain osasi odottaa. Klo 21 jälkeen Sergei Shkuroff isolla puolella soittamassa kun paikalle saavuin. Muutama biisibongaus setistä. Underworld – Born slippy uusio, Energy 52 – Cafe del mar uusio, Gala – Freed from desire uusio, tätä biisiä hädin tuskin tunnisti ko. biisiksi. Alussa oli tuttuja elementtejä biisistä ja biisin keskivaiheilla tuli taas tuttua saundia ja  biisi oli tunnistettu.

 

Hardipuolella oli alkuun soitossa pari tuntia psykeä. Alkuillasta hardi puolella tuli käytyä ja oltua pidempiäkin aikoja ja tiesi että loppuillasta ei ole ovea pidemmälle asiaa törkeän kuumuuden takia. Hardi puolella tuli käytyä illan aikana hetkittäin lyhyitä aikoja siinä oven nurkilla.

 

Sen tiesi kun paikka oli ymmärtääkseni loppuunmyyty niin porukkaa riitti tungokseen asti mestoilla. Mutta tungokseen kaapelilla on aina varautunut. Näin muutaman kaverin joka oli kepeillä tullut paikalle. Propsit täältä suorituksesta. Spiikkaajalle tapahtui pieni lipsahdus kun mainitsi bleen. Meni vuodella pieleen. Mutta tämmöistä sattuu joskus paremmissakin piireissä.

 

Klo 22.00 Heikki L & Lovetone kehiin. Alkuun mielestäni soiteltiin housea ja loppua kohti muuttui Muutama biisibongaus. Faithless – Not going home, Slusnik luna – Sun uusio versio. Push – Universal nation.

 

Bongasin Orkidean heti ovelta kun hän saapui mestoille. Kuulin siinä vähän minkälaista settiä on luvassa. Pelkästään se että kuuli vähän minkälaista tarjontaa on tulossa niin nosti heti odotusarvoja. Uutta biisiä ja vanhaa uudelleen muokattuna.

 

Paikalla oli myös omien sanojensa mukaan dresscode natsi. Valkoitsta suojapukua  nassen kanssa terästettynä...

 

Onneksi kerkesin kuvauspisteeseen ennen sitä pitkän puoleista jonoa mitä siellä olin yhdessä vaiheessa bongannut. Oma kuva on sanoisinko "itseni näköinen"? Tämä selviää kun katsoo kyseisen kuvan.

 

Klo 23 isolla puolella toinen ulkomainen artisti. Blank & Jones. Näillä hetkillä lasereissa eloa, kuin myös screenissä.

 

Hiki huone miten voi hyvin kuvailla pienempää tilaa sen kuumuuden takia. Vaikka siellä oli pari tehokasta tuuletinta tuotu helpottamaan oloa siellä. Täällä kuultu dominator biisi. Tykkäsin.

 

Klo 23 jälkeen hikihuoneessa pesee ja linkoaa  Todella kovaa hard teknoa.

 

Puoliyö, iso puoli. Soittamaan Orkidea live settiä. Jokunen biisibongaus. Alkuun beautiful, Muutamia biisejä setistä. Flight 643, Killa, Year zero, pari biisiä jäi mietittymään sen verran että jätin ne pois. Ehdottomasti paras kokonaisuus illassa. Aivan mieletön. Kylmiä väreitä kulki kropassa. Joka on merkki sille että musiikki toimii.

 

Jokunen ohikulkija halusi kuvata mun paidan selän tekstin. Juteltiin zwekin ja nennan kanssa tämmöistä yleistä niin naureskeltiin nennan kanssa (turun lupaus valokuvaus maailmaan) että kaksi kehäraakkia kuvajaa siinä ihmettelee maailman menoa.

 

Kouvolan grand old man oli myös päässyt paikalle. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Esitanssijat olivat näyttävä ilmestys. Orkidean setin loppupuolella pyrot kehiin. Klo 01 pallot alas...

 

Isolla puolella klo 01.00 Alex Kunnari dekkien taakse. Yksi biisi bongattu tästä setistä. Zombie nation – Kernkraft 400.

 

Hiki huoneessa samaan aikaan semmoista pauketta että ei tarvinnut 3 metriä lähemmäs ovea mennä, oli tietty kuumuus päässyt semmoisiin sfääreihin että hirvitti. Ei pystynyt ovea pidemmälle edes yrittämään vaikka jostain mielenhäiriöstä olisi halunnut mennä tuonne.

 

Isolla puolella klo 02.00 illan viimeinen soittaja, ulkomaan vahvistus hänkin. Taisi kaveri heittää 2 keikkaa samana iltana. Alkuillasta norjassa ja siettä sitten pikavauhtia suomeen. Kaveri heitti omin korvin kuultuna rankimman setin isolla puolella.

 

Jokunen biisibongaus, Faithless – Tweak your nipple, Ferry Corsten – Punk, ihan lopussa Marco V – Godd. Illan viimeinen biisi oli Wamdue project – King of my casttle (Sander van Doorn versio) Tämä oli illan paras biisi. Tämä vaan toimii.

 

Paidaton poika tuplana bongattu 02.35 Hetki tämän jälkeen pääsin ensimmäistä kertaa lepuuttamaan väsyneitä jalkoja kuvauspisteessä. Sitä tulikin lähes koko loppu aika istuttua paikallaan.

 

Näin genkiä kun oli matkalla hikihuoneeseen levyjen kera ja pitihän sitä kysyä minkälaisia levyjä pistetään soittoon. Sain kuulla että rankkaa soittoa on luvassa. Mitä kävin pari kertaa hardipuoleln ovella pyörähtämässä niin kyllä kaverin sama piti. Soitto oli kyllä todella rankkaa omaan makuun.

 

Paikalta bongattu myös kuopion edustusta. Tämä bile on semmoinen että ihmiset jotka käy harvemmin bileissä on lähes poikkeuksetta täällä paikalla. Kiva nähdä tuttuja joita ei enää bileissä aktiivisemmin  näe.

 

Muutamaan otteeseen tuli vastaan mielenkiintoinen yhdistelmä. Mies talutti hihnassa kahta nuorta naista. Tätä jatkui koko illan. Useampaan otteeseen näin heidät. Ihan loppuvaiheilla näin hoitsu ja potilas yhdistelmän. Kirkon edustaja valkoisessa kaavussa. Muutama kaveri tuli valkoisissa suojahaalareissa ja nassen kera. Kuva kertonee enemmän. Jokunen enkelin siipiä liikkeellä. Näin myös paljon ihmisiä jotka oli panostaneet ulkonäköönsä, mikä ei haittaa yhtään. Oli paikalla myös laivaston edustajia.

 

Varmaan eniten ihmisiä ihmetytti juomien hinta. Ehkä olut, siiderit yms olivat juuri ja juuri kipurajoilla mutta veden hinta! Pullo vettä 5€. Yritin venyttää veden ostoa ettei tarvisi ostaa sitä ollenkaan mutta jano yltyi semmoiseksi että oli pakko hammasta purren ostaa elämäni kallein vesipullo. Sen verran tyyris oli vesi että nostan tuon pullon hyllyyn näytille ja esittelen sitä ja kerron tarinan sen takana. Mutta kaikelle varmaan löytyy järjellinen selitys tai ei? Mutta se siitä omalta kohdalta.

 

Päästiin bussiin niin siitä käveli ohi pari kaveria shorteissa! Kesämiehiä sanoisin! Lämpötila sillä hetkellä 5 plus asteen tienoilla.Kaveri oli kuoriutunut suojahaalareistaan eikä nasseakaan näkynyt enää kun kaveri tallasi tampereen bussiin päin. Josta hyvällä aasinsillalla mies tampereelta vaimokkeen kera oli mestoilla ja mun mielestä teitä pitäisi nähdä useammin bileissä, aikuisten oikeesti!

 

Meidän porukassa oli 6 ensikertalaisia whiteoutissa. Sattumalta näin klubbarissa topicin jossa kyseltiin kyytiä hämeenlinnasta kaapelille ja takaisin. Bussissa oli onneksi tilaa että saatiin heidät myös bileisiin mukaan. Toivottavasti reissu oli antoisa teille, ehkä ensi vuonna samalla porukalla uudestaan? Kiitoksia vaan matkaseuralle.

 

Meillä oli fiilis katossa. Tosin se vähän jäi kaivelemaan että bussissa ei ollut peilipalloa eikä valoa siihen. Se loi tunnelmaa viime vuonna. Tähtäämme ensi vuonna isompaan bussiin että sen mukaan sitten toimitaan vuoden päästä. Eikös näin?

 

Mieluumin muutamalla kaivatulla vahvistuksella. Mies kiltissä, yksi mies joka ei saanut lippua ostettua tänä vuonna bileisiin. Tietty yksi tilannekomiikkaa tuottava nainen olisi kiva nähdä ensi vuoden bussissa. Ehkä tiedätte keitä olette?

 

Jinkson näin ihan loppuhetkillä vasta, kaverilla oli kova meno päällä. Kiitos myös tilanteesta joka tuli ihan puun takaa. Näen että joku juoksee kohti. Ennemmin kuin pian huomaan olevani semmoisessa rutistusotteessa että siitä ei olisi päässyt irti. Rutistuksen jälkeen kyseltiin kuulumiset, niinkuin aina.

 

Vessat oli kyllä todella kovassa käytössä, jonka ymmärtää kun laskee vessan määrän suhteutettuna ihmismassaan paikassa. Eräs kaveri kommentoi vessan tapahtumia, oli kuullema huvittavan näköinen kun mies ja nainen jonotti koppiin. Viime vuonnakin taisi olla vastaavaa aktiviteettia. Niin, jokainen saa mielessään miettiä mitä siellä sitten tapahtuu...

 

Proteus soitteli illassa kyllä vähintään riittävästi. Toivottavasti on nestettä nautittu tarpeeksi ettei käy samaa kuin turussa tammikuussa. Koska se hardi puoli oli ihan hirveä pätsi! Joka paheni vaan koko ajan mitä pidemmälle ilta eteni.

 

Paluumatkalla oli yllättävän pirteää porukkaa. Yleensä kuuluu vaan tuhinaa kun kaikki nukkuu. Hyvinkäällä käytiin syömässä paluumatkalla. Tuttua rutiinia.

 

Tällä kertaa ei kerennyt yömakkaraan syömään. Vaikka hämeenlinnassa oltiin yötä. Kiitos jälleen majoitus yksikkö muumitalo mainiosta houstauksesta ja bussin järjestelyistä. Isäntä jäi kaameassa kapulassa sänkyyn makaamaan kun lahti edustus poistui paikalta.

 

Kuulin paljon hienoista bile projekteista tänä iltana ja aikaisemminkin jo. Odotan innolla niitä ja toivon että pääsee mahdollisimman moneen paikalle.

 

Kalenteriin on merkattu 14.4.2012. Sitä odotellessa.

 

Hämeenlinnassa tapahtuu 22.4. sirkuksessa. 27.5. sirkuksessa ja 16.7. on myös mukavaa aktiviteettia bileen muodossa tiedossa. Hämeenlinnasta on tullut aktiivinen bilekaupunki. 

 

 

 

 
0 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page