top of page

NUUTTI 90's SPECIAL NIGHT @ Chicago club

 

Aikakoneella matkustettiin taas semmoinen reilu 15 vuotta taaksepäin. Tämä oli vähän kuin nuutin porukan "luokkakokous". Musiikillisesti kyllä niin täydellistä kuin vain voi olla. Mahtavuutta!

 

Paikalle heti klo 21 pintaan, tästä illasta ei voinut missata sekuntiakaan. Ennakkoon odotti nostalgiaa isolla kädellä ja sitähän riitti. Niinkuin Sile muutamaan otteeseen spiikkasi että hienoa nähdä ihmisiä joita ei ole nähnyt 'bout kymmeneen tai jopa viiteentoista vuoteen.

 

Testivaiheessa olettaisin säädöstä päätellen oltiin kun muutamaan otteeseen soiteltiin Pet shop boys – West end girls biisiä.

 

Henkilökunnalla oli vanha virallinen nuutin työpaita. Siellä on arkistojen aarteita kaiveltu esiin. Musiikin lisäksi... Lahjana aikaisesta saapumisesta sai nuutti club hikinauhan. Tämä on tuleva keräilyharvinaisuus! Aarre!

 

Ensimmäinen tunti mentiin rauhallisesti vanhan discon meiningeissä. Vinyyliä koko ilta. Soittaja vaihtui ja tyyli aika reippaasti sen myötä. M.A.R.S.S. - Pump up the volume. S'Express – Theme from S-express. Snap – Cult of snap

 

Missä tämmöistä saundia kuulee enää? Ei niin missään, paitsi tietty tämmöisissä erikoisilloissa. Väitän että soittajat nautti vähintään yhtä paljon kuin kuulijakunta. Soittajat pääsivät kaivamaan pölyttyneitä vinyylejään esiin ja soittoon. Tanssilattialla oli tungosta lähes koko ilta. Siis mikä fiilis koko illan ajan porukalla! Kaikki oli ihan täysillä mukana!

 

Biisejä illasta. Yello – The race, tässä vaiheessa Sile toivotti kaikki tervetulleeksi paikalle. Herran omin sanoin:" Teillä tulee ehkä olemaan kiva ilta". Tästä tuli mieleen ne useat kerrat kun nuutista poistui hymyillen kuunneltuaan erittäin hyvää musiikkia koko illan ja kovalla voluumilla. Korvat soi aina vielä seuraavana päivänä vielä.

 

Tarina kertoo että nuutissa oli desibelimittari mutta siitä otettiin virta pois siitä yksinkertaisesta syystä että se oli aina punaisella tapissa koko ajan!

 

Lisää biisejä. Joku todella tiukka breakbeat biisi vuodelta -92. Tämä oli omistettu herralle joka ei tykkää kuunnella tasabiittiä... Kristine W – Feel what you want. Julmettu että tämä on kaunis biisi ja kova leka. Todellinen klassikko!! Omia suosikkeja vahvasti. The original – I luv you baby...

 

Vedetään henkeä ja lisää biisejä... De'Lacy – Hideaway, Gat decor – Passion, vahvaa ramirez kuuloista saundia. Tori Amos – Professional widow.  Mory Kante – Yeke yeke.

 

Eppu heitti muutaman spiikin kehiin myös. Hän oli itselle tuntemattomampi illan soittajista.

 

Lisää biisejä vielä. Ette pääse näin helpolla. Wildchild – Renegade master. Atlantic ocean – Waterfall. Rage – Run to you. Goodmen – Give it up. Stardust – Music sounds better with you.

 

Eikä tässä vielä kaikki. Jouduin poistumaan paikalta ennen aikojaan kun seuraavana iltana oli kanssa pitkän matkan bile edessä niin joutui sydäntä raastaen poistumaan. En uskalla edes ajatella kuinka monta klassikkoa jäi kuulematta vielä.

 

Olihan pikkuisen eroa ylä ja alakerran meinigissä. Kuin kaksi eri maailmaa.

 

Ei voi kyllin kiittää järjestävää tahoa. Niin paljon nostalgiaa illassa. Todellisia klassikoita hirveän iso läjä. Tämmöisiä iltoja voisi järjestää sopivin väliajoin, mikä se sitten onkaan? Jos mahdollisen ensi kerran kykenisi olemaan illan loppuun asti. Tästä illasta jäi todella hyvä fiilis, jaksaa taas puskea arjessa. Kiitos! Tätä porukkaa yhdisti Nuutti ja sen aikainen musiikki.

 

 1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page