top of page

LAIVA TELAKALLA @ Telakka

 

Telakalla tapahtuu jälleen. Viikonlopun toinen bile. Oli kiva pitkän tauon jälkeen käydä mestoilla. Bile itsessään parani vanhetessaan. Illan parasta saundia soitti näkymätön dj. Toivotaan että tänne järjestetään lisää bileitä.

 

Kerkesin just ennen maagista aikaa (klo 21) sisälle että pääsi vielä ilmaiseksi. Heti törmasin tuttuihin kun sisään pääsi. Ajattelin ennen paikalle lähtöä että näinkö täällä on tuttuja ollenkaa paikalla? Isolla puolella soitanta oli  pääosin vinyyli pohjaista.

 

Täällä törmäsin ekaa kertaa technics cd soittimiin. Uusi tuttavuus cd soitin rintamalla itselle. Jos on yhtään vinyylisoittimen veroinen (laatu ja käytettävyys) niin tulee kova kilpailija varmaan ko. tuotteille. Katsoin kauempaa että miksi paikalla on neljä levaria mutta sitten käynti lähempänä aiheutti ihmetyksen että mikä toi on? Mihin maailma on menossa? Teknari valtaa alaa nyt cd soittimienkin puolella.

 

Ensimmäinen soittaja minun aikana lopetteli kaiketi siinä 21 pintaan. Ainakin soitossa tapahtui semmoinen huomattava muutos. Klo 21 jälkeen soittoon omaan korvaan mielyttävää teknoa. Hyvää saundia.

 

Pelkillä valoefekteillä saa ihmeitä aikaan paikkaan. Ei oltu mässäilty dekoilla mutta valoilla luotu tunnelma oli kyllä enemmän kuin kohdallaan. Tuli tuttu efekti, oli paljon tuntematonta porukkaa paikalla. Sitä omaa porukka joka tämän järjestäjien bileissä käy. Tuli sitten lopulta reilusti tuttuja paikalle.

 

Paikat oli järjestetty jotenkin erilailla kuin aikaisemmin on ollut. Tämä järjestely toimi omasta mielestä erittäin hyvin. Jotenkin silleen selkeä systeemi.

 

Pienellä puolella soiteltiin alussa teknoa. Oli työ ergonomia huipussaan. Pöytä niin matalalla että pitkä soittaja kiittää. Bongasin tanssivan tarjoilijan. Ei ole ensimmäinen kerta täällä. Tuskin viimeinenkään.

 

Illan veikein kapistus oli 36 led kannun "kasa" josta loihdittiin osaavissa käsissä hyvää efektiä. Soittajan takana ollut valotaulu toimi tarkoituksessaan hyvin.

 

Klo 22.30 rupesi valumaan porukkaa paikalle. Suurinpiirtein näihin aikoihin kuulin yllättävän äänen takana jota ei voinut olla tunnistamatta! Niin mestoilla! Dirty in the house... Totesin vaan että bileet on pelastettu. Saisi Dirty käydä useamminkin bileissä. Ihan tiedoksi vaan.

 

Menin kuuntelemaan pienen puolen saundia mitä siellä soitellaan. Ilokseni kuulin heti oven avattuani että hei, täällä soi vanhan liiton saundi. Illan kovinta settiä. Siinä soitteli useamman tunnin pirun kovaa settiä. Näkymätön dj. Mutta illan kovinta settiä.

 

Pari kaveria tanssi oikein antaumuksella pienellä puolella. Dirty malttoi pitää paitansa päällä jopa 25 minuuttia joka lieneen jonkin sortin ennätys. Mutta edelleen kysyn, missä on legendaarinen seinajoki paita? Kysyn vaan.

 

Näkymätön dj teki klo 23 pintaan semmoisen mokan jota ei voi antaa mitenkään anteeksi. Rupesi soittamaan jotain suomalaista näin kauniisti sanottuna tilanteeseen sopimatonta musiikkia. Oli pakko poistua. Onneksi kaveri korjasi erheensä ja jatkoi hyväksi havaitulla linjalla.

 

Dirtyllä oli odotetusti illan notkeimmat tanssi muuvit. Ei koheltanut niinkuin vuosia taaksepäin teki. Tullut vanhaksi? Klo 23.15 tuli tuttuja paikalle aikamoinen läjä.

 

Pienellä puolella vähän väkeä mutta musiikki ja tunnelma kohdallaan. Isolla puolella samaan aikaan nopeampi tempoista drum'n'bass saundia tarjolla. Vaikeuksia päättää kummalla puolella sitä olisi. Joutuu ravaamaan puolelta toiselle. 

 

FINRG poppoo valtasi pienen puolen soittopaikan itselleen. Dekkien takana nähty jayvee, Swoosh, J7. Jayvee soitti tuttuun tyyliin hardhouse saundia. J7 soitteli illan lopuksi psykeä.

 

Isolla puolella illan vieraileva stara puolasta soitteli hardimpaa matskua. Hardhouse/NRG saundia oli soitossa. Laadukasta soitantaa. Vinyyliä pyöriteltiin tässä setissä. Soittaja ihan fiiliksissä.

 

Porukkaa ei ollut älyttömään tungokseen asti mutta ihan riittävästi että saatiin biletunnelma aikaiseksi. Jos porukkaa oli vähänlaisesti niin se oli sitäkin enemmän fiiliksissä.

 

Kiitoksia kahdella kaverille jotka annoitte palautetta minun tekemisestäni kameran takana. Palautetta on kiva kuulla. Järjestyksen valvojille isosti plussaa toiminnasta.

 

Tämä oli taas hieno tupla bile viikonloppu. Akut täynnä virtaa kohtaamaan arjen askareet.

 

 

 4 views

Comments


bottom of page