top of page

SÄDE 13th BIRTHDAY @ Gloria

 

Säde ei pettänyt tänä iltana. Aivan mahtavan loistava ilta oli kokonaisuutena. 13 vuoden vääntäminen näissä merkeissä ei ole mennyt hukkaan. Säteen porukka osaa asiansa. Musiikillisesti ilta oli hyvä. Live setit oli parhautta illassa.

 

Vähän ennen klo 22 sisälle. En kerennyt edes sisälle asti kun näin jo tuttuja ennen glorian ulko-ovea. Järjestävän porukan väkeä. Sisään päästyä isolla puolella soi Zombie nation – Kerncraft 400. Heti perään Delerium – Silence. Kivaa saundia soitteli Jace ensimmäiseen vaiheeseen. Sen verran myöhään tosin selvisi paikalle että koko settiä ei kuullut, vain viimeisen puoli tuntia.

 

Yläkerrassa oli tehty pieniä muutoksia järjestelyihin. Oli hävinnyt pöytiä pois tietystä kohtaa. Huomasi myös semmoisen että siellä oli menossa bileet. Tänä iltana oli ilo huomata että oli liikkeellä paljon uusia kasvoja. Heitä tarvitaan, toivotaan että innostuvat enemmänkin käymään näissä bileissä. Todella paljon tuttuja paikalla. Oli myös paikalla pitkän tauon jälkeen yksi tuttu. Oli kiva nähdä ja pari sanaa vaihtaa. Niin ja hyvän bileen tae. Dirty on mestoilla. Tilanne komiikkaa luvassa.

 

Klo 22.30, Substanced. Hyvää saundia soitteli hänkin. Illan musiikki tarjonta oli todella laadukasta kautta illan.

 

Klo 23.30, Tyranoid & Strongstream live. Yksi illan odotetuimmista omalla kohdalla. Kaverit soittavat niin laadukasta settiä että minusta on tullut kokoonpanon fani. Pari ekaa biisiä kuulosti jo tutuilta että tunnisti heidän biiseiksi. Ei pettänyt tälläkään kertaa, svengaa kuin hirvi.

 

Viime vuonna oulun raveislandissa kuulin heidän settinsä ekaa kertaa ja se oli siinä. Iski kyllä samantien musiikilliseen makuhermoon. Kannattaa tutustua heidän tuotantoonsa. Saattaa käydä sama kuin minulla että rupeaa tykkäämään heidän saundistaan.

 

Klo 00.15, Alex Kidd. Monelle varmaan illan odotetuin hetki, ehkä syy minkä ansiosta paikalle tulivat. Kaverin soittotaidot eivät ole ruostuneet yhtään sitten viime kuuleman 4 vuoden takaa. Silloin 4 vuotta taaksepäin soittopöytä oli sen verran alhaalla että siihen näki hyvin, kiinnitti silloin jo huomiota kaverin 3 dekin käyttöön, sen lisäksi kerkesi vielä rankaisemaan mikseriä aika hyvin.

 

En nähnyt tämän illan suoritusta mutta uskon että kaveri soitti kaiken kikkailun livenä kolmella dekillä, kaverilla on taito hallussa. Musiikki oli rankkaa ja soitto todella taidokasta. Muutaman klassikko biisin tunnistin soitosta. Pari biisiä jotka kuulosti "hieman" erilaiselta. Stardust – Music sounds better with you. Robin S – Show me love. Benny benassi – Satisfaction. Monta muuta klassikkoa sai uuden kuosin kaverin käsissä. Ei voi todeta kuin että kaverilla on taidot tallessa. Odotin ehkä jotain rankempaa heti alkuun mutta setin loppuvaiheilla meni sitten yli ymmärryksen. Loppuvaiheilla laulatti tanssilattiaa.

 

Klo 01.15, Carbon based, lahest. Kokoonpanon 100. keikka. Itselle illan odotetuimpia hetkiä toisen liven lisäksi. Keski kaupungin kovin poikabändi. Tämä setti toimi omalla kohdalla hyvin. Ei tuottanut tämäkään setti pettymystä. Olen ruvennut tunnistamaan biisejä että on niin monta kertaa keikalla oltu. Voin kuvitella miten kaverit hikoilee settinsä aikana.

 

Ihan näppituntumalta tämän setin aikana oli paras meininki tanssilattialla. Teemun jäätävät spiikit, love it. Toimii... Porukan esittely by Teemu. Tänään oli vieraileva kitaristi mukana.

 

Carbonin setin lopussa ennen säde allstars soittoa laulettiin säteen 13v taipaleelle ja meidän ruotsalaiselle kunnia vieraalle, kuka täytti Proteuksen puheiden mukaan ainakin 125v ainakin.

 

Vähän klo 02.00 jälkeen pääsi säde allstars irti. Synttäri laulu hässäkkä venytti muutamalla minuutilla starttia. Se mitä tästä kuulin niin ei alkuun kuullostanut läheskään niin pahalta kuin oletuksena odottelin. Kolmen pintaan rupesi musiikki karkaamaan mun ymmärryksen yli ja oli aika poistua paikalta kun matka kotiin oli kuitenkin pitkä.

 

Mietinkin jo ettenkö näe tätä näkyä ollenkaan illan aikana. Olin väärässä. Klo 02.23 useampi paidaton poika kerralla.

 

WCDJ.ORG oli myös viihdyttämässä vessakäyntejä. Siellä ensimmäinen kuultu biisi oli technohead – I wanna be a hippy. Tämän perään tuli Katri Helenaa. He soittavat juuri mitä itse parhaaksi näkevät ja liikoja miksailematta. Se on heidän tyyli ja se toimii. Kuultu U96 – Club bizarre. Daft punk – Burnin'. Kävin ekaa kertaa paikalla ja musiikki linjaus muuttui seuraavanlaiseksi. Westbam – The mayday anthem. Westbam – Celebration generation. Westbam – Wizard of the sonic. Sitten vähän kevyempää. Haddaway – What if love?

 

Faithless – Insomnia. Sitten kova leka. Underworld – Born slippy. Prodigy – No good (Start the dance). Pendulum – Tarantula. Chicane – Saltwater tai offshore. Ei niin selvää ja tarkkaa muistikuvaa että varmaksi uskaltaisin sanoa. Tiesto – Flight 643 (Orkidea remix) Tämän biisin tunnisti Tapsan saundiksi hyvin nopeasti.

 

Oli ilo nähdä tänä iltana paljon porukkaa mestoilla. Oli ihan vanhan ajan tungosta nähtävissä. Paljon vanhoja tuttuja ja ilokseni sain huomata että paljon uusia kasvoja jotka toivottavasti löytävät tämän puolen bileet ja käyvät niissä tulevaisuudessa. Kiitos säde poppoo tästä illasta. Musiikillisesti hienot valinnat.

 

Koko illan taso oli kova mutta jos pitäisi jotain nostaa yli muiden niin illan live vedot lämmitti erittäin paljon. Eikä toisaalta voi unohtaa WCDJ.ORG soittajia. Hetkittäin semmoisia nostalgisia helmiä soitossa ja seuraava biisi saattaa olla ihan mitä vaan. He osaavat asiansa. Viihdyttävät kansaa.

 

    

  0 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page