top of page

HARBOUR @ Telakka

 

Itselle aivan uusi tuttavuus paikkana pitää bileitä. Koko ilta meni kyllä niin nappiin kuin vain voi mennä. Paikka toimi paremmin kuin hyvin ja setit olivat rautaisen kovia. Jäi hyvä mieli bileestä ja paikasta.

 

Bates aloitti bileet 19 aikaan, odotetusti ei ollut tässä vaiheessa paljoa porukkaa paikan päällä. Herran levylautasella oli tänään kepeää drum'n'bassia. Aivan loistavaa soundia. Niinkuin maestro sen vaan osaa. Me likes. Stardust – Music sounds better with you oli saanut uudelleen versioinnin osakseen. Toisaalta omaan korvaan se kunnioitti alkuperäistä ihan sopivasti.

 

Rhino, Ihmettelin tätä nimeä pitkään lineupissa kunnes osasin yhdistää kaverin nimen takana. Tämän nimen takaa löytyikin sitten ihan tuttu kaveri. Ja hyvää soundia. Tämä drum'n'bass soundi olikin jo pari piirua rankempaan suuntaan. Mikä ei omaa fiilistä latistanut. Päinvastoin, se runttaus kuulosti hyvältä. Tässä kohtaa oli ensimmäinen vinyylille todellista kyytiä antanut DJ.

 

Jayvee. Totuttuun tyyliin mentiin hardhousen maailmaan tämän setin aikana. Kivaa kuulla tämmöistä soundia bileissä. Tätä laatua kuulee liian harvakseltaan bileissä. Niin kuin vanhaa ravea. Beastie boys – Intergalactic aiheutti tanssivassa kansassa huutomyrskyn. Hyvä setti joka oli soitettu niin antaumuksella, kaveri poistui pää märkänä soittopöydän takaa.

 

J7, Tästä lähti sitten hardi osasto käyntiin. Hyvän kuulosta soundia oli. Rankkaa rutistusta mutta ei mennyt liian kovaksi. Pysyi omien musiikillisten makuhermojen rajoissa. Hyvä lämmittely Carbon basedille. Tanssilattialla oli paikat vetreinä valmiiksi.

 

Carbon based, keskilahden seksikkäin poikabändi. Juttelin jätkien kanssa koska ovat viimeksi soittaneet lahdessa keikan. Eivät muistaneet tarkkaan. Itse mietin ilman mitään faktaa että se taisi olla vuosi 2007 lahden divassa joulukuun Finrg bileissä.Tämmöinen mielikuva jäi itselle. Takuu varmaan carbonia oli tuo setti. Ottivat yleisönsä. Taisi pastori skinström pyörähtää paikalla. Ainakin biisin sanoissa kuulin kaverin nimen. Jörge pappa oli omien sanojensa mukaan harvinaisen selvinpäin. Mutta kyllä silti spiikit irtosi. Yleisö oli kyllä ihan pähkinöinä. Tämän setin aikana bongasin tanssivan tarjoilijan, taisi musiikki olla hänen makuunsa sopivaa?

 

Proteus, ei petä, semmoista rutistusta että tanssilattialla vedettiin viimeisetkin mehut kropasta tamppaamiseen. Taattua proteus laatua vaikka keikan jälkeen harmitteli että oli ollut hankalaa miksata jostain syystä. Tässä setissä vanhan reivaajan mieltä lämmitti RMB – Spring ja INTERSTATE – Human beings. Ja tietty illan lopetus biisi... PRODIGY – No good (start the dance) Proteus heitti hieman extra aikaa. Tanssikansa tykkäsi. Tässä illan toinen DJ joka antoi vinyylille kyytiä niin että tuntuu.

 

Proteuksen setin aikana oli jotain ongelmia sähkön kanssa mutta tämmöisiä sattuu aina välillä. Oli kyllä tämän setin aikana aika trooppinen ilma tuolla paikassa. Ei ole koskaan aikaisemmin kameran linssi huurtunut bileissä siihen kuntoon että kuvien ottaminen olisi silkka mahdottomuus. Tämäkin on nyt sitten koettu. Proteuksen vanhemmat olivat keikalla paikan päällä seuraamassa poikansa soittoa. Isän kanssa olen ollut aikaisemmin tekemisissä toukokuussa bileissä lahdessa.

 

Eräs proteus fani jonka olen aina tottunut näkemään keikalla loisti poissaolollaan, tai sitten en vaan nähnyt.

 

Valotekniikassa ei oltu säästelty, omaan silmään paikassa oli juuri sopivasti valoa, ei liikaa, eikä liian vähää. Ainoa ehkä mitä jäi kaipaamaan oli uv-valo. Tuon puute ei fiilistä latistanut  mutta olisi luonut tunnelmaa.

 

Venue oli uusi, tulikasteessa siis. Omasta mielestä aivan loistava paikka pitää bileet. Varsinkin jos on lämmin ilma, silloin terassi pääsee oikeuksiinsa. Musiikki kuului terassille sopivalla volumella. Ei häiritsevän lujaa.

 

Mikkeli edustus oli myös paikalla. Tampereelta oli tullut väkeä. Helsingistä. Oli ilmeisesti ollut ainakin ajatuksen asteella kouvolan porukkaakin saapua paikalle. En tunnistanut heitä väkijoukon seasta. Hyvinkäältä oli tullut myös väkeä. Ja tietysti lähialueilta tutut kasvot paikalla. Mutta se on hienoa kun vähän kauempaakin saadaan väkeä liikkeelle.

 

Paikka muistuttaa kaapelitehdasta mini koossa etäisesti. Tosin kaapelin korkeudesta saa varmaan ottaa 2/3 pois. Kävin päivää aikasemmin seuraamassa mestan rakentelua ja silloin jo aistin että tämä paikka toimii.

 

Porukkaa oli reilusti liikkeellä. Tähän väkijoukkoon mahtui paljon "turisteja" joita ei yleensä näissä bileissä näy. Se näkyi ikävä kyllä joidenkin käytöksessä, ei ollut etiketin mukaista. Ehkä lineup oli tarpeeksi kova ja tuttuja nimiä yleisellä tasolla että saatiin porukka liikkeelle. Mutta se on hyvä että on mukana myös turisteja. Mistä sitä tietää jos innostuu enemmänkin ja rupeaa käymään ahkerammin bileissä. Aina on hyvä syy lähteä bileisiin normi baarin sijaan. Siinä 'bout klo 23 pintaan pöllähti paikalle väkeä aika reilusti.

 

Aivan loistava aloitus uudelle paikalle. Ei olisi paljoa parempaa voinut toivoa. Hyvät ihmiset , käykää tulevaisuudessakin tämän mestan bileissä jos ja kun niitä ilmaantuu. Kuin myös muissa lahdessa tapahtuvissa bileissä. Sillä takaamme jatkuvuuden tuossa mainiossa tilassa ja yleisesti lahdessa. Se on nyt meistä bilettäjistä kiinni. Itse aion suosia paikan bileitä. Omalla kohdalla ei ole pahaa sanottavaa mistään järjestelyistä. Siis kaikki toimi niin täydellisesti. Oli niin täydellinen ilta ettei mistään väliä.

 

Jos jotain miinusta pitää kaivamalla kaivaa mihin emme voi paljoa vaikuttaa on että bileet loppui niin aikaisin. Joka on toisaalta hyvä. Tästä aiheesta puhuttiin terassilla. Oli kyllä paljon tuttuja liikkeellä jälleen. Oli mukavaa keskustella. Järjestyksen valvojat olivat asiansa osaavia todella rentoja tyyppejä. Eikä tainnut liikoja olla häiriöitä meidän porukan osalta. Osaamme siis käyttäytyä, pidetään siitä kiinni...

 


1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page