top of page

SIDEFFECT @  Gloria

 

Ennakkoon odotuksena oli että soitetaan klassikoita koko ilta, yksi setti kokonaan vinyylillä. Ei ollut pettymys tämäkään reissu. Yksi setti meni ohi illan teeman. Todella kovat bileet olivat nämä. Limsan voimalla koko porukka...

 

Oli kyllä todella paska keli ajaa pelipaikalle. Lunta tuli taivaan täydeltä joka hankaloitti ajamista mutta perille päästiin ehjänä, hyvä niin. Oli yksi auto suistunut motarilla keskikaistaleelle kelin takia varmaan. Kiirehtimättä paikalle.

 

Paikalle jotain klo 19.15 tienoilla. Diffas oli dekkien takana. Alkuun soitteli jotain vanhempaa oudomman kuuloista club soundia niin herralta osaa vaan odottaa. Jotain ihan omaa tyyliä. Pienen pyörittelyn jälkeen lopulta löytyi club klassikko osasto. Päästiin asian ytimeen. Mr. Oizo – Flat beat. Cassius – Feeling for you. Stretch & Vern – I'm alive. Muutamia lekoja mainitakseni. Loppua kohti parani tämä setti. Club klassikoita, lekaa todella... Tämä setti tuntui tanssittavan nuorisoa. Lopussa SASH! - Encore une fois. BBE – Seven days and one week.

 

Tämän setin aikana erään biisin sanat kuvasi aika hyvin omaa olotilaa paikalla. Can you feel the passion riding in my vains, driving me insane... Olin jo ekan setin jälkeen ihan fiiliksissä ja pelon sekaisin tuntein odotin että mitä vielä ilta tuo tullessaan musiikin saralla.

 

Yläkerta oli kiinni normi yleisöltä. Harmi sinänsä, ei päässyt todistamaan että meidän visuaalinen hoitaja olisi irkissä "työaikana"... Säästyi tältä nöyryytykseltä tänä iltana. Kertoo bileestä jotain tämäkin, ei ole ihan pieneen hetkeen bileissä kulkenut kylmiä väreitä kropassa niin montaa kertaa kuin täällä tänä iltana. Musiikki vaan vie mennessään.

 

ZONEX Kivaa trance lekaa täältäkin iso kasa. Rank1 – Airwave kuultu setissä. Klassikkoja... Tämän setin aikana tanssilattialla taisi olla jo varsin pientä tungosta havaittavissa. Mikäs siinä jos musiikkitarjonta on mieluisaa. Silloinhan kansa äänestää jaloillaan ja tanssii... Trancea minun makuuni.

 

Silmämääräisesti arvioituna tällä kierroksella porukkaa oli enemmän kuin viime kerralla. Kiksukarvaa bongattu.

 

Sergei Shkuroff Aloitus Lost tribe – Gamemaster. Kesti pitkään ennenkuin sain nimen päähän tähän biisiin. Vaikka viikko sitten bongasin biisin. Mutta lopulta välähti... Pirun hyvää jatkoa edelliselle setille. Hyvänkuuloista soundia. PPK – Resurection. Biisi jossa diskantit käy korviin ilman tulppia varmasti. Lisää biisi bongauksia. Antiloop – Start rockin'

 

Setin kohokohta epäilemättä oli kun Paul van Dyk – For an angel (huom. Vanhempaa tuotantoa joka mielyttää omaa korvaa enemmän) ja siihen delerium – Silence vokaalit päälle. Hyvänkuuloinen seka meteli soppa. Viimeinen biisi oli sweet harmony, esittäjää ei  saanut päähän mutta tutun kuuloinen oli biisi.

 

JS16 in the house... Odotin kaverilta arkistojen helmiä 90-luvulta. Mutta pettymys oli melkoinen kun selvisi musiikki suuntaus. Aika tuoretta soundia illan teemaan. Soitteli muutaman oman tuotannon tuoreamman biisin. Stomp to my beat, joku uusi versio. Omaan korvaan olisi vanhempi versio toiminut paremmin. Kendin biisi soi. En tiedä olisiko mukaan lähtenyt väärät levyt? Että ne vanhat lekat mitä oli katsottu läpi eivät tarttuneet mukaan.

 

Oma korva ei tykännyt näin uudesta soundista mutta kyllä tämä upposi nuorempaan kansaan varsin hyvin. Että ei tämä hukkaan mennyt. Ehkä vanhempi väki ei välttämättä tykännyt tästä. Mutta jonkin asteinen pettymys setti oli siihen nähden mitä itsellä oli odotusarvoja. Mutta näillä mennään. Ehkä tällekin löytyy joku järkiperäinen selitys/syy miten tässä kävi näin. Tämä setti ei kuitenkaan pilannut fiilistä.

 

Sitten ennakkoon odotetuin setti. Kinli & Wert. Olivat heittäneet ennen bileitä että ovat kaivaneet klassikot levyhyllystään. Kyllä, voin sanoa että näin on tehty... Kokonaiseen 2 tuntiin ei tullut yhtään huonoa tai edes heikkoa biisiä!!!

 

Biisi bongauksia. Aloitus. Orkdea – Unity. Jatkettiin toisella lekalla. Slusnik Luna – Sun. Leka! Näiden kahden biisin jälkeen mietin että mitä noista levypakeista vielä löytyy kun näin kovia lekoja heitetään heti alkuun? Rank1 – Breathing. Energy 52 – Cafe del mar. Tämän biisin aikana VJ Move saapuu sisään huutaen täysillä. Meinasin käydä kysymässä että mihin kohtaan sattuu. Ei tarvinnut. Musiikki aiheutti noi eleet.

 

Niinkin paatunut hardimman musiikin ystävä kuin VJ Move on niin innoistui nostamaan polvea oikein urakalla pidemmän aikaa trancen tahtiin. Voin sanoa että se tehtiin tunteella ja todellisella antaumuksella. Useamman kerran tämän setin aikana oli huomattavissa seuraavia oireita. Kylmiä väreitä kulki kropassa useampaan otteeseen. Ilon kyynel ei ollut kaukana tänä iltana. Varsinkin viimeinen setti oli semmoista nostalgiaa... Niin hieno kokemus oli tämä setti. Biisit 1994-2003 väliltä.

 

Siis järkihän tämmöisen setin aikana uhkaa lähteä, siis se vähäinenkin mikä on jäljellä. Odotin että setissä olisi soinut Paul van Dyk – For an angel biisiä mutta sen korvasi varsin hyvin tuo Energy 52 leka. Samaa ikäluokkaa suurinpiiritein biisit ovat, vuoden erolla. Mutta sokerina pohjalla oli vielä yksi biisi joka oli jätetty viimeiseksi. Tässä setissä kuultu vinyyli rätinää... Koko setti soi vinyyliltä. Parasta koko illassa.

 

Porukan vähyys tanssilattialla harmitti soittajien puolesta. Mutta ovat varmasti nauttineet soittamisesta yhtä paljon kuin se vähälukuinen kuuntelijakunta ja tanssiva väki. Porukka oli tanssilattialla ihan pähkinöinä tämän setin aikana. Trance diggarin taivas oli tämä.

 

Jens – Loops & things. Illan leka oli sitten jätetty setin viimeiseksi. Smile on your faces... Kyllä! Ei löytynyt sanoja kiittämään tuosta setistä. Tämä setti olisi pitänyt saada talteen olisi meinaan lähtenyt itsellä semmoiseen tehosoittoon että. Tuskin koskaan enää kuulee tommoista settiä. Tämä viimeinen biisi oli niin tutun kuuloinen mutta iski totaalinen oikosulku ja piti kysyä kaverilta mikä toi oli. Ei vaan saanut biisiä mieleen. Joskus käy näin. Epäilen vahvasti että olen hymyillyt koko tämän setin ajan. Ei kai kukaan nähnyt?

 

Yksi nuoriherra jorasi kyllä niin antaumuksella ja suurella sydämmellä. 4 savukonetta puski savua tupaan. Yksi nuoripari touhuista päätellen olisivat voineet hommata hotellihuoneen sen verran pahan näköistä toiminta oli. Että pysyykö vaatteet päällä enää... Paljon lähti väkeä pois siinä puolenyön aikaan, heiltä jäi paras setti kuulematta. Olisikohan tämä joukkopako kuljetusteknillisten syden takia? Tai jotain kotiintulo säätöjä? En tiedä.

 

Tämä on semmoinen bile johon 18+ väki tulee musiikin takia. Tuttuja oli ehkä odotusarvoja enemmän liikkeellä. En ollut vanhin bilettäjä tänä iltana vaikka vanha pieru olenkin, en paljoa hävinnyt mutta sen verran että riittää. Eräs punapukuinen lenkkeilijä jorasi useampaan otteeseen nallen kanssa. Valojen jouhevaan käyttöön tuli kiinnitettyä huomiota jota yleensä ei tapahdu. Ravec bongattu loppumetreillä.

 

Paluumatka oli mielenkiintoinen kelin puolesta. Samanlainen keli jatkui kuin tullessa. Mitä lähemmäs lahtea päästiin niin sitä enemmän oli lunta/loska paskaa tiellä. Mutta ehjänä kotiin, se on pää-asia. Voiko trance setti joka alkaa Orkidea – Unity biisillä ja loppuu Jens – Loops & Things biisiin olla huono? Siihen väliin vielä koko ajan semmoista lekaa että järki menee. Varmasti parhaita trance settejä mitä olen koskaan kuullut. Nyt kun on yö nukuttu niin saa sanotuksi KIITOS!! Setin jälkeen ei löytynyt sanoja. Veti vanhan reivaajan sanattomaksi.

 

Kotiin viemiseksi sai limsaa ja energia juomaa. Just nautitaan niitä.

 


1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page