top of page

PENDULUM live! @ Kaapelitehdas

 

Paljon ennakkoon hypetetty tapahtuma viimein koitti. Kaikki ei mennyt ihan niinkuin oli ilmoitettu. Odotin massiivista showta. Pendulum ei pettänyt! Narikka toimi todella hyvin kun miettii mitä ihmismassaa otettiin sisään siinä ajassa.

 

Paljon joka paikassa hehkutettu Pendulumin provinssin keikkaa kesältä 2010 että odotusarvot oli suhteellisen korkealla. Sitä mietti siinä vaiheessa (klo 19.30) jonottaessa rapeassa -15 asteen pakkasessa kylmässä viimassa 35 minuuttia että onko tämä sen arvoista?

 

Säälitti heitä jotka asu valinnassaan suosineet minihametta tai muuten kevyttä asustusta. Pakosti on useampia henkilöitä jotka saivat sen verran kylmää että ovat tulleet kipeäksi. Jono oli omalla kohdalla varmaan jo 100 metriä ja porukkaa tuli koko ajan lisää. Taisi olla itsellä aika optimaalinen saapumisaika sen suhteen minkä aikaa vietti aikaansa ulkona. Yksi kaveri bongattu jonossa ennen omaa lopullista paikkaa.

 

Mutta nämä jonot oli odotettavissa. Kun tulin paikalle niin katsottiin oven kohdilla että ei ole pahan oloinen jono ollenkaan. Päästiin kulman taakse ja hymy hyytyi. Niin pitkälle kuin silmä kantoi niin näkyi vain yhtenäistä jonoa. Jonka perään asetuttiin odottamaan hetkeä että pääsee sisään.

 

Siitä päätellen kun pendulumin keikan aloitus venähti 'bout 45 minuuttia niin tuli mieleen foorumilta luettu viesti että pendulum ei aloita ennenkuin porukka on saatu sisään. Tällä kerralla ajattelin että käyn katsomassa lavan kuinka massiivinen se on. Se oli kyllä sitä. Puolisen tuntia ennen keikan virallista aloitusta menin toiseen laitaan suhteellisen eteen odottamaan keikan alkua että näkisi lähietäisyydeltä toimintaa. Odotin ja odotin aikani ja sitten kun jalat ei hetkittäin tavannut lattiaa ja mentiin milloin mihinkin suuntaan massan mukana niin päätin että nyt riittää ja poistuin siitä edestä.

 

Etualueesta aina miksaus ja valo pöydän ääreen asti merikaapelihalli oli täynnä ihmisiä niin tiiviinä massana kuin vain voi olla. Sillit purkissa. Loppuvaiheessa settiä rupesi olemaan miksauspöydän ääressä ahdasta ja vetäydyin vielä taaksepäin lisää.

 

Lopulta löytyi vähän väljempää aluetta fiilistelyyn. Paikalla nähty pyörätuolilla paikalle tulleita. Tämä on hienoa että heillekin on suotu mahdollisuus saapua paikalle fiilistelemään bilettä.

 

Oli aika karu soittopaikka djllä tänä iltana sopimusteknisten säätöjen takia hyvin pitkälle. Kyllä siinä Proteuksen ja Infekton kanssa muutaman sanan vaihdoin. En viitsinyt kysellä sen tarkemmin että mites tämä näin kävi. Ei saanut soitto ennen keikkaa semmoista mahtipontista potkua johon on tottunut bileissä.

 

Lavarakennelma näytti varsin massiiviselta niinkuin voi vain odottaa. Lähietäisyydeltä. Viime hetken eteen tunkijoita riitti tälläkin kertaa ihan rasitteeksi asti. Porukka innostui monta kertaa taputtamaan ja huutamaan liian aikaisin. Edessä oli paljon porukkaa joka ei osannut käyttäytyä sivistyneesti. Tyyliin pakko päästä eturiviin maksoi mitä maksoi. Siellä on rajoitetusti tilaa ja sinne ei kaikki mahdu. Varsinkaan siinä vaiheessa kun se on jo riittävän tiivis ja täynnä.

 

Lopulta siinä klo 21.50 tienoilla Pendulum aloitti. Visuaalisesti todella näyttävä. Kylmiä väreitä kulkee selässä. Yleisö heti alusta messissä. Yleisöä huudatetiin ja kansahan vastasi siihen. Käskytettiin käsiä nostamaan ilmaan ja hyppimään. Äänentoisto toimi kyllä moitteetta ja siitä lähti varsin muhkean hyvä saundi. Tuli aika Prodigy – Voodoo people Pendulum version. Porukka pähkinöinä. Kuultu setissä the island. Porukka laulaa mukana, jälleen kylmiä väreitä.

 

Ihan kaikkia biisejä en tunnistanut niin että olisi pystynyt nimeämään kaikkia. Mutta tutun kuuloisia biisejä radiosoitosta ja djn toimesta muissa bileissä kuultuna. Eli vielä riittää petrattavaa tämän bändin biisin tunnistukseen. Tarantula bongattu.

 

Ei ollut pienellä puolella ruuhkaa live setin aikana. Kävin ovella pyörähtämässä ja katsoin että ei ketään paikalla ja pois. Tuttu efekti kaapelilta, Aikamoinen sauna loppuvaiheilla. Hetkittäistä satiaistanssia havaittu. Mc oli opetellut sanan suomea, kiitos. Tuttu lopetus rituaalit. Yleisö huutaa we want more.

 

Hirveä hypetys ja encore soimaan. Porukka laulaa taas mukana. Siis mikä fiilis tämän aikana. Meinasi lähteä järki. Mc oli heittänyt pyyhkeen yleisön sekaan ja joku onnellinen sai varmasti mieluisan matkamuiston siitä. Porukka poistui heti keikan jälkeen mikä oli sinänsä odotettavaa.

 

Oli hyvä keskustelu käyty jonossa ennen sisäänpääsyä. Mulle ja kaverille meille tuntematon kaveri sanoi että olette poikkeavan näköistä porukkaa. Ilmeisesti meinasi että olemme vähän turhan vanhoja tapahtumaan. Mutta olenhan erilainen nuori, heh...

 

Tämäkin bändi prodigyn kanssa on semmoinen että se kerää porukkaa paikalle niin konemusiikin puolelta kuin ihan puhtaasti rokkipuolelta. Oma porukka on vielä nämä puhtaat turistit.

 

Tänäkin iltana oli näemmä kaksi narikkajonoa, se ketkä odottavat kiltisti vuoroaan ja sitten... Joo, ei itseäni häirinnyt kun sain takin suhteellisen nopeasti.

 

Täytyy sanoa että tämä oli omalla kohdalla todella hieno keikka ja samalla totaalinen pettymys. Jotenkin jäi semmoinen fiilis että tämä oli samassa bileessä parasta tässä vuodessa ja samalla huonoin kokemus. Itsekin ihmettelin että miten tämä on mahdollista mutta nyt kävi näin. Fiilikset illasta siis. Paikalla olleet varmaan tietävät paremmin mitä tarkoitan. Mutta se siitä. Mennyt on mennyttä.

 

Biisit illan setissä:

Genesis

Salt in the wounds

The vulture

Showdown

Voodoo people (Prodigy cover)

Witchcraft

Slam

The island pt.1 (Dawn)

The island pt.2 (Dusk)

Comprahicos

Tarantula

Propane nightmares

Different (With VIP dupstep outro)

Granite

Blood sugar

 

Encore

Watercolour


Kameraa ei ollut mukana tässä tapahtumassa.

  

 
1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page