top of page

NITRODISKO @ Ravintola Telakka

 

Bile putki 2/3. Täällä vietettiin 4 synttärit samalla kertaa. Illan idea, ei yhtään biisiä 2000-luvulta. 90-luvun helmiä kuultiin koko ilta. Kyllä kelpasi olla ja fiilistellä. Hyvää musaa ja hymyileviä kasvoja kaikkialla. Palohälytys oli vieraanamme.

 

Poliisi kävi pyörähtämässä satamassa jo ennen bileitä. Oli lämmin päivä ja alussa porukka viihtyi terassin puolella. Kyllä kelpasi terassilla olla kun aurinko paistoi. Itse aloitin soittamisen isolla puolella. Pari tuntia soittelin 90-luvun raven klassikoita. Odotusten mukaisesti ei ollut liikoja tanssijoita setin aikana. Biisilista lopussa. Hetkiitäin kuulluista huudoista päätellen soitanta maistui väelle.

 

Vähän ennen ysiä tuli ensimmäinen rohkea tanssimaan. Soiton alku venähti 10min kun piti vähän vielä säätää systeemejä, mutta lopulta ongelmat ratkesi.

 

Toisella puolella soitettiin alkuun trance ja dance klassikoita  En kyennyt bongaamaan biisejä tästä.

 

Klo 21.10 Isolla puolella Revil b2b Oldboy heittivät semmoisen setin teknoa että kelpasi kyllä. Vinyyliä pyöritettiin tässä setissä. Ennen settiä minua varoitettiin että toinen sankareista ei ollut soittanut vinyylillä pieneen ikuisuuteen. Meinasi että voi olla soitto hakusessa ja lievää törkeämpää laukkaa tiedossa. Tämän setin soittajista toinen laittoi mielibiisinsä soimaan ja meni hetkeksi tanssimaan.

 

Pari biisi bongausta tehty. Mory Kante – Yeke yeke, Prodigy – Your love (Mainittiin että seuraava soitettu biisi pitää tunnistaa ja on samalla omistettu minulle.)

 

Samaan aikaan toisella puolella soi tekno saundia. Tämän setin jälkeen tehtiin muutoksia systeemeihin. Laitettiin pienempi puoli kiinni ja keskitettiin soitto isommalle puolelle.

 

Klo 22 isolla puolella aloitti Diffas soitannan klubiklassikoilla. Tunnin verran semmoista lekaa tuli kyllä että ei paremmasta väliä. Sash – Encore une fois, Strech & Vern – I'm a live. JS16 – Stomp to my beat, viimeisenä biisinä niin legendaarinen biisi että kuinka moni tirautti nostalgia kyyneleen? New order – Blue monday. Niin kova biisi!!

 

Liittyy tähän muistojakin menneiltä vuosia. Joensuussa kun soittopöytä kaatui illan viimeisen biisin soidessa. Lattialle meni koko pöydällä olleet levarit, mikseri ja cd soittimet. Mikä biisi siellä soikaan sillä hetkellä. Tottakai blue monday. Sitä tilannetta en unohda koskaan.

 

Klo 22.20 olkapäähän läimäytettiin kevyesti. Käänyin katsomaan että kukas siellä. Kukapa muu kuin itse dirty! Voisi sanoa että bileet on pelastettu ja tilannekomiikkaa riittää illassa. Oli lehden päätoimittaja J Repo vaimokkeen kera liikkeellä myös (Joka on ihan aikuisten oikeesti todella harvinaista!!). Arvostan tätä.

 

Sain vastauksen kysyvään ilmeeseeni että tänään on 90-luku bileet. Eli näitä 90-luku bileitä pitää siis järjestää useammin että saadaan päätoimittaja liikkeelle. 

 

Klo 23.00 Vuoroon illan live setti. AcrIkeD ja acid saundin maailmoissa pyöritään. Kyllä toi vaan kuullosti hyvältä. Edellisestä kerrasta kun kuulin tämän kaverin live settiä on kulunut liian kauan. Tätä nannaa saimme fiilistellä 30min.

 

Klo 23.30 XL8R ja hardhouse setti kehiin. Tunti tätäkin laatua. Biisejä tästä setistä ei tullut bongattua mutta kyllähän oli rapeaa settiä! Maistui! Niinkuin olen maininnut monta kertaa aikaisemmin että tämmöistä saundia kuulee bileolosuhteissa todella harvoin. Oikeastaan koko illan tarjonnalla on sama vika.

 

Paidattomia poikia oli vähän ennen puoltayötä kolmin kappalein eksynyt kameran linssin eteen. Oikein lauma...

 

Kello 00.30 JORPE GAGA vuoroon. Rave oli homman nimi. Aloitus members of mayday – Sonic empire, space frog – X-ray (Follow me), members of mayday – bells of reformation, dune – hand in hand, starwash – disco fans,  westbam – celebration generation. Tätä biisiä soitettiin pieniä pätkiä hiljaa soivan biisin alla. Tunnistin biisin heti ekasta pätkästä.

 

Push – universal nation oli liikaa, joillekin tietyissä hardbour bileissä olleille tuttu ääni. Palohälytys pärähti soimaan. Liian kuuma tunnelma selkeesti. Tuttu toiminta, kaikki ulos odottamaan että saadaan lupa mennä jatkamaan juhlia.

 

Push biisi aloitettiin sitten toisen kerran. Tällä kertaa sai soida biisi loppuun asti. Cosmicman – I love you, public domain – Operation blade, faithless – Insomnia, da hool – Meet her at love parade, dr. Alban – sing hallelujah oli illassa viimeinen soitettu biisi.

 

Olihan taas ilta. Vanhenin kunniakkaasti nyt sitten virallisesti kun on juhlat pidetty. Tosin 4 kk jäljessä mutta ei se väärin ole kun tämmöiset kekkerit saa aikaan. Jotenkin musiikillista tarjontaa kuvaa illassa semmoinen että vain paras kelpaa. Illan aikana ei kuultu ainuttakaan huonoa biisiä. Ei edes semi huonoa. Toi fiilis mikä porukalla yleisesti oli, hyvinkin iloisia, energisiä, ei nyt löydä sanoja.

 

Suuret kiitokset paikalla olleille ihmisille. Arvostan läsnäoloanne. Soittajille suuri kiitos että teitte tästä illasta mahdollisen. Toivottavasti nautitte olostanne yhtä paljon kuin minä tein!! Niin dekkien kuin kameran takana. On se vaan nyt uskottava että 90-lukua ei saa takaisin mutta nautitaan siitä edes kerran vuodessa mun synttäreiden muodossa. Musikillisesti tuo 90-luku on omalla kohdalla lähes aina poikkeuksetta läsnä. Lähipiiri tietää kyllä mitä tällä tarkoitan.

 

Joulukuussa näitä pyritään jatkamaan synttäreiden merkeissä. Siihen mennessä viereen kerkeää valmistumaan palolaitoksen sivupiste ettei tarkistukseen ole niin pitkä matka.

  

Biisilista 22.04.2011:

Intro

2 UNLIMITED – Twilight zone

MORY KANTE – Yeke yeke

THE AGE OF LOVE – Age of love

MARUSHA – Ravechannel

L.A. STYLE – James Brown is dead

PAUL VAN DYK – Pump this party (Trust mix)

KCD – Simo goes boing

SMART E'S – Magnificent

JONES & STEPHENSON - 1st rebirth (Red Jerry remix)

MOBY – Everytime you touch me (Uplifting mix)

PRODIGY – No good (Start the dance)

CHERRYMOONTRAX feat. YVES DERUYTER – In my electric house (Santini & Stephenson)

SCOOTER – Rhapsody in E

WESTBAM – Wizard of the sonic (Original mix)

LEGEND B – Lost in love

MEMBERS OF MAYDAY – Enter the arena

DUNE – Can't stop raving (12" mix)

RMB – Redemption

MICROWAVE PRINCE – I need your love

MARUSHA - Deep

 

Vielä soitin yhden extra biisin niin paheisiin on kuulunut. Jotain ihan muuta.

 

ANSSI JA RADIOMAFIA KUORO – Pornolaulu

 

Toivottavasti maistui!!

 

  

 

 
4 views

Comentarios


bottom of page