top of page

VOEMA – THE ISLAND

 

Pitkän ja vaiherikkaan matkan jälkeen saavuttiin noutopisteelle. Tämä oli järjestyksessään 5. ulkoilmabile jossa tänä kesänä olen ollut. Tämä bile toimi. Musiikki oli pääosin enemmän kuin kohdallaan koko ajan mitä olimme paikalla. Kiitos voema mukavasta elämyksestä saaressa.

 

Saatiin hyvät ohjeistukset lopullisen paikan löytämiseen. Meitä oli sen verran lukumäärällisesti ja sitten tietty ne pakolliset tavarat mitä piti saada paikalle. Kahdessa osassa siirrettiin tavarat ja meidät mantereelta saarelle.

 

Ensi huomio oli kun saarelle pääsi että onhan pienen oloinen paikka. Mutta se ei haitannut menoa lainkaan, lahti porukka löysi oman nurkkauksen johon perusti residenssin. Joka ehkä huomattiin. Kiitos pyykkinarun lainasta...

 

Etäisellä tavalla miljöö toi mieleen bermudan suorituspaikan tosin monta kertaa pienemmässä koossa. Paikalle kun saavuttiin niin siellä soi chill soundi. Kun löydettiin itsellemme telttapaikat niin alkoi hilliton hikoilu residenssin kasaamisen merkeissä. Hikihän siinä virtasi kun kuuma oli. Kuten on sanottu, lahti pilaa tunnelman, niin teltan kasauksen aikana tuli pieni vesikuuro. Lahti toi sateen perässään.

 

Tänä aikana oli alkanut jo virallisen bileen ensimmäinen soittaja soittamaan. Tesno, Progella alkoi shöw... Ihan kivan letkeetä soundia jonka aikana oli hyvä suorittaa residenssin loppusilaus. Nyt olin valmis kuvauskalustoni kanssa toimeen.

 

Spas, Trancea, hyvä jatkumo edelliseen settiin. Tässä kohtaa tämäkin varmaan mennyt enemmän omalla kohdalla taustamusiikkina kun on morjestanut siinä tuttuja keitä ei ole hetkeen nähnyt. Ei kerinnyt keskittymään musiikkiin täysillä.

 

Pienen sadekuuron jälkeen pilvet poistuivat alueelta ja aurinko rupesi paistamaan taivaan täydeltä. Saarelle saapui väkeä ripotellen. Puitteet oli kyllä niin kohdallaan ettei parempaa olisi voinut toivoa. No ehkä lisää lääniä mutta näillä mentiin.Vessa oli aivan mainio.

 

Mikä voi olla hienompi tapa viettää lauantaita kuin grillata makkaraa auringonpaisteessa hyvän musiikin soidessa hyvässä seurassa. En keksi äkkiä. Sain syötyä vähän ja taas jaksoi heilua. Musiikkia tällä saarella et päässyt millään karkuun vaikka miten olisi halunnut. Niin listaa pitää jatkaa että uimaan pääsi halutessaan, sauna taisi olla lämmin koko ajan. Kyllä kannatti vähän kauempaakin lähteä.

 

Tavallisesta poiketen porukka joka intoutui lopulta tanssimaankin niin ei tanssinut kasvot djtä kohti niinkuin yleensä normi olosuhteissa tehtiin. Oli PA kaapit tuotu saunarakennuksen kuistilla olleen kaiteen päälle ja tietty kiinnitetty siihen malliin että on ja pysyy tapahtuman ajan paikallaan. Niin, tämä nyt ei ole mitään outoa mutta soittaja oli arviolta raakasti 50m päässä olevan rakennuksen sisällä soittamassa. Ihan hyvä ratkaisu sateen yllättäessä. Oli muuten kerrankin reilun tilava soittopiste.

 

Pekka F, oldskool technoa. Sitähän tuli Niin hillittömiä klassikoita että kyllä vanhan reivaajan mieltä lämmitti. Popcorn, kraftwerk – The robots, Parhaat oli jätetty loppusettiin. Illan leka titteli menee KCD – Simo goes boing, vinyyliltä pyöritetty versio. Melkoinen harvinaisuus pyörähti myös lautasella. Sielun veljet – Säkenöivä voima remix, vinyyliltä tämäkin. Illan kovin setti kokonaisuutena. Vanhan liiton soundia. Bongasin myös paikalla kaksi vanhan liiton tatuointia, dune logo oli kahteen eri kroppaan hakattu. Propsit siitä pojat...

 

Yksi sorsa oli tullut ihan maihin asti reivaamaan en kerennyt saamaan kuvaa kaverista ennenkuin se painui puskaan piiloon. Laiturin lähellä oli vedessä kaksi sorsaa fiilistelemässä soundia, jäivät ihan selkeesti kärkkymään siihen, ihan selviä addikteja... Heiltä ei tietääkseni peritty pääsymaksua...

 

JPA Mukavaa trance soundia. Nämä muutamat trance setit mitä tarjoiltiin tuli kyllä kovasti toisena kilpailtaessa illan kovimmasta setista. Tuli ajatus mieleen joka ei toteutunut että teki mieli käydä nurmikolle seläleen aurnkoon, sulkea silmät ja fiilistellä musiikkia hetken. Ei vaan taipunut... Ehkä ensi kerralla?

 

Make, Klassikko trancea luki soittolistassa, sitä kyllä. Paul van Dyk – For an angel, Binary finary – 1998... Monta todella tutun kuuloista kovaa biisiä päälle vielä joita en kyennyt nimeämään.

 


Klo 23 lauteille Le Petit T€pi, hardi soundi jatkui tämänkin setin merkeissä. Tästäkään setistä en hirveitä muista. Muuta kuin että nopeaa soundia.

 

Klo 00 lauteilla kiipesi Keksi, rumpubassoa tarjoiltiin kansalle. Ekaa kertaa bongasin Pryzin – Pjianoo biisistä tehdyn rumpubasso version. Omalla kohdalla toimi hyvin. Myös tuttu ja hyväksi havaittu Daft Funk – Harder better faster stronger d'n'b versio. Muutenkin kivaa kuulla rumpubassoa.

 

Zutsuu, musiikillisesti menee ohi sektoriin liian nopeana. Ei vaan pysty venymään. Liian kovaa omalle korvalle. Tämän setin aikana taisimme siirtyä mantereelle kuuntelemaan musiikkia. Kuului paikkaan josta meidät haettiin aiemmin päivällä niin vallan hyvin. Kuunneltiin hetki Voema collectiven soundiakin odotellessa meidän porukan loppuosaa mantereelle.

 

Vähän klo 23 jälkeen oli aika tulishown. Oli kyllä vaikuttava show! Tuli on semmoinen elementti että sitä kiehtoo katsella osaavissa käsissä.

 

Järjestelyt olivat huippuluokkaa kuten aina Voeman bileissä on tapana ollut. Juttelin useampaan otteeseen järjestävän porukan edustajien kanssa niin kuulin että tänä vuonna oli panostettu paljon bileeseen. Toivotaan että kaikki natsaa sen verran hyvin paikalleen että ensi vuonna näemme jälleen Voema – The island bileet. Kiitoksia juttu tuokioista uusille ja vanhoille tuttavuuksille.

 

Ihan loppuhetkistä paikalla ollessa tanssimassa oli kyllä aika erikoista porukkaa. Ensin bongattiin paidaton poika. Näitähän näkee useinkin. Mutta joku laittoi vielä vähän paremmaksi, kaveri tanssi pelkät kalsarit jalassa. Ei siinä mitään, kukin tyylillään...

 

Voin kyllä suositella täysillä näitä. Jos haluat hyvin järjestettyyn saaressa tapahtuvaan bileeseen jota tehdään todella isolla sydämmellä. Pariin kertaan olen ollut Voeman bileissä ja sieltä huokuu kyllä tekemisen meininki. Jatkakaa hyvää tietä. Tästä kohtaa lähtee kuopion suuntaan iso käsi. Ainoa mitä ehkä voisi parantaa tuleviin vuosiin niin jos saa jostain toisen veneen ilta myöhään sijoittuvaan poistumiseen. Se tapahtuisi ripeämmin ja ilman pieniä välikohtauksia. Muuten täyden kympin bileet...

 


1 view

Comments


bottom of page