top of page

NEW TIME, NEW PLACE @ Big Ben

 

Näistä bileistä tuli sitten nimensä mukaiset. Paikka ja aika muuttui alkuperäisestä paikasta.  11 tuntinen maraton on vaikeuksien jälkeen valmis starttaamaan. Pitkä bile tarvitsee pitkän blogin... Keep on raving...

 

Ihan ensimmäiseksi pitää todeta että päättäväisyydellä saa ihmeitä aikaan. Tällä meinaan sitä että uusi paikka löytyi vanhan lähdettyä alta pois todella lyhyellä varoitusajalla. Puhutaan vain parista päivästä. Arvostan tämmöistä päättäväisyyttä. Uusi paikka oli pienempi kooltaan kuin tilat jotka oli alunperin oli ajateltu. Mutta kyllä pienempikin tila toimi tarkoituksessaan tuolla väkimäärällä.

 

Tekniikan kasaaminen oli hetkittäin aikamoista kaaosta, kun siinä hyöri porukkaa niin paljon että olivat vaan toisetensa tiellä. Mutta tiukoille meni ajallisesti että saatiin musiikki kuulumaan aloitusaikaan. Ja sehän soi. Pientä hienosäätöä jäi vielä siihen hetkeen kun musiikki alkoi soimaan.

 

Dekoja ja härpäkätteitä oli tilaan nähden runsaasti. Ja niihin oli panostettu ja nähty vaivaa. Oli valoletkua, Led ”liikennevalo”, UV putket ja UV valossa loistaneet ruukkukasvit.  Mutta sen ymmärtää kun alunperin kaikki oli hankittu isompaa tilaa silmälläpitäen. Sama pätee tekniikkaan joka oli tuotu paikalle. Mutta minkäs tilanteelle tekee. Illan paras deko oli tämä varoitustaulu jossa varoitettiin ns. backstage alueen olevan työmää aluetta ja asiattomilta pääsy kielletty.

 

Paikalle oli yllättävän helppo löytää. Kerrankin meillä pti suunniteltu aikataulu lähdön suhteen. Yleensä jäädään suunnitellusta lähtö aikataulusta huomattavasti.

 

GOHAI aloitti koko ”illan” soitannan, hyvä saundista teknoa. Semmoista rullaavaa soundia omaan korvaan. Hyvä aloitus tähän pitkään bileeseen.

 

Niklas N. Vanhan liiton soundia tuli häneltä. Ihanaa vinyylin rätinää kuului. Tykkäsin tästäkin setistä. Näkyi soittajan elkeistä että hän nautti niin täysillä soittamisesta kuin vain voi.

 

SAMHARD vs. FORMOSUS (live) Tämän live setin alussa oli hieman teknisiä ongelmia mutta niistäkin selvittiin pienen säädön jälkeen ja saatiin setti kuuluviin. Kivan kuuloista psyke vaikutteista settiä. Tykkäsin tästä. Kaverit soittivat kyllä niin tunteella. Että ei paremmasta väliä.

 

ZONEX. Oli kyllä niin hänen näköisensä setti kuin voi olla. Kivan melodista trancea heitti hän. Nautin tästä yhtä paljon kuin soittaja itsekin. Sen verran fiiliksissä tämä kaveri soitteli. Niinkuin usein saa nähdä. Kaveri laittaa itsensä täysillä likoon. Tämän setin aikana rupesi porukka uskaltautua vähitellen tanssimaan.

 

KANONE. Heti alussa oli toisen levarin kanssa jotain pientä ongelmaa jotka saatiin ratkaistua ripeästi eikä liikoja haitannut soittamista. Vanhaa saksa klassikko polkkaa. Nam! Maistui. Taisi muillekin maistua paikalla olleiden eleiden ansiosta.

 

Tuntui että klo 20 nurkilla ja sen jälkeen olisi porukkaa tullut mestoille isoimmissa määrin. Jota vähän itse odotin kanssa että illemmalla väkeä tulee paikalle enemmän. Ehkä kaikki eivät harrasta päiväkännejä? Jotka jatkuvat pitkälle yöhön. Palvelu paikassa oli ripeää ja ystävällistä. Ainakin omalla kohdalla. Paikallisella ostarilla kannelmäessä on tämä mesta.

 

Soittoaikataulu eli omaa elämäänsä. Tuli muutamien pienten teknisten ongelmien ja osin omien kömmähdysten takia oltiin aikataulusta hieman myöhässä mutta tilanteen mukaan mennään.

 

AZAR. Kivaa psykeä häneltä. Tämäkin kaveri näytti olleen ihan fiiliksissä kun heilui dekkien takana sen verran. Taisi tässä kohtaa olla eniten tanssivaa väkeä lattialla. Psyke tuntui maistuvan.

 

INDIRA. Psyke linjaus jatkuu. Hyvänlaatuista psykeä tämäkin setti. Tuli 3 tunnin psyke rupeama. Tämä setti oli yhtä laadukasta työskentelyä kuin oli 'bout kuukausi taaksepäin tupla synttäribileissä... Ja soitto ei voinut olla vastenmielistä päätellen heilumisesta dekkien takana soiton aikana.

 

Kello 21.30 tienoilla lähdettiin testaamaan paikallisen kebab mestan tarjonta. Nälkähän noin pitkässä rupeamassa tulee väkisin. Helsingissä nautituksi kebabiksi tämä oli varmaan paras mitä olen syönyt. Varmasti helsingistä löytyy parempi paikka mutta en ole kyseisessä paikassa vielä käynyt. Mutta annos oli sopivan iso, sen jaksoi syödä ja tiesi syöneensä jotain. Mutta sapuskan laatuun. Ei ole lahden paikkojen voittanutta. Jos joskus käytte lahdessa niin käykää kokeilemassa lahden kebab mestoja. Tulette yllättymään. Positiivisesti. Lahdessa kebab maistuu paremmin kuin missään muualla olen syönyt.

 

Syömisen jälkeen paikalle takaisin ja bongattiin paidaton poika. Oli muutama bilettäjä paikalle saapunut tullut pyörällä paikalle. Mikä ettei. Kyllähän hyvällä ilmalla ajelee pyörällä mielellään. Porukka näytii nauttivan bileistä eleistä ja hymy suista päätellen. Tiskin takanakin jalka nousi psyken tahtiin. Ilo huomata että omistajakin tykkäsi meinigistä.

 

JAYVEE. UK hardhousea ja bouncea. Tämäkin setti maistui. Niinkuin kuukausi taaksepäin. Tämänkin setin aikana tanssijalkaa nostettiin oikein urakalla. Mikäs siinä on nostellessa kun hyvää musiikkia kuulee.

 

JOHN DEERE. Ja happy hc. Mitä biisi valintoja! Omalle kohdalle osui ja upposi. Ja viimeinen biisi. Transformers theme. Kiva lopetus illalle.

 

Outrona vielä trancea...

 

Lopussa pieni reippailu kun autettiin tekniikan toimittajan heidän tavaroiden roudaamisessa että saatiin kaverit nopeammin matkalle kohti kotia.

 

Itselle maistui koko illan tarjonta varsin hyvin. Oli ihan mukavasti vaihtelua tarjonnassa ettei ollut koko iltaa samaa genreä. Paikka toimi niin hyvin kuin muutaman päivän varoitusajalla vain voi.

 

Tekniikka oli vähän ylimitoitettu mutta tilanne muuttui aivan kalkkiviivoilla. Sisukkuus palkittiin ja mentiin läpi harmaan kiven löytäen uusi paikka hyvin lyhyessä ajassa. Aika rankka lopputulos ensimmäiselle isomalle bilejärjestelylle. Kaikki näytti hyvältä kunnes... Paikka lähti alta. Mutta näiden kokemusten ja ”virheiden” jälkeen mitä tapahtui oppi varmaan paljon. Rankka koulu, toivotaan että tämä vaan koulii ja vahvistaa järjestävää tahoa yrittämään vielä uudestaan ja uudestaan.

 

Tuttuja oli paikalla runsaasti suhteessa paikalla olleeseen ihmismäärään nähden. Heti alkuhetkiltä hamaan loppuun asti. Järjestelyt toimi kuin tämä kuuluisa junan vessa. Pienen hetken joutui alussa pähkäilemään soittopöydän paikkaa mutta se löysi paikkansa nopeasti jonka jälkeen alkoi hillitön tekniikan vääntäminen käyttökuntoon.

 

Kiitän kovasti Big ben paikkaa näin nopealla aikataululla paikan saannista. Järjestävää tahoa hienoista bileistä. Joskus se on se ensimmäinen kerta suoritetteva. Tästä järjestelyistä varmaan opittu paljon. Ensi kerralla varmaan asioissa paljon viisampi.

1 view

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page