top of page

COLORS 10v @ Freda 51

 

Illasta jäi ristiriitaisia fiiliksiä. Odotin illan pääesiintyjältä enemmän mitä nyt koin. Järjestelyt toimi ihan ok, juomat sika hintaisia ja ihan järjetön tungos. Jonkunasteinen pettymys on päälimmäisenä.

 

Pikkuisen ennen klo 23 saavuttiin paikalle aika levottoman pitkään jonoon. Siinä rupesi jo miettimään että kauankohan tässä menee että pääsee sisään. Mutta tästä oli mainittu että tulkaa ajoissa. Jono kulki kuitenkin rivakasti sisälle, jopa yllättävän hyvin. Ensimmäistä kertaa Freda 51 nimen aikana paikalla.

 

Kunnarin soittelun aikana sisään. Setistä jäi mieleen että ihan hyvää soundia ilman semmoista tajunnan räjäyttäjää edettiin omalla kohdalla. Tämän setin aikana oli jo selvää että ahdasta tulee. Lifter soi setissä.

 

Oli tuo jo arvattavissa että paikka on tupaten täynnä tungokseen asti täynnä väkeä tänä iltana. Turistien määräkään ei oikeastaan yllättänyt koska sen arvasti että illan päästara vetää väkeä varmasti paikalle. Loppuunmyyty ennakkoon käsitykseni mukaan. Kuumuus ja kosteus oli ajoittain ihan käsin kosketeltavissa.

 

Kuvia ei ole tällä kertaa bileestä omalta osalta kun ei saanut kunnolliselle kameralle lupaa, pokkarilla olisi saanut kuvata. Muistan vieläkin tuoreesti keväällä turun reissun jossa pokkari oli sallittu ja sillä se kuvaamisen tuska oli tuoreesti mielessä. Eli jätin kameran suosiolla kotiin.

 

Peilipallo oli kivan kokoinen, sopivan jättimäinen. Paulilta odotin setissään sekoitusta uutta soundia ja joitakin omia klassikoita vuosien varrelta. Illan parasta hetkeä myös eli for an angel orginaali. Paulin setti oli kuitenkin jotenkin pettymys odotusarvoihin nähden.

 

Djn takana oli taas massiivisen kokoista screeni jossa pyöri kivaa visuaalia sen mitä muistan nähneeni. Unohtamatta sivussa olleita screenejä.

 

Hiki virtasi paikallaan ollessakin jo ennen Paulin settiä ja pelon sekaisin tuntein odotin mitä se tulisi olemaan kun herra tulee soittamaan. Mutta vaikka loppuvaiheessa oli jo jonkin asteinen pieni jano niin en sortunut ostamaan 4 euron vettä. Muistelin että tämän paikan hinnat ovat aika korkeat.

 

Mietiskelin että miten ripeä narikka on kun tämä massa vyöryy pihalle bileen jälkeen. Väkisinhän se kestää hetken kun tuommoinen massa lähtee pihalle. Mielestäni siinä klo 03 jälkeen rupesi porukkaa valumaan yläkerrasta pois tai sitten vaan näytti siltä että olisi ollut enemmän tilaa siellä takana kuin aikaisemmin. Ehkä porukka halusi välttää pahimman narikka ryysiksen.

 

Paulin aika. Setti alkoi lupaavasti. For an angel pärähti soimaan, sitten pettymys oli suuri, ei ollut vanha klassikko versio. Vaan uusi versio biisistä. Turistitkin varmaan tunnisti biisin kun oli sen verran tuore versio biisistä.

 

Herra oli viimeksi suomessa 2003 että on siitä aikaa vierähtänyt jo jokusen vuotta. Nimi vielä vetää väkeä paikalle. Näytti Pauli olleen fiiliksissä soittaessaan mitä välillä herran työskenteyä näki hyvin kaukaa. Paidaton poika bongattu. Paulille siitä propsit että setin jälkeen oli jäänyt paikalle nimmarin pyytäjiä varten.

 

Ensimmäinen puol tuntia oli kyllä niin perussettiä ettei säväyttänyt ollenkaan. Ekan tunnin jälkeen oli soitto jo enemmän omaan makuun sopivaa mutta ei loistanut vieläkään. Etäisesti tuttu biisi siinä noin tunnin kohdalla, nimeä ei saanut puserrettua ulos. Tanssiva kansa oli ihan fiiliksissä mikä ei ole sinänsä huono merkki ollenkaan. Kädet kohti kattoa hetkittäin. Oma biisi home soi. Olisiko Paulin setin aikana porukka lähtenyt pois jo vai mennyt vain viilentelemään itseään sillä ylhäällä oli törkeän kuuma. Tämäkin oli odotettavissa. BT – Flaming june, mutta tämäkin taisi olla uudelleen lämmitetty versio... Kyllä se originaali on semmoinen klassikko omalla kohdalla että kovasti saa yrittää että paremman version saa tehtyä.

 

Propsit siitä että paikkaan pääsee pyörätuolillakin. Mies pyörätuolilla oli paikalla ja nautti silminnähden musiikista. Hienoa että tämä on mahdollista. Tuli jämähdettyä samaan paikkaan lähes koko illan ajaksi. Kaksi tuntia takana, ei mitään järisyttävää setissä tapahtunut, muutama hyvä biisi tullut jossa luuli että tästäkö se parempi aika koittaisi enemmän omaan makuun sopivaa soundia mutta ei. Nothing but you versio. Fatboy slim – Star69 uusio versio. Zombie nation – kerncraft 400. We are alive. Etäisesti roos – instant moment biisiä olin kuulevinani, hämärä versio ko biisistä. Kolmen jälkeen oli havaittivissa että porukka lähti pois mestoilta. Viimein viimeisten biisien joukossa tuli koko illan odotettu biisi. Originaali versio for an angel. Kiitos siitä Pauli. Ilo jäi hyvin lyhyeksi kun päälle tungettiin jo toista biisiä eikä saanut fiilistellä illan odotetuinta biisiä loppuun asti. Damn!!

 

Meidän kiksu keisari ei päässyt kuin ihan loppu metreillä vähän tanssimaan ja kaverin fiilis oli sen mukainen paluumatkalla. Eräs tunnettu dj heitti kyllä illan pudottavimman kommentin Paulin setin aikana mutta hän ehkä palaa aiheeseen elämänkerta kirjan sivuillaan.

 

Jotenkin tämän illan kokemukset paikasta isomman tapahtuman merkeissä sai miettimään että lähteekö itse toista kertaa tuohon tungokseen enää. Jotenkin semmoinen pettymys jäi itselle Paulin setistä ja paikasta.

 

Tämä oli täysin yksi yhteen niistä fiiliksistä joita jäi illasta. Yksittäisen bilettäjän fiilikset.

 

Kuvia ei ole tarjolla rajoitetun kuvauspolitiikan takia. En pokkarilla ruvennut säätämään tällä kertaa, sen verran tuoreessa muistissa on edellinen ja ainoa pokkarilla kuvaamis kerta ja jätin kameran kotiin ihan suosiolla.

 1 view

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page