top of page

HARDBOUR w eryk ORPHEUS @ Telakka

 

Mietin viime kerralla miten täydellisesti kaikki järjestelyt ja systeemit olivat. Nyt pistettiin vielä paremmaksi. Illan "kruunasi" palohälytys jonka seurauksena kaikki pihalle pakkaseen jäähtymään ja sitten luvan kanssa takaisin jatkamaan bileitä. Olihan ilta. Viihdyin loistavasti etkoja triossa unohtamatta.

 

Pelipaikalle tultua ovella oli tutun näköistä porukkaa järjestyksenvalvojia myöten. Palvelu pelasi kaikin puolin ensiluokkaisesti niinkuin aina heidän kanssaan. En ainakaan nähnyt että mihinkään epäkohtaan olisi tarvinnut puuttua ja bileporukka oli hyvillä mielin liikenteessä, hyvä näin...

 

Heti bileiden alussa kuulen miehen ja synttäreitään juhlivan nuoren naisen keskustelua samanaikaisesta vessakäynnistä. Mies sanoo että vaikka hänellä on hame päällä niin hänen pitää silti käydä eri vessassa kuin naisten. Kevyitä repeilyjä tuon takia. Myös tämä vanha pohdinta tuli takaisin: “Jos sulla on pipo ja mulla on pipo niin kummalla meistä on pipo?”

 

Kun menin hardi-puolelle niin ei voi kuin todeta että leuka tipahti lattialle. Niin paljon oli parannusta paikan dekoihin tullut. Samasta paikasta dekot kuin viimeksikin, flowers of life -porukalta. Nyt oli tällä kertaa saatu ilmeisesti UV-valoa enemmän tai paremmin sitä sijoitettua. Dekot näyttivät paljon paremmilta kuin ekaa kertaa paikalla olleena. Tietty kun toisella kertaan tekee samaan tilaan niin on varmasti tehnyt asiat paremmin kuin ekalla kerralla.

 

Etkoilla triossa oli se lahden fanaattisin bileporukka paikalla höystettynä muutamalla uudella kasvolla. Pari tuntia siinä veivattiin, iso D soitteli reilun tunnin ehkä jopa yllättävän hillittyä settiä mitä kaverilta on tottunut kuulemaan. Ludvig von D soitteli kanssa varsin normaalista poikkeavaa saundia hänkin. Oli malttanut lyödä vähän jarrua kehiin ettei semmoista armotonta drum'n'bass mäiskettä tullut. Tilanteeseen sopivaa tarjontaa kyllä. Yksi vanhempi jo eläke-ikäinen nainen kävi ilmeisesti volyymin tasosta huomauttamassa ettei ollut hänen mieleensä. En oikeastaan ole kovin yllättynyt tästä. Kokemus...

 

Bileet saatiin alkamaan. DJ Street. Kotkan poikii ilman siipii. Tyyli ennen kaikkea. Uskollisesti soittaessa oli aurinkolasti päässä. Silloin kaveri näyttää erehdyttävästi darudelta. Kaksoisolento siis. Hyvän alun soitti hän, hyvää hardi soundia. Aika rapsakalla nopealla setillä alkoi ilta. Tästä vauhti ei sitten tippunutkaan illan aikana. Lujaa mentiin koko ilta.

 

Loungen puolella aloitti Fly high residentti soittamisen, ludvig von D, kivan letkeää drum'n'bass soundia soitti hän. Olen kuullut samankuuloista settiä herralta aikaisemminkin. Tässä vaiheessa liikuttiin kahden stagen välissä ja juteltiin kavereiden kanssa siinä ohessa.

 

Duunikaveri sai onnistuneesti kaikki palaset kohdalleen ja pääsi pitkästä aikaa bileisiin. Vaikutti olemus semmoiselta että vastaisuudessakin kaveria nähdään bileissä ja tanssilattialla. Sen verran fiiliksissä oli musiikista. Hyvä tapa ladata akkuja työn vastapainoksi.

 

Yhdellä tutulla oli hyviä ja hienoja visioita joiden soisi toteutuvan. Aika tuon näyttää kuinka näiden visioiden käy. Toivon että onnistuu.

 

Jinkso soittamaan, porukka riehaantui hetkellisesti. Juteltiin ennen kaverin settiä että miten jaksaa heilua lavalla sen 2 tuntia mitä soittaa. Kun kaveri on vallan liikkuvaa sorttia dekkien takana olleessaan. Mutta huh huh minkä setin jinkso soitti, niin mielettömän hyvää hardia koko paketti. Setin kruunasi tämän stereo-testi. Love it... Toimi kyllä hyvin, hitusen repeilin kun se alkoi. Että mitä v*ttua tää on? En varmaan ollut ainoa. Ja tuo lavashow!! Härö lopetusbiisi kyllä täytyy myöntää. Erittäin pienellä erolla "vain" toiseksi parasta tänä iltana.

 

Mitä siinä kerkesi hetken seuraamaan porukan sisääntuloa niin lähes poikkeuksetta kaikki  meni suoraan hardi-puolelle. Kyllä tämä loungen musiikki maistui itselle ainakin. Hyvää vastapainoa hardille. Tiskin takana tanssittiin jälleen näissäkin bileissä. Ei ollut ensimmäinen kerta.

 

Mixnot, loungen toinen soittaja. Tämän setin alkupuoli sai minut raapimaan tikkuja päästäni. Soitettu musiikki siis aiheutti tämän. Se oli jotain niin hämärää ettei siihen saanut otetta. Se oli jotain hip hopin ja drum'n'bass välimaastoa. Jotain niin hämärää kyllä että. Mutta ei se settiä huonontanut. Oli tilanteeseen sopivaa saundia. Lopussa soitto olikin jo jotain ihan muuta. Invaders must die oli saanut väännetyn uusioversion kuin myös hold that sucker down. Siinä kaksi viimeistä biisiä setistä.

 

Drumhead & Big mistake, Tämä setti meni kyllä ihan ohisektoriin. Jinkson setti on ilmeisesti liimannut mun perseen penkkiin kiinni tiukasti. Mutta sen mitä aikaisempia herrojen settejä olen kuullut niin varmasti on ollut laadukasta saundia. Niinkuin herrat sen osaavat.

 

Jinkson setin aikana tanssilattialla harjoiteltiin paritanssin alkeita. Tai siltä se ainakin näytti. Meke vähän varoitteli setin alkuaan, että mitä tuleman pitää. Jinkson setin aikana porukka oli löytänyt tiensä tanssimaan.

 

Ei oltu tällä kertaa äänentoistosta eikä kyllä valoista/dekoistakaan pihistelty yhtään. Soittopaikan edessä oli 8 subbaria!! 10 moving headia. Ihmettele ettei sulake paukkunut niinkuin kävi proteuksen soiton aikana taannoin. Hyvä näin...

 

Meke lauteille. Mika aloitus! Sieltä tuli jokunen oldskool-leka heti alkuun ja minä olin tietysti siellä missä tosi fanin pitääkin olla. Subbareiden edessä tietty. L.A. Style – James brown is dead, Dj Misjah & Dj Tim – Access joku tosi outo versio. Sitten sieltä tulikin vähän mitä sattuu genreistä piittaamatta. Cybress hill – Jump around, prodigy – voodoo people pendulum ja beastie boys – sabotagea päällekkäin. Nothing else matters versiointi. RMB – Spring joku uusioversio jossa oli originaalit vokaalit jätetty biisiin. Meken lopetuskikkailut ja siihen perään vielä raikuvat ablodit tanssilattialta.

 

Tämä oli ehdoton ykkönen koko illassa!! Meke osaa asiansa!! Varsinkin nämä muutamat oldskool-lekat siihen alkuun lämmittivät erityisesti mieltä!! Vanhan liiton kehäraakki kun olen enkä muuksi pysty muuttumaan.

 

Rai rai huudettu!!!

 

Bileissä tajusin, että jotkut tietyt bileet varsinkin hardimman saundin bileet vetää Lahteen porukkaa kauempaakin ja reiluilla määrillä vielä. Näissä bileissä tuttuja oli Turun seudulta, Hämeenlinnasta, Hyvinkäältä, Riihimäeltä, Tampereelta, Kouvolasta, Helsingistä ja Kotkasta. Onko se niin että Lahdessa osataan järjestää hyviä hardin puolen bileitä? Niin varmaan asian on oltava. Kaikkea sitä bileissä hetkellisesti miettiikin.

 

Loungessa myös soiteltiin levyjä. Kiwa. Tämäkin setti jäi vähälle kuuntelulle kun meke kyllä niin tarkkaan liimasi perseen penkkiin hardi-puolelle. Niin törkeän kovaa settiä tuli. 

 

Lounge, Psy gordon, kaveri jatkoi samalla häröllä linjalla mitä soitteli tässä hiljattain fly high tapahtumassa. Saundina se on kyllä niin outoa ja hämärää että piti ihan kysyä että mikä on moisen genre-luokitus. Sain hyvin selvän ytimekkään vastauksen josta ei kukaan ottaisi selvää. Jotain chillin ja psyken sekoitusta varmaan aika lähellä. Saundinsa puolesta.

 

Vähän jälkeen puolenyön pärähti palohälytys soimaan. Homman nimi oli sitten se että porukka pihalle pakkaseen odottamaan että palokunta tulee paikalle ja toteaa kaiken olevan kunnossa ja sen jälkeen bileet uudestaan käyntiin. Paikalle tulleen kaluston määrästä päätellen oli ilmoitettu pelastuslaitokselle tilanne. Koska sieltä ei tullut täysilaidallista sammutuskalustoa. Mutta hyvä ettei ollut mitään palontynkää paikalla vaan vika oli jossain muualla.

 

Ei ole ensimmäinen kerta kun lahtelaiset saa aikaan palohälytyksen, historia muistaa useammankin tapauksen. Lahti pilaa tunnelman. Eräs tuttu manaili asuvalintaansa eli suht lyhyttä hametta. Sitten kävi näin. Olisiko se niin että yhtälö lahti+minihame+kylmä talvinen ilma = paha yhdistelmä? Mutta kimppahali piti porukan lämpimänä. We are one family...

 

Kuinkahan moni poistui palohälyksen kohdalla pelimestoilta?

 

Eryk Orpheus, kiistämättä varmaan monelle se illan odotetuin soittaja, kohokohta. Kaveri soitteli vaihtelevaa hardia. Pelkäsin että tämä setti karkaa käsistä ja menee yli sietokyvyn. Ehkä sitä hetkittäin saattoi tapahtua mutta enemmän se oli ihan sietokyvyn rajoissa. Suomi-pojat kyllä pesi britin tällä kierroksella. Kysyin vähän varovasti että kuinka pahasti Eryk on juotettu humalaan. Kun on tunnettua että tietyn porukan käsistä ei poistuta selvinpäin eikä edes lievässä humalassa. Että voi olla tälläkin osuutta asiaan. Ei ollut huono setti sekään. meke ja jinkso onnistuivat silti löytämään kovemmat biisit tänään soittoon. Eryk kiitteli vuolaasti setin loputtua porukkaa.

 

Lounge, E-524. Viimeinen soittaja tällä puolella. Sen vähän mitä kerkesin kuulemaan tätä niin mun korvaan kuulosti perus psykeltä. Kovasti oli soittaja fiiliksissä ja laitettiin kroppaakin liikkeeseen. Tämäkin meni jotenkin ohisektoriin.

 

Tämä oli organisaation kolmannet bileet. Olen ihan alusta asti nähnyt tämän. Lähtötaso jo oli todella korkea. Jollain ihme konsteilla nämä bileet vaan petraa kaikessa. Kaikki oli jo ekalla kerralla viimeisen päälle tehty ja hoidettu, nyt vaan kerta kerralta paranee. Ei voi käsittää. Hyvä että kehitystä tapahtuu.

 

Itse viihdyin täällä tänä iltana niinkuin aikaisempina iltoina todella hyvin. Puitteet on ensiluokkaiset. Musiikki toimi. Todella paljon pitkän matkan tuttuja liikkeellä. Dekot oli varsinkin tällä kertaa todella edustavan näköiset.

 

Revontuli ryhmän led-show oli mukavaa katsella. Toiminta siellä takana pimeämmässä osassa  pääsi oikeuksiinsa. Näytti paremmalta kun oli pimeämpää siinä kohtaa.

 

Jotain mystisiä juttuja oli main stagen soittajia kuvatessa. Ei meinannut millään saada tarkkaa kuvaa. En keksinyt muuta eroa näillä kahdella stagella kuin että toisessa oli led-kannuja? Ei voi tietää.

 

Kiitoksia uusille tuttavuuksille jotka tulitte nykäisemään hihasta. Aina kerkeää pari sanaa vaihtamaan vaikka vähän kiire olisikin. Että ihan rohkeasti vaan juttusille jos tuntuu että on asian tynkää.

 

Jään mielenkiinnolla odottamaan että saako tämä menestystarina jatkoa, joohan? Jos ja kun näin käy niin miten asiat tehdään vielä paremmin kuin tällä kertaa? Sitä joudumme varmaan vajaat 3. kuukautta odottamaan että jos jotain mainontaa rupeaa ilmestymään. Tätä tehdään niin rautaisella ammattitaidolla ja rakkaudella että järjestelyistä se ei koskaan kiinni. Jään innolla odottamaan mahdollista tulevaa jatkoa...
1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page