top of page

RENEGADE pres. SUB FOCUS w/ MC I.D. @ Senssi

 

Omiin silmiin osui tämän bileen infot ensimmäistä kertaa perjantai aamuna. Tämä oli yllätyskeikka joka lahteen tuli. Lisää tämmöisiä yllätyksiä. Perjantain suunnitelmat muuttui silmänräpäyksessä. Taistelin väsymyksen kanssa lähdön hetkillä mutta onneksi lähdin liikkeelle.

 

Paikalle hitusen ennen klo 22.30. Ovella kyseltiin kuntoa, ymmärrän kysyjiä täysin. Ei ole ensimmäinen kerta kuin näin käy. Näytin väsyneenä varmaan hitusen ottaneelta. Porukka oli löytänyt hyvin mestoille huolimatta näin lyhyestä varoitusajasta. Lipun hinta oli kyllä enemmän kuin kohdallaan. Sisäänpääsy ei jäänyt keneltäkään siitä kiinni. Eikä juomien hintakaan ollut paha. Olin ensimmäistä kertaa paikassa senssi nimen alla.

 

DJ Chico sai kunnian aloittaa tämän illan soitannan. Omaan korvaan kuullosti semmoiselta normi yökerho saundilta. Oletuksena olisi voinut olettaa että saundi olisi ollut sitä jota ei pysty kuuntelemaan mutta tämä oli siinä rajoilla. Yhden uudelleen lämmitellyn version vanhasta biisistä kuulin. Everything but a girl – Missing.

 

Kello tuli 23. Rico Tubbs, breiksin maailmoissa liikuttiin alkuun ja päädyttiin muutaman mutkan kautta lopussa dubstepin puolelle. Tässä on kyllä semmoinen kaveri joka tuntee drum'n'bass musiikin salat paremmin kuin omat taskunsa.

 

Kaveri todella tietää mitä tekee. Kädet heiluu kokoajan kun säädetään mikseristä ja 

soittimista juttuja. Niin käsittämättömän hienoa katsottavaa tuo soittelu. Tänäänkin kantoon cd soitin ja soiteltiin siinä samalla levyä. Ei voi kaverin taitoja kyllin hehkuttaa. Samainen kaveri tuntee vielä oldskoolin salatkin. Tästä kohtaa hullut respectit.

 

Jonkun biisin bongasin setistä. Pendulum ft. The freestylers – Fasten your seat belts, chase & status – Blind faith, skrillex – kill everybody, skrillex – Scary monsters and nice sprites, tämä biisi on soinut radiossakin aika tiuhaan. Pendulum – The island pt.2, tanssilattialla oleva porukka tunnisti biisin 'bout 10 sekuntia myöhemmin kuin minä tunnistin soivan biisin. Muutama vanhan liiton leka oli myös päässyt soittoon. Double 99 – Rip groove, Robin S – Show me love versiointi. Törky kovaa settiä sanon minä!

 

Myös The prodigy – Voodoo people uusio soi setissä. Siinä oli pari tyyppiä jotka keskusteli biisistä niin sivussa kuulin että toinen heistä oli kuunnellut prodigya 6-vuotiaasta asti. Allekirjoittanut löysi bändin -92. Fanitan edelleen vahvasti kyseistä bändiä.

 

Tämän setin aikana porukka alkaa löytää tiensä tanssilattialle, tosin täällä tänä iltana tanssittiin missä sattui olemaan tilaa. Paikassa oli toinenkin soittopaikka olemassa mutta sen saundia en illan aikana seuraillut tarkemmin. Poistuessani mestoilta kuulin semmoista normi yökerho saundia näin äkkikuulemalta.

 

Muutaman sanan kerkesin vaihtamaan Tubbsin kanssa kun hän oli lähdössä pois. Hän kertoi soittaneensa vähän periaatteella kaupallisen ja ei niin kaupallisen musiikin välimaastossa yrittäen saada nuorempaakin väkeä tanssimaan. Kiitoksia tästä kohtaa suuresti niistä vanhan liiton klassikoista, ne lämmitti allekirjoittaneen mieltä suuresti.

 

Erään tutun kanssa keskusteltiin Tubbsin setistä ja kaveri oli odottanut vähän jotain muuta, kerroin sitten miksi näin oli soitettu ja selvitys sai ymmärrystä ja lähti nauttimaan lisää virvokkeita...

 

Maaginen puoliyö. Semmoinen tuntuma että porukkaa on tullut mestoille tässä vaiheessa iltaa. Soittoaikataulu meni aikalailla remonttiin mutta näitä sattuu paremmissakin piireissä. Väittäisin että käytännön syistä tehtiin näin. En rupea tarkempaa selvittämään. Oli yksi soittaja estynyt viime metreillä saapumasta paikalle hänkin ihan järkisyystä.

 

Klo 00.45, illan odotetuin hetki monelle, ainakin yhdelle kanssa bilettäjistä. Kerkesi useampaan otteeseen kysymään missä Sub focus on? Samainen kaveri kertoi minulle edellisestä kokemuksestaan kaverin keikasta playgroundissa helsingissä heinäkuussa 2010. Hän kertoi että paikka oli ihan tupaten täynnä ja porukkaa tullut ulkomailta suomeen tälle keikalle. Sanoisin että tunnelma on tuolla varmaan ollut paikallaan. Itse en ollut paikalla silloin.

 

Vuoroon siis Sub focus & MC I.D. He ottivat yleisönsä heti haltuun. Soittivat varmaan useampaa drum'n'bass ala genreä. Saundi oli vaihtelevaa. Hetkittäin havaittavissa vanhan liiton saundia kehissä. Kaksikko oli dekkien takana 02.25 asti. Porukka oli kyllä ihan pähkinöinä. Yhden biisin bongasin, chase & status – Blind faith.

 

Tämän setin aikana huomasin että paidan selkä oli ihan märkä vaikka en ole tanssinut yhtään. Alku setin aikana tanssilattia oli suhteellisen tyhjä  Tanssivaa väkeä oli joka puolella ravintolaa. Sitten oli porukka johon allekirjoittanut kuuluu jotka eivät tanssi vaan nauttivat musiikista omalla tavallaan. Itse viihdyn kameran takana ikuistaen tapahtumia kansalle katsottavaksi.

 

Tämän setin loppupuolella tanssilattia rupesi näyttämään siltä kuin sitä olisi olettanut olevan pidempäänkin. Tanssilattialla oli väkeä runsain mitoin ja sama esiintymislavalla, tungosta havaittavissa. Tämän setin jälkeen kävi se mitä arvelinkin tulevaksi, porukkaa poistui paikalta.

 

Klo 02.25 saundi rauhoittui. Dekkien taakse Eliot Ness b2b drumhead. Teknon tahtiin edettiin varmaan loppuun asti. Itse ei kyennyt olemaan paikalla viimeiseen asti, väsymys vei tänäänkin voiton. Ei jaksa enää riekkua niinkuin nuorempana.

 

Suuri kiitos illasta renegade ja senssi. Aivan timanttinen itla. Sanoisin että parasta illassa oli Rico Tubbs ja Sub focus w/ MD I.D. Tämmöistä lisää lahteen.

  

 

  1 view

Comments


bottom of page