top of page

LASERPOINT '10 WHITEOUT @ Kaapelitehdas

 

Koko viikonloppu hämeenlinnassa. Vuoden isoin konemusiikki tapahtuma. Kaapelitehdas. Lasereita tiedossa. Bussimatka hämeenlinnasta. Illan musiikillinen ja visuaalinen tarjonta. Parhaat laserpointit koskaan. Ensi vuonna varmasti uudestaan. Näin paljon valkoista...

 

Täysin järjestäjästä riippumattomista syistä, islannin tulivuorenpurkauksen takia euroopan ilmatila aika tarkkaan suljettu niin ei päässeet ulkomaan vahvistukset paikalle. Harmittaa isosti mutta ymmärrystä löytyy tilanteeseen. Yllättävän moni perui lähtönsä bussusta vallitsevan tilanteen takia. Kun niille ei vaan voi mitään. Iltaa odotan silti innoissani. Näillä mennään nyt.

 

Tänä vuonna oli varmaan viime vuodellekin haviteltu tila käytössä toisena stagena joka oli isompi kuin viime vuotinen. Yksi asia ei muuttunut siellä. Tunnelma. Kuuma, kostea ja hikinen. Minuutin paikalla olo loppuvaiheessa riitti siihen että hiki valui. Niin siis tekemättä mitään.

 

Nostan hattua kyllä todella korkealle missä ajassa saatiin korvaavat soittajat tilalle. Hyvin pelastettu. Eikä korvaavat soittajat huonoja olleet. Kelpasi tähän kohtaan. Propsit isosti. Ei pilannut millään muotoa iltaani.

 

Etkoilut aloitettiin ajoissa että kerkeää. Huomaa että on laserpoint piikki. 70 neliöisessä kämpässä ennätysmäärä porukkaa, 23. Aikaisempi ennätys oli 18.

 

Kuten tunnettua bilebussissa on tunnelmaa. Moottoritielle päästyä mopo karkasi sitten rotkoon lopullisesti. Meillä oli jo kunnon bileet bussissa matkalla kaapelitehtaalle. Bussin pieni peilipallo kruunasi kyllä kokonaisuuden. Menomatkalla taivaalta tuli räntää. Voi tätä suomen kesää, vähäluminen ja lämmin...

 

Hyvinkäällä pysähdys, siellä tuli kyllä semmoista rölli imitaatiota ettei paljoa aidompaa ole kuullut. Matkalla kuuntelimme valtakunnallista radiokanavaa kun kenelläkään ei sattunut olemaan kasetteja mukana että oltaisiin saatu musiikkia. Yllätyin todella iloisesti että jopa radiosta tulee edes joskus hyvää musiikkia. Baby D – Let me your fantasy. Ihme että tämmöistä kuulee kolme kirjaimisella radio asemalta.

 

Isä ja poika yhdistelmä reissussa mukana. En siis ollut porukan vanhin.

 

Miten hienoa oli nähdä taas pitkästä aikaa kaapelitehtaan seinää. Kaapelitehtaan bileet on aina vaan niin spessua. Täällä on oma tunnelmansa jota ei osaa selittää. Tämäkin paikka pitää vaan kokea. Olisi kiva jos kaapelilla olisi enemmänkin bileitä, siihen on varmaan syynsä miksi ei näin.

 

Sisään merikaapelihalliin. Tällä kertaa soittolava rakennelma oli matalampi kuin viime vuonna. Paikalle juuri ennen kuin Anton Sonin aloitteli soittoaan. Esitanssija paikoiksi arvellut paikat antoi odottaa siinä kunnon showta. Tällä erää ensimmäisenä nähty lahden porukkaa.

 

Main stage klo 21.00 Anton Sonin. Kaveri jatkoi musiikillisesti samoilla linjoilla kuin viimeksi herran setin kuulin. Aivan mahtavan kuuloista trancea. Muutama biisi bongattu. Wamdue project – King of my castle (Sander van Doorn remix) Oma suosikiksi noussut versio. Poikkeus uudelleenlämmitetyistä biiseistä. Tämä toimii vähintään yhtä hyvin kuin originaali ellei jopa paremmin. Slusnik luna – Sun uusio versio. Hyvää saundia koko setti. Tykkäsin kovasti.

 

Labyrinth arena klo 21.00 Paul Easy. Teknoa kuultiin täällä. Ei kyennyt olemaan tällä puolella kovin kauaa kun piti siirtyä isolle puolelle kuuntelemaan saundia. Varmasti teknon diggaajille nannaa.

 

Basso kuului ja tuntui mukavan kauas jo tässä vaiheessa iltaa. Äänentoisto oli kyllä main stagella enemmän kuin kohdallaan.

 

Main stage klo 22.00 Flight & Orion. BT – Flaming june alussa introna. Loppusetti oli hyvää saundia ihan loppuun asti. Tämä kaksikko osaa asiansa.

 

Labyrinth arena klo 22.00 T. Rio. Teknoa soiteltiin. Heilui dekkien takana koko rahan edestä suhteellisen hillitysti vielä.

 

Pienellä puolella oli hyvin toteutettu pöytä. Todella iso kaapelikela, toimii. Tänä iltana näki useammankin vanhemman linjan bilettäjän joita ei näe enää kovin usein mestoilla. Tiedätte varmaan keitä olette. Vilpittömästi sanon että oli todella kiva nähdä teitä. Saisitte vähän useammin käydä näyttäytymässä että olette voimissanne.

 

Illan paras kommentti titteli menee seuraavalle. Mun uutta paitaa kommentoitiin seuraavasti. Häh, mikä toi paita on? Toi on liian uuden näköinen. Sun päälle kuuluu kulunut versio bilepaidasta eikä mikään muu. Pitäisi vetää pataan tuon paidan lahjoittajaa. Perustelin valintaani että tämä paita on valkoinen vähän illan teeman mukaan. Että on edes jotain valkoista. Selitys hyväksyttiin. Lupasin palata tämän tapahtuman jälkeen "normaaliin" paitaan. Kiitos tästä kommentista. Illan paras.

 

Nähty useammat enkelin siivet, pupun korvia. Myös joraava munkki... Oli kiva katsella kauempaa main stagen soittolavaa. Soittajat näyttivät varsin pieniltä. Ison maailman tyyliin. Tänä vuonna useampi laser yksikkö kuin viime vuonna ja näky oli kyllä vakuuttava niinkuin aina.

 

Main stage klo 23.00 Heikki L, Mr A & JS 16. Tästä setistä ei oikein saanut kiinni. Yksi biisibongaus, prodigy – omen biisistä ihan sekava versio. Tämä meni vähän taustamusiikkina sosialisoidessa tuttujen kanssa joita oli todella paljon liikkellä.

 

Labyrinth arena klo 23.00 Pietari. Tältä herralta oldskool saundia. Ei kerennyt olemaan  kovin pitkää aikaa paikalla kerralla. Paikasta toiseen kuljettiin.

 

Eräällä kaverilla oli tiukka meno päällä jo toista iltaa peräkkäin. Todistin molempien iltojen kohellukset.

 

Main stage klo 00.00 Orkidea. "sisäänheitossa" pyroja kehiin ja värejä lasereihin. Aloitus unity biisillä. Mahtavuutta. Pari biisiä matkalta. Binary finary – 1998. Lopetus BT – Flaming june. Väliin mahtui paljon hyviä biisejä. Tästä setistä tykättiin.

 

Labyrinth arena klo 00.00 Leo Laker. Rankkaa teknoa tarjolla. Ei omaan makuun tämä tänään, pyörähdys ovella ja isoon halliin takaisin. Tälle varmasti omat faninsa.

 

Klo 00.45 bongattu ensimmäinen paidaton poika.

 

Yksi kaveri heitti kärrynpyörän kun pääsi sisään.

 

Main stage klo 01.00 Super8 & Tab. Vaikuttava sisäänheitto. Valot laskettiin alas. Heti perään pallot jotka olivat katossa pudotettiin alas. Olin itse aika lähellä soittopaikkaa tässä tilanteessa. Tuo tilanne oli kyllä varsin vaikuttava!! Hyvän näköistä kun pallot pomppi tanssikansan ansiosta ylös ja alas. Oli kuullemma näyttänyt kauempaa myös aika näyttävältä. Visuaalipuoli yleisesti oli kyllä todella onnistunut ja vaikuttava. Parasta mitä olen tuolla saralla koskaan kokenut laserpointissa.

 

Kaksikon setistä muutamia biisejä. Super8 & Tab – Helsinki scorchin', Felix – Dön't you want me uusio versio. Tunnistin biisin heti todella pienestä pätkästä ennenkuin rupesi soimaan jolloin muut heräsivät ja tunnistivat biisin. Jotenkin tuntuu että alan tykkäämään tuosta versiosta. Jätkien eleistä huokui kyllä se fiilis jolla olivat mukana. Sitä laatua oli paljon. Täysillä mukana.

 

Labyrinth arena klo 01.00 Proteus lauteille, sanan varsinaisessa merkityksessä. Paikka oli jo ennen tätä kuin sauna eikä varmasti tilanne tule helpottumaan. Tämä setti meni hyvin pitkälle ohisektoriin. Kävin pienen hetken kuuntelemassa oven suussa ja totesin ettei siellä pystynyt olemaan pidempään. Kuuma pätsi niinkuin osasi odottaa. Rankkaa saundia Proteuksen tapaan tarjolla.

 

Ava zumbasi siellä oikein antaumuksella. Niinkuin aina tekee. Täysillä ja tunteella! Reivaaminen on rankkaa, housutkaan eivät kestä sitä kyytiä. Puhumattakaan sukkien kantapäistä. Carbon Based porukkaa näin 30min ennen setin alkua ja kyselin että alkavatko olemaan jo soittokunnossa? Vastaus kaikilta tuli että kyllä rupeaa olemaan. Eli hyvää settiä saa odottaa.

 

Main stage klo 02.30 Alex Kunnari. tämä meni ihan täysin ohi sektoriin. Olin juuttunut tänne pikku stagelle.

 

Labyrinth arena klo 02.30 Carbon based. Tämäkin setti meni täysin ohisektoriin samasta syystä kuin main stagen setti samaan aikaan. Jätkillä oli jotain mystisiä ongelmia joita ei saatu paikallistettua ja saundi ei välttämättä ollut mitä oli tarkoitettu. Todella harmi, jätkät ovat todella hyvässä vedossa. Teknisille murheille ei tietty voi mitään. Ne vaan tulee ja nyt pahimpaan aikaan. Olen nähnyt tämän porukan nykykunnon ja se on kohdallaan.

 

Nuorehko nainen tuli huomauttamaan paidan selässä olevaa tekstiä. Että 1994 ei ole forever... Yritin sitten selventää tekstin oikeaa tulkintaa. Ilmeisesti siinä metelissä ei tieto mennyt perille. Tulkinta kysymys sanoisin.  

 

Vasta vähän jälkeen kaksi kiinnitin huomioni tähän mini stageen joka oli kahden muun  välissä. Paikka oli pyhä yksinkertaisuus. Kaksi vinyylisoitinta ja mikseri. Vähän valoa ja iso kasa vinyylejä soitettavaksi. Toi paikka toimi. Äänentoisto ei ollut kooltaan kovin iso mutta saundi oli kyllä todella muhkeaa. Saattaa olla että olen aikaisemmin törmännyt vastaavaan PA settiin. Siinä 02.20 noin kuulin kauempaa tutun kuuloista biisiä. Hetken kesti kun raksutti mikä biisi on kyseessä. Oldskoolia. NAM!! DJ nimet jäi pimentoon mutta tätä musaa soitettiin todella isolla sydämmellä ja tunteella!! Parasta illassa...

 

Tori Amos – Professonial widow. Ei tässä vielä kaikki. Seuraava biisi räjäytti sitten potin!! Smart'es – Sesame's treet. En ole koskaan kuullut tätä biisiä koskaan bileissä! Kova leka!! Joulu jatkuu vielä. Seuraava vinyyli lautaselle ja soittoon. AAARGH!!! L.A. Style – James brown is dead. Next. Marusha – Over the rainbow. Felix – Don't you want me Originaali vinyyli!!! Voi vattu!! Sitten muuttui saundi vähän tuonne kasarin puolelle. David Bowie – Let's dance. Inner city – Big fun. Takaisin asiaan, underworld – Born slippy. Tämän biisin jälkeen siirryin kuulemaan allstars saundia.

 

Muutamia biisejä allstars setistä. Inner city – big fun, JS16 -  stomp to my beat, Slusnik luna – sun, Prodigy – Smack my bitch up, Alex Kunnari – Lifter, Planet perfecto – Bullet in the gun, Jones & Stephenson - 1st rebirth. Marmion – schöneberg.

 

Muutama villi veikkaus biisistä ja sen soittajasta allstars osisossa. Olisivat niin heidän näköisiään biisejä.

Mr. A – Inner city – big fun

JS16 – Stomp to my beat

Super8 & Tab – Slusnik luna – sun

Alex Kunnari – Lifter

Proteus – Jones & Stephenson – 1st rebirth

Orkidea – Marmion - schöneberg

 

Jokainen mielessään arvailkoon kuka soitti minkä biisin. Tässä hetkessä oli keskittymistä häiritsevä tekijä mutta näin muistelen biisien olleen. Harrin loppusanat, varmasti suoraan sydämmestä!!

 

Bileet tulivat siihen hetkeen että oli aika poistua paikalta kohti bussia ja matkaamaan kohti hämeenlinnaa. Kiitoksia meidän kuskille joka jaksoi tänäkin vuonna kuskata tätä apinalaumaa. Kiitoksia porukka etkoilla ja bussissa, bileissä kenen kanssa juteltiin, moikattiin ohimennen.

 

Todella iso käsi järjestäjille tästä kaikesta. Varsinkin kun kaikki ei mennyt niinkuin oli ajateltu. Kiitoksia korvanneille soittajille, hoiditte asianne niiltä osin kuin kuulin settiä. Myös narikkaan ystävällisestä ja joustavasta palvelusta. Tulen varmasti ensi vuonna uudestaan!

 

Paluumatkalla oli aika hiljaista niinkuin aina. Matkalla takaisinpäin mentiin myös räntäsateessa, hyvinkäällä pysähdyttiin ja maa oli valkoisena. Eiköhän kasata ensi vuonnakin porukka kasaan ja lähdetään bileisiin?

 

Erikois isot kiitokset Nightraver bussin järjestelyistä, majoituksesta (että jaksoit katsella koko viikonlopun) ja houstaamisesta yleisesti. Vaimokkeelle kuuluu kiitos myös.

   


2 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page