top of page

FURY 5v @ Helsinki Club

 

Oli odotusarvoja iltaa varten kun muisteli aikaisempia synttäreitä koska niihin on panostettu usein reilusti. Tämä ei pettänyt. Tämän vuoden kovimmat bileet. Viikonlopun bile 1/3.

 

Paikalle vähän ennen klo 22, Jinkso soittamassa. Aika rankka aloitus mutta ei siinä mitään, Oli siinä ymmärryksen rajoilla tämä setti mitä vähän siitä kerkesin kuulemaan.

 

Oli paikalla kivasti porukkaa heti alkuun tullut paikalle. Jo tällä porukalla oli paikka aikamoinen pätsi. Mietin mitä se tulisi olemaan kun porukkaa on tupa täysi. Paita oli niin märkä että siitä olisi voinut saada hyvin rutistamalla reilusti nestettä pois.

 

Yläkerrassa aika räheetä soundia alkuun. Tällä erää poikkeuksellisesti yläkerran tila oli oikeastaan viilein paikka jota ei yleensä ole ollut. Tarjonta oli kohdallaan koko illan ajan.

 

Vuorossa fury allstars. Tempo putosi edellisestä paahdosta reilun puoleisesti alkuun. Tämä hardi oli todella siedettävää soundia. Pysyi omien makuhermojen rajoissa vielä.Loppua kohti biiseihin löytyi nopeutta sen verran mitä on tottunut herrojen soittavansa yleensä.

 

Anfon Sonin, Soiffi omaa tuotantoaan ainoastaan. Setin jälkeen juttelin herran kanssa että minusta näytti että kaveri olisi ollut varsin fiiliksissään, sain vastauksen että häntä oli jännittänyt ihan törkerästi. Niin se elekieli pettää... Kova setti oli tämä. Hieno hetki illassa.

 

Rappu reivit nimesin toiminnan yhden nuoren pariskunnan reivaamiseen rappusissa. Uusi käsite. Vain helsinki clubilla. Yksi kaveri lähti ihan extemporee bileisiin mukaan, luulen että kaverin ei ole tarvinnut katua lähtöään...

 

Ehkä odotetuin hetki illassa oli kahden todella oldskool herran setin alku. Jos kello oli yhtään oikeassa ja mitään muistan niin kaverit taisivat ottaa varaslähdön settiinsä. Muutamaa minuuttia aikaisemmin. Muistan kun setin ensi soinnut kantautui korvaani en ollut vielä valmistautunut siihen. Se oli täyttä huutoa kun alkuun tuupattiin semmoista settiä ettei paremmasta väliä. Setin alku oli semmoista raven helmiä että siinä oli eräänkin biisin kohdalla tirahtaa ilon kyynel.

 

Tämä mistä kaiketi tietää etä setti on toiminut kun rupean kusemaan hunajaa... Sitä tuli monta kiloa tämän setin aikana. Epäilemättä hymyilin koko setin ajan Tapsan kanssa kilpaa. En muista ihan äkkiä tapahtuneen semmoista jossa kädet nousi pystyyn useampaan otteeseen pelkästä fiiliksestä joka minulla oli.

 

Tuli huudettua ääni käheäksi, lopussa oli kahden vanhan reivaajan karaoke versio MAYDAY – Forward ever biisistä. Siis tämä setti sisälsi niin paljon nostalgiaa omalle kohdalle että ei sitä pysty mitenkään sanoin kuvaamaan. Oli ilo nähdä kuinka antaumuksella ja nautinnon ilmein porukka tanssi tätä settiä. Mayday anthemin jälkeen tullut prodigyn no good olin jo silleen että kiitti vaan.

 

Sitten ei säälitä yhtään tanssivaa kansaa vaan löydään löylyä lisää.... Prodigy – Voodoo people heti no goodin jälkeen. Tuntui koko ajan tämän setin ajan että en ole tässä maailmassa vaan olen matkustanut reilu 10 vuotta taaksepäin ajassa ja sen aikaisiin bileisiin. Tosin silloin en kantanut kameraa mukana bileissä.

 

Siis tätä nostalgia settiä vai pitäisikö sanoa tykitystä jopa kesti sen 3 tuntia. Siis setin aikana ei yhtään ”huonoa” biisi valintaa, kaikki oli kyllä omaan korvaan miellyttäviä valintoja. Maijaa oli kiva nähdä bileissä pitkään aikaan. Että jos kerta vuoteen bileisiin tulee niin tämä oli kyllä varsin rautainen valinta. Ei pysty vaikka haluaisi kuvailla sitä kiitoksen määrää tästä setistä.

 

Näillä muistoilla mennään pitkä ajanjakso eteenpäin hymyssä suin. Fury ei ole koskaan tuottanut pettymystä bilejärjestäjänä. Sanoisin että parhaat furyn bileet koskaan ja kovin montaa heidän bilettä en ole missannut. Tässä vaiheessa vuotta totean että todellakin vuoden kovimmat bileet!! Veikkaan että pitää kyllä aika pitkälle pintansa. Fury on panostanut synttäribileisiinsä. Lämpimiä muistoja tuo vieläkin nosturissa 3v bileet ja sieltä yllättäen nousee silloin orkidean oldskool setti. Luulen että silloin orkidea nautti vähintään yhtä paljon biisien soittamisesta kuin minä tanssilattian reunamilla fiilistellen.

 

Olisi kiva tietää herrojen fiilikset tämän setin jälkeen. Epäilen että eivät jääneet kylmäksi. Meinaan jos tapsa hymyilee setin aikana niin voi kuvitella minkälaisissa fiiliksissä sitä sillä hetkellä soitetaan. Ei tätä pysty kyllä kylliksi hehkuttamaan. Ei riitä mitkään ylistyssanat enää tässä kohtaa. Ei vaan löydy sanoja... Aika vahvasti elämäni nautinnollisimmat 3 tuntia hyvinkin pitkään aikaan.

 

Siis se että jos missasit nämä bileet syystä tai toisesta, saat hävetä. Jos vielä tykkäät 90-luvun musiikista noin yleisesti. Jos ehkä yhtä fanaattinen fani kuin aika moni tuolla tilassa oli. Missasit elämäsi oldskool setin!

 

Yhdessä vaiheessa huomasin että kahdessa eri soittopisteessä soi sama biisi. Prodigy – No good. Jos sitä yrittäisi muistella joitain biisejä tuosta legendaarisesta setistä. KLF – What time is love? L.A. STYLE – James Brown is dead, Zombie nation, First rebirth, access, U96 – Dasboot, 2UNLIMITED... Siis täydellisiä helmiä koko 3 tuntinen. Nimenomaan oldskool helmiä.

 

En varmaan ollut ainoa paikalla olija joka meinasi revetä liitoksestaan kappaleiksi tuon oldskool soundin takia. Illan kovin leka titteli menee tällä kertaa... Koko 3 tuntiselle setille vanhan liiton soundia. Varmasti tulee olemaan yksi kovimmista seteistä koko vuoden aikana. Ja tietenkin nautollisimmista. Sitä intoutuin laulamaan loppuvaiheessa yhtä biisiä... Forward ever, backward never...

 

Älyttömän järjettömän iso kiitos Tapsa ja Harri!! Ei pysty tarpeeksi hehkuttamaan!! Kiitos fury, tämä oli niin iso kulttuuriteko että muistan tämän varmasti lopun ikääni. Niin täynnä nostalgiaa se oli. Tätä muistellaan vielä vanhana pappana vanhainkodissa.

 

VJ Move oli kyllä loihtinut taas semmoiset visuaalit että kelpasi. Kaveri osaa kyllä asiansa. Saippuakuplat oli tervetullut yllätys ja vaihtelua.

 

Moni tuttu ketä ei yleensä näe tanssilattialla, niin tänä iltana tamppasivat niin antaumuksella kuin vain pystyy. Tuon setin aikana oli varmasti jokaiselle oldskool fanille se “oma” biisi joka katkaisi kamelin selän hyvässä mielessä. Paljon tuttuja liikkeellä. Useampi tuttu oli liikkeellä kuka ei nykyään käy enää niin usein bileissä. Oli kiva nähdä teitä...

 

PS. Älkää tulko samaan vanhakottin koska teen jokaisen kanssaeläjän hulluksi kun sama pauke (musiikin) jatkuu hamaa loppuun asti. Niin paitsi jos tykkäät oldskool soundista niin tervetuloa rave vanhainkotiin.

 


2 views

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page