top of page

FLOW '10 avajaiskonsertti w/The Chemical Brothers

 

Ensimmäistä kertaa FLOW festareilla. Kyllä tämä avajaiskonsertin pääesiintyjä kiinnosti sen verran paljon että oli tultava paikalle. Voin sanoa että kannatti. Aurinkoinen ja lämmin keli suosi tapahtumaa.

 

Muutaman säädön kautta lopulta alueelle. Yhdelle meidän seurueesta tuli 12 vuoden odotuksen täyttymys. Nähdä chemical brothers livenä! Hän tykkäsi kokemastaan!

 

Vähän klo 20 jälkeen paikalle. LCD soundsystem soitti silloin. Näki heti paikalle saavuttuaan että väkeä oli reilusti paikalla. Syytä olikin, oli illan pääesiintyjä sen verran kova nimi että kelpasi. LCD soundsystem soitteli aika kevyemmän kuuloista settiä vs tulevaan.

 

Oli tämä LCD vähän uusi tuttavuus itselle. Tein vähän taustatyötä. Jenkkiläinen bändi vaikka kaveria luullaan aina ja jatkuvasti britiksi. Bändi ollut kasassa 2002. Bändi on 3 pitkäsoittoa julkaissut ja 12 sinkkua. Ihan hyvää settiä soittivat. Tällekin soundille näkyi olevan oma kannattaja porukka. Meidän seurueessa oli yksi fani. Laulaja heitti hyviä välispiikkejä.

 

Laulaja hetkittäin piti omaa kivaa rumpalin kustannuksella tuomalla lisää kapuloita kehiin hetkellisesti. Otti hetkittäin yleisönsä mukaan taputuksilla. Ehkä tuo soitto loppua kohti parani omaan korvaan. Tunnin verran bändi soitteli ja poistui. Sitten tulikin roudaustauko.

 

Tänään oli hitusen erilaista porukkaa kuin yleensä tapahumissa joissa käyn. Tuttuja näin loppujen lopuksi aika vähän siihen määrään nähden mitä siellä oli ollut tuttuja paikalla jälkeenpäin bongattuna. Mutta oli alue niin reilun kokoinen ja väkeä julmetusti että on ihme että ne muutamat kaverit edes näin.

 

Roudaustauon aikana näin tulevaa settiä kun niitä kokeiltiin. Siinä vaiheessa odotin innolla tulevaa visuaalista tarjontaa. Takaseinä ei ollut yhtä näyttävä tässä vaiheessa kuin eräs keikka marraskuussa viime vuonna.

 

Vihdoin se tapahtui. Pitkän intron jälkeen show alkoi. Ne visuaalit, huh huh. Visuaalit kyllä hyppäsi silmille ja pidin näkemästäni. Galvenize sai luvan aloittaa setin. Kylmät väreet kulki selässä eikä suinkaan että olisi ollut kylmä. Tämä vaan toimii. Äänentoisto potki varsin kivasti että bassot tuntui hetkittäin kropassa hyvin.

 

Semisti ärsytti ihmiset jotka setin alettua tunkevat väkijoukon välistä sinne eturiviin. Toinen mistä en tykännyt oli se että tullaan toisen eteen semmoiseen tilaan johon hädin tuskin mahtuu. Joutuu itse perääntymään. Tämä ei silti pilannut iltaani. Tällä erää aika hyvin pysyi näkökontakti lavalle lähes koko ajan.

 

Laserit kehiin! Siis tämä on jotain sanoin kuvaamatonta kyllä tämä visuaalinen tykitys. Aivan törkeän kaunista!

 

Hey boy, hey girl kuultu. Aika paljon meni biisejä ohi mitä ei tunnistanut. Uusi julkaisu on ollut vasta vajaan viikon käsissä ja semi kovassa kuuntelussa että jälkeenpäin kotona kuunnellessa bongasi jonkusen biisin joita oli kuullut tuolla. Tyylillä että kuulostaa tutulta.

 

Olen ollut chemical brothers fani kyllä henkeen ja vereen. Tuotantoa löytyy levyhyllystä. Ei vaan ole tullut kuunneltua bändin tuotantoa tarpeeksi. Ehkä on aika laittaa levyt tehosoittoon ja korjata tämä lievä aukko sivistyksen saralla.

 

Bändi pelotteli tunnin kohdalla että näinkö se jää tähän? Onneksi se jäi vain pelotteluksi ja setti jatkui. Soittivat kovan 1,5h setin. Ei voi kyllin kiittää tästä järjestävää tahoa joka toi bändin suomeen. Kyllä väkisin kovimipia keikkoja joilla olen ollut. Ehkä tämä paranee muistoissa vielä kovemmaksi ja paremmaksi. Visuaalit oli kyllä jostain toiselta planeetalta.

 

Omalla kohdalla ei ohittanut prodigyn keikkaa 2009. Se pitää edelleen tittleiä itsellään että parasta mitä on vaatteet päällä kokenut. Nyt odotetaan faithlesin keikkaa että mitä se tuo tullessaan. Varmasti on kova sekin.

 

Koko rahan edestä sain hienoja kokemuksia. Taas yksi iso nimi listalle jotka on koettu. Kiitos!

 

 
2 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page