top of page

SUPERSTITION - Acid save my soul @ Bassment

 

Sattumalta hyvään kohtaan ajoittunut kesäloma viikko mahdollisti sen että oli mahdollisuus lähteä tänne, kuljetusteknilliset ongelmatkin ratkesivat ja niin sitä tehtiin päätös lähteä mestoille kun on mahdollisuus. Väittivät että olin hymyillyt useampaan otteeseen? WTF, minä?

 

Vähän jälkeen klo 22 päästiin paikalle. Narikassa tuli jo ensimmäinen tuttu vastaan. Varsin yllättävä, paikalle oli saapunut Meke tampereelta. Niin, no, en toisaalta ihmettele että kaveri nähdään täällä tänään. Vanhan liiton miehiä kun hänkin on vahvasti.

 

Sitten portaat alas ja toteaa mikä paikka! Sopivan kokoinen tämän kaltaiseen keskiviikko iltaan. Ääni oli kyllä viimeisen päälle kunnossa. Proteus oli soittamassa ja mitä saundia soittelikin! Siinä palattiin ajassa välittömästi omiin ensimmäisiin bileisiin yli 15 vuotta sitten. Tuli niin vahvat muistikuvat menneestä.

 

Todella paljon oli väkeä paikalla kun miettii että varmaan aika monella oli arki velvotteita seuraavana päivänä. Moni tuttu oli tilanteen edessä. Yksi totesi vaan että huomenna on normipäivä. Itsellä olisi ollut yhtä helvettiä yrittää samoilla silmillä tai vähillä unilla töihin seuraavana päivänä. Ei olisi päässyt sängystä ylös. Väki harveni jonkin verran illan kääntyessä yön tunneille. Nostan teille kaikille hattua jotka menitte illan jälkeen aamulla töihin. Ajoissa tai "vähän" myöhässä...

 

Screenillä pyöri vanhaa 90-luvun video matskua. Tänä iltana kaikki yksityiskohdat olivat niin 90-lukua että voisi todella kuvitella matkustaneensa ajassa taaksepäin semmoiset 15-20 vuotta. Silloin kun kävin ensimmäisiä kertoja bileissä, eli aikakausi miekka ja kivi. Valopuoli oli askeettinen niin kuin olettaa saattaa mutta juuri sopivasti miettien aikakautta. Silloin nautin bileissä olosta yhtä paljon kuin nytkyisin teen. Mietin itsekin että noinko sitä tuli hymyiltyä useampaan otteeseen? Virallinen taho kiistää kaiken.

 

Oli kiva nähdä Robomikkoa mestoilla, hyvinkin pitkään aikaan en ole kaveria bileissä nähnyt. Muistan vieläkin kun näin kaverin ensimmäistä kertaa bileissä silloisessa "täydessä varustuksessa". Oli varsin vaikuttava näky.

 

Proteuksen setistä muutama biisi bongaus. Sven Väth – Accident in paradise. Emmannuel top – Turkish bazar. Väitän että jokainen soittaja tahollaan oli ihan täysin fiiliksissä kun pääsivät soittamaan tämmöistä nannaa. Varmasti musiikkia jota rakastavat paljon.

 

Vähän ennen puoltayötä tapahtui sitten lahdessa usein tapahtunut... Palohälytys, tämä tietenkin sen takia kun lahtelaisia oli paikalla enemmänkin. Pienen ulkoilun jälkeen ja tarkastuksen jälkeen takaisin mestaan ja ei sitten käytetty savukonetta enää. Vältyimme toiselta palohälytykseltä illassa.

 

Vuoroon Eliot Ness. Kellon aikaa ei tullut tänään liikoja katseltua koska tuntui että aika liitää siivillä tänä iltana. Aivan liian nopeasti. Jokunen biisi bongaus. Age of love – Age of love. Mory Kante – Yeke yeke. Union jack – Two full moons and trout. Moby – go. Delerium – silence. Tässä setissä soitettiin laajalla skaalalla musiikkia asian ytimessä.

 

Indigo oli myös mestoilla. Kerettiin siinä muutama sana vaihtamaan. Täällä oli kyllä vanhan liiton fanit aika hyvin edustettuna. Itseni luen samaan ryhmään. Tosin en tiedä koska pääsisi seuraavan kerran paikalle mutta tilaisuuden tullen olen varmasti uudestaan paikalla. Sen verran nannaa kuuli illan aikana.

 

Jonkun verran oli pidemmän matkalaisiakin paikalla. Ainakin mitä itse tunsin porukkaa niin tampereelta ja lahden päästä oli edustusta paikalla. Paljon paikallisia varmasti. Meidän kuljettaja tanssi jalkansa ihan tohjoksi kiitos hyvän musiikin. En ole varma tirahtiko jossain vaiheessa iltaa ilon kyynel? Meinasi lähteä järki positiivisessa mielessä. 

 

MTV musiikkivideoita pyöri myös screenillä illan aikana. Niin silloin kun MTV pyöritti musiikkivideoita kanavallaan. Kyllä siellä pyöri semmoisia klassikkobiisien videoita.

 

Kaveri tiedosti tilanteensa kun sanoi että en ole mitenkään kello 08.00 töissä. Tyyliin millainen päivä sulla on huomenna? Normipäivä! Tosin alkoholilla ei ollut osuutta asiaan siinä määrin. Ei vaan pysty suoritumaan niin aikaisin kun ei saa nukuttua tarpeeksi. Mutta uskon että illan musiikillinen tarjonta oli sen arvoista.

 

Täällä porukka reivasi kyllä semmoisella antaumuksella että se huokui ihmisten olemuksesta. Kaikki oli hyvällä fiiliksellä liikkeellä. Niin eräs tuttava totesi, love, peace & unity henkeä on vielä olemassa.

 

Tänään täällä bongattu tanssiva tarjoilija. Vuoroon Jokke. Alkuun trancea, setin keskivaiheilla saundissa muutoksia. Lämmittelyn jälkeen todella tiukkaa saundia. Muutama biisi bongaus. Lost tribe – Gamemaster. Useampi niin todella tuttu biisi kuultu jota ei osannut nimetä. Setti oli sen verran mystinen että sitä oikein odotti mitä sieltä seuraavaksi lähtee soimaan.

 

Kuullun huudon perusteella olisin voinut väittää että paikalle olisi saapunut eräs lahtelainen tuttu. Ehkä hän tunnistaa itsensä tästä...

 

Viimeinen soittaja vuoroon. Looney. Tämän setin ensimmäinen biisi welcome to the club oli samalla viimeinen biisi jonka paikalla kuulin. Loppu setti oli ilmeisesti aika hapokas... Meidän autokunnalla kahdella kolmesta oli velvotteita seuraavana päivänä niin päätimme poistua paikalta ennen loppua.

 

Ei voi sanoin kuvailla tuntemuksia tuon illan aikana. Koko systeemi oli kyllä niin hyvin palautettu 90-luvun kuosiin. Paljon vanhan liiton diggareita paikalla. Hyvää musaa. Paikka toimi. Ehdottomasti heittämisen arvoinen reissu. Mitä tulee sloganiin lahti pilaa tunnelman se on vaan totta! Se on todistettu niin monta kertaa, se ei voi olla sattumaa.

 

Kiitos järjestäneelle taholle ja bassmentille tästä illasta. Varmasti tulen uudestaan jos vaan asiat loksahtaa kohdalleen. Suosittelen kaikille vanhemman saundin diggareille tätä. Vaikka edes muutamaksi tunniksi. Väitän että ette malta lähteä ajojissa pois. Tai ottaa vapaapäivän torstaille jos mahdollista. Kuun viimeinen keskiviikko. Tämä toimii!


  

  3 views

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page