top of page

FUSION DRIVE pres. FINAL FALLOUT

 

Muutaman kohelluksen ja ylimääräisen mutkan kautta päästiin vihdoin matkaan kohti helsinkiä. Kartturin paikalta kuului manailua että tämä ei ollut ainutlaatuinen tapaus. Mutta tilanteen mukaan aina mennään.

 

Tästä bileestä oli ennakko odotukset ehkä normaalia korkeammalla. Ei ollut mitään havaintoa mihin oltiin menossa. Siis jotain tietoa oli mutta ei osannut visioida mielessään paikkoja. Sää ennustus näytti pitkään että vettä tulisi satamaan illan aikana. Mietin että mitähän sitä tekee lähdön kanssa että jos sataa. Mietti että minkälaiset sateensuojat siellä on paikalla? Päätin kuitenkin että paikka kuullostaa niin oudolta bileen vietto paikaksi että paikalle tulisin vaikka sataisi. Ilokseni huomasin viimeisen vilkaisun tulevaan säähän että siellä ei pitäisi sataa koko illan aikana.

 

Matka kului varsin kevyessä tunnelmassa. Etupenkillä oli havaittavissa jonkinasteista joraamis liikettä hyvän musiikin soidessa. Juna pääsi yllättämään takaa moottoritiellä ja pyyhkäisi ohi ja karkasi horisonttiin. Vaikka pikkuisen yritettiin laittaa hanttiin.

 

Suunniteltuun paikkaan saavuttiin allekirjoittaneen lukihäiriön takia pienen kierroksen jälkeen. Ei ollut mitään tietoa minkälaista seutua olisi että miten saa autoa parkkiin. Auto saatiin aika helpolla parkkiin. Eli siis oli onnea matkassa. Sitten alkoi pieni jalkapatikka, meinasi loppua kunto kesken siihen aina vaan jatkuvaan ylämäkeen. Matkalla siinä mäessä näin jo ensimmäisen tutun.

 

Erinäisten harhailujen jälkeen olin suurinpiirtein Ison stagen ja Chillin puolivälissä. Siellä sai kyllä siinä pimeydessä olla selvinpäinkin varovainen ja katsoa mihin astuu ettei mene nurin ja telo itseään. Tässä vaiheessa toivoin että täältä selviää yleensä ottaen hengissä ja  vahingoittamatta kuvaus kalustoa. Joutui miettimään että kumpaan suuntaan sitä mennään, chill vai päästage. Chillin tunnelma valaistus loisti mutta katsoin viisaammaksi suunnata päästagen suuntaan siinä hämärässä. Tänne lopullisen kulkureitin löytäminen oli todella haastavaa. Valitsin itse tietämättäni extreme vaihtoehdon.

 

Oltiin paikalla vähän ennen puoltayötä. Gohain setti jäi soundinsa puolesta mieleen. Erilaista teknoa kuin nykyään bileissä kuulee. Maistui todellakin omalle kohdalle. Tämmöistä settiä kuulisi mielellään bileissä enemmänkin, tietty kysyntä määrää asiaa aika selvästi.

 

Indigo heitti hyvän setin. Siinä klo 02.30 tuli jokunen lekaksi luokiteltava biisi joita ei kyennyt muistamaan tähän hätään. Indigo taisi siirtyä suoraan chilli paikalle soittamaan vapauduttuaan isommalta areenalta. Taattua laatua kyllä niin kuin Indigo sen vaan osaa...

 

NOMIC vs. TYRANOID/STRONGSTREAM  LIVE Aloittivat mukavalla soundilla joka yllätti allekirjoittaneen täysin, sitä jatkui yllättävän pitkään setissä. Loppu olikin sitten jo yli hilseen tarjontaa omalle kohdalle. Mutta kyllä sille oma kannattaja kuntansa löytyi.

 

DJ RX & JINKSO Aikamoinen sillisalaatti tuli heiltä. Pysyttiin aika nopean soundin merkeissä mitä nyt herroilta pystyi odottamaan. Loppuvaiheessa settiä siirryttiin rumpubassoon. Alkusetti vähän ohi mutta rumpubasso mielytti jo korvaakin.

 

NUANCE Aloitteli settinsä kun tuli lahti edustuksen aika poistua paikalta pilaamasta tunnelmaa. Olisi voinut ihan hyvin olla vielä Nuancen setin verran vielä mutta seuraavan päivän velvollisuudet veivät meidät pois paikalta.

 

Eräs tuttu laittoi viestin että oli eksynyt vähän omituiseen bileeseen helsingissä. Hän kaiketi oletti että olisin ollut kotona pyörittämässä sormia tekemättä mitään. Mutta pistin viestin takaisin ja kerroin missä olen. Oli varmaan yllätys kun vastasin noin. Kaveri tokaisi että hän tulee kanssa paikalle. Kerettiin sentään pari sanaa vaihtamaan ennenkuin tuli aika lähteä pois.

 

Paidaton poika bongattu klo 04.45. Pikkuisen ennen pois lähtöä paikalta. Mutta alussa oli jotain ennakko odotuksista. Hell yeah... Nyt sitten vähän mietintää paikasta bileen jälkeen. Väitän että jo kohta 15 vuotta jatkuneen biletyksen aikana takuuvarmasti erikoisin paikka jossa olen bileissä ollut. Kirosin kun en tullut ottaneeksi taskulamppua mukaan. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

 

Hyttysiä oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Muistilistaan kohta kaksi. Ota hitossa hyttysmyrkkyä mukaan. Sain loppumetreillä hyttysmyrkkyä ja tilanne vähän helpottui ettei tarvinnut koko aikaa läpsiä hyttysiä hengiltä. Senkin verenimijät. Mutta ne kuuluvat kyllä  olennaisena osana suomen kesään, niiden kanssa on vaan opittava elämään.

 

Tätä mestaa bilepaikkana ei voi kyllä tarpeeksi kehua. Järjestelyt noissa tiloissa toimi niinkuin voi toimia. Oli kyllä kuvaaminen aika extreme touhua koko ilta. Sai koko ajan varoa ettei kukaan ohikulkija kaadu päälle ja sen mukana kamera hajoa. Kaikki kuitenkin hyvin, selvisin hengissä yhtenä kappaleena ja kuvauskalusto on kunnossa myös.

 

Paljon tuttuja liikkeellä, kivasti yleensäkin porukkaa paikalla. Nämä oli kyllä the bileet!!

 

Ei tarvinnut katua sitä että olisi jäänyt täältä pois. Vaikka oli yhdessä vaiheessa tuo säätila huolena, päätin kuitenkin että paikalle tullaan satoi tai paistoi. Sanon kaikille jotka arpoi että tulla vai eikö tulla, missasitte niin erikoiset ja hyvät bileet niin että hävetkää... Säätila suosi loppujen lopuksi, ei tullut vettä. Täydellistä.0 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page