top of page

RAVEISLAND open air FESTIVAL 2010 day 1 @ Kuusisaari

 

Kiitos Oulu! Kiitos raveisland porukka! Kiitos porukalle joka oli tullut paikalle. Teimme tästä ikimuistoisen viikonlopun oulussa. Varmasti tulen uudestaan näihin kemuihin. Pohjoisen konemetsä. Love it!

 

Auton keula kello 10 kohti oulua. Edessä oli arviolta 7 tunnin matka. Että tätä päivää on odotettu siitä lähtien kun saatiin porukka kasaan millä lähteä. Hetkittäin tuntui että aika matelee turhan hitaasti. Hyvä porukka saatu taas kasaan tähän reissuun.

 

Matkalla useampi pysähdys luonnollisesti, ei millään kukaan jaksaisi ajaa kerralla koko matkaa. Ei ainakaan mun mielestä olisi kovinkaan järkevää. Paras tien varsi mainos mitä olen pieneen hetkeen nähnyt. Iso mainostila jossa teksti jaksaa jaksaa...

 

Pihtiputaalla sataa hitusen vettä. Antylya mestassa oli pakko syödä kebab, oli niin kova nälkä. Ei ollut lahden kebabia lähelläkään tämä annos mutta siinä nälässä se oli sivuseikka. Oli ensimmäinen kerta kun vesisateessa syö kebabin. Joskus käy näin.

 

Maantiellä näki ihan tolkuttoman järjettömiä ohtiuksia joissa ei ole mitään järkeä. Muutenkin ajansäästö ohituksilla on omasta mielestä minimaalinen saavutettuun hyötyyn nähden. Mutta kukin tyylillään. Me liikuttiin rauhallisin mielin. Tuntui että mitä pohjoisemmaksi päästiin sitä hullummaksi liikennekulttuuri muuttui.

 

Saavuttiin ouluun hotelliin vähän klo 16 jälkeen. Saatiin isompi huone mitä oltiin varattu, mikä sinänsä ei haitannut ollenkaan. Hotelli oli kyllä hyvässä paikassa kun mietti meidän tarpeita. Bilemestalle oli alle 2km matkaa.

 

Näki heti paikalle tullessaan että tämän bileen eteen on todella tehty töitä täydellä sydämmellä. Bileet kasattiin todella nopealla aikataululla ja siihen nähden paikat oli saatu uskomattomaan kuntoon. Oli huomioitu mahdollinen vesisadekin katetulla terassilla jossa riitti tilaa väelle. Open air arena oli terassin välittömässä läheisyydessä että musiikkia voi nauttia hyvin terassin antimia siemaillen.

 

Kaikki toimi kyllä niin viimeisen päälle kuin vain voi. Miettii että ensimmäiset isommat bileet joita organisaatio järjestää. Jälki on todella ammattimaisen hyvää. Ei ole pahaa sanottavaa mistään koko tapahtumasta. 

 

Pienen kävelyreissun jälkeen löydettiin paikalle. Alueella oli 5 eri soittopaikkaa, sisällä 3 ja ulkona 2. Soittajia tapahtumassa oli 50. Musiikki genrejä oli laidasta laitaan, vähän periaatteella jokaiselle jotain. Pääpaino oli hardin ja psyken saralla kokonaisuutena. Sitä tarjottiin suhteessa eniten.

 

Psykelle oli omistettu oma ulkoilma stage jossa soitettiin pelkästään psykeä. Alakerrassa oli hikihuoneeksi nimetty paikka, siellä soitettiin semmoista mäiskettä että heikompaa hirvittää. Itse viihdyin huoneessa hyvin lyhyitä hetkiä "virkani" puolesta. Eli kuvat otettiin ja sitten oli jo pakko päästä pois. Liian rankkaa. Mutta oli siellä koko ajan väkeä tanssimassa että tällekin löytyi kuulijansa.

 

Klo 20 ensimmäisenä suuntasin psyke areenalle. Omaan korvaan aika rankan oloista psyke settiä.

 

Open air arena, prime number & Steven Hoaks veivasivat todella fiiliksissä housea ikävän tyhjälle tanssialueelle. Musiikki suhteessa väen määrään tanssimassa oli todella ristiriidassa. Setti oli hyvää. Mutta soittajilla oli fiilis todellakin katossa. Nauttivat siitä. Yhden biisin tunnistin. The cranberries – Zombie uudelleen väännetty versio.

 

Äänentoisto molemmilla ulkoilma stageilla oli kohdallaan. Paikalliselta kysyin että onko paikka meren rannassa ja sain vastauksen että että ei ihan täysin mutta hyvin lähellä merta kuitenkin ollaan.

 

Main hall klo 20.20. Omaan musiikkilisen maun rajoissa pysyvää hardi saundia. Samaisessa setissä taisi soida prodigy – omen. Viimeisten biisien joukossa.

 

Main hall klo 20.45 soi vanha hardhouse, eikä ketään ole tanssilattialla! Hyvää saundia tämäkin. Myöhemmässä vaiheessa tämän setin aikana porukka löysi paikalle tanssimaan.

 

Psyke areenalla soittajan vaihdos. Polly, psyke linjalla jatkettiin  Sen mitä kerkesi kuullemaan niin omalle korvalle sopivaa soittoa oli tämä.

 

Tämä oli tuttua toimintaa viime vuoden open air bileistä. Ravaamista stagelta toiselle jatkuvasti että kuulee vähän mitä soitetaan ja tietty kuvia otetaan. Nyt oli onneksi alue suht pieni missä ravattiin.

 

Open air arena Wegez & Nic'Silver vuoroon. House vaihtui tranceen. Hyvää semmoista tarjottiin niin kuin olettaa saattaa herroilta. Biisilista löytyy klubituksesta biletopicista jos joku biisi jäi kaivelemaan mieltä. Energy 52 – Cafe del mar biisi bongattu.

 

Setin jälkeen juteltiin jätkien kanssa hetki ja kaikki todettiin jo sillä hyvin lyhyellä kokemuksella että kaikki toimii paremmin kuin hyvin. Yhteen ääneen todettiin että täällä on nautinto olla.

 

Paikan päällä oli kyllä panostettu yleisön viihtyvyyteen. Kelpasi olla kyllä mestoilla. Itselle jäi semmoinen tunnelma että lauantaina räjähtää potti ja porukkaa on reilummin mestoilla. Alueesta sai kartalla isomman vaikutelman mutta kun paikalle pääsi niin totesi että tämä on pienempi kuin oletin alueen olevan.

 

Open air arena. Ensimmäinen ulkomainen esiintyjä tälle lavalle. Ronski speed. Jatkettiin musiikillisesti siitä mihin edellisen kanssa jäätiin. Trancen merkeissä. Illan viimeinen setti tänä iltana tällä lavalla. Rennon oloinen kaveri mitä olin pieniä hetkiä kaverin kanssa tekemisissä. Setin saundi kesti loppuun asti. Lopussa kuultu Felix – Don't you want me.

 

Löysin paviljongin 2 alakerran areenaa vasta klo 22.30. Parempi siis myöhään kuin ei ollenkaan. Alakerran isommssa tilassa soi hyvää musiikkia illan mittaan.

 

Psyke arena. Klo 22.45 itselle oudon kuuloista psyke saundia. Olenkohan moista tyyliä edes kuullut koskaan? Frantik Noise kaiketi silloin ollut soittamassa.

 

Ekaa kertaa alakertaan mennessä kuului ovella vastaan todella hyvää drum'n'bass saundia, sitä joutui ihan istumaan alas ja kuuntelemaan poikkeuksellisen kauan musiikkia paikallaan.

 

Mainhall, Tyranoid/Strongstream live. Illan parasta saundia näiltä herroilta. En ole varma olenko aikasemmin herrojen liveä todistanut mutta tämä tuntui kuin metrinen koivun halko päähän lyötynä. Tämä vanhan liiton kuuloinen saundi kyllä lämmitti mieltä varsin lujasti. Tästä tykättiin kovasti. Tämä kokoonpano sai ainakin yhden fanin lisää tänä viikonloppuna.

 

Juttelin Nomicin kanssa ennen keikkaa niin myönsi että jännittää pikkuisen, sehän on ihan normaalia ja se tietää vaan hyvää. Että vire on kohdallaan.

 

Viimeinen psyke arenan soittelija tälle illalle. Tullut kaukaa tänne suomen perukoille soittamaan ja häpeän kun kaveri joutui soittamaan vain ihan pienelle porukalle. Varmaan alle 10 kuulijaa setillä.

 

Ulkona soittelut lopetettiin tämän setin jälkeen tältä illalta.

 

Alakertaan heaven bar. Le Petit T€Pi kovaan paikkaan trancepunkin jälkeen. Pohjalla niin kova setti drum'n'bassia että alta pois. Mutta kyllä sanoisin että ihan kelvollisesti tästä selvittiin. Heti alkuun lyötiin luu kurkkuun. Introna jotain tappajahai themen tapaista... Tällä herralla oli työergonomia kohdallaan. Alkuun mentiin likaisella elektrolla josta siirryttiin aika nopeasti breiksin maailmoihin.

 

Loppuvaiheissa sitten vähän reviteltiin. Prodigy – Voodoo people (pendulum), prodigy – smack my bitch up, prodigy – omen. Kuultu myös prodigy take me to hospital.

 

Mainhall, savu luo tunnelmaa. Herra aasia kyseltiin kovasti kaverilta että onko messissä. Viime vuoden konemetsässä herätti kovasti kiinnostusta ihmisissä. Herra aasi reivasi antaumuksella ja pitkään. Herra aasilla olisi ensi kesänä treffit tiedossa. Näemmekö siis kaksi aasia joraamassa rinta rinnan? Jää nähtäväksi.

 

Porukka viihtyi enemmän terassilla kuin sisätiloissa. En ihmettele yhtään, sen verran oli lämpimät illat ja yöt. Keli oli kyllä parhautta mitä muutama pieni sadekuuro yritti pilata. Onnistumatta siinä kuitenkaan koko tapahtuman aikana.

 

Nomicin setti oli hetkittäin turhan rankkaan omaan korvaan mutta kuten tiedettyä tällekin löytyi paljon diggaajia ja sen myötä tanssilattalla väkeä.

 

Carbon Based jätkät haki soittokuntoa jo perjantaina, yksi heistä onnistui siinä varsin hyvin. Yksi heistä pulahti uimaankin.

 

Mietin miten kestää porukan turnauskestävyys jotka tänä iltana ovat ottaneet ja suuntaavat mahdollisesti seuraavana päivänä vielä paikalle? Tuleeko väkeä enemmän kuin tänä iltana oli?

 

T€Pi soitteli pätkän yliaikaa seuraavaa soittajaa odotellessa. Mutta tästäkin selvittiin lopulta hyvin. Jatkoajalla saundi muuttui chillimpään suuntaan reilusti.

 

Klo 00.30 soittelut siirtyi täysin sisätiloihin. Tämä on varmasti piristysruiske pohjoisen biletarjontaan. Tämä pelkästään perjantain kokemuksien perusteella. Toivotaan että tästä saataisiin jokavuotinen tapahtuma.

 

Pohjoisen oma konemetsä. Väitän että puskaradio kertoo kaiken oleellisen bileestä ja porukka lähtee liikkeelle runsaimmin joukoin ensi vuonna. Uskon vakaasti tähän. Jos ei näin käy niin tämä bile jää todella pitkäksi aikaa mieleen. Aina löytyi jostain stagelta mieluista musaa koko viikonlopun ajan.

 

Olosuhteet huomioon ottaen en yhtään ihmettele jos paita on heitetty pois päältä. Sisällä oli todella kuuma!

 

Zutzuu ja rankkaa hc saundia. Eli itse en jää "nautiskelemaan" tästä vaan otan kuvat nopeasti ja äkkiä pois. Tämä viuhuu useamman kymmenen senttiä yli hilseen. Hardilla on vaan hardin fanit.

 

Ihmettelin mihin väki oli kadonnut mutta siihen sai vastauksen kun kiipesi main hall tilaan yläkertaan. Dark by desing soittovuoroon. Ei ollut herran ilta tämä. Setti ei ollut vissiin ihan sitä mitä porukka on tottunut kuulemaan palautteiden perusteella mitä kuulin. Sitten vielä kaveri oli pitänyt soitokuntonsa varsin korkeana koko illan ja sitten kävi mitä kävi. Ikävää. Alussa setti oli siinä rajoilla että toimiiko, loppuvaiheilla setti meni omalta kohtaa överiksi. Hardi saundissa liikuttiin.

 

Puolenyön aikoihin tuli vielä pitkän matkalaisia paikalle. Siitä kiitos että juomien hinta on pysynyt järjen rajoissa. Ettei mitään "festari" lisää juomissa. Keskusta oli kävelymatkan päässä mistä sai ruokaa jota moni käytti hyödykseen. Porukka tilasi pizzoja paikalle mutta jos ensi vuonna olisi enemmän aikaa keskittyä laajemmin asioihin. Niin ja se aika, ei loppuisi kesken. Tänä vuonna tämä kasattiin todella lyhyessä ajassa ja työ on ollut todella laadukasta.

 

Raveisland open air festivalissa koko viikonlopun aikana oli 50 soittajaa 7 eri maasta. Saksa, UK, argentiina,  unkari, itävalta, venäjä ja suomen omat päälle. Tapahtuma on euroopan pohjoisin elektronisen musiikin ulkoilma festari. Tapahtuman takana PUG music ry. Todella big respect tästä tapahtumasta.

 

Paikka aivan loistava tämän henkiseen tapahtumaan. Sateenkin sattuessa olisi 4 stagea täysin käytössä ilman pelkoa kastumisesta. Musiikki tarjonta oli todella laajaa. Varmasti jokainen löysi lempi tyylinsä.

 

Ilta tuli päätökseensä ja oli aika siirtyä hotelliin päin keräämään voimia seuraavan päivän pitkää puristusta varten. Arviolta 12 tuntia liikutaan alueella lähes nonstop.

 

Oli kyllä niin mahtavat puitteet bileille ja keli suosi tapahtumaa koko illan ajan. Tässä illassa parhainta saundia tuli Tyranoid/Strongstream kaksikolta. Paljon hyvää musaa muutenkin koko ajan eri stageilla. Erityismaininta trancepunkin setille. Tykkäsin.

 

Perjantai paketissa. Täytyy sanoa että viihdyin mainiosti. Odotan innolla huomista.

 

Kiitoksia kaikille uusille ja vanhoille tuttavuuksille juttutuokioista tänä iltana. Niitä oli mukavasti. 


 1 view

Bình luận


bottom of page