top of page

ELEK7AASI @ Sokos lastauslaituri

 

On aika taiteiden yön, osana sitä jälleen etana järjestää toimintaa lastauslaiturille. Jokavuotinen elämysmatka musiikin maailmaan. Väkeä oli tänäkin vuonna kiitettävästi paikalla.

 

Ihan ensimmäisenä suuret kiitokset sokos lahti tilan saamisesta käyttöömme taiteiden yönä. Tämä tapahtuma on tärkeä lahtelaisille nuorille. Tapahtumassa on aina laaja kattaus elektronisen musiikin eri tyyli suuntia. Periaatteella jokaiselle jotain. Ehkä jotain uutta ja innostavaa?

 

Tämä paikka on niin spesiaali ja erikoinen. On kunnia että saamme kerran vuodessa olla täällä. Kannattaa tulla kauempaakin.

 

Ovet auki klo 18. Musiikkii soimaan. Janne O sai kunnian aloittaa illan tarjonnan. Tyylikästä teknoa kehiin. Näillä eväillä mentiin ensimmäinen 30 minuuttia. Soitossa vain ja ainoastaan vinyyliä!

 

Porukkaa oli kerääntynyt jo ennen aloitusta odottamaan tapahtumaa. Tapahtuma tuntui kiinnostavan heti alusta. Yhdessä vaiheessa kaksi nuorta kaverusta empi että saako tuonne mennä niin totesin siihen kun olin siinä ulkona että rohkeasti vaan sisään, ei maksa mitään. Menivät sisälle, aika näyttää jäivätkö koukkuun musiikkiin?

 

Klo 18.30 Joonas M. Siirryimme trancen maailmaan. Vähän vanhempaa biisiä tarjolle. Maistui kyllä. Tämäkin setti soitettiin puhtaasti vinyyliltä.

 

Ihmiset pysähtyivät kohdalle hetkeksi ihmettelemään. Vanhemmat ihmiset eivät ilmeistä päätellen olleet kovin tyytyväisiä näkemäänsä. Eivät varmaan nähneet hymyssä suin tanssivia nuoria siellä paikalla. Vaan jotain negatiivista. Tämmöiseen olen törmännyt usein.

 

Bongasin järkyttävän näyn. APUA! Satiaistanssi on nyt sitten levinnyt lahteen...

 

Klo 19.00 Ajj, tampereen poikia ollut jo tovin. Elektro oli homman nimi. Vahvasti vinyylillä mennään tämkin setti.

 

Klo 19.20 Byproduct, erikoista saundia hänen tapaansa. Ei oikein osaa kuvata tarpeeksi osuvasti ettei menisi kovin metsään.

 

Klo 19.40 Samppo P b2b Niklas N. Hard teknon maailmaan mentiin tässä. Aika rankkaa settiä kyllä. Pari biisiä tunnistettu. Sperminator – No woman allowed. Viimeisenä biisinä tuli RMB – Spring (Live at mayday 97) Hyvä pohjustus omaa settiä ajatellen.

 

Klo 20.00 DJ Raver, oli aika käydä syvällä 90-luvun saundimaailmassa. Sitä aikaa kun musiikki oli sitä parasta mahdollista mitä mun korva vastaanottaa. Tällä kertaa spesiaalimpi setti. Koko setti koostui Mayday porukan tuotannosta. Toinen biisi ei lähtenyt toivotulla tavalla liikkelle mutta saatiin levy lopulta pyörimään. Biisi lista löytyy tekstin lopusta.

 

Ensimmäistä kertaa koin pientä jännitystä ennen soiton alkua. Se oli mulle uusi tunne. Tervettähän tuo on vaan. Toinen outo juttu myös, Yhden biisin aikana kulki kylmä väre tuolla selässä. Tätäkään en ole koskaan näin vahvasti tuntenut.

 

Yllätyin kuinka paljon oli porukkaa tanssimassa settini aikana. Jopa nuorempaa väkeä. Oli kyllä hieno fiilis soitella noinkin aktiiviselle yleisölle. Jouduin laittamaan yhden extrabiisin kehiin mutta eipä tuo nyt kokonaisuutta pilannut. Sain osakseni setistä kehujakin. Kiitos, pieni kehu lämmittää aina. Arvostan sitä aavistuksen enemmän kun kuulin sen heidän suustaan. Että kiitosta vaan asianomaisille. Tiedätte varmaan keitä olette.

 

Klo 20.20 ZoneX, Pyrähdys psyken maailmaan. Tässä oli soittajan fiilis niin korkealla että antoi sen näkyä dekkien takana. Kiinnitti oikein huomiota.

 

Klo 20.40 Ride Control, drum'n'bass setti. Pitkästä aikaa ride control originaalissa kokoonpanossaan soittamassa. Tällä kertaa oli MC messissä. Messevää saundia heiltä. Poikkeukselliseti tämä setti pyöritettiin cd kiekoilta. Yleensä suosivat vahvasti vinyyliä.

 

Klo 21.00 Inch, trancea loppu iltaan. Helsingin lupaus DJ maailmalle. Pirun kovan setin heitti hän, niin osui hyvin omaan makuun toi setti että ei paremmasta väliä. Tämä DJ oli kanssa hyvinkin liikkuvaa sorttia dekkien takana. Pursui ylimääräistä energiaa... Soittofiilis oli kohdallaan. Melodista trancea.

 

Kyllä lahtelaiset osaa kiittää soittajaa. Kuse tuubaasi kuului tanssilattialta kun Inch lopetteli.

 

Tanssiva kansa oli liekeissä. Täällähän on bileet! Polkupyöräpoliisikin ajeli kerran ohi ja ihmetteli menoa.

 

Tanssivan massan seasta bongasi monta hymyilevää kasvoa, tälle on varmasti tilaus. Vuodesta toiseen paikka on täynnä ihmisiä. Tätä on ilo järjestää.

 

Klo 21.30 Jinkso, Hard trance/freeform, sitten viimeisenä pistetään viimeisetkin mehut irti kropasta kunnon paukkeella. Kaveri oli tupla keikalla lahdessa. Tämäkin DJ oli liekeissä ja liikkui yhtä vahvasti ja pitkään kuin duracell pupu. Setti aloitettiin stereotestillä, pitäähän laitteet testata että ovat kunnossa. Vinyyli sai kaverin käsissä kyytiä.

 

Tämän setin aikana siihen dj pöydän viereen ilmestyi kuin tyhjästä epävirallisia "esitanssijoita". Hetken kesti sekin ilo ja harvalukuinen väki poistui lavalta.

 

Vääjäämättä tämäkin oli tulossa, illan viimeinen setti. Niinkuin lähes aina kun soitto loppuu niin tulee huuto "We want more" Tälläkin kertaa se oli turhaa. Aikaraja on asetettu ja siitä pidetään kiinni että olisi vielä mahdollisuuksia tulevaisuudessakin tulla samaan mestaan vuoden päästä uudelleen.

 

Koitti aika paikan purkamisen. Tolla porukalla siinä ei kauaa nokka tuhissut. Semmoinen 30 min ja kaikki poissa. Pääsee lastauslaituri omaan käyttönsä taas maanantaina.

 

Vuoden päästä uudestaan jos suodaan. Kiitos kaikille osallistuneille. Bilettäjille, soittajille, erityisesti jinkso ja inch, järjestäneelle taholle. Teette todella tärkeää työtä. Niin ja vielä kerran kiitos sokos lahti että saimme toteuttaa tänäkin vuonna tämän tapahtuman.

 

Oman settini biisilista:

Intro

Members of mayday – Forward ever

Members of mayday – We are different (Raving society mix)

Members of mayday – Enter the arena

Members of mayday – Judgement day

  

 

1 view

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page