top of page

IMPULSE New year celebration @ Nightlife

 

Tänä vuonna oli todella reilusti varaa valita mihin bileeseen mennä viettämään uuttavuotta jos niin oli päättänyt. Tarjontaa oli lahdessa, tampereella, turussa, helsingissä useampia... Itse valitsin paikallisen ravintolan viimeisen illan. Rest in peace... Haikea fiilis... Vuodenvaihteen bile 1/3 in 24h..

 

Aika pian ovien avauduttua paikalle. Akir0 pitkästä aikaa dekkien takana pyörittämässä levyjä. Herran kanssa juttelin niin oli semmoinen kolmen vuoden tauko edelliseen soittokertaan. Kivan kuuloista trancen maailmaa soitteli. Tämmöinen pehmeä aloitus iltaan. Viimeiseen semmoiseen.

 

Valoa oli varsin vakuuttavasti. Äänentoisto oli myös varsin muhkea. Siihen asti kun tuli jotain ongelmia ja pari viimeistä settiä mentiin ilman murinaa. Kahdessa viimeisessä setissä jäi kaipaamaan sitä bassoa kyllä. Mutta tilanteen mukaan mennään.

 

Vuodenvaihde on varmaan bilejärjestäjille iso kysymysmerkki että saadaanko porukkaa liikkeelle. Koskaan mitä olen impulsen bileissä käynyt (kahdet bileet varmaan jäänyt koko historian aikana käymättä kun on ollut kipeä) niin puitteista eikä kyllä soittajistakaan ole ollut pahaa sanottavaa. Kaverit osaavat asiansa. Propsit täältä.

 

Paul Easy toisena soittajana. Teknoa oli luvassa. Maistuvaa sellaista. Tai niin, ainakin itse diggasin. Tanssilattialla ei liikaa tungosta ollut vielä tähän aikaan. Yksi levy aiheutti murheita, mystinen levyn luku häiriö. Soitin ei ilmeisesti tykännyt levystä. Se biisi skipattiin sitten. Koko setti oli laadukasta matskua.

 

Noin 22.30 huomasin että porukkaa rupeaa valumaa mestoille hissukseen tasaisena virtana. Klo 22.38 noin suurinpiirtein yhtäkkiä pomppasi eteeni illan pelastaja, dirty itse. Tästä eteenpäin paikalla olijoilla tuskin on ollut tylsää kun kaveri on päässyt vauhtiin. Kaverin kohellusta on nähtävillä kuvissa. Tämän kaverin tulo bileeseen kuin bileeseen pelastaa yleensä kaiken. Tylsää ei ole sen jälkeen. Saisi käydä vähän useammin bileissä. Koin suuren pettymyksen kun oli tumman sävyinen paita päällä mutta siinä ei ollut legendaarista tekstiä seinäjoki. On kuullemma paikka pyyhitty mielestä pois. Saa nähdä.

 

Ville Lope, toukokuussa kaveri nähtiin vieraana ensimmäistä kertaa lahden yöelämässä, kuinka ollakkaan niin impulsessa. Reilu puoli vuotta eteenpäin niin kaveri on lauteilla soittamassa bilekansalle. Kivan rapsakka setti trancen maailmoissa. Tykkäsin. Tämän setin aikana oli eniten väkeä lattialla siihen mennessä. Soittaja itse oli ihan liekeissä dekkien takana. Juteltiin muutamaan otteeseen kehittäviä keskusteluja illan aikana.

 

Kouvolan "grand old man" oli paikalla myös. Olen joskus miettinyt että olen aika vanha bilettäjänä mutta kaveri pyyhkii mulla pöytää jos ruvetaan iästä puhumaan.

 

Puolen yön aikaan virallinen laskenta uudelle vuodelle. Tanssilattia oli täysillä mukana.

 

Physics, drum'n'bass maailmaan, Erilaista, todella maistuvaa saundia. Oli kyllä niin eleettömän tarkkaa toimintaa että siinä ei ylimääräisiä liikkeitä tethty. Tanssilattia tyhjeni tämän setin kohdalla. Illan parhaita settejä. Kuultu Goldie – Inner city life.

 

Kaverilla tuli flashback tilanteesta. Vuodenvaihde, bileet. Bileessä Carbon based soittamassa, ne bileet ei jatkunut loppuun asti. Tällä kertaa päästiin loppuun asti.

 

Bates ja reilu puolituntinen... Tanssikansalle paremmin kelpaavaa drum'n'bass saundia siitä päätellen koska lattia oli suht täysi tämän setin aikana. Parhaita vetoja tämäkin myös illassa. Loistokasta saundia oli tämä. Me likes.

 

Illan arvoisensa live, ei yhtään enempää eikä vähempää kuin Carbon Based, keskilahden kovin poikabändi, ovat joskus näin itsestään kertoneet. Juttelin jätkien kanssa ennen settiä ja lupasivat vanhaa ja uutta sopivassa suhteessa. Uusin biisi oli varsin tuore tapaus.

 

Carbonin aloitus lupasi hyvää... Mac kaatui. Ainakin spiikin mukaan. Pojat huusivat pikkareita yleisöltä lavalle. Teemulla hyviä spiikkejä tänään. Tämä on viimeiden esiintyvä bändi tässä navetassa. Oli kyllä aikamoinen tunnelataus kavereilla. Antoivat kaikkensa. Heiluivat koko rahan edesta. Hyvä letkautus, Järjestävä taho voisi tuoda sen verran juotavaa että pysyisivät pystyssä. Sitä saa mitä tilaa. Ensimmäinen biisi oli niin härö että rupesin miettimään mitä on kaverit keksineet kun tämmöistä alkuun tarjoaa. Alun järkytyksestä selvittyä tuli kyllä tutun turvallista carbon saundia. Vaikka fiilistä vähän latisti alapään äänien puuttuminen mutta tilanteelle ei voinut mitään. Jätkät oli kyllä liekeissä huolimatta uutisista joita olivat kuulleet. Parhautta tämäkin. Tämä ei koskaan petä. Tanssilattia oli täynnä kansaa.

 

Jossain setin loppuvaiheilla Teemu pyysi kolme kaveria lavalle. Impulsen taustajoukot. Vaikuttava kiitos puhe heille. He ovat kyllä kehunsa ansainneet. Niin monta hienoa iltaa olen heidän järjestämissään bileissä viettänyt. Kokemusta tosiaan on heidän bileistään reilusti hamasta alusta asti. Ilman teitä ja teidän panostanne lahden yöelämä olisi ollut todella paljon värittömämpää ja tylsempää. Toivottavasti vielä jatkatte puurtamista. Työ sen eteen on varmasti kova mutta uskon täyden tanssilattian ja hymykasvojen tuovan hyvän mielen. Job well done sanoisi britti.

 

DJ Rx, Drum'n'bass maailmoissa mentiin tämän navetan viimeinen setti. Kova oli tämäkin setti, tosin bassot joutui mielessään lisäämään. Ei ainakaan soittajaa itseään häirinnyt basson puute. Heilui koko rahan edestä dekkien takana niin kuin yleensä. Yksi monesta kovasta biisistä setissä. Biisi jonka tunnistin jo siinä vaiheessa kun se soi toisen biisin alla. Prodigy – Take me to hospital dnb versiona. Ihan toimiva versio mitä muistan. Tässä oli kolmas setti d'n'b maailmoissa. Hitusen taasen erilaista saundia tämäkin. Toimi.

 

Tämän navetan historian kaksi viimeistä biisiä olivat prodigy – omen & mistabishi – printer jam. Arvoisensa päätöksen paikka sai, laadukkaat bileet, joista paikan tulen muistamaan. Illan aikana ei tullut yhtään huonoa settiä. Muutama seteistä teki syystä tai toisesta teki  isomman säväytyksen minuun.

 

Aika haikeat fiilikset jäi tästäkin "hautajaistilaisuudesta". Muistoissa on monta monituista mukavaa bilekokemusta paikassa. On se niin väärin että näin käy. Mutta oli tässä ennemerkit nähtävissä että näin tulisi käymään. Aika monta uutta tuttavuutta tullut samaisessa paikassa vuosien varrella bileissä. Tuttuja oli hyvä edustus paikalla. This was place to be...

 

Meillä oli vieras tampereelta ketä ei ole ihan pieneen hetkeen lahden bileissä nähty. Tuskin edes lahdessa muutenkaan? Kiireet ovat pitäneet miehen tampereella tiukasti mutta nyt oli onneksi vapaat sattuneet kohdalleen ja kaveri pääsi kuoppaamaan oman aikakautensa hyvän bilemestan. Jossa on aikaansa viettänyt. Oli kiva nähdä kaveria pitkästä aikaa. 

 

Ensin vietiin high hill house, storm bileen koti, joka oli aivan loistava mesta bileille. Unohtamatta niitä legendaarisia storm bileitä. Heti perään sitten tulee lisää suru uutisia että hyvä bilepaikka poistuu kartalta. Sääli. Mutta niin ne markkinavoimat jylläävät. Yksi aikakausi tulee päätökseen... Paikat vähenee lahdessa missä pitää bileitä, jos ei uusia pitkä-aikaisia paikkoja ilmesty tilalle.

 

Meneekö tämä siihen että joutuu muualla käymään bileissä kun lahdessa tarjonta hiljenee varsin hyvästä tahdista todella vähäiseen? Toivotaan että näin ei käy. Mutta kiitos nightlife näistä vuosista ja hienoista bileistä jotka aika kultaa hyviksi muistoiksi. Täällä on vietetty monta hienoa hetkeä bileissä. Kiitos!

   1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page