top of page

BERMUDA Saimaa sessions @ UG Etelä-Savo

 

Olimme kerrankin saapumassa kokoontumispaikkaan suhteellisen ajoissa. Vain vartin myöhässä. Tämä oli kolmas open air tyylinen bile tänä kesänä. Yksi olisi vielä edessä. Sää suosi tapahtumaa.

 

Ensimmäinen auto oli täynnä kahden ihmisen tavaroista. Onneksi lähdimme kahdella autolla että pystyi jakamaan kuormaa että pääsisimme paikalle asti tavaroidemme kanssa. Matkalla näimme tosi ison lokin (joutsen) joka lensi yksin ja todella matalalla. Kamera ei ollut silloin käsillä.

 

Kaikki kävi niinkuin oli käsikirjoitukseen oli merkattu. Kun saavumme paikalle niin siellä paistaa aurinko, niinkuin oli suunniteltu. Koko aikana ei sanottavan paljoa satanut. Hyvin pientä kevyttä sadetta saatiin niskaan. Lyhyesti.

 

Piti käydä vielä tekemässä viime hetken hankintoja  Kaiken varuilta sateenvarjoa jos sataisi että ei kastuisi kun paikalla ulkona liikkuu. Kahden auton moottori marssi kohti bilepaikkaa alkoi hieman aiotusta myöhemmin. Mutta meidän mittapuun mukaan aika ajoissa. Viime vuonna yhtä juttua lukuunottamatta erittäin hyvä reissu oli minkä takia olin täällä tänäkin vuonna.

 

Meidän matkanjohtaja sivisti meitä matkalla. Näimme madonnan nännit, kyllä, luit aivan oikein. Suomen suurin puusilta myös... Muutenkin maisemat hetkittäin lähempänä bilepaikkaa oli tien molemmin puolin varsin vaikuttavat. Kappale kauneinta suomea??

 

Matka kului mun levyjä kuunnellen varsin rattoisissa merkeissä. Viime hetken ruoka ja juoma täydennyksiä tehtiin bilepaikan lähellä olevasta kaupasta. Kylä oli ihan sekaisin jonkinasteisen markkina humun takia. Siellä haettaessa pankkiautomaatia sattui viipurin rinkelin myyjä. Sitä joutui poistamaan yhden.

 

Pelipaikalle saavuttiin 'bout 20 min oletettua bileen alkua. Oli teknisiä ongelmia jonka takia soittoaikataulu vähän siirtyi kaikkien osalta. Tämmöistä tämä välillä on. Tällä kertaa soittopaikka oli rakennettu sisälle joka oli ihan fiksu veto. Sisätila itsessään vaimentaa ääntä ettei viime vuoden episodi toistuisi.

 

Lopulta koitti aika aloittaa bileiden musiikillinen tarjonta. Se oli wanhaa ravea isolla sydämmellä. Jokunen ihminen löysi tiensä tanssimaankin. Kiitos siitä että oldskool rave toimii. Tunnin verran kuultiin vanhoja klassikoita. Tässä oli jopa kolmen lauantain soittokeikka putken viimein setti. Tuo levyn soittaminen on muksaa puuhaa... Itikoita oli kyllä soittajien kimpussa enemmän kuin tarpeeksi. Sai huitoa koko ajan, piti savustaa ne pihalle.

 

Arde oli vuorossa toisena soittajana. Kivan kuuloista soundia oli tämä mutta genrestä en oikein saanut kiinni.

 

Turbulenc, kolmas soittaja, teknoa, hyvää semmoista. Ainkakin omaan makuun sopivaa tämä soundi. Tätä laatua taisi tulla vähän isommassa määrin.

 

ZacaC, Hieman taisi soundi muuttua mutta pysyen vielä hyvän maun rajoissa.

 

Pepeto, Nyt soundi muuttui erkoisemmaksi. Elektroa. Tätä laatua kuulee bile olosuhteissa aika harvakseltaan. Yksi lahti porukasta oli lähes pähknöinä tästä setistä. Samainen kaveri tokaisi illan parhaan kommentin, saimaa on märkää!!

 

Kavereilla oli ollut hieno vasta saunassa, seassa oli ollut nokkosia. Sitä ei tarina kerro oliko  tämä silkkaa sattumaa vai ihan tarkoituksella tehtyä? Rantasauna oli lämmitetty ja oli kuullemma hyvät löylyt. Vähän extremeä kehiin koska aikaisemmin oli mainittu että rantasauna saattaa sortua. Mutta kaikki saunojat selvisivät ehjin nahoin pois sieltä.

 

Nikke, soundi ei liikoja muuttunut vaikka soittaja vaihtui. Kyllä tämmöinen setti menee bileessä hyvin. Ei välttämättä kotona pääsisi tehosoittoon.

 

Blender, Teknoa tämäkin setti. Olin ehkä tässä vaiheessa jo tietyllä tavalla turtunut genreen että ei keskittynyt ihan täysiä musiikkiin.

 

Cosmicman. Oli jokseenkin oudon kuulloista soundia mitä on tottunut herralta kuulemaan. Tiedä sitten onko muutos pysyvää vai ihan väliaikaista?

 

Kolme  tuli paikkaa havaitsin mestoilla joissa pystyi grillaamaan syötävänsä lämpimäksi. Keep the fire burning...

 

Individual, ensimmäinen soittaja kotkan kovasta kolmikosta putkeen. Tämä herra varoitteli mua ennen settiään että aloitusbiisi voi olla mieleen. Illan kovin leka titteli ekalle biisille. Mayday anthem... Love it. Vanhemman kuuloista teknoa soitteli herra varsin kovalla volumella.

 

Dj street, keskimmäinen soittaja kotkan kolmikosta. Aloitus osuvasti Prodigy – Voodoo people hardimpi versio. 3 drivers on vinyl – Greece 2000. Bullet in the gun hardi versio viimeisenä.

 

Yediah, Kolmas kotkalainen. Energistä hardia tuli tuutin täydelta. Kaveri heilui kyllä koko rahan edestä ja hankki itselleen kunnon hien pintaan settinsä aikana. Tästä kaverista kuullaan vielä, nuori ja nälkäinen lupaus. Kun vaan intohimo soittamiseen pysyisi tallessa vielä pitkään, hyvää soundia ja teknisestikin ihailtavaa.

 

Viimeinen setti jota vielä kykenin seuraamaan edes pienen hetken nukahtamatta niin kaveri heitti normaalista seteistä poiketen psykeä. Kivaa soundia, mukavaa vaihtelua illan tarjontaan. Sen jälkeen kun olin poistunut nukkumaan niin sain aamulla kuulla että kaveri oli ollut ihan liekeissä loppusettinsä aikana. Se on hienoa että pääsee tiettyyn fiilikseen että päästää itsensä irti.

 

Tämän jälkeen tuli pari settiä vielä mutta minä olin unten mailla. Ei kyennyt pidempään valvomaan. Olin ostanut uuden makuupussin, ekaa kertaa täällä käytössä ja hyväksi havaittu. Nukuin kun tukki.

 

Lahti edustus varmaan havaittiin paikalla. Sen verran isosti oltiin tultu paikalle. Paikan päällä tehtiin lakana jossa luki jo bileporukalle tuttu totuus. Lahti pilaa tunnelman! Meidän residensissä kävi vieraita jatkuvalla syötöllä. Kyllähän siinä kelpasi olla.

 

Soittopaikan rakentaminen sisään oli myös dekojen ja valojen rakentamisen kannalta helpompaa rakentaa. Valot oli näyttäviä eikä dekotkaan huonoja ollut. Näyttivät varsin siistiltä. Pidin näkemästäni ja kuulemastani. Ja tuo paikka on vaan niin ihanteellinen bileiden pitopaikkana että tästä tapahtumasta toivoisi kuulevan tulevaisuudessakin. Oli hienoa olla paikalla. Yksi "deko" oli hävinnyt. Wanha traktori mikä oli viime vuonna siinä talon nurkalla oli poistunut paikalta tai maatunut näkymättömäksi?

 

Chill osasto oli todella onnistunut veto. Kävin kerran paikassa mutta se vakuutti.

 

Meidän adhd otti pienen välikuoleman lahti residensissä. Toivottavasti kukaan ei syönyt sitä lahden residensissä ollutta "viimeistä mansikkaa".

 

Aamulla heräsi psyken paukkeeseen. Sitä laatua kuuli kyllä hetkellisen kiintiön täyteen. Oli soittolaitteet kaikkineen raahattu ulos ja senhän tietää että naapurit tykkää. Saimaa söi erään juhlijan sormuksen joka oli haettu ihan puolasta asti. Viipurinrinkeli oli kyllä luxusta näissä olosuhteissa.

 

Toinen vuosi putkeen paikalla ja jos näitä ensi vuonna järjestetään niin pyrin kyllä paikalle. Tämän letkeämpää tapaa viettää lauantaita saa hakea. Sää suosi bilettäjää tänäkin vuonna. Viime vuonna muistaakseni satoi myös hetken ja loppui aika hätäseen. Oli mukava kuunnella soundia rentoutuen lahti residensissä. Aivan mahtavaa. Oli lahti porukassa ensikertalaisiakin joukossa. Mitä juteltiin bileen jälkeen niin kukaan  lähtijöistä ei katunut lähtöään reissuun.

 

Bileen järjestäjä "isäntä" kiitteli minun läsnäoloani paikalla. Tässä pitää heittää kiitokset takaisinpäin, kiittäen soittomahdollisuudesta ja mahdollisuudesta osallistua bileeseen. Tämä on vaan todella rentoa toimintaa. Toivotaan että ensi vuonna uudestaan.

 1 view

Comments


bottom of page