top of page

HARDBOUR Anniversary party @ Telakka

 

On aika juhlistaa ensimmäisiä synttäreitä. Juhlien merkeissä tietenkin. Paikka oli dekotettu reilummin kuin aikaisemmilla kerroilla. Näytti hyvältä. Lineup oli myös maistuva. Sade illan aikana ei liikaa häirinnyt ulkona oloa.

 

Vähän klo 19 jälkeen paikalle. Main stagella aloitti Grimsoul, hardisaundia niinkuin odottaa saattoi. Ihan omaan makuun sopivaa matskua soitteli hän. Sen mitä kerkesi kuulemaan 3 stagen välissä juoksemiselta.

 

Psyke stage. Neogen aloitti soitannan. Psyke saundia korvat vastaanotti sen mitä paikalla kerkesin olemaan.

 

Ulko stage. Housea. Stöne aloitti. Kuulosti kepeän kesäiseltä house poljennolta. Tässä vaiheessa tuttuja oli aika reilusti täällä ulkostagella jossa tuli juteltua tovi jos toinenkin useampaan otteeseen.

 

Tällä kertaa oli taas tehty kehitystä eteenpäin. Laadukas ja massiivinen ulkolava rakennelma. Dekoja oli reilusti enemmän kuin ennen. Dekot oli ihan näyttäviä täytyy myöntää. Elämän kukat laadun takana.

 

Ulko stagen PA oli kyllä massiivisen muhkea saundiltaan. Eikä kummankaan sisä stagen äänessä moittimista ollut. Äänetaso pysyi parhaiten kohdillaan psyke stagella. Bongasin useampia tuttuja joita ei ole hetkeen näkynyt bileissä. Olivat tänään sentään pääseet liikkeelle.

 

Heti alussa huomasin että oli paljon uusia tuntemattomia kasvoja liikkeellä. Olisiko ollut uutta nuorempaa väkeä joka korvaa vanhempia bile-eläkkeelle poistuvia? Samoin huomasin ilokseni sen että oli paljon väkeä joka oli panostanut pukeutumiseensa. Propsit tästä kohtaa että jaksatte panostaa tulevaisuudessakin. Teitä on kiva katsella esim. Uv-valossa.

 

Ulko stage. Ensimmäinen kouvola vahvistus soittamaan Toukka. Housen merkeissä. Tämä n setin aikana harrastettiin juoksua stagelta toiselle ja juttelua tuttujen kanssa. Onneksi tämä juttelu jäi sitten vähemmälle loppuillasta.

 

Main stage. Neon. Hardimmalla linjalla jatkettiin. Alku setti oli semmoista hyvää settiä joka vielä pysyi oman maun rajoissa. Ihan loppu setti meni yli hilseen. Meni liian rankaksi omaan makuun. Olin kuulevinani jotain pätkää ainakin terminator themestä. Sitä ei pysty sanomaan oliko ihan koko biisi vai pelkästään pätkä napattu biisiin. Mutta kaksi kovaa lekaa jotka saavat illan kovimman lekan tittelin. RMB – Redemption. JONES & STEPHENSON – The 1st rebirth. Kaveri oli kyllä dekkien takana todella liekeissä!

 

First rebirth kun rupesi soimaan alla niin tunnistin sen heti mikä sieltä alta lähti tulemaan. Osa porukasta tunnisti biisin vasta paljon myöhemmin heidän reaktioistaan päätellen. Harmittaa kun tuo redemption jäi kuulematta "livenä". Olisi siellä kuullemma ollut levypakissa ollut Members of mayday – Enter the arena biisi. Jos se biisi olisi pärähtänyt soimaan niin paikan katto olisi noussut muutaman sentin ylöspäin hetkellisesti. Kiitos Neon näistä vanhan liiton klassikoista. Annan luvan soittaa tuon members of mayday biisin seuraavan kerran kun on mukana.

 

Tanssivaa henkilökuntaa bongattu molemmilta puolita. Voisi luulla että nauttivat työstään enemmän kuin normaalisti tänä iltana..

 

Psyke stage. Texas Faggott. Taisi olla matkalla jotain mutkia matkassa. Saapui paikalle aavistuksen myöhässä. Tämän setin erikoisuus oli loppuvaiheilla ollut vihellys pätkä biisissä.

 

Ulko stage. Toinen kouvolan vahvistus heti perään soittamaan. Anselmi kuusisto. Saundi mun korvaan muuttui vähän vanhempaan suuntaan. Tämä biisi bongattiin kanssa heti kun rupesi soimaan alla. Massive attack – Unfinished sympathy. Toinen biisi joka bongattiin kun tulin juuri ulos ja rupesin kuuntelemaan soivaa biisiä. Pienen tovin otti että sai nimen päähänsä. Nalin & Kane – Beachball. Viimeinen biisi varmaan oli Armand van Helden – Witch doktor. Tulin just ulos kun kuulin biisin ja se sopisi soitettuun linjaan niin hyvin. Uusio versiot tietty. Tässä setissä paljon hyvää house saundia vanhemmilla biiseillä uusio versioina. Toimi tähän kohtaan.

 

Anselmi kertoi muutaman biisin taustoja mitä soitti. Tykkäsin tästä setistä, jotenkin erilaista ja kuitenkin porukkaan uppoavaa saundia. Setin jälkeen oltiin jutuissa. Beachball biisistä todettiin että vaikka on alunperin aika "trance leka" biisi niin soitetussa versiossa oli kunnioitettu hyvin originaalia biisiä ja toisaalta saatu kuullostamaan house biisiltä.

 

Kiva kuulla Fiiliksen porukkaa lahdessa soittamassa ja vielä että oikein lauantaina. Harvinaista herkkua kyllä lahdessa. Carbonin porukka ja illan ulkomaan vieras tanssi antaumuksella house settiä.

 

Sharkey oli olemukseltaan ja ulkonäöltään ihan normi rivibilettäjän näköinen ja oloinen. Ei ollut semmoisia "ison staran" elkeitä. Oli kuin yksi meistä "äijä".

 

Ulko stage. Joonas Hahmo. Viimeinen kaksi tuntinen mennään herran tahtiin. Tuoreempaa saundia. Alkupään setissä Erik Prydz – Pjanoo. Jotenkin näytti siltä että alkuun tanssilattia oli aika tyhjä. Johtui varmaan siitä että carbonit ja poliisi haastajina sisällä.

 

Psyke stage. Poliisi pitkästä aikaa lahdessa. Edellisen kerran marraskuussa 2008 Impulsen 6v synttäreillä. Kivaa psykeä soitteli. Olen aina tykännyt poliisin psykestä. Tämän setin aikana hetkittäin istuin alas ja jäin kuuntelemaan hetkeksi. Oli hiustyyli muuttunut sen verran että en ollut tuntea kaveria.

 

Eräs tuttu kaukaa etelästä saapunut lahteen pitkästä aikaa. Eikä ole muutenkaan hetkeen ainakaan samoissa bileissä ollut allekirjoittaneen kanssa. Oli kiva nähdä punainen paholainen. Riitti tunnistukseen kun lipunmyynnissä näki punaista.

 

Väkeä valui mestoille juuri ennen Carbonin aloitusta. Hyvään aikaan saapuivat kyllä. Kuuluisalla H-hetkellä..Ulko stage näytti hyvältä pimeässä. .

 

Main stage. Carbon based live. Esittelivät tänään itsensä laimeasti. Ollaan keski lahdesta. Jätkät on kyllä liekeissä! Lavalla taisi olla hitusen kuuma. Teemun spiikit oli kohdallaan. Äkkiä viinaa soittajille! Tervetuloa saunaan! Tiukkaa settiä. Vinyyliä vingutettiin DJ Rx tyyliin. Toimii! Tossa setissä on vaan energiaa!

 

Carboneiden kesän keikoista olen nähnyt kuopion keikkaa lukuunottamatta kaikki. Mitä muistelee niitä niin paras setti oli kyllä tampereella jossa soittivat vanhempia biisejä höystettynä muutamalla uudemmalla raidalla. Se oli kova.

 

Main stage. Sharkey. Monelle varmaan illan odotetuin hetki. Todella rankkaa saundia herra paiskasi tiskiin. Liian rankkaa omaan makuun. Jäi kuulematta mahdolliset mc läpät. Kaveri on kova siinä lajissa. Ei vaan pystynyt olemaan tilassa. "yli ajalla" herra soitteli drum'n'bass saundia.

 

Psyke stage. Indigo. Joutui miettimään pitkään että koska indigo on ollut viimeksi lahdessa soittamassa psykeä? Kaivoin arkistoja ja tulin semmoiseen tulokseen että maaliskuussa 2007 etana bileissä. On indigoa nähty ja kuultu pitkin maata, varmaan eniten helsingin seudulla. Muutama sana kerettiin siinä vaihtamaan setin jälkeen. Psyke stagen soittajista eniten liekeissä. Ja tietty kettupaita oli päällä!

 

Yö oli ennustetta lämpimämpi. Että tarkeni ihan t-paidalla ulkona yössäkin. Klo 00 loppui soitto ulko stagella. Neon sanoi että tuo rmb oli otettu mukaan ihan minua varten. Samoin minua oli ajateltu kun members of mayday biisi oli otettu messiin. Kiitoksia soitetuista klassikoista ja toivelistalle menee tuo members of mayday biisi. Kuulen sen joskus, joohan?

 

Kyselin tällä kertaa samalta carbonin kaverilta ennen keikkaa että onko soittokunto löytynyt, silloin sain vastauksen että vaiheessa ollaan. Sama kysymys keikan jälkeen ja kuulin että absintti huikasta se ajatus oli sitten lähtenyt ja soittokunto oli sen jälkeen saavutettu.

 

Aika antaumuksella porukka tanssi mestoilla. Jokaisella stagella. Oli kyllä messevä lineup. Kolmen eri genren huippunimiä. House, psyke ja hardimpi saundi oli edustettuna vahvasti. Dekot oli viimeisen päälle ja niitä oli riittävästi. Kaikki oli niin viimeisen päälle hoidettu kuin aina ennenkin. Suosittelen tapahtumaa ihan kaikille. Saatte varmasti vastinetta rahallenne. Jos nälkä yllättää niin ainakin myöhäiseen iltaan asti sai pizzaa psykepuolelta tilaamalla. Ovat kehuneet paikan pizzoja. En tiedä tarkkaan mihin asti.

 

Kiva ilta taas. Porukkaa oli sen verran että saatiin bileet aikaan. Mutta mikä on kun ei tänne löytänyt porukka tietään? Ei ole ainakaan puitteista kiinni. Ne toimii. Lineup? Kolmen genren huippunimiä. Tapahtuman siirtyminen järjestäjistä riippumattomista syistä? Lipun hinta? Ikuisuus kysymys. Hyvää ei saa halvalla, tekniikka yms. maksaa. No joo, nämä ovat omia mietintöjä.

 

Kyllä bileen jälkeen kuului ylistäviä palautteita bileestä. Toivotaan jatkoa yksi vuotiaalle tapahtumalle. Ja pitkää ikää.


 

 

0 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page