top of page

TIMELINE @ Ilokivi Jyväskylä

 

Tämä bile oli ihan selvä tapaus että tänne on päästävä. Oli kerrassaan niin mehukas lineup että ei voinut kuin todeta että tänne... Tiedossa on semmoista herkkua jota ei ihan joka bileessä kuule. Ilta ei ollut pettymys. Viikon odotetuin tapahtuma...

 

Tämän bileen lineup on varmaan suhteellisen tarkkaan mietitty, Silmälläpitäen kymmenen vuoden takaisia bileitä joissa aika moni nyt soittavista djstä oli lähes ekaa kertaa soittokeikalla. Ulkoilma bileet vielä. Ne lämmittää mieltä. Useampi heistä rupesi ajan kuluessa promoottoriksi. Monia legendaarisia bileitä heidän kauttansa on toteutettu.

 

Ideana oli myös kerätä wanhat parrat soittamaan uudemalle sukupolvelle rakastamaansa musiikkia jota soittivat 10 vuotta taaksepäin. Tarkoitus oli näyttää että sitä on osattu ennenkin ja osataan vieläkin. Tarkoituksena myös soittaa viime aikoina vähemmän soitossa marginaalista musiikkia. Toivotaan että saimme uusia vanhamman musiikin diggareita. Itse tykkäsin illan tarjonnosta muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Kokonaisuutena täydellinen ilta.

 

Saapuminen jyväskylään. Etkoilua hotelilla ennen bilettä. Edellisen illan bileen teksti saatiin etkojen aikana valmiiksi. Kiirettä pitää. Huomenna vielä yhdet bileet ja sitten on paketoitu tämä bileviikko. Odotan todella innolla illan soundi tarjontaa.

 

Maakunta matkailua part 2. Jyväskylä oli nyt luovan tauon jälkeen vuorossa. Vuorossa timeline. Idea oli loistava ja bileet sen mukana. Erittäin kovat bileet. Vaihtoehtoista musiikkia. Tämmöistä lisää. Tykkäsin isosti.

 

Paikalle aika pian ovien auettua. Alakerrassa oli kyllä jotain ihmeellistä soundia, ei maistunut. Suunta siis kohti yläkertaa. Yläkerrassa aloitti stak etop, aika hämärää soundia soitteli kyllä. Dark electronic oli homman nimi. Alhaalta alkupuolelle ajoittuva biisibongaus, fatboy slim – Rockafel skank?

 

Portaat tuli illan aikana varsin tutuksi. Hetkittäin ylhäällä oli savua yli tarpeen kun siellä ei nähnyt eteensä hädin tuskin metrin verran. Siinä oli kiva portaissa kulkea kun näkyvyys on nolla. Yläkerrassa eka setti vietiin läpi ilman valoja. Ihan kiva efekti. Pimeä huone, musiikkia varsin mukavalla volumella ja savua niin paljon että hädin tuskin pystyy hengittämään. Musiikki olisi maistunut pidempäänkin mutta oli pakko poistua alas odottamaan savun hälvettyä.

 

Ylhäällä nitro jatkoi siitä mihin stak jäi. Hyvää settiä oli tämä toinenkin. Diggasin tästä. Scträtsiä. Alku mentiin technon tahtiin ja loppu setistä päästiin nauttimaan breakbeat soundista. Synkkää soundia tarjolla. Lopussa hyvää kikkailua... Valot toimintaan setin loppuhetkillä.

 

Tämä oli kova setti. Yläkertaan meni kaksi ensimmäistä “erää” ei niin vakavamielisessä kilpailussa yläkerta vs. alakerta.

 

Klo 22.15 tuli semmoinen fiilis että tänään tulee palon kuvia ja bileetkään ei voinut enää epäonnistua tässä vaiheessa. Tuo aavistus oli kyllä oikea.

 

Alhaalla deep housea, alhaalla otettiin alku näemmä rauhallisemmin.

 

Tällä kertaa normaali bilepaita oli vaihtunut Healiumin kiertuepaitaan jonka sain kesällä enonsaaressa. Järjestävä taho oli aavistanut aikeeni eikä tuo paidan vaihtuminen yllättänyt ketään. Tänä iltana oli sentään useampi tuttu levynpyörittäjä ja muutenkin kotoisempi olo kuin edellisenä iltana. Enemmän tuttuja paikalla.

 

Klo 22.30 tienoilla ylhäällä oli muodostunut bileet, porukkaa oli kerääntynyt tanssimaankin isommissa määrin.

 

Ylhäällä Riotbot, Kivan kuuloinen soundi jatkui edelleen.

 

Alakerrassa samaan aikaan aloittanut Thomas rauhalliseempaan tahtiin. Josta kehkeytyi kyllä varsinainen klassikko kimara. Hymyssä suin fiilisteltiin tätä. Thomaksen eleistä päätellen kaveri nautti silminnähden soittamisestaan. Vinyyli pyöri tämänkin setin aikana. Biisi selektio oli noin 92-00 väliseltä ajalta. Siihen aikaväliin mahtuu kyllä monta monituista hyvää lekaa trancen saralla. Nostalgiaa! Lost tribe - Gamemaster kuultu. Vinyyli rätinää... Love it...

 

Alakerrassa ei soinut kuin vinyyli ja yksi live setti joka menee touhon analogiseen puoleen. Niin taisi olla että vain 2 settiä 14 soitettiin muulla kuin vanhan liiton laitteilla. Toinen oli Thomaksen yläkerran setti ja viimeinen soittaja samalla paikalla soitteli läppärillä.

 

Oli tässä illassa yksi pahemman luokan iso ongelma. Vakava semmoinen, muutamaa harvalukuista poikkeusta lukuunottamatta menit ylös tai alas tai yritit vessaan karkuun niin et päässyt hyvää soundia karkuun yhtään mihinkään. Sitä piti vaan kärsiä. Tuskaa tämä oli. Positiivista semmoista.

 

Alakerta oli kaiketi ilokiven omilla valoilla suoritettu, ihan riittävästi omaan makuun valoa siihen tilaan.

 

Paikan edullisuus tänään täällä ja eilen lappeenrannassa yllätti iloisesti. Henkilökunta oli ilokivessä mukavaa.

 

T. Kesäniemi?? Erilaista trancea alkuun. Loppuvaiheissa settiä ote parantui ja siirryttiin vokaali trancen maailmaan. Ihan kivan kuuloista erilaista soundia tämä... Yksi illan kovimmista lekoista tämän herran toimesta. Prodigy – Omen, joku oudon kuuloinen versio siitä. Tämä biisi vaan roimii omalla kohdalla.

 

Ylhäällä jälleen thomas ja techno vuorossa. Kaveri oli kyllä täysin fiiliksissä tätäkin settiä soitellessa. Tunnistin yhdestä biisistä vokalistin äänen. Piti ihan varmistaa soittajalta oliko se tosiaan underworld biisi? Kyllä se oli, korva on kehittynyt tunnistamaan tuon herran äänen.

 

Toinen mikä bongataan aika herkästi on hardfloor soundi... Tämän setin lopetus raita oli kyllä kova leka. Toinen illan kovista... Mory Kante – Yeke yeke (Hardfloor remix) Nyt jopa tunnistettiin biisin versio, sen verran tullut itse soitetltua samaa biisiä että tunnistaa biisin kyllä.

 

Alhaalla Stak Etop, kaveri oli kysellyt kolmen dekin soittomahdollisuutta mutta oliko niin että tämä mahdollisuus kariutui tekniseen vikaan?

 

Disco setti meni itseltä täysin ohisektoriin niinkuin alussa ajattelinkin käyvän. Disco menee ohisektoriin täysin. Vilkkuvat pirunsarvet bongattu...

 

Healium live! Ehkä illan odotetuin hetki monella. Kyllä kaverit heitti semmoista soundia raudasta jota oli roudattu paikalle tarkoitusta varten että kelpasi kyllä kuunnella. Jännä mies tuli vaikka ilmeisesti ei ollut alunperin suunniteltu soitettavaksi. Muutama yleisöstä sekosi kohtuullisen täysin. Jännä mies, minä haen lisää....

 

Mietin kuinka paljon on pitänyt roudata rautaa paikalle että tuommoisesn soundin saa aikaan? Ei se varmaan ihan pienellä arsenaalilla pysty suoritumaan. Varmasti roudaaminen ollut sen arvoista. Ainakin ilmeistä päätellen mitä setin aikana nähty.

 

Alhaalla voisi kysyä saman kuin eräs kesäinen viikonloppu tehtiin. Soitetaanko hardhousea? No soitetaan... Sieltähän tuli kyllä semmoisia klassikoita että ei paremmasta väliä. Parhautta. Bad ass...

 

Ylhäällä ilmeisesti tuli illan sillisalaattia viimeisen setin aikana. Ei kerennyt paljoa ylhäällä olemaan kun alakerran hardhouse piti kaverin siellä varsin tiukasti.

 

Paljon oldskool tyyppejä kunnioitti läsnäolollaan näitä bileitä.

 

Oli kiva nähdä että nuorempi bilettäjä porukka tuli kuulemaan erilaista musiikillista tarjontaa. Tiedä vaikka saisimme muutaman vanhan musiikin diggaajan joukkoomme lisää. Tänne on nuorempi väki tervetullutta ettei nämä vanhan liiton bileet kuihdu ihan kotibileen tasolle. Oli kiva nähdä että porukkaa tosiaan oli vaivautunut paikalle.

 

Lopun savustus, go home, hyvä kun löysi tiensä ulos sieltä savun takia.

 

Siis ei olisi ollut parempaa vaihtoehtoa viettää halloweenia. En keksi. Maakunta matkailu avartaa... Niin törkeän kovia settejä kuulin illan aikana yhdistettynä aimo annokseen nostallgiaa. Voin sanoa että toimi tähän kohtaan enemmän kuin hyvin. En voi tässä vaiheessa kuin pahoitella että emme päässeet jatkoille. Toisen kerran kun ei ole niin hoppua poistua hotellista.

 

Sunnuntaina odottaisi vielä yhdet bileet. 4 bileet viikon aikana on jopa selvinpäin aikamoinen kokemus. Voin kokemuksella sanoa.

 

Mikä tulee kun risteyttää neekerin ja mustekalan? En tiedä, mutta se kerää hyvin puuvillaa. Tämmöistä läppää kuului nakkarijonossa ja porukka kyllä hajoili ihan täysiä. Kiitos ja anteeksi jonossa olleille ja asiasta kärsineille.

 

Tämän parempaa paikkaa en omalle kohdalle voinut valita halloweenin viettoon.

 


1 view

Comentários


bottom of page