top of page

ROBODISCO: Blastromen live! @ Diva

 

Maakunta matkailua part 1. Lappeenranta. Lunta oli havaittavissa matkalla. Oli odotettavissa erilainen ilta. Live setti vei kyllä totaalisesti jalat alta. Minusta tuli astetta isompi elektro fani. Viimeinen setti oli parasta illassa.

 

Joutui ihan hetken miettimään ja tarkistamaan koska on viimeksi lappeenrannassa ollut bileissä. Menee niinkin kauas kuin kesäkuu 2006. On se jo aika katsastaa lappeenrannan biletarjonta.

 

Päästiin matkaan pikkuisen ajateltua myöhemmin. Kausalassa oli tiellä havaittavissa lunta tiellä. Talvi siis tekee selkeästi tuloaan. Vakiopaikassa pysähdyttiin. Nähtiin ufo matkalla.

 

Vähän ennen puoltayötä paikalle, elektro soundien soidessa paikalla. Kivan erilaista soundia mitä yleensä bileissä kuulee. Sitähän tässä vähän haettiin, vähän erilaista kokemusta.

 

Paikalla oli myös vaihtoehtoista musiikkia tarjolla josta en vaivaudu sen enempää kommentoimaan.

 

Paikan tunnisti kyllä divaksi. Penkit ja pöydät oli tutun näköisiä muista saman firman paikoista. Tilaa tuli yleisen koon ja tanssilattian koon osalta verrattua paikalliseen edesmenneeseen divaan. Aika samankokoisia olivat tilat, semmoiseen päätelmään tultiin.

 

Hieman oli omituinen olo kun ei oletus arvoisesti tuntenut ketään paikalta. Illan myötä sentään muutama tuttu tuli vastaan. Alkuvaiheessa oli aika vähänoloisesti väkeä oman mittapuun mukaan.

 

Aikamoisen erikoista marginaalista soundia oli koko ilta tarjolla, tämä ilta oli itselle ihan totaalisen positiivinen yllätys. Läksin ilman erikoisempiä odotuksia iltaan ja voin sanoa että nautin olostani. Kannatti lähteä vähän pidemmänkin matkan takaa. Meidän porukka kokonaisuutena tykkäsi illan tarjonnasta.

 

Oikeastaan ainoa miinus mitä äkkiä keksin niin soitto aikataulu olisi ollut kiva. Voi tosin olla että en vaan nähnyt moista. Olisi kiva ollut tietää mitä tuleman pitää.

 

Bilepaikkana toimi Diva jossa ei ole aikaisemmin tullut käytyä. Paikka toimi bile mestana omasta mielestäni varsin hyvin. Riittävän iso tila, hyvän kokoinen tanssilattia, talon puolesta hyvät valot. Porukkaa olisi mahtunut enemmänkin.

 

Paikalliset eivät ilmeisesti ole tottuneet kameraan bileissä. Siitä päätellen kun muualla aika usein illan aikana pyydetään ottamaan kuva.

 

Ensimmäinen soittaja pyöritti vinyyliä sen mitä näin. Yksi meidän seurueesta tunnisti pari biisiä illasta, I-F – Space invaders are smoking grass, I-F – playstation #2, myös kraftwerk – Music nonstop.

 

Mikä siinä oikein on että naiset näyttää aina kauniimmalta reissuissa?

 

BLASTROMEN. illan live setti koitti. Kyllä, on pirun kovaa settiä. Olen ihan myyty!! Tämä setti teki minusta astetta kovemman elektro fanin. Siisti esiintymis asutkin oli. Tämä livesetti vakuutti kyllä. Löi vanhan reivaajan ällikällä täysin.

 

Hyvin oli rakennettu dj ja live soittopaikait. Eivät olleet toisensa tiellä.

 

Live setissä oli aimo läjä rautaa millä luotiin varsin messevää soundia. Kiva roudaaminen tuommoisessa, mutta varmasti sen arvoista.

 

Ei ollut kovin paljoa turistin näköistä väkeä liikkeellä. Aika moni varmasti tullut musiikin takia paikalle.  Propsit kaverille joka oli tullut paikalle pyörätuolissa. Ja mestalle siitä että tämä on tehty mahdolliseksi.

 

Pari tuttua löytyi mestoilta. Toinen oli yllättävä nähdä mestoilla sielläpäin. Toinen tuttu olikin sottamassa. Että kiitos Turo juttutuokiosta, oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Matille myös kiitoksia muutamasta sanasta mitä kerettiin siinä hätäseen vaihtamaan. Kiitoksia myös jatkokutsusta mihin tällä kertaa ei ollut mahdollista taipua tarjoukseen. Mutta joku kerta paremmalla onnella tulemme.  

 

Matti Laamanen soitti illan viimeisen setin. Todella hienoa tekno soundia koko setti. Sain varoituksen ennen settiä mitä tuleman pitää. Illan parasta soundia tämä.

 

Matin nykysoitannasta, tyyli on ehkä vuosien varrella muuttunut radikaalistikin mutta yksi asia on ja pysyy, hyvä maku soittamisen suhteen. Soittaminen tulee suoraan sydämmestä. Tätä mietittiin kaverin kanssa Matin setin aikana.

 

Valot oli hyvässä ohjauksessa omasta mielestäni. Talon valot tarjosi hyvän pohjan tekemiseen. Tanssilattialla oli koko illan aikana tasaisesti porukkaa mutta ei tungokseen asti.

 

Kiksukarvaa bongattu... Bileiden loputtua tultiin ulos ja oli vaikeuksia pysyä pystyssä selvinpäin. Tiet jäässä ja kiva kotimatka edessä. Mutta selvittiin hengissä kotiin asti. Talvi oli tullut yön aikana lahteen asti.

 

Edustusta oli paikalla kouvolan seudulta, helsingin seudulta ja tietty lahden porukka joka tehokkaasti pilasi tunnelmaa. Kiitoksia matkaseuralle, joskus uudestaan?

 


2 views

Comments


bottom of page