top of page

Elektaa8i @ Sokos lastauslaituri

 

Oli aika tämän vuoden taideiden yö lahdessa. Niin kuin edellisinä vuosina saimme paikalle kunnon bileet aikaan. Nuoret osasivat käyttäytyä ja pitivät silminnähden hauskaa koko rahan edestä. Saivat myös monipuolisen kattauksen eri konemusiikin tyylisuunnista. Niinkuin on ollut taideiden yössä tapana.

 

Tänne paikalle rakentamaan heti kun edellisen reissun jälkitoimet oli tehty. Paikka on juuri askeettisuutensa ansiosta todella sopiva tämmöisiin tapahtumiin. Tulee mieleen alku aikojen hallibileet vuonna miekka ja kivi.

 

Mikä super viikonloppu oli tampereella ja lahdessa. Tampereella kaksi isoa nimeä soittamassa viikonlopun aikana. Lahdessa lauantaina taiteiden yönä tarjontaa todella paljon. Neljät bileet äkkiä laskettuna. Sanoisin että samana iltana lahden mittapuussa todella paljon.

 

Illassa 10 djtä/live settiä tarjolla kansalle. Jokainen edusti vähän omaa tyylisuuntaansa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 8. kerran. Joka kerta saamme tuvan täyteen tanssivia ihmisiä jotka nauttivat musiikista. Keveimmillään alussa soiteltiin house/tekno vaikutteista matskua ja illan loppua kohden huipentui hard trancen ja hard style setteihin. Illassa kaikkea tältä väliltä.

 

Reaxon, Sai kunnian aloittaa klo 18, Jotain nyky ajan tekno/house vaikutteita setissä. Ei saanut silleen lopullisesti kiinni settiin. Mutta erittäin sopiva aloitus iltaan. Ensimmäinen 24 minuuttia.

 

Klo 18.24 vuoroon Biittimeijeri. Tulihan semmoista pauketta että huh huh. Kunnon dubsteppiä silleen rankemman kautta. Näissä piireissä joku olisi voinut heittää että kirkon poltto junkkaa. Rankkaa saundia. Lopussa hieman kevennettiin saundia. Vinyyliä soiteltiin tässä setissä.

 

Alussa jokavuotinen juttu. Alkuun vähän ujostellaan tulla sisälle tilaan. Käydään ehkä pyörähtämässä äkkiä ja lopulta huomaa että joraa täysillä kädet kohti kattoa. Oikein. Ovat nuoret oppineet läksynsä. Kun tuli aika lopettaa niin kuului tuttu huuto monista ravintola tapahtumista, we want more...

 

Eräs vanhemman puolelinen rouvashenkilö oli ymmärtänyt meidän tapahtuman ihan väärin, hän olisi kovasti halunnut laulaa karaokea mutta meillä ei ollut mahdollisuuksia moiseen suoritukseen.

 

Klo 18.48, Alextom, Oli aika illan trance annoksen. Tässä hyvä setti trancen ystäville.

 

Klo 19.12 JuiceQ, Tekno saundia kehiin vinyyliltä vanhan liiton tyyliin. Yksi biisi kuulosti niin tutulta että oli pakko käydä lunttaamassa levylautaselta biisin nimi. Format 1 – Solid session. Ilmeisesti useampaan kertaan kuullut biisin bileissä kun jäi noin kaivelemaan.

 

Tunti kulunut tapahtuman alusta ja porukkaa mukavasti jo mestoilla. Tämä tapahtuma on oiva tilaisuus nuorille tutustua konemusiikin eri muotoihin. Tilaisuus on ikärajaton ja ilmainen.

 

Tämä tapahtuma vetää puoleensa myös harvemmin bileissä käyvää porukkaa paikalle. Vanhoja partoja... Mutta erityisesti sinä yksi kenen kanssa emme ole hetkeen taasen nähneet, oltiin juttusilla pieni tovi. Soisi sinua näkyvän enemmän samoissa bileissä kuin minäkin, tunnistat varmasti itsesi...

 

Niin ja samaan hengen vetoon soisi JuiceQn käyvän useammin lahdessa katsomassa onko vanhan kotikaupungin paikat vielä entisellään. Propsit myös hänelle joka oli saapunut kepeillä paikalle, osoittaa taistelu henkeä. Oikeaa asennetta!

 

Klo 19.36, Janne O, Hitusen erilaista teknosaundia soitteli kuin JuiceQ. Oli vähän synkempää matskua. Vinyyli soi tässäkin setissä.

 

Klo 20.00 estraadille Violent gigolos. Tarjosivat varmaan heidän musiikillisen taustan tuntien rankempaa teknon mäiskettä vinyyliltä.

 

Klo 20.24, Byproduct live. Omalaatuista saundia soitteli han johon ilmeisesti tanssiva kansa ei tuntunut olevan tyytyväinen. Ainakaan huudoista päätellen. Minulle maistui. Tämän setin aikana rupesi paikka näyttämään semmoiselta kuin on tottunut sen olevan illan aikana. Tupa täysi, kaikki halukkaat eivät mahtuneen edes sisälle.

 

Klo 20.48, ZoneX, Psyke trancea tässä kohtaa. Varsin maistuvaa settiä oli tämäkin.

 

Klo 21.12, DJ Raver, allekirjoittanut vuoroon suuren salaisuuteni kanssa. En kertonut kenellekään mitä aion soittaa. Sen verran raotin salaisuuden verhoa että setti olisi yhden artistin/bändin spesiaali.

 

Sen nyt tutut tiesivät että se on 90-luvulta kun tapana on soittaa ainoastaan 90-luvun musiikkia. RMB oli jutun nimi. Legendaarinen saksalainen kaksikko. Kovassa arvostuksessa ovat nämä tuotokset. Biisi lista löytyy tuttuun tyyliin blogin lopusta.

 

Oli hienoa katsoa sitä ihmismassaa joka tanssi nuoruuden innolla todella vanhaa musiikkia. Mutta se on pääasia että tanssilattialla on kaikki kunnossa. Osasivat ottaa ilon irti musiikista. Lähes poikkeuksetta nuoret siis selvinpäin nauttivat musiikista.

 

Joka ei välttämättä onnistu täysi-ikäiseltä bile toverilta. Joillakin tuntuu olevan pakko mielle että pitää olla hitusen humalassa ennenkuin uskaltaa tanssimaan. Sitä ongelmaa ei ollut tänä iltana.

 

Klo 21.36 aika viimeisen setin. Djane J7 ja hardstylen ihmeellinen maailma. Otettiin taaskin viimeisetkin mehut nuorista pois. Jaksoivat tanssia hamaan loppuun asti. Ja huutelivat kovasti lisää kun viimeinen biisi loppui.

 

Järjestävä taho etana ja lahti ug collective haluaa kiittää sokos tavaratalo lahtea tilan saamisesta illaksi käyttöömme. Jokaista teitä paikalla ollutta ja ehkä hitusen tanssineita yksilöitä. Teimme näistä erittäin ikimuistoiset bileet itselle ainakin. Nämä tuntuu paranevan vuosi vuodelta.

 

Ensimmäistä kertaa kertaa kautta elektaa8isin historian mitä tiedän, ei ole koskaan pyydetty nimikirjoituksia. Tänä iltana tuokin tapahtui. Illan viimeisen setin soittajan kunniaksi jäi nimmareiden kirjoittaminen.

 

Minun makuun strobo oli hetkittäin turhan paljon päällä. Hetkittäin ehkä enemmän käytössä kuin pois käytöstä. Olosuhteiden takia strobo jouduttiin laittamaan turhan huonoon paikkaan. Savua oli hetkittäin sen verran ettei eteensä nähnyt ja vaikka takana oli ovi kiinni niin siellä oli todella sankka savuverho. Että jos ensi vuonna vähän hillitymmin savun ja strobon kanssa, joohan? Nämä on oikeastaan ainoa "huono" asia mitä illasta keksin.

 

Saatiin paikat kuntoon ja olisi ollut aika valita jatkopaikka minne mennä. Kolme vaihtoehtoa oli. Mutta flunssainen olotila esti kovimman innostuksen lähteä jatkoille. Ehkä ensi vuonna jatkoille paremmalla onnella. Autolle kun kävelin, matkalla oli yksi bilemesta, siinä kohtaa kuului huutoa sieltä ovelta että tiesi että minut on tunnistettu.  

 

Rupesin miettimään mistä löytyisi paikka pitää nuorille suunnattuja tapahtumia johon saisimme nuoret tulemaan paikalle. Tällä tarkoitan että paikka olisi tarpeeksi vetovoimainen nykynuorten silmissä. Sammonkadun tiloihin nuorisoa ei yrityksistä huolimatta ole saatu. Luulen että nuorissa on tämän musiikin diggareita varmasti mutta miten löytäisimme heitä kiinnostavan tilan jossa järjestää tapahtumia?

 

Itse soitin täällä tänä iltana parhaan keikkani ikinä. Oli hienoa nähdä se ihmismassa joka hyppi, tanssi, taputti, nähdä ihmisten nauttivan musiikista aidosti. Nuoreen porukkaan upposi täysillä 90-luvulla tehty musiikki ihan täysiä.

 

Lahti pilaa tunnelman

 

Rave forever – since 1994

 

Lisää kuvia tapahtumasta

 

Tähän tulee klubitus.org saitin kuvalinkki lähipäivinä

 

Tähän tulee kehto.fi saitin kuvalinkki lähipäivinä

 

Biisi lista setistäni

 

Intro

RMB – Universe of love

RMB – Love is an ocean

RMB – Experience (Follow me)

RMB – Redemption

 

Käykää ihmeessä nuorempi väki tutustumassa tuottamaani nettisisältöön että on joku polte vielä silloin tähän kun tulee ikää ravintolaan pääsyyn ja tietty bileisiin. 

 

Näiden linkkien taakse päivittyy blogeja ja kuvia kun jossain päin suomea liikun bileiden merkeissä. Saa vähän tuntumaa mitä tämä ravintola bileet tulee olemaan. Kuvin ja sanoin. Että teillä olisi kipinää odottaa siihen maagiseen 18v päivään kun lain puolesta saatte ravintolaan mennä, tietenkin erikois iltoihin, mielellään konemusiikki pitoisiin.


Eikä sitä tarvitse lahteen jäädä, bilematkailu avartaa ja saa tuttuja ympäri suomea. Kokemusta aiheesta on. Tampere, kouvola, helsinki, hämeenlinna... Lähialueen paikkoja jossa liikkuu kepeästi.

 

  

  1 view

Comentarios


bottom of page