top of page

FLAKE – Aikahyppy menneeseen @ Aleksandria

 

Todellakin place to be tänä vappuna. Teema aikahyppy menneeseen oli saatu toteutettua lainatakseni osuvaa kuvausta, vanhusten puoli. Eli tämä k16 puoli. En kuullut yhtään huonoa biisiä illan aikana. Paria poikkeusta lukuunottamatta. Vaikeuksia päättä millä puolella kuuntelee musaa.

 

Oli kolme paikkaa jossa musiikkia soitettiin. k-16, vanhusten puoli, ei olisi pitänyt soida yhtään 16 vuotta tuoreempaa biisiä. I hate modern trance puoli piti huolen siitä että vanhan trancen diggarit eivät jääneet osattomaksi. Ei pidä unohtaa wcd.org ia vessan nurkilla. Pari semmoista biisiä saattoi lipsahtaa vessa osastolla jotka eivät omaa korvaa mielyttäneet. Muuten ihan osuvaa soitantaa täällä.

 

Toivottavasti ette kyllästy lukemaan niitä kilometrin pituisia biisibongaus listauksia mutta voin luvata että nostalgian janoiselle löytyy varmaan hyviä spottauksia. Tulee varmasti paha mieli arpojille että tulenko paikalle vai en tule? Vinkki ensi kerralle. Tule paikalle ettei tarvi katua.

 

Oli lahdessakin bileet, ei ollenkaan huonot semmoiset mutta lahden bile tuli tietooni vasta tämän flaken jälkeen. Kun näin flaken lineupin ja hahmotin kokonaisuuden niin oli varsin selvää missä sitä viettää vappunsa. Voin sanoa että en kadu lähtöpäätöstäni yhtään sekuntia.

 

Täällä oli todella paljon tuttuja vanhan liiton diggareita että voisikin kutsua tätä bilettä vanhojen pierujen kokoontumisajoiksi. Se oli todella sitä! Lahti onnistui pilaamaan tunnelman ihan totaalisesti. Tuttu palohälytys koettiin täälläkin. Mites telakalla lahdessa? Oliko palohälytystä illassa?

 

Paikalle saavuin siinä klo 21.30, edellisestä käyntikerrasta paikassa on todella monta vuotta. Ulkomuistista heittäisin että viimeksi täällä Finrg bileissä vuosia sitten. Paikat olivat muuttuneet aika paljon. Hetken olin hukassa että mitäs täällä missäkin on. I hate modern trance tarjosi kyllä koko illan ajan tasaisen hyvää trance saundia siitä vanhemmasta päästä. Ei tätä uutta josta en suuressa määrin tykkää joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.

 

Isolla puolella eli i hate modern trance oli mun paikalle tullessa soittamassa Damien. Orkidean ensimmäinen unitymix jäi kuulematta. Ensimmäinen tuttu johon törmasi oli sts terassilla ennen sisäänmenoa. Ezzy oli ensimmäinen sisällä tavattu tuttu.

 

Damien soitosta bongattua biisejä. Hyvää todella vanhaa saundia soi sen ajan mitä paikalle kerkesin kuulemaan. B.B.E. - Deeper love, 3 Drivers on vinyl – Greece 2000, Maria Nayler – Angry skies, Madonna – What it feels like (for a girl) uusio versio. En ole täysin varma missä kohtaa soittaja vaihtui että biisit saattavat olla "väärällä" puolella mutta soineet silti illassa joka varmaan tärkein.

 

Vanhusten puolella ei ollut ketään vielä soittamassa kun paikalle tulin. Todellakin vanhan liiton saundiksi tunnistettavaa soittoa tällä puolella alusta loppuun niinkuin sopi odottaakin. Genrestä toiseen liikuttiin ongelmitta ja tanssiva väki tykkäsi kuulemastaan. Täällä aloittivat Jokke b2b Ender klo 22. Sen verran tuon ison puolen tarjonta istutti pöytään fiilistelemään soittoa että kävin täällä huoneessa hetkittäin ollen pieniä pätkiä kerrallaan. Oletuksena luulin itsekin että viihtyisin täällä enemmän mutta ei se sitten mennyt niin.

 

Biisibongauksia ei sillä hetkellä soineista biiseistä mitä kuulin. Mutta yleisesti ottaen todella vähintään 16 vuotta vanhaa saundia.

 

Pöydässä oli pientä kilpailua siitä että kuka bongaa biisin ekana. Ei hirveän montaa biisiä jäänyt pimentoon. Namusetä liikkeellä, tarjolla tikkaria... Namutätikin kävi pöydässä.

 

Klo 22.30 Isolle puolelle seuraavat soittajat. Actos del b2b Kylian. He jatkoivat hyväksi havaitulla linjalla illan teeman mukaisesti vanempaa trancea. Atlantis Ita – See you in the next life, paikallista aikaa 23.55 tuli yksi illan kovimmista  lekoista isolla puolella jota oli jo odotettu soitettvaksi. Slusnik Luna – Sun ja tietty se ainoa oikea mun korvaan eli originaali. Kylmiä väreitä kulki biisin aikana kropassa. Lisää hyvää biisiä puski. Andy Moor vs. Orkidea – Year zero, Andain – Beautiful things.

 

Hetkittäisistä huudoista jotka tanssilattian suunnalta tuli voisi päätellä että ison puolen soitto on maistunut siellä olijoille. Todellakin kannatti "karata" hesaan bileisiin kun tämmöistä musiikillisia helmiä tarjotaan kansalle. Vanhusten puoli oli kyllä todella aikahyppy menneisyyteen. Todella onnistunut veto!!

 

Kaverilla oli pieniä vaikeuksia päästä paikalle taksilla. Soitti taksin paikalle ja odotti tunnin eikä autoa näkynyt muuta kuin valo päällä olleita vapaita takseja jotka ajoivat ohitse. Soitti keskukseen uudestaan niin sai jonottaa 15 minuuttia että pääsi läpi. Varmasti takseille kiireinen ilta pitkälle aamuun asti että saa kaikki juhlijat kotiin.

 

Tapaus wcdj.org omassa loossissa soitteli todella vaihtelevaa 90-luvun musiikkia. Pahimmasta päästä mitä kuulin oli XL5 – Kaunis peto ja saman paikan parhaat palat olivat rave klassikot joita soiteltiin aina välillä.

 

Biisibongauksia setistä. Bomfunk mc's – freestyler, XL5 – Kaunis peto, Haddaway – What is love?, Daft punk - Put your hands up in the air, 2 Unlimited – Magic friend, 2 Unlimited – Workaholic, Westbam – Mayday anthem, Marusha – Ravechannel, RMB – Redemption, Moby – Feeling so real, Jossain kohtaa psyke saundia. Underworld – Born slippy, Prodigy – firestarter, tämä oli laitteistolle liian kova leka kun tuli tekninen häiriö laitteisiin. Vessassa todella reivattiin hulluna niin kuin oli vähän luvattu.

 

Klo 00.30 isolle puolelle D.N.A. Ei pettänyt kaverin setti. Semmoista nannaa soitteli että kelpasi kuunnella. Jokunen biisibongaus. Opus 3 – It's a fine day, Rank 1 – Airwave, Chicane – Saltwater, Paul van Dyk – For an angel. Todella rautainen setti trance klasskoita oli soitossa.

 

Vanhusten puolen tarjonta huipentui omalta osalta vanhaan breakbeattiin klo 01.00 eteenpäin jota soiteltiin hyvä tovi. Viimeinen setti Dcom soittamana oli kyllä semmoista nannaa korville että moro... Muutaman biisin tunnistin Moby – go, paljon semmoista saundia jonka tunnisti vanhaksi ja osin jopa tunnisti tutuksi biisiksi mutta ei saanut mieleen esittäjää.

 

Jam & Spoon – Stella, tämän biisin tunnisti heti J & S tuotannoksi mutta biisi vähän haetutti mutta lopulta olin varma siitä. Lopussa kuului vähän enemmän vanhaa rave saundia joka lämmitti vanhan mieltä todella paljon. Taas jaksaa arjen harmautta katsella hyvällä fiiliksellä. Hyvä musiikki, parempi mieli. 

 

Klo 02.00 Iso puoli ja viimeinen soittaja kehiin, pHaze. Musiikillisesti samaa nannaa soitettiin tässäkin setissä. Pari biisiä bongattu. Tiesto – Flight 643, Lost tribe – Gamemaster.

 

Tämän setin aikana oli pari komean näköistä könsikästä esitanssijoina, punapukuinen lenkkeilijä oli heistä toinen. En sitten seurannut kuinka kauan he jaksoivat tanssia siinä lavalla.

 

Oli paikalle eksynyt pari vanhempaa ihmistä jotka eivät kuulu kohderyhmään oletuksena. Tai ovat todellisia senior luokan reivaajia ja aloittanut todella myöhäisellä iällä reivaamisen. Mutta ei se väärin ole.

 

Eräs bilettäjä pahoitteli ettei päässyt viikko taaksepäin lahdessa olleisiin nitrodisko bileisiin, samalla teemalla mentiin sielläkin. 90-luvun tarjontaa koko ilta. Aika samanlainen fiilis oli kummassakin bileessä. Porukka nautti täysillä musiikista. Kaverilla oli kyllä varsin hyvä syy olla tulematta paikalle. Ehkä seuraavalla kerralla parempi onni?

 

Tänään oli pari välikohtausta joita en olisi toivonut näkeväni mutta joskus se vaan tapahtuu. Toinen kerta lyhyen ajan sisään joudun havaitsemaan tappelun bileissä. Näihin en ole aikaisemmin näin usein törmännyt. Toivotaan että nämä ovat vaan ohimeneviä yksittäistapauksia.

 

Odotan innolla seuraavaa tapahtumaa mitä keksivät. Vanha musiikkikin riittä allekirjoittaneelle syyksi saapua paikalle.

 

Kello oli aika tasan klo 03 kun väsymys vei voiton. Matka kotiin oli kuitenkin pitkän puoleinen ja kaveri viskattiin samalla himaan kun oli lähes matkan varrella.

 

Onnea MAYDAY tapahtuma saksassa! Tänä vuonna viettivät 20v juhlatapahtumaa.

 

 

 

 

1 view

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page