top of page

FLY HIGH @ Tenori & Hanuri

 

Uusi bile tapahtuma tullut kaupunkiin jäädäkseen. Niin kuin flyerissa lukee The finest PSY and chiilest DNB – Every 2nd saturday of the month. Järjestäjällä on kyllä hommat hanskassa. Hyvää DNB ja PSY tarjontaa. Suosittelen. Eikä maksa sisään mitään. Tämä toimii...

 

Paikka ylitti odotukset täysin. Odotin jotain pienempää tilaa. Paikka oli mukavan avara ja ihan kivan kokoinen bileelle. Kuten arvata saattaa niin paikan kanta porukalla oli omat mielipiteet ja sanottavansa tapahtuman suhteen. Tyyliin että tällä ei ole mitään tekemistä musiikin kanssa ja muuta vastaavaa sanomista. Useampi heistä sanojista oli kuitenkin loppuun asti paikalla tuopin ääressä...

 

Toisaalta tuon ikäryhmän kohdalta en yhtään ihmettele tuollaista käytöstä. Oli paikassa myös asiallisempaa ja ystävällisempääkin lähestymistä aiheeseen. Kraftwerkista puhuttiin silloin. Niin ja eräs vanhemman ikäluokan edustaja nosti niin antaumuksella polvea psyken tahtiin että olisi liikkeistä voinut päätellä olevan huomattavasti nuorempi kuin näyttää.

 

Henkilökunta oli ystävällistä, auttavaa ja asiansa osaavaa sorttia. Täydet pisteet siihen suuntaan.

 

Oli mystinen savukone ongelma joka onneksi ratkesi parhaimmalla tavalla, laite rupesi toimimaan niin kuin oli tarkoituskin. Savua riittikin sitten koko illan siinä tilassa. Ei sentään samassa mittakaavassa savua kuin eräässä toisessa klubissa tässä viime vuonna kun eteensä ei nähnyt metriä pidemmälle.

 

Ludvig Van Drake aloitti soittopuolen. Kivan letkeää drum'n'bass soundia alkuun. Tällä oli hyvä aloittaa ilta. Ei ollut ilmeisesti kaverin ilta tänään, ainakaan soiton sujuvuuden puolella. Mutta hyvin sä vedit!!! Toinen residenteistä oli hän.

 

Psy Gordon. Toinen kaveri ketä tullaan näkemään joka kerta dekkien takana, toinen resident siis. Tämän herran kanssa hypätään psyken maailmaan. Ihan alkusetissä sai tosisaan skarpata että pysyi hereillä. Sen verran soundi pehmeni psyke chill puolelle.

 

Ennen kuin kerkesin nukahtamaan niin soundi muuttui. Yksi biisi kuullosti aika vahvasti BYPRODUCT soundilta. Lopulta ilmeni että biisi olen hänen käsialaa. Loppusetti mentiinkin sitten syvällisemmän psyken merkeissä. Hyvää soundia oli tämä.

 

Kiera. Meidän hämeenlinnan vahvistus tänä iltana. Toinen setti psykeä perään. Setin alkuvaiheissa oli jotain ihmeellistä lähinnä mieleen toi jotain intialais vaikutteista soundia. Loppu olikin sitten taattua Kiera soundia. Hyvää semmoista. Tämän setin aikana kävi vanhemman ikäluokan edustaja Kieran juttusilla. Ehkä hän piti kuulemastaan?

 

Klo 20.30 ensimmäiset rohkeat uskaltautuivat tanssimaan. Näinä hetkinä eräs vanhempi rouvashenkilö nosti polvea oikein antaukuksella.

 

Klo 21 oli vuoro Ride Control soolosuorituksen, toinen puolikas oli estynyt tulemasta. Eli paluu rumpu  bassoon oli tehty. Aika hämärä aloitusraita. Aika pian sen jälkeen tuli niin tunnistettavaa vanhempaa soundia Roni Size nimen takaa. Tämän kaverin soundin tuntee, on niin omalaatuista. Mufflerin biisi soi setissä.

 

Ei äkkiä tule mieleen paikkaa jossa halutessasi pystyt kuvaamaan soittavaa djtä istuen pöydän ääressä laiskana nostamatta persettä penkiltä ollenkaan. Pitihän sitä kokeilla että tietää mistä kirjoittaa. Paremmat kuvat sai kyllä normaaliin tyyliin.

 

On se ihmeellinen efekti tuo volumetason nosto, pienessäkin määrin tekee musiikista paremman kuuloista. Saa enemmän kiksejä. Mielestäni volume taso oli ihan ok meidän mittapuun mukaan niin eräs näistä kapinoivista herroista kävi vaatimassa volumen laskua. Tässä tapauksessa herraa mielyttääkseen olisi hyvä volumen taso ollut nollassa luulisin. Kyllähän sitä hetkellisesti varmaan laskettiin kunnes nostettiin takaisin missä oli. Herra oli saanut valituksensa läpi ja bilekansa volumen tason.

 

Sain hämeenlinnan porukalta synttärilahjan ja kortin. Muilta tuli tasaisesti onnitteluja ja osaanottaja kun vuosi tuli lisää ikää. Kroppa ehkä vanheni mutta mieli pysyi nuorena.

 

Jokunen tuttu kävi ottamassa pari juomaa kunnes kunto ei kestänyt enää kiitos edellisen illan pakonomaisen juhlinnan. (Lue = Pikkujoulut) Oli varmaan kevyt tärinä ja vapina vielä edellisestä illasta että piti luovuttaa ajoissa. Yksi kaveri sanoi että vanhuus ei vissiin tule yksin... Että sen huomaa turnauskestävyydessä.

 

Pelkäsin että toiset paikalliset bileet olisi verottanut paikalle tulevaa väkeä mutta kyllä oli ihan mukavasti väkeä paikalle saapunut. Osa heistä oli jotenkin mun silmään keskittynyt psyke bileisiin koska tuolla tavalla sonnustautuneita bilettäjiä ei muun genren bileissä ole näkynyt. Mutta hienoa että porukkaa oli löytänyt paikalle. Kantaporukan lisäksi.

 

Oli kiva katsella vanhemman kantaporukan ilmeitä kun pääsivät paikalle ja totesivat että mitä tämä oikein on? Moni lähti pois mutta jotkut jäivät paikalle sen yhden juomaan mitä oli ajatellutkin. Volumen tasosta riitti napinaa useampaan otteeseen mutta niistä ei tullut ongelmaa. Toinen pointti että tapahtuiko tämä pelkästä valittamisen ilosta vai ehkä peräti aiheesta? Epäilen ensimmäistä. Oli tuo kantaväki sen verran näreissään kun oli heidän paikkaansa tullut tämmöinen tapahtuma.

 

Jörge pappa kävi vaimokkeen kanssa pyörähtämssä paikalla kun piti kiiruhtaa seuraavaan paikkaan. Turisteja bongattu paikalla. Niin nuorempaa kuin vanhempaa väkeä. John Deere vaimokkeen kera kunnioitti läsnäolollaan bilettä. Lisää hämeenlinnan väkeä, oikeastaan lahtelaistunut taasen. Tervetuloa takaisin lahteen. Yllätyin yhden kaverin paikalle ilmaantumisesta (Lue = Perkele) oli vissiin kaverin kompassi erehtynyt pahemman kerran?

 

Kavereita oli todella runsain mitoin pitkin iltaa paikalla. Paikallisten lisäksi väkeä hyvinkäältä, helsingin seudulta, järvelästä, hämeenlinnasta ja toijalaa unohtamatta.

 

Azar. Psykeä kehiin. En tiedä tuliko itselle psyke överit. Tämä setti jostain syystä ei uponnut samaan tahtiin kuin kaksi aikaisempaa vääntöä. Setissä itsessään ei varmasti ollut vikaa, enemmän oli varmaan tuossa vastaanottimessa eli allekirjoittaneessa.

 

Ei tämä nyt niin erilaista psykeä voinut olla. Laitan tämän kyllä vahvasti omaan piikkiin. Loppusetin aikoihin rupesi kuullostamaan soundi hyvältä. Azar kävi piipahtamassa tanssilattialla pikaiseen settinsä aikana. Viimeinen biisi oli omistettu naisille... Paha veto...

 

Klo 23.30 tanssilattialla oli varmaan eniten porukkaa siihen asti illasta. Ehkä lopussa oli vielä aavistuksen enemmän väkeä tanssimassa.

 

Tuore äiti, niinkuin hän itse kertoi oli pitkästä aikaa bileissä ja siitä revittiin ilo irti. Tanssi pitkiä pätkiä antaumuksella.

 

Axl von Gardan. Psykeä kehiin illan viimeiseen settiin. Tämän setin alkuvaiheet kuullosti illan psyke seteistä eniten normi trancelta. Siis kaukana vielä normi trancesta mutta soundillisesti näin. Ei huono vaihtoehto.

 

Sain yliannostuksen aiheesta konemusiikki on paskaa ja että tällä ei ol mitään tekemistä musiikin kanssa. Onneksi en kuullut yhtään enempää aiheesta. En välttämättä olisi jaksanut kuunnella sitä samaa levyä...

 

Diffas kävi pyörähtämässä mestoilla. Viimeisen setin aikana oli soittajasta itsestään riippumattomia kömmähdyksiä. Mutta tanssikansa palkitsi nämä taputuksin. Soittaja hoiti hommansa kyllä mutta tekniikka oli puhdasta ja virheetöntä suoritusta vastaan. Silti hyvä setti. Tämä setti oli jotenkin eri kuuloista psykeä kuin aikaisemmat soitot illasta.

 

Illan kovin leka. Ehdottomasti, ei epäilystäkään!!! THE PRODIGY – Everybody in the place. Siis pää räjähti kun tunnistin biisin kun se vielä soi toisen biisin alla. Wanhan mieltä tämä kyllä lämmitti enemmän kuin hyvin. Käsi nousi yllättäen aika kevyesti ilmaan, lähes yhtä paha "kohtaus" kuin hämeenlinnassa push up bileissä PRODIGY – Omen biisin kanssa. Kiitos Aki.

 

Erään paikallisen rumpubasso bileen taustavoimia tuli ihan sattumalta yhdelle tähän paikkaan matkalla tiettyyn yökerhoon. Tuli juttusille ja kysyi hyvinkin yllättyneenä että mikäs tämä iloinen yllätys on että pystynkö kertomaan lisää. Minä kerroin bileestä pienen infon. Uskon että kaveria nähdään varmasti tulevaisuudessa mestoilla.

 

Itselle jäi kyllä todella hyvät fiilikset kokonaisuutena illasta. Paikka toimi, oli isomman oloinen paikka kuin itseasiassa on. Musiikki toimi koko illan hetken omaa sisäistä häiriötä lukuunottamatta. Todella paljon tuttuja liikkeellä jopa pidemmästä matkasta. Tämmöinen bile on erittäin tervetullut lahteen. Toivotaan pitkää ikää. Tulen varmasti toisenkin kerran, suosittelen lämpimästi. Siis joka kuukauden toinen lauantai, eikä maksa mitään sisään.

 

  
1 view

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page