top of page

RAVERS PARADISE WEEKEND @ UG Day 2

 

Paikallisen kebabin kautta sitten pelipaikalle uudestaan. Tämä ilta tulisi olemaan suuri ilta koska tämä on se lähes ainoa kerta kun tartun bileissä pulloon. Tällä erää joutui turvautumaan muistilehtiöön koska illan aikana mahdollisesti voisin olla tutkalla että nuo muistikuvat illasta olisivat hatarat. Mutta tällä pyrin elminoimaan tämän.

 

Paikalle kun pääsi niin Cobalt soitteli siellä open decks aikaan. Ensimmäinen vaihto ja olin ihan pähkinöinä... Paluu lokakuuhun 2006. Underword keikka stockholm diskotekissa. Underworld – Everything, everything pärähti soimaan. Se yhdistettynä vihreään värimaailmaan niin olin ihan muualla kuin fyysisessä paikassa. Palasin ajassa taaksepäin ja tuonne keikalle, se tuli niin vahvana flashbackina että kesti hetken että biisin loputtua palasin tähän maailmaan.

 

Cobalt soitteli muitakin klassikoita, kuten Blank & Jones – Nightflight ja Slusnik luna – Sun. Jälkimmäisen biisin sinkussa on jätkien nimmarit. Eli itselle tuo nimmari tuo sinkulle vielä lisää extra arvoa.

 

Pian tuli aika uuden tuttavuuden soittodekkien taakse. Noste. Kaveri heitti hyvän setin 90-lukua. Muutaman biisin jopa tunnistin B.B:E. - Seven days and one week, PvD – For an angel, Antiloop – In my mind. Ja Orkidean biisin tunnistin kanssa mutta biisin nimeä en sillä hetkellä saanut mieleen. Loistava setti.

 

Paikalle ujutettiin polttarisankari. Kaverilla ei ollut paikalle tulleessaan mitään ideaa mitä häntä odottaa. Kaveri vietiin heti dekkien taakse. Soittamaan levyjä, eikä miten tahansa sattuu vaan levyt oli valittu etukäteen siten että sankari näki levyn ekaa kertaa kun se lyötiin hänelle kouraan ja sanottiin että se on seuraava biisi. Täysin sokkona biisi kerrallaan kaveri hoiti settinsä olosuhteisiin nähden todella hyvin. Pisteet kotiin suorituksesta.

 

Byproduct sai jatkaa polttarisankarin jälkeen. Omalla hyvällä tavalla. Sitä taattua laatua. Erilaista tarjontaa.

 

Sitten oli juhlakalun aika tulla tarjoamaan tunnin setti ”parastaan”. Jatkoin siitä johon perjantaina jäin. Pinnan alta raapaisua, raven helmiä. Ilmeisesti kuulijoiden reaktiosta päätellen tämäkin upposi yleisöön.

 

Diffas soitteli klubi klassikoita joita häneltä pyysin. Sitä saa mitä tilaa. Setti alkoi legendaarisella Mr. Oizon – Flat beatilla. Vanhalla jatkettiin. Reel 2 Real – I like to move it. Klassikko! Eikä aikaakaan kun pankki räjäytettiin Faithless – Imnsomnia lekalla. Ja tälle illalle oli herra panostanut hiuksiin. Oli varsin hienot. Musiikki oli taattua rautaa niinkuin aina.

 

Cobalt jälleen dekkien taakse. Tällä kertaa hänen näkemys hollanti housesta ja samalla legendaarisen lahtelaisen clubin soundia. Muutama poiminta. Goodmen – Give it up. Tietty Winx – Higher state of consciousness leka. Shahin & Simon – I'm alive soi setissä myös. I like it.

 

ZoneX & Niklas N. Herroilta olin pyytäny vanhaa trancea. Sieltä tuli kyllä vanhoja trancen helmiä. Piti ihan istahtaa fiilistelemään tätä settiä. Loppu menikin sitten sillisalaatiksi mutta ei huonossa mielessä. Kesken tämän setin sain viestin. Olin pudota totaalisesti kun luin sen. Tein työtä pyydettyä. Kävin laittamassa savua torppaan niin kuin dekkien takaa pyydettiin. Täältä pari hienoa poimintaa. Mark'oh – Randy. Ei ole kuultu liian usein bileissä. Varsin rave fiiliksissä pysyttiin. Soittoon päätyi ULTRA-SONIC - Annihilating rhythm biisi. Rautaa. Rave on!!

 

Drumhead & Big Mistake. Raven helmiä täältä. Täällä kuultiin Quench – Dreams. Scooter – Let me be your valentine. Setin loppua kohti vauhti kiihtyi ja jälkeenpäin soittajat kertoivat että teknisesti soitto ei ollut parasta mahdollista. Mutta fiilis oli kavereilla kohdallaan. Studion perukoilta oli kyllä puhallettu pölyt levyistä pois ja kaivettu sieltä semmoinen setti raven helmiä että oksat pois. Virkavalta kävi paikalla ketomassa että äänen tasoa voisi laskea hieman tietyistä syistä joita en tähän lähde erittelemään. Oli ilmeisesti soittajien korviin mennyt tieto koska setissä soitettiin MO-DO – Eins, Zwei, Polizei... Helmi biisi kyllä. Ja tilanteeseen sopiva.

 

Thoma. Hän jatkoi hyvin pitkälti siitä mihin jäätiin viime vuonna. Törkeän tiukkaa settiä. Oikein kaivettu todella vanhojen vinyylien arkistoja. Pitäähän sieltäkin ainakin nyt kerran vuodessa pölyt poistaa... Välikommenttina sain kuulla Thomalta että nämä biisit ovat minulle. Muutaman poiminnan tästäkin setistä tehtiin. Oman henkilökohtaisen pankin räjäytti totaalisesti Prodigy – Everybody in the place. Aikansa klassikko kyllä. Tältä herralta kuultin myös Winx – Higher state of consciousness biisi. Itseä ei haitannut vaikka useampiakin biisejä tuli tuplana, joitain jopa triplana. Daft Funk biisi oli huippu, nimi ei muistunut sillä hetkellä mieleen. Viimeinen biisi oli jotain hienoa. Prodigy – Charly. Helmi. Prodigy on aina Prodigy. Tämä kaveri veivasi koko setin vinyyli arkistojen helmistä.

 

Setin aikana minusta yritettiin saada hymyä irti väkisin. Semmoinenhan ei käy päinsä. Johan siinä menisi maine.

 

Bates. Toinen kova pitkään soittanut pioneeri. Nämä kaksi herraa kyllä heitti niin lähellä mun sydäntä olevaa settiä että en voi muita vähätellen yhtään sanoa että herrat jakavat koko viikonlopun parhaiden settien ykköstilan. Kiistatta... Tämäkin herra oli kaivanut pölyttyneitä vinyylejä lautaselle. Tiukkaa settiä tältäkin herralta. Tämä setti hullaannutti kaksi vanhan liiton soittajaa joraamaan varsin pitkään. Thoma teki hyvät lämmittelyt. Toinen tanssivista kavereista kävi sanomassa ettei tästä enää orgasmi ole kaukana. Niin hyvää tuo wanhan soitto teettää. KLF – What time is love räjäytti sen kuuluisan pankin. Setin parhaita hetkiä... Itse tirehtöörikin riehaantui yhdessä vaihdoissa heilumaan reilummalti.

 

Cobalt. Taas! Kaveri urakoi kyllä todella paljon tänä viikonloppuna. Tällä kertaa homman nimi oli seuraava. Annoin noin 10 min ennen soiton alku oli vuorossa. Eli hyvin lyhyt tutustmisjakso. Täysin sokkona tuntematta biisejä sen paremmin. Hyvin kaveri soitti tunnin verran biisejä. Ottaen huomioon että ei ollut tosiaan biiseistä mitään hajua mitä tuleman pitää. Tästä setistä huokuu ammattitaito ja kokemus. Ennen tätä settiä minulle vihjattiin että mua odottaa yllätys. Raavin tikkuja päästäni että mitäs nyt. Sitten tuli totaalinen ylläri mitä en olisi missään vaiheessa osannut arvata.

 

DJ Celtic ja heti perään Meighan Nealon toivottivat minulle hyvät syntymäpäivää. Oli silleen että WTF? Mutta kiitos tästä. Olen otettu kunniasta. Olin ihan äimän käkenä. Kaikkia koiruuksia sitä järjestetään, mutta onneksi tämmöisiä sanoisiko hienoja juttuja.

 

Kaksi viimeistä settiä meni sitten puolihorroksessa sohvalla selällään yrittäen nukkua. Yllätin itseni ja varmaan monet muutkin kanssa ihmiset että oli noin pitkään jaksanut valvoa ja kiskoa tärpättiä käkättimeen. Olin ajoittain aika tutkalla josta minulle tultiin kysymään että taidat olla tutkalla? Kysyjä on aikaisemmin nähnyt minua bileissä skarppina ja selvinpäin ja tänä iltana hetkittäin oltiin aika vahvassa humalassa. Mutta kyllä tämä suodaan kerran vuodessa.

 

Paikan päällä oli Wii ja Xbox360 konsolit joista Wii oli enemmän käytössä. Kelpasi tykin kanssa Wiitä pelata. Ei ollut tänä vuonna bileet mikään yleisömenstys mutta tämä viikonloppu oli niin täydellinen että ei paremmasta väliä. Ei voisi paljoa enempää toivoa. Yhtään huonoa settiä en kuullut koko viikonlopun aikana.

 

Palvelu paikan puolesta toimi kuin rasvattu. Jos jotain pientä ongelmaa ilmeni niin niihin tartuttiin nopeasti ja poistettiin ongelmat. Musiikillisesti viikonloppu oli täydellinen. Ainoa miinus ehkä koko viikonlopussa oli se että nämä setit jää vaan kultaisiin muisoihin koska settien tallennuksien kanssa oli epäonnea matkassa. Jotenkin tuo lauantain setit oli todella lähellä sitä mistä vanhassa musiikissa pidän.

 

Tästä viikonlopusta tuli omalla kohdalla niin ikimuistoinen että tuskin unohdan jos koskaan niin en ainakaan pitkään aikaan. Kiitos kaikille paikalla olleille ihmisille, soittajille, ”talon väelle” palvelusta... Iso kiitos lahjuksista. Toivottavasti te nautitte olostanne yhtä paljon kuin minä tein. Ennakkoon epäilin että jossain vaiheessa tirahtaa ilon kyynel silmäkulmasta mutta ei tullut. Vaikka pariin otteeseen ei kaukana ollut. Erityiskiitos Akille siitä suuresta soittourakasta jonka suoritit. Jopa tämän sokkosetin suoritit todella ammattimaisesti. Tommille kiitos että meiltä tämä ajatus lähti liikkeelle toteutukseen asti. Deere, kiitos cd soittimien lainasta. Ville, kiitos levareista ja mikseristä ym. juruista joita saimme paikalle. Friik, kiitos osaanotosta helsingin päästä puhelimella. Kiitos myäs kaikille ketkä sen ansaitsevat joita en ole muistanut mainita tässä. Oli aivan sanoin kuvaamattoman hieno fiilis.

 

Jos et tänä vuonna et päässyt paikalle kutsusta huolimatta niin mieti ensi vuonna uudestaan, en tiedä missä ja minkälaisissa mittasuhteissa mutta jotain on pakko yrittää. Että vanhenisin kunniallisesti.


2 views

Comments


bottom of page